Keresés

Részletes keresés

Feribá04 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11551
Azt azért ne felejtsd el, hogy nekünk egy meccsel kevesebb van és amennyiben kikapnánk még akkor is jár egy pont.
Előzmény: Olaj az Isten (11546)
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11549
köszi köszi köszi :-)))
Előzmény: geosz (11548)
geosz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11548
23.2.3 Az MKOSZ hivatalos évközi tabellái a relatív teljesítmények (7.3.2.1) alapján készülnek. Azonos pontszámmal álló 2 csapat között, ha már játszottak mérk?zést akkor az egymás elleni eredményük(eik) döntenek. Ha több csapat áll holtversenyben akkor a holtverseny eldöntésére vonatkozó FIBA szabályt akkor kell alkalmazni, ha a kérdéses sportszervezetek egymás ellen azonos számú mérk?zést játszottak. A csoportok végeredménye elért pontszámokkal közlend?.

Tallózva a szabályzatból, ki hogyan értelmezi.

geosz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11547
Tudomásom szerint a relatív %, mint az NBA-ben. A szabályzatból legalábbis így értelmeztem. A kosarlabda.com-on pont szerint van, már írtam nekik, hogy nem ez az igazi, de semmi reakció nem volt részükröl.
Előzmény: Olaj az Isten (11546)
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11546
Kérdés mindenkinek :

Látható egy tabella az NS-ben, és egy a kosarlabda.com-on is. Az NS-ben a Szolnok a hatodik, míg a másikon a negyedik. Az NS a százalékokat veszi alapul, így szűri ki azt, ha esetleg egy csapat több meccset játszott a másiknál, ugyanis előfordulhat, hogy pl. 7győzelemmel 5 vereséggel van 19 pontod, de ezt megelőzi az a csapat (ez csak példa most), amelynek 7győzelme mellett 6 veresége van, mert ez már 20 pont, vagyis pontszám alapján előrébb sorolandó, de a teljesítménye gyengébb, hiszen eggyel több veresége van. Arról meg nem tehetnek a csapatok, ha a többieknél kevesebbet játszottak, mert pl. esett a hó...khm, khm...:-)

Szóval szerintem az NS statja tükrözi jobban a valóságot, de melyik a hivatalos, ki tudja???

Nem bánnám, ha a kosarlabda.com-os lenne az, mert akkor egy szombati győzelemmel már holtversenyben harmadikok lennénk a Kapossal, bár a pontkülönbség miatt még valszín mindig ők lennének a dobogón. Az Alba most egy kicsit megugrott, ha hozza a Falco és a Szolnok ellenit, valamint az azt követő kötelező hazaikat, nem hiszem hogy el lehetne venni Tőlük az alapszakasz elsőbbséget. Ha a kakák most leeresztenek, akkor mérges leszek, mert:

1. Nem fognak tudni bekavarni az Albának...:-)
2. Csomó jó csapatnak okoztak kellemetlenségeket, viszont ha innentől nem fog menni akkor az egész hiábavalóvá lesz és megint csak az Albának a malmára hajtja majd a vízet - ez pedig fáj nekem :-)))

Persze március elsején azért elmegyünk még Fehérvárra gyönyörködni a két centerfenomén (Lapov és Stewart) párharcában...:-)))

OAZIS

rik-027 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11545
foci b+
meg is érdemlik, az való nekik
Előzmény: beppe10 (11541)
Made By Gabesz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11544
Egy kis múltidézés....

oilboys Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11543
Szia Spori!

Reggel volt a debre meccsről egy kis összefoglaló. Azt a király Green zsákolást nem tudnád valahogy megszerezni?

Jó lenne!

Köszi:csabesz

Előzmény: Törölt nick (11537)
oilboys Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11542
Szvsz azért a foci a legnépszerűbb sport Mo-on, mert ez a legegyszerűbb, itt érzi leginkább azt az ember, hogy "Na ha én ott lennék, akkor..."

