Keresés

Részletes keresés

Gombyka Creative Commons License 2004.08.17 0 0 661

Sziasztok!

Mi is aug. 06-án jöttünk haza a Garden Parkból. Két gyermekkel voltunk (7 és 15 évesek), de szuper volt minden. Bár félpanziósok voltunk - erre futotta, de bejött a kaja is, a szállás is és semmi rossz nem történt velünk. Sőt mi még az idegenvezetőkkel is meg voltunk elégedve. Bejártunk Midounba vásárolni gyümölcsöt, üdítőt, édességet. Nem volt drága. Felrakok néhány képet. Nemcsak a szállodáról, hanem a kirándulásokról is.

Ja és egy számot sikrült kinyomoznom az animátorok által lejátszott zenékből:

King Africa - La Bomba. A közös vízparti táncnak csak a címét tudom: La Corita.

Ha valakit érdekel még valami, szívesen megírom.

Candyike Creative Commons License 2004.08.15 0 0 660
Szia Kvittim1! Csak most vagyok net közelben.Keddig már nem leszek,úgyhogy Jó Nyaralást,Kellemes pihenést kívánok:Candy
Candyike Creative Commons License 2004.08.15 0 0 659
Szia Kvittim1!A pénzváltás látod jó kérdés.Nekünk az utazási iroda dollárt mondott, hogy hát mégis Afrika,meg ilyenek.Mert az eurót inkább Európában.De voltak,akiknél csak euró volt és kiszámoltuk,hogy ők is ugyanannyit kaptak.Tehát,teljesen mindegy, hogy mit visztek.Csak jó sok legyen.Á nem,ez csak vicc.Nem drága ország.Még a pénzváltáshoz annyit,hogy mi mindig a recepción váltottunk,mert bankot sehol sem láttunk,azért meg nem megyünk el Midounba vagy Houmet Soukba,mert ez a két város van,ami "közel" van.A hotelban pedig 0-24-ig bármikor válthatsz.Arra emlékszem,hogy egyszer váltottam 80 Dollárt és 100,8 Dínárt kaptam érte.Első nap meg 20 Dollárt váltottunk,akkor 32 Dínárt kaptunk.A többi pént nem én váltottam de ebből már tudtok gondolom következtetni.Az árak meg elég változóak.Mert ugyebár a bazár az szabadáras,ott ki sem írják,hogy mennyi.Nyugodtan lehet alkudni.Úgyis előbb-utóbb odaadja.Én pl. 25 dínáros papucsot vettem 2-ért.Meg 85 dínáros táskát 18 dínárért.Piac pénteken és kedden van.Pénteken Houmet Soukban,kedden Midounban és mindkettő délelőtt.Sajnos este már nem érdemes bemmeni egyik városba sem,mert már 20.30 körül pakolnak és 21.00-re be is zárnak.Midoun közelebb van,ide a taxi 3-4 dinárért visz.Houmet Souk egy kicsivel messzebb van,ez 4-6 dinár.Este 9 után meg 50%-os felár is van.Arra viszont számítsatok,hogy egy taxis sem tud angolul,csak franciául és sosem tudják,hogy hol van a Miramar Djerba. Ilyenkor vagy azt kell mondani,hogy Petit Palas(állítólag ez a francia neve) vagy Abou Nawas Djerba,mert azt mindegyik ismeri.Ha meg már odavisz,akkor otthon is vagytok.Konkrét árak:pizza a hotel bárjában 4 v.5 dinár,palackos víz 2 dinár,a krokodil farmra a beugró 6 dinár(ez csak a krokodilokhoz).A parton a kaja azt hiszem egy picivel drágább,bár mi ott csak jégkrémet ettünk,ami 2-3 dinár volt.Akkor jönnek arabok és árulnak banánt,szőlőt,kistevét,dobokat.Egyik nap vettünk egy fürt szőlőt, ami 5 dinár volt.Este mentünk vásárolni és a szupermarketen túl van még 2-3 bolt,és az egyikben szintén volt szőlő.Ott meg 4 dinár volt DE egy kiló.Szóval a part drágább.Akkor szórakozási lehetőség a parton:van egy ejtőernyő,amit motorcsónak húz.Nagyon jó,látni a magasból az egész szigetet.Ez 15 dinár egy főnek.Van banán is de erre nem ültünk fel,mert a medúzzák közé borít be,úgyhogy inkább kihagytuk. Sajnos,elég sok a medúzza a vízben.De látni őket.Én eléggé be voltam tojva,mert első nap megcsípett egy kislányt,aki úgy üvöltött.Na,onnantól kezdve járt a szemem, mint a sublótfiók a vízben.Ja, igen a hullámok elég nagyok és állandóan fúj a szél.Ha kijön a vízből az ember,akkor meg fázik az árnyékban.Ha a napra ültem,akkor meg leégtem.Úgyhogy én a szálloda medencéjét részesítettem előnyben.Meg általában délutánra már unalmas lett a tenger,3-ra meg siettünk föl,mert akkor kezdődött a vizi aerobik és az tök jó poén volt szerintem.Utána meg vizipoló. Maga a Sziget szerintem elég kopár,csöndes.Nem olyan nyüzsgő,mint Sousse.De látni,hogy nagyon fejlődik,mert úton-útfélen építkezés van. Na mára befejezem.Ne,haragudj,hogy mindig ilyen sokat írok de eszembe jut valami, amiről beugrik más is.Holnap így késő estefele visszanézek.Ha lesz kérdésetek,akkor még írok vagy ha újabbat tudok.Üdv:Candy
Előzmény: kvittim1 (657)
studios Creative Commons License 2004.08.13 0 0 658

Szia Tündi!

Írj egy e-mailt, hogy tudjam küldeni a fényképeket!

Köszi: Laci

Előzmény: tunderke13 (654)
kvittim1 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 657

SZia Candyke!

