Sitku diadalmas visszatérése Fehérvárott a harmadik negyedben ment el a dombóvári „hajó”
Felemásan zárták a hétvégi fordulót A-csoportos férfi együtteseink. A paksi Atomerőmű SE rangadót nyert hazai pályán a Zalaegerszeg ellen, a Dombóvári VMSE veresége ellenére – egy negyedet leszámítva – „partiban” volt jobb erőkből álló riválisával.
Fodor Gergely 15 ponttal vette ki részét a paksiak idei első sikeréből
A bajnok paksiak két idei vereséggel várták a szombati, ZTE elleni összecsapást, melyen esetleges sikerükkel helyet cserélhettek volna zalai riválisukkal. Az új esztendőben kevés örömben részesülő paksi szurkolók nagy tapssal fogadták melegíteni érkező kedvenceiket, különösen a hosszabb kényszerpihenő után visszatérő Sitku Ernőt. A válogatott erőcsatár még a fehéroroszok elleni Eb-középdöntőn szenvedett vállsérülést, s bár szerencsére műtéti beavatkozásra nem volt szükség, „Bécinek” így is ki kellett hagynia néhány hetet. Fodor Péter edző két bajnokin nem számíthatott egyik alapemberére, s ezt meg is érezte a csapat, amely Körmenden (91–80) és hazai pályán a trónkövetelő Debrecentől (62–64) is kikapott.
Hála a gondos keze(lése)knek, Sitku szombaton visszatérhetett, s ha már pályán volt, mindjárt oroszlánrészt vállalt az ASE idei első, ám annál fontosabb bajnoki sikeréből. A paksiak középjátékosa 18 pontjával csapata legeredményesebb kosárszerzőjének bizonyult, hat közeli kísérletből ötöt értékesített, és kétszer a hárompontos vonalon túlról is betalált. Az atomosok sikere persze elsősorban a remek csapatmunkának köszönhető, hiszen a kezdőötös valamennyi tagja két számjegyű eredményig jutott. A dupla-duplát (16 pont, 10 lepattanó) elérő Czigler László – a paksiak óriása gyűrűről lecsorgó labdák begyűjtésében és a dobásblokkolásban első a liga rangsorában – mellett a 15 pontja mellett 6 asszisztot jegyző Fodor Gergely szorgoskodott leginkább. Mészáros Zalán is kitett magáért, hiszen a korábbi két mérkőzésen mindössze három-három egységig jutó válogatott játékmester ezúttal 13 pontot termelt, közte három triplát is bevágott. A Debrecen ellen 9 ponttal debütált Wayne Smith ezúttal hét egységig jutott, a kanadai közelről hibátlanul, a hármas vonalon túlról azonban csak 25 százalékkal dobott. Győzelmükkel az atomosok – az ugyancsak 21 pontos Kaposvár mögött – negyedikek a tabellán, s a mezőny sűrűségére jellemző, hogy a ZTE vereségével a 4. helyről egészen a nyolcadikig zuhant vissza.
A dombóváriaknak nem sikerült elmozdulniuk a 11. pozícióból, igaz a Falco legyőzését követően az Albacomp vendégeként ez bravúr lett volna a javából. A listavezető fehérváriak otthonában a vasutasok egyáltalán nem keltették megilletődött csapat benyomását. A DVMSE jó védekezéssel két negyeden át még úgy is tapadni tudott ellenfelére, hogy a közelmúltban igazolt rutinos centerre, Szmiljanicsra sérülése miatt nem számíthatott Dinnyés Attila mester, ráadásul a dombóváriak vajkezű bedobóját, a bosnyák Emir Halimicset kikapcsolták a játékból az albások. A találkozót végül az éllovas magassági fölénye döntötte el: a palánkok alatt nagyszerűen dolgozó Bencze, Lapov duó játékának ellenszerét nem találták meg a látogatók – ketten együtt 38 pontot és 22 lepattanót szorgoskodtak össze –, ráadásul a dombóváriak pocsékul dobtak középtávolról (1/11) és távolról (3/19).
Tegnap elmulasztottam,ma pótolom:
A legenda születésnapja
Minden kosárlabdát szerető topiktag nevében Kéri Mária puszival kíván sok boldog szülinapot.
A szintén magyar származású Kárter Vince is átadja az MNK topik olvasóinak és tagjainak jókivánságait:-Michael,Téged Magyarországon is nagyon szeretnek és tisztelnek!