Előzmény: beppe10 (11541)
beppe10 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11541
Valahogy a foci még mindig népszerűbb. Pl. itt a Drukkerkocsmában is sokkal több a foci-témájú topic, és a hozzászólás is.
Akármilyen szar is a magyar labdarúgás, ha csak ígéret van arra, hogy jól játszik a csapat, akkor megtelik a Népstadion. Persze mindig szarul játszunk, de a sok ember beveszi a dumát, és újból kimegy, ha valami reményt lát. Más sportág nem tudja ennyire hülyíteni a népet...
Előzmény: Törölt nick (11538)
geosz Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11540
Igazságtalanok vagytok :-)))) A focikergetök örülnek, hogy késik egy hetet a bajnokság kezdete, mert igy kevésbé lesz csúszós és veszélyes a lelátó mind a kb. 4 fö fanatikus focidrukkernek :-)))) Tudjátok, mindent a nézökért.
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11539

Nemzeti Sport, Nemzeti Sport hejj, hejj !!!
Előzmény: Törölt nick (11538)
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11536
Ez egy korrekt értékelés, tetszik...
Előzmény: Adam--14 (11534)
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11535
A plusz 18-ról jutott eszembe, hogy Bubic ha jól visszaemlékszel tavaly a kupahétvégén (nyugi, saabee :-))) a Körmend az ASE-val játszott, és -18 ról fordítottak a paksiak, Nickel első félidőben 33 pont, majd nagy büdös nulla !!! U-U-U
:-)))

Ettől függetlenül te is nagyon jól tudod, hogy azt a meccset nem csalták el.

Előzmény: Törölt nick (11530)
Adam--14 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11534
Pár gondolat a tegnapi ZTE-Körmend örökrangadóról:

Viszonylag békés hangulatban folyt végig az ütközet, mind az Armada, mind a Körmend ultrái kultúráltan szurkoltak, az egerszegiek egy-két szép körmendi pontot megtapsoltak, s 30-40 pontnál sem volt nagy alázás (nemúgy, mint ahogyan a másik oldalon lett volna: "Hol az Isten?" stb...), viszont szép jelenet volt az is amikor a levonuló ZTE-seket megtapsolta az ellenfél tábora. Jó dolog ilyenekről írni, bizony, gyűlölködés nélkül is lehet parázs hangulatú derbiket vívni.

Nos, ez nem volt az.
Az első negyed még szoros volt, ám a Körmend játékában ekkor sem lehetett sok fantáziát felfedezni.
A második negyedben eldőlt a meccs, a vendégek nem elsőosztályú csapathoz méltóan védekeztek, mi meg annál sokkal jobb csapat vagyunk, hogy ezt ne használjuk ki. Annak ellenére mondom ezt, hogy egyáltalán nem játszottunk mi sem csúcsformában. Erőltetett 3pontosok, hajmeresztő labdaeladások, és mint már mondtam tragikus védekezés az ellenfélnél.
A harmadik negyedben ismét hoztuk a formánkat, úgy látszik ez a kritikus időszak (Albacomp és Paks meccs is itt ment el...), s ha nem egy botrányosan rosszul és fantáziátlanul játszó Marc az ellenfél, még szoros is lehetett volna a záró negyed.
Nem lett az, újra begyújtottuk a rakétákat, s a cserék is a végén hozták magukat.

Személyenkénti értékelésem:
-------------------------------------

Nisavics: 1. számú vezér volt. Betörései és asszisztjai élményszámba mentek. Amikor szarul játszik a csapat, ő akkor is MINDIG hozza formáját. Vártam még vele a mai meccsig, meg kellett néznem még a Toyat, s kiváncsi leszek Anzulovicsra is, de már ki merem jelenteni: ZORAN NISAVIC AZ IDEI BAJNOKSÁG LEGJOBB IRÁNYÍTÓJA. Igazolása főnyereményvolt, jó lenne jövőre is itt tartani.