Azt még elfelejtettem kérdezni, hogy dollárt vagy eurót érdemesebb vinni? Hogy váltják? És milyenek a árak kint? Milyen a tenger? Medúzák vannak?

Hirtelen ennyi kérdés jut eszembe, köszi a válaszokat is előre is!

Előzmény: Candyike (656)
Candyike Creative Commons License 2004.08.13 0 0 656
Szia Kvittim1! Na,örülök ha segíthettem.Ha eszedbe jut még v.mi,akkor írjál.Olyan 2-3 naponta benézek mindig.Hátha még eszetekbe jut v.mi.Mi is tele voltunk kérdésekkel de nem tudott senki sem a Miramar Djerbáról.Majd kiváncsi vagyok,hogy nektek hogy fog sikerülni.Mi a 20 magyarból mindenkivel olyan jóba lettünk,hogy azóta is e-mailezünk és épp beszéltük,hogy még egy sátorban is jól éreztük volna magunkat.Képeket sajnos nem tudok feltenni,mert még nem hivattuk elő.
Roró Creative Commons License 2004.08.12 0 0 655

Köszi Tündi!

Ezen már nem fog múlani a tökéletes nyaralásunk!!! :o))) A Kartagó kései eszméléséhez meg NO COMMENT!

Előzmény: tunderke13 (654)
tunderke13 Creative Commons License 2004.08.12 0 0 654
Szia Roró!

Itt a pontos információ, amelyet minden utazási iroda megkapott a Kartago-tól. Tájékoztatás képpen csak annyit mondanák, hogy a többi iroda már 2 hónapja bevezette ezt a pótdíjat.

Üdv! Tünde

Tárgy: Üzemanyag különbözeti díj

Tisztelt Partnerek!

Számotokra is ismeretes, hogy a légitársaságok a hirtelen kerozin áremelkedés miatt pótdíjat kényszerültek bevezetni. A költségnövekedés miatt, irodánk is elrendeli a pótdíj beszedését.

Az üzemanyag különbözeti díj összege

2. 200 Ft pótdíj/ fő

és 2004. augusztus 16- tól induló utazások esetében érvényes.

(A pótdíj az oda- és visszaút költségét is magában foglalja.)

A pótdíj felszámítása minden fenti időpontban vagy azon túl induló utazásokat érinti, tehát a már lefoglalt, befizetett utakra is érvényes!

Ilyen esetekben munkatársaink a repülőtéren szedik be a különbözeti díjat.

Kérünk Benneteket, hogy a fenti írt összeggel a továbbiakban kalkulálni szíveskedjetek, továbbá a már lefoglalt utak esetében mielőbb -még az utazás megkezdése előtt- értesítsétek ki az utasokat a pótdíjról, annak érdekében, hogy a díj beszedése ne érje őket váratlanul a repülőtéren.

Együttműködéseteket előre is köszönjük.

Üdvözlettel:

KARTAGO TOURS  

Előzmény: Roró (653)
Roró Creative Commons License 2004.08.12 0 0 653

Sziasztok!

Aug. 20-án repülök Djerbára a Kartagóval. Tegnap szóltak az utazási irodából, hogy ne lepődjek meg, de majd a reptéren fognak kérni fejenként 2.200 Ft-ot mindenkitől, mert hogy bevezettek valami kerozin illetéket, vagy mit, és azt mindenképpen ki kell fizetni!

Tök jó, mi?

Dél körül megyek ki az irodához, utána pontosan meg tudom majd mondani, mi is ez az új dolog!

norzo45 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 652
Szia Candyke! Irigykedve olvasom beszámolódat,nekünk a jóból csak a tenger jutott,de legalább az tényleg klassz volt.
Előzmény: Candyike (650)
kvittim1 Creative Commons License 2004.08.11 0 0 651

Szia Candyke!

Köszi a részletes beszámolót, így már képben vagyok, ha megjöttünk beszámolok az élményekről!!!