-Köszi haver,Belfera üdvözletét amúgy is olvastam,bár az ottani nagykövetem(Peter Török) szerint még ráférne egy-két nyelvi kurzus...Azért köszi,magyarok!Királyok vagytok!
Kevin Garnett:-Te,Öreg én már eldöntöttem.Mivel visszavonulsz,én is elhúzom a csíkot.Most kaptam egy kedvező ajánlatot Paksról.Valahol Magyarországon van...néha eljöhetnél meglátogatni.Van oroszlán,meg fapapucs,meg mindeféle okosság.De ha gondolod,beprotezsállak az elnöki székbe is...
-MJ: Köszi KG.Még elgondolkozom az ajánlaton,ha a Wizards nem jut be a plya-offba,akkor megyek Paksra.Úgyis van ott egy ismerősöm,aki egyszer még ifjonc koromban irgalmatlanul lesapkázott...Valami Morgen Frici.Na csá!
Na szóval ennyi tiszteletlenség után tényleg BOLDOG SZÜLETÉSNAPO KÍVÁNUNK A VILÁG LEGJOBB KOSÁRLABDÁZÓJÁNAK!
HAPPY BIRTHDAY MJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tolna megye legjobb sportolóit díjazták (Gottvald Károly képei)
Férfi kosárlabdázó kategóriában Czigler Lászlót választották a megye legjobbjának.
A díjat Fodor Péter vette át játékosa távollétében.
Csak azt nem tudni,hogy kik és mi alapján választottak...
Persze félreértés ne essék,nem sajnálom én Lacikától ezt a díjat,de talán Fodor Gery esetleg jobban megérdemelte volna(a bajnoki döntők alapján),vagy estleg Ernő...
Persze ez csak az én magánvéleményem,ettől függetlenül még gratulálhatok!
Hi All!
Belfera ! nem tudod mi van az Eurobasket -el? Már napok óta seképsehang...kipurcant?
Jó szurkerolást holnaputánra(ill. most már holnapra),mi majd páholyból figyelünk.
Forró hangulatúnak ígérkezik a Körmend fellépése az örök rivális Zte otthonában,valamint a szomszédvárak összecsapása Dombóvár-Kapos viszonylatban.
Szintén szót érdemel az Alba hajdúsági vendégjátéka is...
Az Olaj meccs sima lesz,viszont bármi előferdülhet a kecskeméti meccsen is...
én mán a mészáros szagértő lajos után és azt hittem nem jöhet rosszabb. könnyen lehet, hogy a szövetséget repíti előre a bizonyítási vágy. jelige: alulmúlni önmagunk...
Végre kezded egyre konkrétabban megfogalmazni, amit eddig is kihallott a mondandóidból az, aki figyelt rá...
Szerencsére Ő kicsit többet letett az asztalra, így a te "ítéletedtől" se dőlt a kardjába...
A szövetség dilettantizmusa rekordokat döntöget, ennek ellenére komolyan el tudom képzelni a Varga Matyi szerződés-hosszabbítását...
A szerdai fordulóról annyit, nagyon nehzéz meccs lesz Zegen, sokkal többet kell mutatni mint az utóbbi időben, de hát 5 zsinórban megnyert meccs azért talán jelent valamit...
Gratulálok utólag is a Kaposvár nemzetközi szerepléséhez, és nem kevésbé a vasárnapi parádéhoz, amit szerdán a rivális ellen is folytathat.
ZTE-MTE H13 (Babonából, bár ha a centerekre gondolok...)
Olaj-Szeged H15 (Kezdenek belelendülni, Stewart 17 pontja azért nem semmi)
Vadkakasok-Albacomp H7 (Mint a kupában)
Vasút-Kaposvár V9 (Halimic az exek ellen)
Kecskemét-Falco H8 (RANGADÓ!!)
A Váradiról nehéz pozitiv dolgot leirni, kisség megmosolyogtam a dolgot...
UI:
Mindenki adja az 1%-át a körmendi utánpótlásnevelésre!!
Univer Kecskemét - Falco H9 (A Kecskemét erős odahaza,a vendégek pedig várakozás alatt teljesítenek házon kívül)
Dombóvár - Kaposvár V7 (Két légióssal akár nagyon szoros is lehet,persze ha Szőke B. megint 23 - at lő...)
OLAJ - Szeged H21 (Jó lenne egy kicsit rápihenni a szombati rangadóra)
ZTE - Körmend H5 (Nemtom nekünk igazából milyen eredmény lenne jó - sok van még hátra)
Debrecen - Albacomp H10 (Otthon azért más)