Bencze: Sokkal többet várok tőle. Egysikú, kiismerhető, gyáva a játéka már hónapok óta, nálam már rég Gáspár lenne a kezdő. Bízom benne a hazai meccseken újra formába rendül, s mondjuk úgy fog játszani, mint októberben Körmenden.

Kámán: Nagyon hasznosan játszott, s jó százalékban tüzelt. Ő volt a másik kulcsfigura tegnap. Csak így tovább.

McClendon: Chad ma is hozta magát, szinte nem is hibázott, s az is belefért, hogy csak 25 percet játszon.

Ceranic: Le a kalappal előtte, hogy lázas betegen ilyen jól muzsikált. Grebenárt megette, középtávolról meglepően jól dobott, s végre nem eszetlenül erőlködött.

Gáspár: ha kap legalább 12-15 perc játékidőt, képes a bizalmat meghálálni. Jól védekezik, s ha a támadó repertoárja is bővül, akkor...

Szájer, Képli, Csaplár-Nagy: epizódistáink jól oldották meg feladataikat.

Polster: Peti nagy napja volt a tegnapi. Újfent pályára követelte a publikum, triplájakor hangrobbanás, égszakadás, földindulás.

*

Toya: nem fogta össze csapatát, kissé öncélúan próbálkozott, de legalább akart valamit. Többet vártam azonban tőle.
Toroman: Mintha pályán se lett volna. Zsebe csalódottságát megértem.
Trummer: Nem, nem nem. Ez nem játék. Egysikú, egyhangú, küzdés nélküli.
Hainje: retúrjegyet, de azonnal. Ezt bárki megjátszotta volna az ifiből. Újabb rossz döntés az edzőpárostól.
Grebenár: Nincs vér a pucájában. Nem én vagyok az első aki ezt mondja, de ez az igazság.
Mujanovics: Egy fecske nem csinál nyarat. Próbálkozgatott becsülettel, de ő nem egy vezéregyinéség-típus már évek óta.

Bizatató meccs a jövőre nézve, szombaton jön a Dombóvár, szerdán a Kaposvár. Jó lenne a hazai meccseket hozni, s egy idegenbelit elcsípni mondjuk Szegeden. Akkor 15 győzelemmel az alapszakasz végén benn lehetnénk a 4-ben, s az jó!!

Kék az Isten! Hajrá ZTE!!!!

Olaj az Isten Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11532
Azt a meccset meg ne említsd még egyszer vazzeg !!!!!!!

Bu-da-pes-ten mindenki...:-)))

Nézd meg statot Bubic, a Debre 37%-kal dobott mezőnyből...elég siralmas...

Előzmény: Törölt nick (11530)
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11531
Igazán nincs mit, de tényleg nem ismerted?
Valld, be sarkat, csak etetsz...:-)

Szerintem az egyetlen valamire való kosároldal, és tényleg hitelesek a statok, aki ennél részletesebbre kiváncsi, az forduljon Belferához :-)))

Bár most állítólag Fera kiszáll a kosárbiznicből...Persze, a Körmend vereségére fogja, hogy már nincs kedve összesítgetni a tippeket !! :-) Átlátunk rajtad Fera...:-) Na, befejezem, nem akarok én ezzel viccelődni, cefetül éreztem magam én is az ASE meg a Dombóvár meccset követően...

Most még jól vagyok egy darabig... (03.01ig :-))

OAZIS

Előzmény: sarkat5 (11529)
sarkat5 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11529
Köszi a szíves segítséget. :-)
Előzmény: Olaj az Isten (11528)
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11528
Ez például Moseley statisztikája mérkőzésről mérkőzésre.

http://www.kosarlabda.com/player/player.phtml?year=x0203&code=A23163

Szerintem értelemszerűen tudsz kattintgatni , annak megfelelően, hogy kinek milyen statjára vagy kiváncsi...Én mindig itt kezdek forduló után másnap reggel...:-)

