Felkérem a kedves internetezőket, hogy energiájuk 1 %-val segítsék az Albacompot.
Menjetek a www.albakosar.hu oldalra, ott a "Hogyan tetszik az új csapat?" kérdésnél tegyétek a pontot a "Bajnokesélyes" szó elé, majd kattintsatok a "Szavazok" szóra!
Köszönöm! :-)))
"Kékesi sporttárs vagy nagyon rosszindulatú,vagy elképesztően tehetségtelen játékvezető..."
Azt hiszem tevedsz! Nem "vagy" hanem "es". :)))
Egyebkent mar jatekosnak is az volt sot jegyzokonyvvezetonek is (az albasok emlekezhetnek). Most jut eszembe technikai vezetonek is. Emlekszem meg arra az idore mikor zugott a "Kekesi, Balogh takarodjatok" rigmus a Tiszaligetben.
Én most már úgy látom, hogy Petinek nem csak halványan kellene utalnia arra, hogy megint nem nekünk fújtak a bírók. Mi is tehetünk panaszt, nem csak más csapatok.
Amit ez a Kékesi művelt tegnap, az már tényleg több a soknál. Fel kell ez ellen sürgősen lépni, mert hosszútávon megölik a sportágat az ilyen bírók.
Németh István (balra) nem ismer lehetetlent (Fotó: Czeglédi Zsolt)
-Tudósítónktól-
Németh István, a körmendiek Trevisoból visszatért irányítója úgy gondolta, hogy segít a nehéz helyzetben lévő B-csoportos Veszprémi Egyetem csapatán, és pályára lép a Debreceni Vadkakasok elleni MK-negyeddöntőn. Sajnos a veszprémiek számára tragédia lett a felajánlásból, mivel Németh ideje nagyobb részét a Körmend Kaposvár elleni mérkőzésén töltötte, ezért Tóth Gábor (képünkön jobbra) nyugodtan triplaparádét rendezhetett mellőle.
McClendon (jobbra) sokat tett azért, hogy otthon tartsa a két pontot a Zalaegerszeg (Fotó: Unger Tamás)
ZTE KK–Mol Szolnok 106–104
(22–20, 27–20, 21–22, 12–20, 24–22)
Zalaegerszeg, 1200 néző. V: Harsányi, Forrai
ZALAEGERSZEG: NISAVICS (22/12), Bencze T. (7/3), Kámán (19/3), MCCLENDON (25), CSERANICS (29). Cs: Gáspár (–), SZÁJER (4/3). Edző: Nikola Lazics
SZOLNOK: ANZULOVIC (15/6), PAVLOVICS (23/9), Vaisvila (19/6), Orosz (16), Trepák (4). Cs: STEWART (24), Mérész Cs. (–), Szarvas (3/3). Edző: Zoran Martic
Az eredmény alakulása. 5. p.: 9–6. 15. p.: 37–29. 25. p.: 52–52. 34. p.: 74–69
Kipontozódott: Orosz (43. p.)
Anzulovic szervezőkészségének köszönhetően a vendégek végig vezettek az első negyedben. Az alacsony irányító minden szolnokit "megdobatott”, viszont védekezésben Nisavicsot csak szabálytalanul, Kámánt a palánk alatt pedig egyáltalán nem tudta levédeni. Közben Pavlovicsék több triplát is dobtak, de Nisavics a dudaszó pillanatában dobott hármasával a ZTE előnnyel vonulhatott pihenőre. Ezután pedig egyenesen repülőrajtot vett a hazai gárda, Cseranics és McClendon megszokott lepattanóinak köszönhetően kilenc pontra növelte előnyét. Pavlovics újabb tempói után a különbség megint két pontra csökkent és Lazics edzőnek Gáspárt kellett a pályára küldenie, hogy a bedobó ne virgonckodhasson. E húzásnak és McClendon hetek óta tartó "magasabb szintű” játékfelfogásának köszönhetően őrizte az előnyét az Egerszeg: 17 pont és 9 lepattanó a szünetig, több, mint jó teljesítmény.
