négynapos tátrai túrámnak áldozatául esett a tippelésem. Mivel ez már a második 00-ás köröm oda a play-off helyem :) de azé küzdök tovább. Viszont örömmel látom, hogy az elmúlt hat mecsből 5-öt nyertünk, abból kettőt idegenben. A végén még bajnokok leszünk. A körmendi vezetők meg jól elcseszték az idén a légióskérdést. A nagy kapkodásnak ez lett a vége. Én azé szúrkolok Zsebének.
2003. február 26. szerda
Sopron-ASE -8
ZTE-Kaposvár +5
Üdv.
Sajna elment a playoff! :-(((((((((((
Jó most a cél a bnetmaradás volt de felcsillant a remény és nagyon pofára estünk!
Három mérkőzés ment el a zónánk miatt remélem erre felkapják a fejüket a vezetőkés lrsznek változások!
Falco-Alba
Sarkatnak igaza van! Amit viszont leginkább megerősítek, az a kritika az Alba edzője felé. Elképesztő volt, hogy nem tudta kihasználni a vendég a magassági fölényét. Aztán arra is készülni lehetett, hogy Szombathelyen a Falco mindíg sok pontot dob, kivétel ha megfelelően védekeznek! De nem! Így lehet az, hogy 97 dobott ponttal is simán kikapott a Fehérvár. Tanulság: Szombathelyen ne kezdjél dobópárbajt a Falcoval!Szvsz azonkívül, hogy elkésett a reakciókkal, a cseréket is rosszul időzítette. Aztán az is elgondolkodtató, hogy egy ilyen fantasztikus dobószázalék (mert valóban az volt) mellett miért nem lehetett többször odaütni a Falco játékosoknak, ezzel megtörve a lendületet. Ha jól emléxem akkor az Albából csak Lukjanec pontozódott ki.
Falco: Tényleg nagyot játszottak a hazaiak, de kellett egy ellenfél is, aki hagyta ezt.....
Na, mind1 én valóban kívülállóként néztem a derbyt és nem bántam meg, hogy elmentem a meccsre.
Körmend-Kecskemét
Mit mondjak? Erre a meccsre elég ez az egy sor is.........
Sporttárs!
Miért nem volt a tavalyi Topic tornán fehérvári csapat? Akkor sem számított melyik csapat hol végzett a bajnokságban, tehát a 6. is jöhetett volna!!!!:-))
BTOM!
Azt hiszem én még nem üdvözöltelek, tehát most: Üdv.!
Természetesen örömmel látunk a nyári tornán viszont, ha játszani akarsz akkor a bajnok csapatban a helyed.:-)) Illetve a bírók csapatában, mert ez valóban nem rossz 5let Sporttárs részéről! A záró mondatot is szorosan a hozzád címzett részhez biggyesztem, tehát: HAJRÁ KÖRMEND!!!!!!
Mivel senkinek nincs kedve gépelni, így írok pár sort a Szeged elleni meccsről.
Az első negyedet leszámítva bűn gyenge volt. 32-10-es első negyed után egyik gárda sem akarta komolyan venni a játékot.
Czigler hátmögötti passzát leszámítva nem is nagyon tudok élményszámba menő jelenetről beszámolni a második félidőben. Ebből a meccsből sem egyik, sem másik csapat jelenlegi formájára nem lehet következtetést tenni.
Így inkább a játékosokról írok:
Zalán: Nem erőltette meg magát, de Mulics nagyon eltűnt mellette.
Geri: Igen, igen! Nagyon jó formában van már meccsek óta és külön öröm, hogy alig hibázik a triplavonalon túlról.
Davis: Ismét láthattuk mekkora sportember. Maximálisan küzdött és a nyári műtéte óta ma láttam a pályán először az igazi arcát.
Sitku: Szép csendben dobott 15 pontot úgy, hogy nem szakadt meg. Ennyi...
Czigler: Valamivel jobb volt Ernőnél és volt egy remek középtávoli sorozata.
Smith: Kiváló adottságú, remek küzdőszellemű, jó képességű játékosnak tartom, de ennyire beszarva nem lehet kosárlabdázni, nem lehet pályára lépni. Nem értem miért fél ennyire (ráadásul egy ilyen meccsen), de az biztos ha ezen nem változtat, akkor nem lesz komoly értéke csaptunknak.
Érsek: Abba kellene már hagynia. Sajnos...
Pojbics: Nem egy A-s szintű irányító. Újat mondtam?
Lőrincz: Pár percet játszott mindössze.
Mulics: Zalán mellett alig-alig tudott valamit csinálni és hamar elment az önbizalma.
Kiss: Őt sem igen lehetett észrevenni.
Rawlins: Akkor dobott amikor hagytuk. Ennyi...
Nyilas: Többet vártam tőle is.