Remélem most már menni fog ;-)

OAZIS

Előzmény: sarkat5 (11526)
olajka91 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11527
Szevasztok huligánok!
Itt egy érdekesség az euro baskettról!
Jó hír a Fehérváriaknak.
Bencze considers NBA draft - Feb. 20, 2003 - by Peter Komlossy

Zoltan Bencze (212-C-81, agent: Kegye Roland) is considering declaring for the 2003 NBA Draft. Zoltan currently plays for Albacomp, one of the top teams in the country. Although still young, Zoltan is a very interesting NBA prospect as he can play both the PF and C position. Scouts describe him as a taller and more athletic than Kornel David with more promise. Some even call him one of the best players in Hungary right now. Zoltan has not had as much exposure as several other European prospects but demonstrates just as much potential. On a recent game against Dombovar he scored 23 points and had 18 rebounds.

Hajrá olaj forever!

sarkat5 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11526
Nem találtam meg. Komolyan.
Előzmény: Olaj az Isten (11524)
pityim palko Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11525
Ajánlom figyelmetekbe a ZTE 67%-os dobóteljesítményét.
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11524
Hát a kosarlabda.com-on.

A végeredményekre kattintva ott van a részletes stat, mindig tök gyorsan felrakják...

Sarkat, ne csinálj úgy mintha nem tudtad volna...:-)))

Előzmény: sarkat5 (11521)
pontty Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11523
Sziasztok!

Bár még most sem tudtam a végeredmény, és a végjáték alakulása okozta csalódottságomat teljesen megemészteni, írok kicsit csak, hogy a "vasutasoldal" véleménye is ismert legyen.
Nagyon nagy volt a csata, és -főleg támadójátékban- kicsit alacsonyabb a színvonal.
Látatlanban bevállalom, hogy biztosan volt jobb játékvezetés a fordulóban, de megint meg volt az esélyünk...

Kioto!
Nem csak a csalódottságról volt szó. Az Ultrák csak a játékvezetők haját ordították le a pálya közepén. Amiért az "affér" megtörtént az más történet. A mérkőzés végén, ahogy írtad ment a cinkelés, de a dombóvári szurkolók inkább a játékvezetőkkel foglalkoztak. Három kissrác kezdett el dobálgatni a vendégszektorhoz közelebb eső palánkra, majd egy kaposvári elvette az egyiktől a labdáját és egy erőteljes kapuskirúgással átküldte azt a hazai B-közép helyére. Na ekkor a kosarazó kissrác faterja odament és lekevert egy pofont a kaposvári gyereknek. A többi világos innen is onnan is többen összegyűltek és ment a lökdösődés.

Ennyi, majd jön a büntetés...
Csak már inkább egy győzelem jönne a tegnapihoz hasonló szituációban, mert ilyenből volt már elég!

Üdv mindenkinek!

Előzmény: Kioto (11516)
Baumka Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11522
Nem tudom láttad-e a meccset, de közel sem volt olyan sima, mint ameilyennek tűnik. Bár a vége majdenem 20 pont lett, de 3 negyeden keresztül egál körül mozgott az eredmény.

Kékesi egyszer véleményetek szerint csalt az Alba ellen a Debrecen javára, így most természetes számodra, hogy most szintén csak minket segíthetett. Hát szerintem most visszakaptátok Kékesitől azt, amit akkor nekünk adott. Ha kétséges szituáció volt, abból mindig az Alba jött ki jól.

Csak példák amik eszembe jutnak. Debreceni palánk alatt küzdelem a labdáért. Bírók mutatják, hogy feldobás, debreceni játékos elengedi azt, Albás bedobja a gyűrűbe. A tv. felvételen a kommentátor is mondja, hogy feldobás- játékvezető nem látszik-, aztán meglepődik, hogy nem ez következik, hanem Alba kosár.