Előzmény: Candyike (650)
Candyike Creative Commons License 2004.08.11 0 0 650
Szia Kvittim1!A Miramar Djerba Hotel kb. 20 percre van a reptértől.Ha később értek oda,mint 21.00 óra (és valószínű később fogtok),akkor ne izguljatok,mert az az első, hogy szólnak a recepción,hogy menjetek vacsorázni,mert megvárnak mindig mindenkit vele.Aztán a bejelentkezés nem egyszerű de a reptéren a Kartago ad hozzá magyarázatot.Ha azzal megvagytok,akkor már kapjátok is a kulcsot,amihez adnak egy kártyát és azon szerepel a nevetek és a szobaszámotok,amit másnap vigyetek a reggelihez,mert a pincérek fogják kérni.A hotel 2 szintes,van ahol állítólag elég hangos a légkondi.Nekünk nagy szerencsénk volt,mert mikor megkaptuk a szobát,akkor már rögtön kiderült,hogy nem jó a légkondi.Olyan meleget fújt,hogy dölt rólunk a víz.Így hát mentem vissza a recepcióra szólni,hogy megbolondulunk a melegtől.Kijöttek megnézni (éjjel 1 óra volt) és rögtön adtak egy másik szobát,ahol digitális, kitűnő,nagyon halk légkondi volt.A szobák viszonylag tágasak,ahogy már írtam tv nincs bennük,ezt csak amiatt írom,hogy ha gyerekkel mentek.Mert volt egy pár,ahol a kisfiúnak hoztak Playstaisont,hogy majd fog játszani.A szobák tisztasága szerintem kifogástalan.Mindennap felmosnak,beágyaznak,kiviszik a szemetet.Még virágszirmokkal is teleszórták az ágyat.A törölközőket is gyakran cserélték.Én ilyen csótányokkal nem találkoztam a 11 nap alatt.Talán egyszer láttam egy gyíkot a kapuban de volt olyan,aki azt mondta,hogy az erkélyükön van pár hangya.Ezenkívül más tényleg nem volt.A part nincsen messze egy 5 perces sétával elérhető.Mivel szabadstrand ezért fürdőlepedőt nem adnak,azt hogy a szállodait ki lehet-e vinni azt nem tudom de ahogy elnéztem mindenki a saját törülközőit vitte le.Ágyak ki vannak rakva és ilyen kis kunyhók vannak lent.De csak a sárga színű alá lehet ülni(aminek sárga a rúdja),mert az a Miramar Djerbáé.A fehér az a Les Dunes Hotelé és azok 3 dínárt kérnek érte.Ott a parton tudtok enni is,mert a Hotelnak van egy snack bárja. Mi inkább a szálloda bárjában ettünk ebédre v.mit,a medence mellett. A kaja szerintem nagyon jó.Mi meg voltunk elégedve úgy a mennyiséggel,mint a minőséggel.Igaz a reggeli tényleg nem változatos,mert mind a 11 napig ugyanaz de legalább van miből választani.Vannak gabonapelyhek,kávé,tea,narancslé,olyan hosszú francia kenyér,mellette püspökkenyér,palacsinta,kis briós,diós csiga,sajtos croassaint,paradicsom,párizsi,valami szószok,meg tojás. A vacsora az már változatosabb.Van egy féle leves,6-7 féle saláta.Másodiknak is 5-6 féle van(általában spagetti,rizs valamilyen formában mindig van).Desszertnek pedig sárga és görögdinnye és 2-3 féle süti van,amit mindig egy emberke szeletel és ad de ha többször mész,akkor többször is lehet kérni. A szállodában lehet ping-pongozni és 1 dínárért biliárdozni.Nagyok jók az esti műsorok,az animátorok.Esténként éjfélig hangos csak a zene,utána már kikapcsolják.Az úszómedencét csak reggel 8-tól este 7-ig lehet használni.Gondolom azért,mert a vacsorát kint tálalják.Ja,igen reggeli 6-10-ig van,vacsora 19-21-ig. A személyzet nagyon kedves,a pincérek,a recepciós.Akárhányszor meglátnak az az első,hogy How are you vagy Wie geht's? Vásárolni a szállodától jobbra tudtok,ott van egy supermarket,ami egészen olcsó,az is kb. egy 5-10 perces séta.Hát,azt hiszem mindent megpróbáltam leírni,ami csak az eszembe jutott.A hotelben magyarok,csehek,lengyelek és nagyon kevés francia van. Ja igen,annyi van kiírva a tetejére,hogy Mirama Hotel,az R lemaradt de ez nem gond. Sőt,azt lehet mondani,hogy semmivel nem volt gond.Én nagyon megszerettem a Miramar Djerbát.Már akár holnap visszamennék.Remélem neketek is fog tetszeni és jól érzitek majd magatokat.Üdv:Candy
Előzmény: kvittim1 (648)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2004.08.10 0 0 649

Candyke!! Igazad van.

Előzmény: Candyike (647)
kvittim1 Creative Commons License 2004.08.10 0 0 648

Szia Candyke!

Mi jövő kedden megyünk a Miramar Djerbába, kérlek írjál a szállodáról! Milyen a szálloda, a part, adnak-e a partra fürdőlepedőt, vannak-e csótányok, vigyek-e itthonról csótányirtót, milyen a kaja, stb...

köszi

Candyike Creative Commons License 2004.08.10 0 0 647
Latya(K.L)!!Ha figyelmesen elolvastad volna a hozzászólásomat,akkor láthattad volna,hogy nem a Garden Parkban laktunk.Hanem a Miramar Djerbában,ahol nem írta a tv-hez a Kartagos prospektus,hogy illetékért.De teljesen mindegy,mert még illetékért sem lett volna.
Előzmény: Latya (K.L.) (634)
Candyike Creative Commons License 2004.08.10 0 0 646
Sziasztok!Ma felhívtuk a Kartagot és jól lekutyaszaroztuk őket,hogy mit csináljanak a Robi,meg Györgyike nevű idegenvezetőikkel.Sőt,van is egy tippem.A krokodilfarmra kéne őket vinni 5-re az etetésre és belökni őket.Mert amit azok csináltak az minden de nem idegenvezetés.Gondolom a 4*-osok seggét nyalták reggeltől-estig,mert nálunk nem voltak egyszer sem.Pedig pont az Abou Nawas Djerbával laktunk szemben.Egyetlen egy a Kartago szerencséje,hogy a Miramar Djerbában nagyon jó volt a társaság és így jól éreztük magunkat.Sőt,segítettük egymást ha már az idegenvezető ezt nem tette meg.Minket ott kiraktak a Hotelbe(20-an voltunk) és 11 napig át sem dugta senki sem a képét.Úgy éltünk,mint a Surviverben egy lakatlan szigeten.Például fakultatív kirándulásra nem tudtunk menni,mert nem volt kinél jelentkezni.Akartunk menni Matmatába.Mondtam is a recepción a pasasnak,hogy szeretnék menni kirándulni kinél tudnánk jelentkezni.Mondta,hogy hívjuk fel az idegenvezetőt és szóljunk neki.Felhívtuk ezt a Robit,azt mondta,hogy az Abou Nawasban szokott lenni,megadta,hogy mikor és hogy menjünk át.Átmentünk de ő sehol nem volt.Ott is mondtam a recepción,hogy kit keresek.A recepciós azt mondta, hogy ő nem is ismeri őt.Volt olyan a társaságból,aki meg is akarta ezt a nagyképű Robi gyereket verni.És senki ne mondja nekem,hogy olyan sokat várok el.Csak az út árában benne volt az idegenvezető (gondolom nem kevés) díja is.Most ha valmi nagy gond van elő sem tudjuk őket keriteni.Holott láttuk,hogy a csehek,meg a szlovákok idegenvezetője mindennap ott volt és bármi gondjuk volt segitett nekik.Itt semmi más gond nem volt csak ezeknek a hozzáállása,ami pedig nem pénz kérdés, hanem csak törődés és odafigyelés.
főnixe Creative Commons License 2004.08.09 0 0 645

Szia Macskó!