Vilcinskas: Nyáron már láttam a Camp-en és azóta nem lepett meg semmi új dologgal. Átlagos, nem túl képzett, nem túl okos, nem túl gyors, de nagyon jó alkatú erős center. Sitku mellett egész jó pozizott, de Czigler sok volt neki.
Deák: Kiégett, vagy csak mázlis éve volt a múltidény?
Molnár: Ő nagy ígérett, de szombaton nem jött össze semmi. Gerit nem igazán tudta becsapni.
Pávlicz: Pár éve még nagy tehetségnek tartotam. Mi lett vele?
Drahos: Nagyon jól játszott.
Kecskés: Tőle is sokkal-sokkal többet várok. Nem ártana vagy 15 kilót rátenni, mert csak az nem tolja ki a deszka alól, aki nem akarja.
Nagyjából ennyi!
Megvan a 2 pont, nem igazán hajtottunk, de talán nem is olyan nagy baj, hisz szerdán Sopronban lesz jelenésünk. Ha minden igaz megyek.
Az elmúlt 11 évben Sztojan és Tonio volt a két legjobb légiósunk,mind hozzáállásban, mind játéktudásban. személy szerint nagyon sajnálom, hogy nem nálunk pattogtatnak jelenleg!
Tuti hogy közelebb lennénk a négybe kerüléshez, mint a jelenlegi állománnyal.
Erőt vettem magamon és Sporttárs biztatására, mégiscsak megláttogattalak benneteket. Öröm olvasni, hogy végre nem csak az Olaj - Alba "barátságról" értekeztek.
A hétvégi Olaj-Kapos mecsről csak annyit, hogy iskola védekezést mutatott be a Miljkovics iskola új osztálya. Csak 2 dolog még: jobb dobószázalékkal és 67 kapott kosárral kikaptunk otthon......, ráadásul Dzunics 5 fault és 0 pont.
Én is csatlakozom azok táborához akik feltétel nélkül elismerik a Kapos sikerének jogosságát.
Ivkovics: sajnos nem csak őt de Alexét is szidja egy-2 magából kivetkőzőtt "szurkoló". Bevallom ez utóbbi mélyebben érint engem, mert nekem Toni nagyobb sztár volt itt Szolnokon.
További jó kocsmázást nektek, igyekszem többet benézni. De ahogy Sporinak mondtam, iszonyatosan el vagyok havazva.
Jani elfelejtette megemlíteni Alexe "showszerű" elemei mellett, hogy megint voltak jócskán "sportszerűek" is... Borost egy bedobásnál szó nélkül megütötte, szerencsére ezért meg is kapta a szándékost, de sajnos volt olyan is, amit a sporik nem láttak meg (a szokásos köpködés).
Hogy a játékvezetők összességében jók lettek volna, azt ezúttal megcáfolom, mint minden vesztes csapat szurkolója... :-) Kaptunk például kismillió támadófaultot, amelyek legtöbbjének levetítése után totális röhögőgörcsbe fulladna egy utólagos szakértői elemzés. De ezúttal tényleg nem ezen múlt.
Több oka is vannak annak, hogy simán kikaptunk. A leglényegesebb természetesen az, hogy a Szombathely úgy dobott szombaton, ahogy én még csapatot nem láttam, pedig nem kevés meccs van mögöttem. Szerintem (és ezt a válogatott kulcsfigurájuk -vajon ki?- is megerősítette nekünk) ezen a napon a mezőny bármelyik együttesét lemosták volna a pályáról.
Aztán benne van az edzőnk is rendesen. Az igaz, amit lenyilatkozott, hogy megpróbáltunk mindenféle védekezést ellenük, de semmi nem jött be a fantasztikus dobószázalék miatt, de azt valahogy elfelejtette megemlíteni, hogy alapos fáziskésésekkel reagált Zsoldos András húzásaira. A Falco a meccs nagy részében 4 kisemberrel játszott ellenünk, ennek pedig ugye egyenes következménye, hogy nálunk az egyik centernek is bedobót kell fognia. Hát ez enyhén szólva nem jött be, szegény Bencze Zoli egyszerűen nem tudott odaérni Pankárra, aki gyors egymásutánban dobott is asszem két triplát, meg egy duplát, ha nem többet.
Sajnos támadásban egyáltalán nem mutatkozott a centerbeli abszolút fölényünk, ezt volt talán a legborzasztóbb nézni.
Aztán nem tetszett az sem, amit már Lukjanec érkezése óta érezni kicsit, azaz, hogy neki nem szívesen adnak labdát a társak, még akkor sem, amikor teljesen egyedül két kézzel integet érte a palánk alatt... Én eddig Mike-párti voltam, de most nagyon megsajnáltam szegény Andrejt és úgy gondolom, hogy Lacinak továbbra sem szabadna engednie, ha lát fantáziát Lukjanecben és a pályán kell tartania a Szolnok ellen is és ha nem akar még több tekintélyt veszíteni a játékosok előtt.