Másik esetben kimegy a labda az alapvonalon. Az esethez 1 méterre álló alapvonali játékvezető, mutatja, hogy a Debrecené, míg az esettől 10 méterre álló fenti játékvezető mutatja, hogy az Albáé. Nem hiszed el kié lett, az Albáé.

Véleményem az, hogy a játékvezetők fontos szituációkban mindig az Albát segítették, de nem ezért győzött az Alba, mi voltunk sz@rok.

Előzmény: sarkat5 (11515)
sarkat5 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11521
Ok.
Hol találtad meg a statisztikát?
Előzmény: Olaj az Isten (11519)
Baumka Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11520
Zolcsi!

Lehet, hogy nekem frissebbek az infóim, de úgy tudom, egyelőre nem jutottak csődbe a kakasok. Szereztek 35 misit valahonnan, így az idényt be tudjuk fejezni.

Előzmény: ZOLCSI (11514)
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11519

Egy percig sem gondolom, hogy Kékesit nektek fújt, csak sporttárs lehet, hogy nem mondaná most azt mint tavaly, persze hogy is tenné, hiszen nyert meccsről van szó (meg valszín nem is fújt olyan állatságokat mint állítólag akkor). De nem is értem, hol írtam, hogy nektek sípoltak a bírók?

Egyébként a statisztikát végigböngészve is mondom, hogy megérdemelten nyertetek, és gratuláltam is meg minden...mit akarsz még ? :-) Azért minden Alba győzelmet nem lehet a bírókra fogni...:-)))

OAZIS

Előzmény: sarkat5 (11515)
Kioto Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11518
Bocs a dupláért!
Kioto Creative Commons License 2003.02.20 0 0 11517
Hali!

Úgy látom, a Dombóvár-Klíma meccsel kapcsolatban az Artúr Doki által már bemásolt újságcikken túl néhányan talán továbbiakra is kiváncsiak.

Álljon itt egy Klíma szurkoló -remélhetőleg nem túlságosan szubjektív- néhány gondolata.

Elsőként a meccsről:
Elöljáróban leszögezem, ha ezt a meccset a Dombóvár nyeri meg, az ugyanúgy reális eredmény lett volna minta a mostani.
A Dombóvár jóval a várt formán felül, a Klíma jóval az alatt teljesített. A Dombóvárnál a Spivey kimagaslót játszott, a 3 centerük által folyamatosan gyüjtögetett hibapontok száma azonban 4. negyedban kb. 2 perc alatt elérte az ötöt, ami "eldöntötte" a mérkőzés sorsát.
A Kaposvári csapatban Simon volt a kiemelkedő. A távoli dobások azonban régen mentek ennyire gyengén. Nagyon gyengén játszott "hazai pályán" Szőke Balázs. Míg a Debrecen ellen a hét végén csereként 23/9-et produkált, most kezdőként "0" !!! áll a neve mellett. De nem csak Ő gyengélkedett.
A finis ismert. A vége előtt 38 másodperccel Spivey hármasával 78-77 a Vasútnak. Dzunics duplája után pont egy támadásra volt ideje a Dombóvárnak. A vége előtt 5 másodperccel PANTA a kaposvári kosár alatt egy óriási lépéshibát vét...

A meccs utáni "afférról":
Ha ismeritek a Vasut termét akkor tudjátok, hogy a vendég szektorba kb 200-250 néző fér el. Ez megtelt, sőt a lelátó vendégszektor felőli részére is szükség volt a kb. 400 !!! Klíma szurkoló elhelyezéséhez.
A mérkőzés végéig a "szokásos" cinkelésen kívülnem volt atrocitás. A meccs végén azonban a dombóvári szurkolók nem tudták feldolgozni a csalódottságukat és a PÁLYÁN KERESZTÜL rátámadtak a SZEKTORBAN LÉVŐ Klíma szurkolókra. :(((
(Mégegyszer írom: kb. 400-an voltunk. :))))

Mi sokat fizettünk azért, mert szidtuk a valovicsot. Kiváncsi vagyok ez mit kóstál???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!