"Bencze Zoli szerintem fizikalilag is előnyben van a Grebivel szemben, és ez nem a trénerek közti különbség miatt van így, hanem mert ilyennek szüllettek. "
Ezzel azért vitatkoznék. Az izomzat igen is fejleszthető, gondoljunk csak pl. Schobert Norbira :-)))
Nem vitatni szeretném egy sportriporter véleményét, főleg mert én is voltam ilyen szempontból aktív, csak most rajtam kívül álló okok miatt szüneteltetni vagyok kénytelen pályafutásom, de én azt gondolom, hogy Bencze Zoli és Grebenár Peti fejlődésének összehasonlításánál a legkevésbé kell figyelembe vennünk edzőiket. Sokkal inkább hozzáállásbeli különbségről van itt szó szerintem. Sőt, Bencze intelligensebb (ez szigorúan csak a pályára vonatkozik) játékosnak is tűnik. Úgy értem jobban érzi, látja meg a lehetőségeit játék közben. Grebenár úgy érzem a tehetségének korlátaihoz érkezett, hiszen néhány éve már tök ugyanazon a szinten van. Minden szinten. Ettől függetlenül vannak néha kifejezetten jó meccsei, de ezek azért valljuk meg, ritkák. Soha nem fog tudni állandósítani egy olyan formát, melyet mondjuk Bencze Zoli már most folyamatosan hozni tud. Itt a két játékosban keresendők a különbségek nem pedig az edzésmódszerekben. Szóval a Grebi mellé már tehetnének bármilyen edzőt, az "NBA-ben is játszhat" hangzatos ígéret vele kapcsolatban akkor is csak álom maradna.
Ő a Grebenár Péter és ennyit tud, ezért ez alapján kell megtalálni a helyét a csapatban. Fölösleges várni, hogy egyszercsak egy nyári alapozás, vagy egy meccsenkénti 35 perc játékidővel letudott szezon után varázsütésre olyan játékos lesz belőle, aki hétről-hétre hoz mondjuk egy 15 pontos, 10 lepattanós átlagot, mert nem lesz. Ehhez "belűlről" kellene megváltoznia, nem pedig több és jobb edzésmunkát vállalnia. Ettől függetlenül persze a Bencze Zoli szerintem fizikalilag is előnyben van a Grebivel szemben, és ez nem a trénerek közti különbség miatt van így, hanem mert ilyennek szüllettek.
Na mindegy. Gyorsan a tippek:
Szolnok-Debrecen V3
Körmend-Kaposvár H6
Falco-DVMSE H9
Atomerőmű-Albacomp H11
ZTE-Kecskemét H23
Sopron-Szeged H4
Hát, a meccs tényleg elég idegesítő volt. Ha ez vigasztal, mi élőben láttuk, nem is tudom, biztos valami csodában bízva mentünk el :) Ehhez képest már megint töketlenek voltunk, a második félidőben kihagyott büntetőkkel meg is nyerhettük volna... a ZTE is gyenge volt.
Most néztem a Szolnok tv-ben a szerdai meccset. Egerszegiek! Hogy ültethették a kommentátor állásba ezt a nőt? Nagyon idegesítő volt! Sajnos a meccs mégjobban.
Ne nevessetek csak ezen a néven engedett be!
Most néztem a Sztv-én a zalai "turnét".
Végre idegenben is partiban voltunk. Kár azért a két pontért! Ja! Zegen minden kommentátor laikus?
Sporttárs! Érdekesnek találom a szurkoló kitiltásáról szóló híredet. Szvsz ma Magyarországon nincs meg a jogi háttér arra, hogy bárkit ki lehessen tiltani a sporteseményekről. Próbálkozások voltak a fociban is, nem jöttek be. Nem tudom, hogy lehet érvényt szerezni a határozatnak, esetleg kirakják a fickó képét a bejárathoz, és minden biztonsági ember őt fogja figyelni, hogy jön, vagy nem jön?