Szarvas világcsúcsa
A sorozatos terhelés és a betegség okozta fáradtság meglátszott a ZTE játékán. A hazaiak szerencséjére mindig volt valaki, aki átlendítette a nehézségen a gárdát. A csapat tartását jól mutatta már az évad elején, hogy három hónapig keményen dolgoztak fizetés nélkül is. Manapság rózsásabb a helyzet: banki kölcsön, önkormányzati támogatás és a héten aláírt 13 milliós Vegyépszer-támogatás után már nem is csodálkozhatunk, hogy hihetetlen tartalékokat mozgósítanak a zalaegerszegi játékosok. Ennél csak az volt elképesztôbb, hogy a mindössze 1.9 másodpercet pályán töltô szolnoki Szarvas Gábor három pontot is szerzett. Lehet, hogy ez világcsúcs.
A második félidő eleji vendégzónára Nisavics az első akciónál triplát dobott, de ezután 9–0-át produkált a Szolnok. Lazics újabb időkérése sem használt. Sőt, a hazaiak irányítója négy személyivel a kispadra került. A hullámvölgyön Cseranics és Szájer lett úrrá. Utóbbi Anzulovicot, Bencze pedig Pavlovicsot "tüntette el”. Stewart feljavult játékával a vendégek a 38. percben mégis egyenlítettek, mert a hazaiak fáradtsága a védekezésben nyilvánvalóvá vált. A Szolnok viszont kevés szabálytalansággal kihúzta ezt a félidőt. A dudaszó előtt 29 másodperccel egálnál a hazaiak támadhattak, de nem sikerült dobóhelyzetet kialakítaniuk, ahogy Orosz sem ért el a gyűrűig a hátralévő öt másodperc alatt. Az idegtépő találkozó hosszabbítására a ZTE újra megtalálta támadójátékát és a kölcsönös pontzuhatagban Cseranics a legjobbkor lépett elő kulcsszereplővé.
Mestermérleg
Nikola Lazics: – Sok hibával játszottunk, főleg a második félidőben. Igazi védekezés nélkül nyertük meg a meccset. Nem akarok mentegetőzni, betegeimre és nehéz sorozatunkra hivatkozva, ugyanakkor gratulálok a Szolnoknak, mert rutinos csapata ma nagyon jól játszott.
Zoran Martic: – Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert háromszor is visszahoztuk az elveszettnek hitt meccset. Remélem, hogy máskor is ilyen jól fogunk játszani.
Tóth Gábor (jobbra) triplaparádét tartott (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Veszprémi Egyetem–Debreceni Vadkakasok 67–96
(23–26, 12–26, 16–23, 16–21)
Veszprém, 800 néző. V: Fekete, Marton
VESZPRÉM: SZOKOLIK (12), Oltárczy (7/3), BEÁK (15/3), Usanovics (10), HORVÁTH Z. (18). Cs: Naményi (3/3), Kovács (2), Horváth B. (–), Konrád (–), Veréb (–). Edző: Molnár István
DEBRECEN: Fodor M. (9/6), LAKATOS P. (19), TÓTH G. (27/18), Boldizsár (5), Bukva (15). Cs: Simon N. (–), Ádám (6), Kovács I. (5/3), Gémes (10), Bojtár (–). Edző: Ráthonyi Tamás
Az eredmény alakulása. 3. p.: 10–5. 5. p.: 10–10. 7. p.: 17–15. 14. p.: 29–36. 22. p.: 37–59. 36. p.: 60–86
Kipontozódott: Ádám (35. p.), Szokolik (37. p.)