Mi pénteken jöttünk haza az Abou Nawas Djerba hotelből. Még nem sikerült mindent leírnom, mert nem volt időm. Most is csak beugrottam. Csak a kajához fűzném hozzá, hogy nem a fűszerektől kaptál valamit utolsó nap, hiszen egész héten azokkal főznek. Ha nem bírta volna a gyomrod, akkor már az elején jelzett volna, nem valószínű, hogy csak az utolsó nap. Én is szeretem a kinti ételeket, fűszerezéseket. 12 évvel ezelőtt én már voltam Djerbán és semmi bajom nem volt. Most is az első 6-7 napban mindenből ettem, semmire sem húztam a számat, szinte minden ízlett. Utána viszont ahogy kezdtek a kaják romlani, úgy kaptuk sorozatba a hasmenéseket is. Utolsó előtti nap miután ettem egy kis spagettit, amin nylondarabokkal tűzdelt polip volt, hát repülőrajttal értem el a WC-t az ebédlőből. 5 percnél tovább nem bírt megmaradni! Ja, a bárban az egyik pincérrel igen jól összebarátkoztunk és ő személyesen azt állítja a szakácsokról szó szerint, hogy nem érnek egy fillért sem és nem az az igazi arab kaja amit ők csinálnak és igencsak fintorgott hozzá!Azt mondta, hogy két havonként lecserélődnek és a kutyát sem érdekli, hogy hogyan főznek.Még egy érdekesség. Nálunk a mi szállodánkban észrevettem, hogy az animátorok általában odaálltak a snack bárban csinálni saját maguknak valamit, és az ebédlőben is igencsak megnézték, hogy miből is szednek. Vajon miért? Pluszként a kalózhajóról az egyik kalóz is kérdezte, hogy hol lakunk. Mikor mondtuk neki, hogy melyik részen, hát röhögött. Azt mondta, hogy Djerbán 155 szálloda van, ebből 10 van ami jónak mondható, a többi gagyi.

A Djerba térképen meg is mutatta, hogy hová is esnek ezek a szállodák, egymás után vannak, a sziget legszebb tengerparti részén. Hát nem ott vannak ahol mi mindannyian voltunk!!Szinte biztos vagyok benne, hogy nem az arab ételeket nem bírja az európai gyomor, főleg a magyar, aki azért tud igen nehéz magyar ételeket is

megemészteni (székely káposzta, bableves füstölt csülökkel), hanem az ételek kezelésével jönnek a problémák. Egy magyar köjálos meglátná, hogy kint hogyan is kezelik 40 fokban a gyorsan romló ételeket (gomba, hal) a víz leverné. Sok ételbe azért tesznek minél több fűszert, hogy az elindult bomlási folyamatok szagát ne lehessen érezni. Az isteni "ungarise gulyás" is lehet borzalmas, ha háromszor négyszer átmelegítik, plusz kétszer 2 órát kint hagyják a 30 fokon!

Egyébként te láttál pincért kezet mosni miután kijött a WC-ből? Mert a fiúk azon nyihogtak, hogy csak elrakták a cuccot és már mentek is vissza felszolgálni.

Előre bocsátom tisztelet a kivételnek (ha van ilyen), és biztos a magyar és más nemzetiségű pincérek és szakácsok között is van trehány és koszos, de ez kint sajnos még elterjedtebb.

Előzmény: macskó (643)
macskó Creative Commons License 2004.08.09 0 0 644

Szia Moncsacsi Móni!

Nem sikerült találkoznunk, de nem is csodálom, mert most olvasom, hogy elszállásoltak benneteket máshová. Azért jól éreztétek magatokat? Írtad, hogy szép, tiszta volt az apartmann. Mi a Gardenben kaptunk szállást, rendbe volt minden szerencsére. Csak a párommal kaptunk néha össze és ez egy kicsit elrontotta a nyaralást. De minden fantasztikus volt, szerintem nagyon kedvesek ezek az arabok. Van köztük egy-két huncut, akivel vigyázni kell, de egyébként nagyon aranyosak. Nem? A kroki farmon mi is voltunk, jó fejek voltak a krokodilok. Úgy néztek, mintha be lennének állva. Teljesen kómák voltak. Én nagyon szívesen visszamennék, akár már holnap.

Szia

Orsi

macskó Creative Commons License 2004.08.09 0 0 643

Szia Tünde, Studios és többiek!