Saabee! Én tavaly a gyermek bajnokság döntőjében láttam VM-et, mint a MAFC edzőjét. Mindenki röhögött rajta, annyira kretén volt. Valszeg idén is ő edzi a MAFC gyerekcsapatát, úgyhogy az erőviszonyok alapján újra láthatom. Már annyira várom.-))))
Remélem győzünk Szolnokon, hiszen olyan jó lenne itt olvasni egy Alba-Szolnok rájátszásról a 4 közé jutásért. Azt hiszem forrnánák az indulatok.-)))
Atomerőmű - Albacomp H7 (Szoros meccsen a hazai pálya előnye dönthet)
Körmend - Kaposvár H8 (Isti!)
OLAJ - Debrecen H5 (A zalaegerszegi pech után egyszer már nekünk is ki kellene,hogy jöjjön a lépés + ha megint kikapunk itthon tuti 8. hely)
ZTE - Univer H27 (Szétesett a vendég,a Zete pedig kettőzött erővel küzd az őszi blama után)
Falco - Dombóvár H18 (Szorosabb is lehet,ha Spivey még játszik és esetleg Halimicsnak is sül a keze)
Soproni Ászok - Szeged V4 (Nekem úgy tűnik,menthetetlen a Sopron)
A körmendi utánpótlásneveléssel az a baj, hogy centert még nem sikerült igazán kinevelnie, miközben a kicsiket gyártotta futószallagon. Plusz a jelenlegi csapatban nincs olyan center, akitől a Lóránt tudna tanulni főleg edzéseken. De én szúrkolok neki, hogy jó játékos legyen.
Én is szívesen felajánlanék vmit egy ereklyemúzeum számára ám sajnos nem sikerült úgy tartósítani a kedvesebb fehérvári és körmendi szurkolók köpeteit hogy még valami hasznát tudná venni a múzeum, egyszerűbben:már rég odaszáradtak a cuccomra. Majd máskor! Hisz tudom hogy idén is meg fognak ajándékozni ilyen jellegű ajándékokkal kedvesebb kollégáim. :)
Én akkor vagyok nagyon bepöccenve, mikor lejár a támadóidő, a labda belepottyan a védőnk kezébe, majd megszólal a duda, de a bírók ilyenkor kénytelenek bedobást ítélni, mert a kürt felhangzott, ezzel egy esetleges gyorsindítástól fosztva meg csapatomat.
Ezt minden rosszindulat nélkül állítom, hogy becsülendő. Ha valaki tetlegességre vetemedik kapjon példás büntetést.
Nálunk szerencsére nincs ilyen probléma, de a régebbi meccsrejárók talán emlékeznek, hogy egyszer a vezérszurkolónkat 3 meccsre kitiltották, pedig csak az alkesz exrendőr "rendezővel" veszekedett. :-))))
Paks-Albacomp +6 (Nekünk -ZTE- a kettes jobb lenne de nem valószinű hogy ez bekövetkezik)
Körmend-Kaposvár +4(Dzunics nélkül nehéz, hiába fog szerintem toporzékolni a szerb Larry Bird)
Falco-Dombóvár +16 (Sima ügy: 120-104)
Szolnok-Debrecen +6(Olaj:Legalább úgy mint szerdán)
ZTE-Univer +11(Fáradtak vagyunk, viszont centerben jobbak)
Sopron-Szeged -4(Talán)
Természetesen ott a helyem március 22-én "Magyarország legszebb csarnokában".:-))
A Lóránt Petivel kapcsolatban nem hiszem, hogy eufóriába estünk volna, sokkal inkább arról van szó, hogy a kevés lehetőséggel él a srác. Ez pedig egy 18 éves "kezdőtől" nem megszokott. A teljesítményével kapcsolatban én nem egy (a szerdai) meccsből indulok ki, hanem az összes eddigiből. Harcos, kemény és ami szerintem nagyon fontos: nem tisztelettudó! (Mármint a pályán az ellen játékosaival). Szvsz komoly jövője van a srácnak, persze ezzel nem mondok újat, és remélem nem reked meg a "tehetséges" szinten.
Sporttárs!
A papírforma, 2ség kívül a te állításodat igazolja. Bár azért a zalaegerszegi kudarcot nem szeretném még1x átélni. Ha azonban valamilyen földöntúli csoda folytán mégis kikapnánk 40 ponttal, akkor azt visszavágásnak tulajdonítanám a tavalyi szezonért................. Ugye, még emléxel!!!!!!!:-))))))))
1. Akinek a birtokában van a labda, azé (lehet a támadó is...)
2. Így van.