A kissé álmosan kezdő debrecenieket meglepték a gyors veszprémiek, akik az első játékrészben végig tartották a lépést A-csoportos ellenfelükkel. Tizenöt percnyi játék után felébredtek a Vadkakasok, és nagyszerű védekezésüknek köszönhetően pillanatok alatt megfordították az eredményt, és onnantól kezdve csak győzelmük aránya volt kérdéses.
Mestermérleg
Molnár István: – Reális eredmény született, de ezt nem a játékvezetőknek kellett volna kialakítani.
Ráthonyi Tamás: – A lelkes, gyors veszprémiekkel szemben a győzelem volt a fontos, és azt elértük.
Első mérkőzés
Kaposvári Klíma-Vill KK–Marc-Körmend 69–72
(16–23, 16–24, 19–13, 18–12)
Kaposvár, 1300 néző. V: dr. Vígh, Faidt
KAPOSVÁR: SIMON B. (14/3), Dzunics (–), Szőke (7/6), DE GRAY (16), Ivkovics (6). Cs: ARCHBOLD (21/6), Varga (–), Fülöp (4), Filipovics (1). Edző: Goran Miljkovics
KÖRMEND: TOYA (14/3), NÉMETH (20/6), Toroman (9/9), Mujanovics (4), Grebenár (5). Cs: HAINJE (9), Trummer (3/3), Lóránt P. (8/3). Edző: Zsebe Ferenc
Az eredmény alakulása. 5. p.: 9–9. 9. p.: 11–20. 13. p.: 20–33. 17. p.: 23–36. 26. p.: 44–53. 34. p.: 55–63. 38. p.: 63–67
Kipontozódott: Grebenár (34. p.), Ivkovics (35. p.), Szőke (37. p.)
A hazaiak elsősorban a visszatért Némethet tartották szemmel, ezt kihasználva Toroman percek alatt három triplát is beszórt. A kaposváriakat megzavarta Dzunics váratlan sérülése, aki nem is tudta folytatni a játékot (az első orvosi diagnózis szerint részleges izomrostszakadást szenvedett). A zavart kihasználva Toya 14 pontot szórt be a hazaiaknak, és tetemes előnyhöz segítette csapatát. Miljkovics mester cserékkel próbálta felrázni legénységét, a 12. percig már szinte mindenkit harcba küldött, de a hazaiak védekezése csak nem akart hatásosabbá válni. Ekkor még frissebbek voltak a vendégek, és különösen sok védőlepattanót szereztek meg, ráadásul távolról is jól céloztak, hetedik triplájukat is értékesítették. A szünet után felélénkült a játék, a hazaiak nem adták fel, Archbold két, pontokkal végződő betörése hozott némi reménysugárt, no meg Szőke újabb triplája, de ezt Németh nem nézte jó szemmel a másik oldalon, és belefogott a pontgyártásba – egy negyed alatt 12 pontot dobott. Elszállni látszott a remény, ám a szurkolók fergeteges biztatása közepette nagy lendülettel játszott tovább a hazai együttes, elsősorban De Gray és Archbold vezérletével fokozatosan dolgozta le hátrányát, s végül szoros eredmény született – ezzel a továbbjutást illetően nem veszett el a kaposváriak esélye a jövő szerdai viszszavágóra.
Mestermérleg
Goran Miljkovics: – Kulcsjátékosaink fáradtan küzdöttek, Dzunics sérülése is zavart okozott, ám a reményeink megmaradtak.
Zsebe Ferenc: – Remélem, megvan az esélyünk a továbbjutásra. A két játékvezető második félidőben mutatott teljesítményét hadd ne minősítsem.