Újra itthon! Milyen érzés dolgozni? Én mindjárt meghalok. Mi is most jöttünk haza, mármint pénteken, Tündéékel egyszerre voltunk kint. Nekem nagyon tetszett az egész szálloda, szerintem nem volt vele semmi gond. Nálunk is volt olyan, hogy nem volt víz, de szóltunk a takarítós csajszinak és két perc múlva már folyt is a víz. A kajákkal szerintem nincs gond, én kifejezetten élveztem, hogy másmilyen ízük van, mint az itthoni kosztnak. Bár az utolsó nap én is elkaptam valamit, de szerintem ez normális reagálása volt a gyomromnak a másfajta fűszerekre. A snack-ezést mi is sokszor kihagytuk, csak néha ugrottunk be egy falatért. A pizza nem volt olyan szörnyű, bár nem tudom...én nem foglalkoztam ilyen mélységig ezekkel a dolgokkal. Jól mondtad Tünde, aki akarja, az jól érzi magát. Fura volt olvasni a véleményeket előző levelekből a Robiékról. Velünk nagyon rendesek voltak, még pénzt is adtak kölcsön, amikor elveszítettük a dínárunkat. A szobánkkal sem volt semmi gond, szép volt, csendes helyen volt. És tényleg jöttek minden nap takarítani. A légkondi nagyon klasszul működött, olyannyira, hogy esténként ki kellett nyitni egy kicsit az erkélyajtót, hogy bejöjjön egy kis meleg. Az animátorok tényleg pörögnek egész nap, de mi nem vettünk részt ezekben a mókákban, inkább lementünk fürdeni a tengerre. 30 fokos volt, legalább. Este szintén adtak műsort az animátorok, kb. 11-ig. Minket csak az zavart ebben, hogy volt olyan nap, amikor annyira ki voltunk dőlve, hogy lefeküdtünk volna már 9-10 körül, de ment a zene és nem tudtunk aludni. Szerencsére hozzánk nem hallatszott el annyira, de a párom a legkisebb nesztől sem tud aludni. Az egyik házaspárnak, akikkel megismerkedtünk, az erkélyük pont a színpadra nyílt, úgyhogy szegények még hajnal 2-kor is hallgatták az animátorok gyakorlását másnapra. Mi nem fizettünk be semmilyen fakultatív programra, már bánom, mert azt mondják a hajókirándulás csodálatos volt. Matmatába elmentünk egy tengerparti árussal (ő vitt el minket a kocsijával), Alidnak hívták. Nagyon rendes volt, még meg is ebédeltetett minket, állandóan vette nekünk az ásványvizet és összesen 50 dínárt kért. Még kaptunk tőle ajándékba kristályokat meg mindenféle szép dolgot. Szóval szuper volt. Nagyon sajnálom, hogy sokatoknak nem sikerült valami jól ez a nyaralás, mi nagyon jól éreztük magunkat. Én legközelebb is szívesen mennék a Kartaghoval, de nem a saját tapasztalataim miatt félnék, hanem amiket ti írtatok. Remélem legközelebb nem lesz gond és mindenkinek szuper lesz a nyaralása.

Tünde! Még egyszer köszönjük szépen a segítségeteket!!

Ha van valami kérdés nyugodtan írjatok!

Előzmény: tunderke13 (642)
tunderke13 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 642

Sziasztok!

Ma jutottam géphez. Pénteken jöttünk vissza a Garden Park hotelből. Igazából nem is tudom, hol kezdjem. Talán azzal, hogy első nap egy kis koszos lyukat kaptunk, de addig jártam le a recepcióra, amíg ki nem cserélték egy nagyon szép tengerre, medencére néző szobára. A kaja... nos nem vagyok egy vállogatós fajta, de legközelebb félpanziót fizetek. Az ízek olyan egyformák, semmilyenek. Már a végén azért vágyódtunk haza, hogy egy jót együnk! Nálunk is mindenkinek ment a hasa már a végére, igazából nem tudom mitől. A szálloda szerintem jó, tényleg! Aki jól akarja érezni magát, az jól is fogja. Kb. 2-szer nem volt vízünk, se meleg sem hideg. A recepción az a szokás, hogy átvágják a turistákat. Nem egy család járt úgy, hogy olyat akartak vele kifizettetni, amit nem fogyasztott. A snackről pedig annyit, hogy minden nap pizza volt (meg ami kimaradt az ebédből), és kb. 4 x 5 cm-es darabkákra vágták és abból kaptál kettőt. Volt rajta egy kis sajt, meg a déli spagettis paradicsom szószból egy kicsi. Azt még senki sem írta, hogy az étteremben macskák szaladgálnak és van amelyik az asztalra is felugrik. A kecskével legtöbbször a recepción vagy a napozóágyak között találkoztunk. Mi próbáltuk poénosan felfogni a dolgot, így már nem is zavart semmi, a kaján kívül. A medencék szuperek szerintem, a csuszdát is használhatja felnőtt is. Az animátorok tényleg jók, de szerintem ahhoz képest, hogy 20-an vannak, a teljesítmény nagyon kevés. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, de alig vártuk, hogy Kőbányán együnk egy szelet pizzát (amit máskor meg nem vennék, olyan rossz), mert annak is több íze volt mint a kinti dolgoknak. A tevegelés tényleg nagyon szuper volt, de mégegyszer nem ülnék fel rá. A szigetről pedig annyit, hogy az egész tiszta homok és nagyon-nagyon gyér a növényzet. Tehát összességében nagyon jó volt a Tunéziai marketing, mert elég semmi az egész  sziget. Mindenkinek ajánlom a krokodil farmot. Taxival lehet elmenni egyénileg. A taxi olcsó! 3 dínárért vitt el bennünket. Mi Studios-ékkal mentünk. A belépő 6 dínár és délután 5-kor van etetés. Egy délutáni programnak jó. A szállodában most 1 Eur = 1.515 dínár. Azt hiszem a dollárt egy kicsit rosszabbul váltották. Egyébként a Fanta olyan mint a mirinda, és háromfajta likört lehet fogyasztani, fügepálinka, datolyalikőr és Muscat (vagyis olyan íze van mint a tokaji aszúnak). Rengeteg mindent tudnék még írni. Mire vagytok kíváncsiak? Szeretném ha a végszó azért az lenne, hogy a Garden Park jó hotel és jól éreztük magunkat Djerbán!

norzo45 Creative Commons License 2004.08.09 0 0 641
Nagyon köszönöm a fotókat,kiválóak.Híven tükrözik a két szálló közt lévő külömbséget.Ahogy nézem akkor amikor Ti voltatok a Raisban még kevés volt a vendég.Vagy csak korán mentetek reggelizni?  :-))) A mi idönkben már 1/2 7 h-kor sorban álltak az ajtónál a csehek.
Előzmény: apuh (640)
apuh Creative Commons License 2004.08.08 0 0 640

Boxs de nem jól írtam le a hotel nevét! Helyesen RAIS, amelyről most küldöm a fotókat.