3. Ebben az esetben lejárt a 24 mp, a védekező csapaté a labda, ha nem esik be a labda a gyűrűbe (24 mp-en belül gyűrűt kell érnie, ez itt nem teljesül!)
4. A kosár érvényes.
A két feldobásos szituációban a Postás még nem birtokolta a labdát!
A szabályok szerint akkor kell a 24 mp-es órát nullázni, amikor a labda a gyűrűt érinti. Ez mind a két esetben megvolt, és az időmérő mind a két esetben azonnal nyomta is a gombot. A reflexidő nem az időmérőnél volt rossz, hanem a csarnok időmérő-rendszerében. A gombnyomástól számítva cc 1 mp, amíg nullázza az órát... Ha ilyen esetben szólal meg, amikor már érte a labda a gyűrűt, és még nincs egyik csapat birtokában sem a labda, akkor téves 24 mp-es jelzés történt, és feldobást kell ítélni. Sajnos egyik esetben sem volt még birtokban a labda, és az is tény, hogy mindkét esetben a Posta jött ki rosszabbul a dologból. Mi sajnos erről nem tehetünk...
Meg kell köszönnöm a korrektséged, ritka az, hogy Tőlünk kérnek elnézést... :-))) Köszönöm!!!
Szia Btom!
Tegnap este úgy gondoltam, ha a Pécs nem kapja meg a tiszteletet Tőletek, nem nyert volna. Ez azt jelenti az én fordításomban, hogy nem csaltátok el a meccset, de nem voltatok korrektek.
Ma reggel megnéztem az ismétlést (vannak még ilyan hülyék, és gondolatban elnézést kértem Tőletek. Ezennel kijelentem: NEM RAJTATOK MÚLOTT :-))
Azt azonban megkérdezném: A Pécs támad, végén járnak a támadóidőnek, rádobják, gyűrűt ér a labda, a Postás játékos lekapja, megszólal a duda, és Ti feldobást ítéltek. Ez az érzékelhető idősorrend. Erre milyen szabály van? Mert ez a Postának -4 pöttyöt jelentett, mert a sajnálatos menetrend úgy alakult,a Pécs megszerezte a feldobásból a labdát és kosarat dobott.
Ha már gyűrűt ért a labda, akkor a támadóidőnek újra kell indulni.
Ha az ellenfél játékosa birtokolja a labdát, a támadóidőnek újra kell indulni.
Ha a duda akkor szólt, amikor nem lehet eldönteni, sikertelen dobás volt, vagy nem, a védekező csapatnak kéne kapni a labdát. (Azért tamáskodom Tamás napon, mert Gencsev doki kufircolt már el támadóidő miatt női MK döntőt, és szerintem megint fennforgás van)
Akin egyértelműen múlott: ezek után az időmérő, aki elefántreflexxxxxxel (hogy kell írni please!!!!) nyomkodja az előtte heverő egyetlen gombot, és szart bele nagy ívben, hogy a hozzá nem értéséből a mérkőzést eldöntő pontok születhetnek. Ismereteim szerint vizsgázni kell a szabályokból az időmérőnek is, ráadásul az időmérő pártatlan részvevőt a rendező csapat biztosítja.
3napig nem volt gépem ezért most voltam kénytelen elolvasni az utóbbi kb200 hozzászólást(dögöljetek meg ha mégegyszer ennyit irtok ha én nem vagyok! :) ) Most ezért le is fekszem egyet, mert beleálmosodtam.
Paksi vendégszereplésünkhöz nincs mit hozzáfűznöm. Sokan sérültek voltak és a 4 centerből alig tudtunk 2 egészségeset összerakni.De ha mindenki egészséges lesz azért biztos jobban fog menni a csapatnak.Hétvégén tuti nyerünk Dvár ellen!Muszáj!
Körmendnek ennyit jelent az Isti, hogy azóta csak nyertek.Sajna.És persze nemsokára mi is megyünk hozzájuk.Ismét sajna.
meg le is maradtam egy tippről ezért BELFERA, kérlek vedd figyelembe mostani tippemet: ZTE-Szolnok +2!Előre is köszi! :)