Tudom emellett, hogy Mike rettenetesen készül, bár most gátolta egy betegség és őt sem szívesen hagynám ki a Szolnok elleni derbiből, mert mondta, hogy azon a meccsen nagyon szeretné kiküszöbölni az őszi betlijét. Szóval nehéz döntés.
Más. Szolnokiak! Ti hogy tudjátok, mikor lesz a mérkőzés? Mert Fehérváron úgy hírlik, hogy péntek este 18 óra, az m2 közvetítése miatt.
Hé!
Tegnap meccsen lévő paksi szaktársak!
Mivel Saabee síelget én meg húztam az igát 10 méternyire a sportcsarnoktól,így nem tudtunk jelen lenni...
Valaki böffenthetne pár szót a meccsről...
Tudósítás helyett álljon itt az a 3 rigmus, amivel a Red Devils köszöntötte a győztes csapatot:
1. Hol a Körmend??
2. Mivan, mivan??
3. Nickel, Nickel!!!
Azt hiszem ez mindennél többet elmond az újabb remek produkcióról.
Ma legalább a győzelem összejött.
Hello Spori
Én + azt nem tudtam, hogy Te ki vagy küldve az első vonalba. Az utolsó perc után estem be, így csak hallomásból értesültem Benőnk villámrajtjáról, erről végleg és visszavonhatatlanul le is maradtam (talán az életben tőbbé nem láthatok ilyet?! Hüp :-)). Egyébként majdnem én sem tudtam meg, hogy ott vagyok a meccsen, hiába no, a bébi-lakásfelújítás-újmunkahely hármas kombinációban nem mindíg jutnak el hozzám az infók (ha Fun el van havazva, akkor engem egy lavina temetett maga alá).
1. Téllleg, igazad van, most néztem újból végig a meccset /most sem nyertünk :-(/ és rá kellett jönnöm, hogy én tegnap frankón összekevertem De Grayt Arcsival. Úgy látszik, Artúr Doki hiába fáradt azzal a rengeteg képpel!
2. "klasszisaik a meccs más-más periódusában adtak pluszt. Nem először éreztem, hogy Miljkovics minden játékosa iránt bizalommal van, mert mindenkiről tudja, mennyire képes."
Igen, ezek igaz és jó gondolatok, még ha egy másként gondolkodó Alba-szurkolótól is származnak (persze: :-)))))))))))). Pont ezek hiányoztak nálunk, mármint a kulcsemberek most egyszerre mondtak csütörtököt, valamint Martics edző nem mindíg találta meg a megfelelő embert a megfelelő feladatra. Talán ez még javulhat, hiszen még csak néhány hónapja edz Ő.
Na jó, leporolom a Sztojan-dossziét. Csak röviden, ezt már ezen a fórumon leírtam. Azt hiszem, sok embert nem a távozásának ténye, hanem a mődja bánt. Tényleg csak címszavakban:
Asszem a Szabadkából hoztuk anno. Két esztendő után elszerződött Debrecenbe. A következő évben a város vállakozói összefogtak és visszahozták. Hozta magával Lakatos Petit is. Megint két szezon, a második évben már Miljkovics edzővel dolgozhatott a csapat (állítólag ebben is benne volt a keze). Ebben az évben egy toldozott-foldozott játékosállománnyal (mást ne mondjak: Mérész és Romboló a kezdő tudott lenni). Bronzérem a bajnokságban (emlékszel, a döntőbe jutásért az 5. meccsen ellenetek, amikor Fináncot kiállították, mert a körtéig rohant reklamálni.)
Ebben az esztendőben végig financiális gondok voltak és Sztojan segített, az edző, és légiósok fizetéséhez is adott kölcsön. Cserébe a játékengedélyeket kérte és kapta. Az év végén még mindíg bizonytalan volt a pénzügyi helyzet. Erre Sztojan gondolt egyet, és a hóna alá csapva a csapat nagyobbik részét, edzőstül távozott Sopronba. Rendesen padlóra küldte a szolnoki kosárlabdát, közben pedig hülyeségeket nyilatkozott (ááá, nem a pénz miatt megy el, Őt itt megsértették stb, stb...)
Ismét eltelt két soproni esztendő, ekkor ismét visszatért a Tiszaligetbe (biztosan kiengesztelték valamivel). Összefolynak az évek, most nem ugrik be, hogy egy, vagy két szezont játszott Szolnokon. Nyertünk vele egy ezüstöt. A szezon végén, amikor megválasztották Szolnok legjobb sportolójának, azt nyilatkozta: "sok ez már nekem. Nem akarok annyira hajtani, már csak levezetni megyek Kaposvárra". Ja, ehhez képest bajnokságot is nyert a Klimával, csak úgy levezetésképpen.