Első mérkőzés
Atomerőmű SE–Falco KC-Szombathely 96–71
(18–19, 33–14, 22–24, 23–14)
Paks, 700 néző. V: Kékesi, Ádám
ATOMERÔMŰ: Davis (14), Fodor G. (13/6), SMITH (19/9), SITKU (19/3), Czigler (15). Cs: JURGILAS (11), Mészáros Z. (5/3). Edző: Fodor Péter
FALCO: Kálmán (14/3), Alexe (9), Pankár (4), HEINLE (24/6), Grant (12/3). Cs: Dénes (6), Gráczer (2). Edző: Zsoldos András
Az eredmény alakulása. 3. p.: 8–3. 9. p.: 18–19. 13. p.: 31–21. 17. p.: 40–29. 22. p.: 57–34. 26. p.: 65–49. 33. p.: 80–61. 38. p.: 90–63
Mészáros kimaradt az utóbbi időben egyre inkább magára találó bajnokcsapatból, a helyét Smith foglalta el a kezdőben. A házigazdák kezdetek jobban, aztán mintha kényelmesebbé váltak volna, a Falco pedig szorgosan gyűjtögette a pontjait. Olyanynyira, hogy az első negyed végére a vezetést is megszerezték a vasiak. A folytatásban cserélt Fodor edző, jött Jurgilas és Mészáros, ám a fordulatot mégis Smith pillanatai hozták, aki villámgyorsan hét pontot gyűjtött. Fodor Gergely is vette a lapot, így a 13. perc végére már 10 ponttal vezetett az ASE. A vasiaknál Heinle igyekezett leginkább megálljt parancsolni a hazaiak további szökési kísérletének, a másik pontfelelős, Kálmán viszont csak a 18. percben jegyezte első találatát. A másik oldalon Fodor játszotta a vezérszólamot, ám neki társai is akadtak, Davis és Jurgilas személyében, így a szünetre már jelentős előnyt szerzett a házigazda. A fordulás után még két perc sem telt el, amikor Smith a negyedik hibáját kapta, és levitte őt edzője, ám e rövid idő is elég volt a légiós számára két triplára, ezzel pedig gyorsan 20 pont fölé nőtt a Falco hátránya. Kálmán érezte át leginkább a bajt, zsinórban öt pontot szerzett, és közelebb férkőzött a vendégcsapat. Hogy nem lett újra szoros a meccs, az jelentős mértékben Jurgilasnak volt betudható. Aztán a fokozatosan belelendülő Sitku pontjaival a zárónegyedre már ismét 20 pont fölé nőtt a különbség a csapatok között.
Mestermérleg
Fodor Péter: – Az előnyünk megszerzésének kulcsa, hogy a második negyedben jól működött a védekezésünk. Hogy még jobban nyerjünk, azt nem csak a mi teljesítményünk akadályozta meg…
Zsoldos András: – Ismét bebizonyosodott, nagyon jó csapat az Atomerőmű.
Atom-Falco 96-71
Mondhatnám,hogy sima liba,de azért az első negyed még a vasiaké volt.
Aztán robbant az Atom,Smith vezérletével állva hagytuk a sárga-feketéket,Kálmán óriási alibit játszott.
Sikerült elkapni egy jó szériát,amibe csak időnként tudtak beleszólni a vendégek,főként Heinle és Alexe révén.Volt még egy fellángolásuk a 3.negyedben,mikor feljöttek,asszem 13-ra,de onnan megint nem volt tovább,a végén a kissé indiszponált Davis villanásai adták a kegyelemdöféseket...
Remélem eldőlt,de azért van még egy visszavágó a vasi megyeszékhelyen...szerintem nem lehet gond.
Szombaton hasonló jó teljesítmény kellene az Alba ellen,Bár...
Ha azt nézem,hogy ez a Falco Szombathelyen lenyomta simán az idegenbe játszó Albát,mi meg 25-el zúztuk a Falcot...
Akkor ezek szerint 30-al kéne nyernünk szombaton...:)))
Itt vót Nagy Gábor leskelődni,Petőfit nem láttam...
ASE:
-Gery: 13 pont,jó játék irányítóként és jó védekezés Kálmán ellenében.
-Davis: gyengébb a szokottnál,valahogy az az ember érzése,hogy nem a régi...ez csak nyüanszokban mutatkozik meg(pl tavaly bezsákolta a ziccereket,leindításokat,most csak sima ziccereket dobogat)..a végén azért megrázta magát.