Az utolsó kép a Rais összes medencéje!

Előzmény: apuh (639)
apuh Creative Commons License 2004.08.08 0 0 639

Megpróbálok a Gardenparkról néhány aktuális fotót feltenni.

A következő oldalra a Ris Hotelt teszem fel csak az összehasonlítás kedvéért.

Előzmény: norzo45 (637)
Dormas Creative Commons License 2004.08.08 0 0 638
Szia Beus! Mi is all. inc.-on voltunk, inni és enni valóra szinte nem is költöttünk. ( A lányomnak vettünk valami bolt félében Chupa Chups:) nyalókát, meg néhány palacsintát a szállónál) Bazárban nem voltunk, nem a mi műfajunk az alkudozást, de példaként egy kicsi szoknyát vettünk a lánynak 35 Td-ről indult a licit, 15 TD-ért vittük el, de szerintem 10-ért is ide adták volna. Én angulul elég jól beszélek, a szállóban, a replülőn, a reptéren mindenki beszél angolul, az utcai árusokkal meg nem is baj, hogy nem tudtam csevegni:) Egyelőre ennyi, szólja ha valami érdekel még!
Előzmény: Beus16 (628)
norzo45 Creative Commons License 2004.08.08 0 0 637
Képeink:a guszta kis mosdónkA nem müködő csaptelepaz idilli szobakilátás a szemétdombraképekm  a vacsiról:
norzo45 Creative Commons License 2004.08.08 0 0 636
Sziasztok! összevágtam élményeimet a teljeség igénye nélkül,mert túl sok a hozzászólás és attól félek hogy sokan nem olvasnak vissza: Tegnap/jul 30-án/ jöttünk haza a Djerbáról, okulás képpen leírom nektek a tapasztalataimat ! Indulás - érkezés rendben lezajlott. A reptéren már várt minket a Karthagó helyi képviselölye. Itt közölte az emberekkel hogy kit hová helyeztek át!!!!  Nekünk és még 8-családnak sajnos a befizetett Garden Park helyett a Hotel Rais jutott, de megnyugtatott minket hogy semmi gond mert ez szinvonalában sokkal jobb szálloda. Már kezdett gyanus lenni a dolog amikor 50-perc buszozás után a szállodasor  utolsó elötti szállódájához befordult a buszunk. És nem is ért csalódás .park helyett kiszáradt növények,és egy igen csak lepusztult belselyü épulet fogadott.   Az "idegenvezető"-->Robi flegmán közölte : Ez van ,sajnos az egész szigeten nincs szabad hely.  /170-szálloda/ Vagy elfoglaljuk a szobákat vagy kint alszunk a szabadban. De igéri,mihelyt lesz üresedés a Gardenban azonnal átköltözünk. Ebben a pillanatban rontott ki az "ebédlöből" a egy magyar család és hatalmas patália kezdödött. /Ök 2-hétre jöttek, szintén a Garden Parkba voltak Befizetve és persze hogy ök sem költözhettek át semmikor se / Itt szembesültünk,hogy az étel rendszeresen büdös hogy hatalmas csotányok vannak a szobákban,hogy a fürdöszoba-Wc nem müködik.......stb.....stb. Igy utolag ezeket mind alá is támasztom. Mindent egybevetve : SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM UTAZOM A ------> karthago toursal ------- SEHOVA. Még egy kis adalék: Szóval a "szálloda tele volt csehekkel és a kajáért ,tulzás nélkül mondom,megkellett harcolni. Tiszta állatnak érezte magát az ember.Én már a második naptól kezdve csak a sütit és a dinnyét ettem meg, mert számomra a többi undórító volt+kétes a frissesége. Álltalában érdekes módon ha mondjuk sult hal maradt meg ma akkor másnap valamilyen tészta volt bolognai mártásal leöntve és belekeverve sült hal darabok. JA a halat nem pucolták meg pikkelyestül sütötték ki, bél darabokkal. És senki se gondolja hogy ez most vicc vagy a legkisebb tulzás is van benne. Én barom azt hittem hogy majd a "szálloda" 13 órakor nyitó snack bárjában jól tele kajálom magam /nem vagyok egy béldozer 176cm 68kg / ugyanis szó szerint éheztem.Hát a nagy szart, ugyan az az undórító kaja plussz füszerezve 3 azaz három órás várakozásal./rendeléstől számítva/..........................................stb..............stb. egy két kép a "VACSIRÓL"Nem tudom tudtátok-e a Karthago tours egy arab férfi tulajdona aki Prágában él. Az cégnek nem csak magyarországon vannak irodái hanem Szlovákiában,a Cseheknél,Lengyelországban,Ukrajnában, Szlovéniában is. Tehát nem érdekli öket a jó hírnév,van kuncsaft bőven. Egyébként valamikor 10-15-éve alakultak meg, 3arab volt az alapító.Rövid közös munka után nagy összeveszés majd szétválás és igy lett a medina tours plussz a karthago és még egy utazási iroda aminek nem jut eszembe a neve./talán az euro tours?/ Tehát nem mind magyar ami annak látszik.Ezért is lehet az hogy a kinti "képviselö"/de kit is képvisel?/ magasról lesz....ja a te gondodat. A Rais  "hotel" egy prospektus alapján eladhatatlan hely, de igy mint egy gyüjtőként használva majdnem telt házas "hotellé" válik.Idegenvezetöink/Györgyike-Robika/azt állítják----> Ök állandóan jelzik Budapest felé hogy nincs hely de az itthoni iroda csak küldi az utasokat a nem létező helyekre...stb ....stb. De ha ez igy van akkor hogyan volt lehetséges 10-12 cseh családnak átköltözni a Gardenbe? Persze a csehek képviselöje ugy üvöltött a Rais fönökével mint az állat. / jogosan / De bármi is az igazság a karthago medina... stb körül az én nyaralásomat jó rendesen elszúrták.Számomra tök mindegy már hogy az itthoni vagy a kinti iroda hibázott !!!Pusztán csak azt szerettem volna leírni hogy ez nem egy egyedi eset volt hanem bevett gyakorlat.
főnixe Creative Commons License 2004.08.08 0 0 635

Sziasztok!