Egyébként pedig az a jellemző rá, hogy ahol éppen játszik, az a legszuperebb város és csapat, a többi helyen pedig finoman szólva nem érezte igazán jól magát. Ezenkívül a csigát két forintért lekisérné Szegedig.
Ennyit a rossz tulajdonságairól, ezek nekem sem igazán jöttek be, de ezért még nem szidtam kórusban, sőt tisztelem és az egyik kedvenc játékosom volt-van-lesz. Sokan éreznek így Szolnokon vele kapcsolatban, de sejtheted, ez a csendesebbik fele a szurkolóknak.
Ez a "vándorbuzizást" én 1x hallottam, az intellektuális B-középünktől. Tudom, nem szép dolog, de nem éreztem olyan vészesnek.
...hát nem sikerült röviden elmesélnem a történetet, de ez remélem némi betekintést enged egyes emberek lelkivilágába. Én úgy fogalmaznék, hogy nem értek vele egyet, de némiképp megértem ezeket a reakciókat is, hozzátéve, hogy meccs után sok szurkolóval kezet is rázott, a "buzivándorok" csak az elenyésző, de annál hangosabb kisebbség.
...és végül: arra valszeg már nincs reális esély, hogy játékosként még egyszer Olaj mezt húzzon, de nagyon szeretném a kispadunkon öltönyben látni, mert szerintem edzőnek sem lenne rosszabb, mint amilyen játékos.
Sajna a vonaton ültem, így nem láttam a meccset, de a tesóm közvetített smsben. Kérdeztem tőle a végén, hogy ki mennyit dobott, írja meg, erre Ő: "Nem, mert nem érdemlik meg. Mindenki béna. A Feri meg mint edző=0." Pedig imádja a csapatot. No comment...
Ja én a szezon előtt megfogadtam hogy egy szót sem szólok a Babára, akármi lesz. De valami nem stimmel...
Szerintem egyedül a tűz hiányzik a csapatból amit viszont azzal, hogy leordítjuk a játékosok fejét, nem lehet felszítani.
Most nézegetem a Falco-Alba statisztikáját.Hát elég érdekes dolgok vannak itten:Alba egész meccsen összesen 8(!)db lepattanót szedett, mi 20at.És(már nem tom ki írta) így már Heinle 6 lepattanója elég jó, nem?Majdnem annyit szedett mint az egész Alba.Dénes Gabi 12pontot dobott és ebből 27 IBM-je lett!szám szerint:12pont,4assist,5szerzett labda,0eladott,4lepattanó és mezőnyből 100%-os dobószázalék.Nagyon birom a srácot! Lacika mezőnyből 10/9 és 10assist.Ami szerintem legjobban mutatja a tegnapi meccsen a két csapat közti különbséget az az IBM pontok: össz:141-96.
Na jó megígérem nem fárasztalak titeket a sok hülyeségemmel, hiszen tudom hogy sokatok csapata az enyémnél előbbre tart és ott(a felsőházban) biztos mindennaposak az ilyen stat-ok! :)))
+ az Alba is elég jó dobószázalékot produkált, csak mi még jobbat:))
Mami! Köszi hogy ilyne aranyos helyre tetted a memómat,de ezekre a meccsekre még én is emlékszem.Amúgy is tök felesleges az összehasonlítgatás a tabella mindent mutat... sajna :((
rik-027!köszi hogy megvédtél!olyan cukipofa vagy! De azért még várjuk meg a szombatot, mert én még hiszek a csodákban!
Hi Sporttárs!
Én nem mondtam hogy tökéletesek voltunk.Amint meg említettem centerben azért sokszor ki tudtátok használni a magassági fölényt+ jó volt a Moseley, meg nálatok a kispad is olyan hogy az más csapatban kezdő is lehetne, így azok is termeltek, csak magatokhoz képest nem voltatok jók! a bírók meg szerint elfogadhatóan fújtak értsd: ide is oda is volt néhány hülyeség de azért elég normális volt, bár meccs előtt én is tartottam a Váraditól.De lehethogy csak ő félt nehogy a körmendi történések megismétlődjenek, hisz nem volt onnét csak 25km-re... :))))
épp egy órája nyert a klima a szolnok ellen (a kapostv-n :-)) hát, nagyon hajtottak a srácok, a végén volt vmi kis törés a szolnoknak semmi nem ment, szvsz itt nyertük meg a csatát. na persze ehhez egész meccsen ott kellett lenni, de a simon jo teljesítménye már megint sokat számított, csak így tovább.
Egyébként kafán meg lehet nézni egy csapat meccseit a Körmend oldalán (www.bckormend.hu, de úgyis mindenki tudja :-), ha a csapat nevére klikkel és ott a mérkőzések linkre.