Összességében szombaton több kell...
-Smith: übercsászár! 19/12...lepattanók,asszisztok,szerzett lasztik...úgy,hogy szinte alig játszott,köszönhetően a Kékesi/Ádám páros ténykedésének...új közönségkedvenc van!Zúgott is a "Smitty-Smitty!" kórus...
-Sitku Béci: szintén 19 pont,szintén remek produkt szinte észrevétlenül.
-Czigler L.: felemás teljesítmény,védekezésben ismét kaszált,támadásban kevésbé...szombaton itt is több kell.
+
-Zacsi: cserepadról beállva jól játszott,végre a gyűrű felé is vállalkozott,többször megverte vasiak Lacikáját...
-Jurgilas:11 pont... ő is jó volt.
Falco:
-Kálmán:alibi 3 negyeden át,a végén valamicske játék.
-Pankár: nulla...én a válogatott közelébe sem engedném...igaz most nincs is ott.
-Alexe: hozta a szokásost,ütött-vágott Pankárral karöltve(többnyire büntetlenül),meg azért dobogatott is...
-Grant:látszott rajta,hogy nem egészséges,Czigler nagy falat volt neki...többnyire a torkán akadt.
-Heinle: kellemes színfolt,harcos játék sokszor eredményességgel párosult.
+Gráczer: nem sok sót evett meg...
-Dénes: ugrik,mint a szöcske,mocorog benne valami...
++++++++++++++++
Feketeleves:
Érdekes volt,hogy a meccs előtt Antonio Alexe a bírók öltözőjéből jött ki(nem tudom mennyire megszokott dolog ez?!).Vagy egykori szolnoki ismerősével,Kékesi maestroval jattolt,vagy nem jutott neki hely a budiban...:)))
Kékesi/Ádám páros: hihetetlenül gyengén(sőt kimondom nagyon rosszul) vezették a meccset.
Kékesi sporttárs vagy nagyon rosszindulatú,vagy elképesztően tehetségtelen játékvezető...
A publikum több ízben percekig tüntetett,Fodor Péter meg majd felrobbant a vonal mellett...
Amit meg Wayne Smith-el műveltek,az nem is igaz.A 4 faultjából megkockáztatom,hogy egy sem volt az,na jó esetleg egy...
Ez csak a kisebbik baj.
A nagyobbik az,hogy Kékesi szombaton is jön,és csapódik hozzá dr.Vlaovics is...jaj-jaj!
Na ennyi így az éjszakai műszakból...
HAJRÁ ATOM!
Majdnem csodát tett a Körmend, de a győzelem is szépen csillog(ekkora b*szott képzavart már régen láttam - a szerk) rik-027 korai hazatérése nagyot lendített a hazaiakon
Meglepődve vettem tudomásul, hogy öt perccel a némo kolléga előti főhajtás után már 4-0-ra vezet a csapat. A dolog csak fokozódott miután kénytelen voltam rájönni, hogy a fiúk komolyan gondolják a dolgot és Grebi lenullázza Ivkovicsot (a szokásos kis három pöttyig, ami a mezszáma mellet hirtelen megjelent a táblán), és emellett Denis tapadókorongot játszik Simon szűkebb környezetében, és mellette még arra is marad energiája, hogy mindenféle hülye hármasokat dobáljon. Amikor tízzel mentünk, elkezdtem úgy körbe hesszelgetni, hogy mivanitten, de nem igazán találtam társat a csodálkozásban, mert mindenki azzal volt elfoglalva, hogy a Kaposvárt verje. Voltak ide-oda ilyen kis intermezzók, vagy micsodák, tizennyócná' már azt latolgattam, hogy jobb lenne hazamenni, mert ezt így ánblokk nagyon jó elraktározni az embernek magában. Hogy is nézett ki ilyenkor a dolog? Arról már szóltam, hogy Grebi hatalmasat védekezett az elején, de aztán összeszedte a három faultot, akárcsak Mujke, tehát az aggódásra is volt ok bőven. Bejött a Lóri. Nem sokkal később a szezon számomra egyik legszebb párosjelenetét játszotta el Sztojánnal. Kezében a labda, látta , hogy Ivkovics a "legyünkkétméterreúccsecsinálsemmit" pozíciót veszi fel, és csak úgy lazán elengedett egy hármast. Hánembement?