Most van egy kis időm, de így is szerintem több részletben írom majd le az élményeinket.

27-én megérkezésünk után már a reptéren elkezdődött a cirkusz az elhelyezések miatt. Mi azok kevesek közé tartoztunk, akik oda kerültek amit a szerződésben VÁLLALT az iroda (ezt azért hangsúlyozom, mert véleményem szerint kötelességük lenne még itthon megemlíteniük, hogy mi az ami kint máshogyan történhet, mint ahogy azt mosolyogva, a pénz befizetése előtt kizártnak tart!), de csak azért, mert minket, 11 embert egy szerződéssel nem tudott volna szétszórni. Tehát nem azért, mert jót akart nekünk, hanem, mert egész egyszerűen a saját adminisztrációját nem tudta volna kibogozni, szóval a saját érdekeiről volt szó, nem pedig az utas érdekeiről!Avval együtt, hogy itt még nekünk elhelyezési gondunk nem volt, megdöbbentő volt azt hallani a Robi szájából, hogy aki nem hajlandó oda menni, ahová ők mondják, az kint alszik a reptéren, azt kész! Mondta ezt egy olyan társaságnak, ahol egy 1 éves! kisgyerek is volt. Ekkor egy srác mondta neki (szerintem teljesen jogosan, és a lényegre tapintva), hogy:"Csak azért mersz így beszélni velem, mert itt vagyunk, Pesten nem mernél velem így beszélni!"

A buszos cirkusz azért volt, mert a söfőrök idő közben egymás között valószínűleg úticélt cserélgettek és így ahhoz képest amit bent a reptéren mondtak, hogy hányas buszra szálljál, az kint már máshogyan volt, így ezzel az órás tököléssel még kevesebb esélye volt annak, hogy kaját kapjál a szállodában.

Elindultunk, megérkeztünk Abou Nawas Djerba szállodába. Vesszük fel a szobakulcsokat, erre a recepciós kezdi nekünk mutogatni egy papírkártyán, hogy hogyan működik a félpanziós ellátás, miközben mi Pesten 11 főre kifizettük az all inclusive-ot! Mondjuk, mutogatjuk (szerencsére, akinek a nevén volt az utazás magával hozta a Pesten kötött szerződést), nem ez így nem jó, mi all inclusive vagyunk. Erre mutatja a saját papírját, amiről kiderült, hogy amit ő kötött a Karthago-val, az félpanzióról szól, ő jogi viszonyban az irodával van, semmit nem tud kezdeni a mi magyar nyelven, Pesten kötött szerződésünkkel.Egyből hívtuk az idegenvezetőt, Robit (mer' ugye eljönni senki nem jött velünk, minek is hiszen ez lenne a dolga?), aki azt mondta, hogy majd másnap megpróbálnak tenni valamit, addig ez van.

Ott álltunk 5 gyerekkel kaja, víz nélkül késő este. Vacsorát már nem kaptunk, a bárban csak olyan italokat kaphattunk, amit a fizetősöknek adnak (az már külön szerencse, hogy a két pincérrel annyira összebarátkoztunk, hogy a harmadik negyedik körnél már kaptunk mindent és még sajtot és olívabogyót is hoztak nekünk), ennek csak azért van jelentősége, mert utolsó este a számláink rendezésekor azért kellett kb. 70 dínárt kifizetnünk, mert első este mi olyan dolgokat fogyasztottunk, ami nem tartozik az all inclusive-ba. Ugyanis all inclusive csak csapolt sört kaphatsz, az üveges csak a fizetősnek jár és fordítva. Addig viszont amíg nincsen karszalagod, a pincér elméletileg puszira nem adhat neked csapoltat, mert abból neki lehet baja.

Másnap reggel felhívtuk Györgyit, mert ő volt az ügyeletes idegenvezető. Mondta is, hogy csak azért ugrik be a szállodába, hogy kiírja, hogy nem jön?! Jó, persze beteg mindenki lehet, ezt még meg is értem, de könyörgöm ennyi ember, ennyi szállodával két emberre van bízva, akiből ha az egyik kidől, a másik meg 200 km-re van, megáll az élet Djerbán a magyaroknak? Más nemzetek idegenvezetői folyton ott sertepertéltek az utasok körül. Elmentek velük a programokra, hogy szerencsétlen turista értsen is valamit a műsorból. Ennyi pénz befizetése után ne arra alapozzon, hogy majd te a nyelvtudásoddal megoldod az életedet, mert helyismerete neki kéne, hogy legyen, ha pedig te oldasz meg mindent magadnak, akkor tulajdonképpen, miért is fizettél az utazási irodának x százalékot jutalékként az út árából?

Kb. reggel 8- kor telefonáltunk neki, mondta beszél a pesti utazási irodával, de meggyorsítaná a folyamatot, ha mi is odaszólnánk.Jó, felhívtuk őket, elmondtuk a gondunkat. Kérdezem a pesti "naccságos" asszonytól, hogy mi után elmondtam a helyzetet, mennyi időn belül faxolnak a szállodának, hogy mekapjuk azt a rohadt szalagot, erre "aszongya": "Ha úgy igaz, ahogy ön mondja, akkor pár percen belül."

Hát elöntötte a szar az agyamat rendesen. Ez azt hiszi, hogy megérkezésem utáni reggel, Tunéziából az az elmebeteg ötletem támadt, hogy a SAJÁT költségemre felhívom az irodát, kedélyesen elbeszélgetek vele, és reményeim szerint orvul kicsikarok tőlük egy all inclusive ellátást, reménykedve benne, hogy ők akkora állatok, hogy nem szúrják ki, hogy én mondjuk csak fél panzióra fizettem be, és így jól teleeszem magam ingyen kuszkusszal, meg odaégetett pizzával, félig sült krumplival, és saját mozgási energiával rendelkező húsokkal!?