Talán ez volt a csúcspont, a tizenötös félidőtől látszott, hogy kapaszkodnunk kell az előny megtartásáért. Ahogy az első félidőben Toya varázsolt egy-egyben, a harmadik negyed kritikus időszkában (eléggé közel került a Klíma) Isti megvillant úgy nagyjából két percre. Ha mindnekinek lennének ilyen két percei ebben az országban, akkor az EU térden állna Hegyeshalomnál, hogy vegyük má' be :)) Ezzel tudtuk tartani a nagyjából tízest az utolsó negyedig, ami már talán egy kicsit sok volt nekünk. Kb. hét perccel a vége előtt oda is súgtam rekedten üvöltva Fix kollégának, hogy ezek mostan bedarálnak minket. Úgy is nézett ki a dolog, de folyamatosan tudtunk újítani, úgyhogy a végjátékig nem is volt gond. Az volt az igazán nagy gond, hogy a viszonylag megnyugtató előny birtokában tizenöt másodpercnél megpróbáltunk hármasokkal befejezni mindent. Mit mondjak, egyik sem jött be. Sajnos az addig kiegyensúlyozottan hülye játékvezetés is egy kicsit ellenünk fordult (Vígh kolléga minden hülye ítéletét megpróbálta megmagyarázni a Red Devils Számonkérőszék előtt - mérsékelt sikerrel /bár amikor nagyon szépen mosolygott, akkor elkezdtük a Faidtot szidni:)))/) Lett is egy szándékos+technikai (amit utána két véleményes /copyright from.../ lépéssel próbáltak kompenzálni), és akkor már igazán ott voltak a nyakunkon. Az utolsó támadásnál a magát szerintem inkább bárhová máshová kívánó Simon okosan játszott az idővel, és a végén csak betolta. Na, így lett három.
Nehéz lesz a visszavágó, annyi biztos. Megoszt a bajnoki is.
Csak azért írtam ilyen hosszú izét, mert neki kéne állni a munkának, de így legalább tudom magam azzal áltatni, hogy más fontos dolgot gépelgetek.
Köszönet az egyes számú ultrának a háttértámogatásért, a posztonkénti értékelést pedig némo fogja prezentálni (ne üssetek, ne üssetek)
Nos egy kis élménybeszámoló... Már a Vetési gimi sarka előtt beleütköztem a kakasokba, mert megállt előttem a busz és kérdezték hogy merre van xy utca. Én meg mivel láttam Fodor Cidát kilesni az ablakon, megmutattam nekik a csarnokot. Aztán beültem a meccsre, mint kiderült a helyi gimis srácok közé( pattogatott kukoricával... :-D ), akik úgy szurkoltak hogy majdnem otthon éreztem magam... :) Üdítősüveggel verték a székeket, nagyon jó hangulatot csináltak. A meccs álomszerűen kezdődött, Horváth Zoli 2 pattanót szerzett Bukva mellett( ő volt az egyetlen légiós) és szinte kontrollálta az első negyedet az Egyetem, de sajna 23-26 oda. Aztán egy második negyedben elég volt két perc figyelmetlenség hogy elússzon a meccs. A félidő 35-52. Az alacsonyabb hazai csapat jól küzdött, de ez ma kevés volt. A második félidőben tartogatta előnyét a Debrecen és főleg Tóth Gábor 3 v. 4 triplájával biztosan nyert. A Kakasoknál Bukva iszonyatosan gyenge volt(nem láttam még 1 méterről homályt dobni... :) ), viszont a fiatalok jól teljesítettek. A Veszprém játszotta a kosárlabdát (Horváth Zoli, Husanovic és Szokolik volt elemében), alley-oop-okkal, zsákolásokkal, de ez ma kevés volt. A bírókat viszont hadd ne minősítsem, semlegesként néztem a meccset de égbekiáltó volt hogy a debreceni oldalon súlyos sérülést okozható faultokat nem fújtak le, a másik oldalon meg... Na mindegy. A végén felállva tapsolt az a 200 ember aki ott volt.
Mar 5 2003 21:03 (8538)
Név/Name: Berkecz József
Város / City: Veszprém
Gratulálok a csapat kaposvári győzelméhez, csak így tovább.
Még egy eredmény a Magyar Kupából:
Veszprémben az első meccsen 26 ponttal győzött a Debrecen.
Az NB I/B-s Veszprém az első negyed nagy részében vezetett, de az utolsó percben 3-mal megugrott a Debrecen. A második negyedben a Vadkakasok még 15-tel megtoldották az előnyüket, aztán a szünet utáni időszak már csak formalitás volt.
Veszprében 4-es poszton játszik egy 19 - 20 éves bosnyák srác: HUSANOVIC a neve. Harcos, küzd, erőszakos. Jó volna, ha Puteszék egyszer megnéznék és szakmai szemmel ítélnék meg, hogy érdemes lenne-e vele Körmenden foglalkozni.
a körmendi nevelésről csak annyit, hogy szerintem 17 felett tud nagyon sokata fejlődni az ember, bár kétségtelen, hogy az alapokat pici korában tanulja meg. Ezért van az, hogy a Baumgartner és a Pankár nem nagyon tudnak labdát vezetni.
Gumi a BSE edzője :)))) Nem tudom láttátok-e bűntetőt dobni. Érdemes egyszer megnézni. A hernyó mozgás írja le legjobban (bár elég pontosan dobta). Amikor Szombathelyen volt még a Falco edzője egyszer kihívta a Krivi feleségét egy bűntetődobóversenyre. Krivi felesége odaállt 10-ből 10-et bevágott. Gumi csak ennyit mondtott: nyertél. :)
Három pontos hátránnyal várhatja a jövő szerdai visszavágót a férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében szereplő Kaposvári Klíma-Vill KK. A somogyiak tegnap este hazai pályán szenvedtek vereséget a Marc-Körmend csapatától.
Szinte napra pontosan egy esztendeje ugyanez a két csapat játszotta a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését. Akkor a körmendiek otthonában kezdődött a párharc, s a piros-feketék 18 pontos előnyt csikartak ki a visszavágóra. A kaposvári összecsapáson hiába nyert tíz egységgel a Klíma-Vill KK, a továbbjutás elmaradt. A somogyiaknak tehát lett volna miért törleszteni. Még akkor is, ha a két gárda tavaly őszi bajnokiját Goran Miljkovics edző csapata nyerte.