No, mindegy, fax idővel megjött, karszalag felcsatolva. De csak a felnőtteknek, gyerekeknek nem kell?! Hm? Láttunk apró pici gyereket is karszalaggal, hiába állítják, hogy 12 év alatt nem kell szalag! Ráadásul, ha olyan hangulata volt a Hasszánoknak, nem szolgálták ki a gyereket egyedül, karszalag nélkül, csak ha odamentél vele. Meggyőződésem, hogy ez a szálloda, vagy az alkalmazottak külön boltja, hiszen így marad neki, már kifizetett all inclusive szalag, amit csendben felajánlhat egy ottani fizetős vendégnek pénzért, ami már az ő zsebébe megy tisztán, a vendég meg mondjuk negyedáron hozzájut egy all inclusive ellátáshoz.

Na, a többit majd folyt. köv. nemsokára.

Latya (K.L.) Creative Commons License 2004.08.08 0 0 634

Részlet a honlapról

Garden Park
Djerba

Szobák

kétágyas szoba

1-2 pótágy lehetőség

telefon

TV illetékért (illetékért)

saját fürdőszoba (kád, WC)

széf a szobában (illetékért)

erkély vagy terasz

"Pl.Tv nincs a szobában(ami nem gond de,akkor ne is úgy hirdessék).De akkor 10.000-rel kevesebbet lehetne csak kérni"

Előzmény: Candyike (633)
Candyike Creative Commons License 2004.08.08 0 0 633
Szia Kvittim1!Tegnap jöttünk haza a Miramar Djerbából.Elég vegyesek a tapasztalataink megpróbálok mindent leírni egyben,ami csak eszembe jut.Persze ha kérdésetek van,akkor írjatok.Először is azt ajánlom,hogy a Kartago Tourst mindenki felejtse el.Mi 3-szor utaztunk a Kartagoval:először,utoljára és soha többet.Ugyanis, mikor megérkeztünk Djerbán a reptérre,azzal kezdték/igaz ez ránk nem vonatkozott/,hogy sokakat a Garden Parkból átraktak máshova.Azt hiszem vagy 11- 15 embert.Minket nem raktak máshova,mikor mondtuk,hogy Miramar Djerba,akkor mondták,hogy a 10-es busz visz minket oda.Mire felkászálodtunk meg a csomagokat beraktuk a buszba,addigra kitalálták,hogy a 63-as busszal megyünk.Kb. 1-1,5 órát ültünk a buszban mire elindult,hogy elvigyen a 20 perces útra.Mire megérkeztünk volt vagy 11óra.Viszont a hotel rendes volt,mert megvárt minket a vacsival,ami 9-ig tartott csak volna.Más 4-5 *-os szállodákban mesélték másnap,hogy csak a plafont nézték reggelig.Aztán az első napra megigérte a Kartago,hogy tartanak reggel 9.30- kor tájékoztatót.Mi össze is gyültünk,jött is a Györgyi szólni,hogy ő 5 perc múlva megy tovább,mert 40 fokos láza van,ami rendeben van de akkor küldjenek mást. Kérdeztük,hogy miért nem küldi a Robit,azt mondta ő 200km-re van innen.Ez egy hozzáállás,mi van ha vmi gond lett volna?!Azt mondta,hogy a 2.nap lesz a tájékoztató.Jött is a Robi,hogy aki a megbeszélésre kiváncsi az jöjjön át az Abou Nawas Djerba Hotelbe,mert ő 2X-er nem mondja el.Kérdem én,hogy nem ez a dolga? Nem ezért fizetik?Aztán átmentünk és semmit nem mondott el,csak annyit,hogy hova lehet menni kirándulni,ezen kívül semmit.Flegma,lekezelő a stílusa.Ennyit a Kartagóról,hogy beszedik a nagy lovét de nem adnak érte semmit, Se egy idegenvezetőt,sőt a hotel sem 3*-os,mert amit a prospektus ír,annak a fele nincs is a hotelben.Ez egy 2*-osnak vagy 2+-osnak eladható de a 3 csillagossal köszönő viszonyban sincs.Pl.Tv nincs a szobában(ami nem gond de,akkor ne is úgy hirdessék).De akkor 10.000-rel kevesebbet lehetne csak kérni.Ezt leszámítva a szálloda barátságos,kitűnő a személyzet.A part 300m-re van de rohadtul hullámzik a víz. Nagyon jó az esti műsor a hotelban:volt szépségkirálynőválasztás,olimpia(igaz azt abbahagyták,mert szerintük a magyar csapat csalt),kigyóbűvölő show.Délután vizi aerobik és vizipoló.A kaja jó.A reggeli mindennap ugyanaz de a vacsora változatos,van egy leves,többféle második,dinnye és süti.Vásárolni inkább Houmet Soukban jobb de Midoun semm rossz.Jó sokat alkudjatok,úgyis odaadják annyiért is. Na mára ennyit.
Előzmény: kvittim1 (570)
Moncsacsi Creative Commons License 2004.08.07 0 0 632
Szia Beus! Az apartman nagyon jól felvolt szerelve. Tisztábbak voltak a szobák, mint a Gardenban. Mi az első nap 12 órakor kaptunk először inni. Mindent a Gardenből hoztak át. Szahara túrán voltunk meg a kalóz hajón. Mindkettő nagyon jó volt, szerintem nem szabad kihagyni. A Szaharában 1 órát tevegeltünk. A krokodil farmra meg a lagunához célszerű taxival menni, mert olcsóbban meguszod. A Bazárban pedig nagyon kell alkudni.
Előzmény: Beus16 (631)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!