A Körmendben természetesen kezdőként kapott helyet a Benetton Trevisótól hazatérő Németh István. A vendégeknél kezdetben Grebenár volt kétszer eredményes, de a minimális vasi előnyt De Gray és Ivkovics hamar kiegyenlítette. A negyed derekánt hiába dobott szép triplát Szőke a sarokból, fél percen belül öt ponttal válaszoltak a körmendiek. A "medvepuszit" kapó Dzunicsot az amerikai Archbold váltotta a kaposváriaknál és Miljkovicsnak időt is kellett kérnie. Továbbra is elrontott dobások jellemezték a hazaiak játékát, Toroman és Toya révén pedig egyre jobban elhúzott az ellenfél. A folytatásban is igen higgadtan, okosan kosárlabdázott a Körmend, amely jó százalékkal értékesítette helyzeteit és 28-18-ra húzott el. Elsősorban Toya volt tarthatatlan, de társai is hasznosan játszottak. A hazai oldalon a büntetők is kihasználatlanok maradtak, így maradt az utóbbi időben megszokott forgatókönyv, vagyis a hátrány ledolgozása. A somogyi oldalon leginkább talán Archboldra lehetett számítani, aki bátran tört a körmendi gyűrűre. Hiába araszolt közelebb a Klíma-Vill riválisához, a körmendiek rendre pontos triplákkal tartották a különbséget. A szünet előtt Toroman és Trummer újabb triplákkal zilálta szét a somogyi állásokat, immár a huszas különbséget ostorozva. A kaposváriak esélyeit rontotta, hogy Dzunics sérült combja miatt továbbra is csak a padról nézhette társait. A szünet után Archbold fújt riadót, az ő négy pontjával jutott közelebb a hazai gárda. Ekkor sokat jelentett De Gray harcossága amivel az amerikai rendre megnyerte csatáit a palánkok alatt. Közben tíz alá csökkent a különbség és a jobban védekező Klíma-Vill előtt megcsillant az egyenlítés lehetősége is. Két perc múlva heves fütty fogadta Miljkovics húzását, amikor Szőkét Vargára cserélte, Németh I. pedig higgadt kosaraival visszaállította a megnyugtatóbb körmendi előnyt. A zárószakasz előtt Simon és De Gray találataival ismét tíz alá jutott a Kaposvár, ám csak Németh I. újabb triplájáig. A 34. percben Grebenár, majd egy perc múlva Ivkovics is kipontozódott. Az utolsó időszak egyetlen kérdése maradt, hogy nyerhet-e a Klíma-Vill. Ekkor Fülöp és De Gray tartotta a frontot, Toya szándékos szabálytalansága után pedig a reklamáló Zsebe edző kapott technikait. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó kaposváriak azonban a kihagyott büntetők miatt már nem tudtak fordítani.
Kaposvár, városi sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: dr. Vígh, Faidt.
Kaposvári KlímaVill KK: Simon (14/3), Dzunics (-), Szőke (7/6), De Gray (16), Ivkovics (6). Csere: Archbold (21/6), Varga R. (-), Fülöp (4), Filipovics (1). Vezetőedző: Goran Miljkovics.
BC Marc-Körmend: Toroman (9/9), Németh I. (20/6), Toya (14/3), Mujanovics (4), Grebenár (5). Csere: Hainje (9), Trummer (3/3), Lóránt P. (8/3). Vezetőedző: Zsebe Ferenc.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 4-4, 7. perc: 11-16, 13. perc: 18-30, 16. perc: 23-33, 23. perc: 38-49, 27. perc: 44-58, 33. perc: 53-63, 38. perc: 61-65.
Kipontozódott: Ivkovics (a 35. percben), Szőke (a 38. percben), illetve Grebenár (a 34. percben).
Jók: De Gray, Archbold, illetve Toya,
Németh I.
Goran Miljkovics: - Sajnos későn kezdtünk el igazán harcosan védekezni és a sérült Dzunicsot is pótolnunk kellett, ennek ellenére remélem a visszavágón ki tudjuk harcolni a továbbjutást.
Zsebe Ferenc: - Örülök, hogy a visszavágóra jó esélyeink maradtak, a játékvezetők második félideji teljesítményét hadd ne minősítsem.
nem volt semmi a srác, egy 3assal nyitott, ivko nem igazán vette komolyan a srácot. igazából azt akartam írni, hogy kb 18 lehet, ezek szerint nem tévedtem volna sokat :-)
Kösz a gratulát!
A 4-es srácot egyébként Lóránt Péternek hívják, 17 éves, és Istihez hasonlóan a Benetton szerződtetett játékosa. Szerintem már most jobb, mint a Grebi.