Mar 9 2003 18:31 (8658)
Név/Name: Norbi
Ivkovics és Hainje összeverekedett a meccs után, de már civilben.az előbbinek felrepedt a szája!
HAJRÁ KÖRMEND!Boldog szülinapot, Rylan!!
Elég sok minden felszínre került,ezért nem is nagyon szeretnék újdonságokat írni.Inkább csak elmondanám én is a magam vélaményét.
Úgy látom a fehérvári oldalon egyes "koolégák" igen csak elfogultan ítélik meg az eseményeket.Persze könnyű nekem mert:"Győzött a csapat,Jól érzem magam..." :-) Azonban jobban örülnék,ha a többiek is olyan higgadtan szemlélnék a dolgot,mint pl.: rostas.
A játékvezetés van ismét a középpontban :-( Én is nagyon örülnék,ha valóban kielemeznék ezt a meccset ilyen szempontból-hivatalosan.Bár tudom,hogy kihoznák ,min. azt az eredményt,hogy mindkét spori remekül vezette a találkozót.
Azonban itt messze nem arról van szó :-(((
A probléma ott van,hogy nem voltak következetesek,hülyék voltak és menjenek a bús p...ba.
Azt hiszem a sporttárs most már tudja hogy éreztem magam a szünetben tartott eszmecserénk ideje alatt a jv-k ténykedése miatt.Eszméletlen nagy BAROMSÁGOKAT fújtak,főleg a Fodor Geri sportszerűtlen faultjával kezdődőleg /még sporttárs emlékezetetett,hogy pl. Isti ellen ez csak sima faultot ért,amikor Geri feltörölte a parkettát Pakson.../.A szünetben síkideg voltam a játék/el/vezetés miatt./BUBIC tudn a mesélni-amilyen sms-t küldtem neki ;-) /.Helyenként a "+bírói ténykedés" a Szolnok elleni kupadöntőt idézte.
És itt jön a DE!
A második félidőben ez az idő múlásával egyre inkább átfordult az ellenkezőjére.A dolog a Smith javára befújt kosár jó+1 dobásnál csúcsosodott ki.
Azok mellett,hogy az 1.félidőt az Albának,a 2.játékrészt pedi "nekünk adták" a sporik.Folyamatosan érthetetlennél érthetetlenebb ítéletekkél borzolták a két szurkolótábor kedélyeit. /pl.szvsz a támadóidő lejártát amikor kihozták az Alba ellen,akkor azt csak úgy random nyomták,hiszen ők sem tudták,hogy MIVANMIVAN/
Ezzel a ténykedéssel totálisan élvezhetetlenné tették a meccset.Persze így legalább volt egy kis izgalom :-)
Szigóruan statiszikai szemmel:tökéletes volt a fújás,mert a tévedések kiegyenlítették egymást
Plusz a dologhoz hozzátartozik még ugye a legendás Alba kispad is.A jv-k talán annyira tartanak NG-től,hogy még figyelmeztetni sem merik a padot?!
Hol 10 sec-al tovább tart az időkérés,hol meg egész 1xűen azzal vannak elfoglalva az "öltönyösök" a tájmáut során,hogy jól megmagyarázzák a sporinak,hogy MIVANMIVAN.Azok meg hanyag lezserséggel úgy tettek,mintha semmi sem lett volna.
A faultarányhoz csak ennyit:
(Félidei beszélgetés)
saabee:-Nagyon rosszul játszunk!
sporttárs:-Nem.Inkább mi védekezünk nagyon jól.
Azt pedig egyértelműen cáfolom,hogy ha a sporikat leszámítjuk,akkor egyértelmnűen az Albának ált volna a zászló.Szoros,igazi jó és izgalmas rangadó volt ez ami ha nem kosárlabdáról van szó /hanem pl. sakkról :-)) / akkor egyértelműen döntetlen lett volna
Néhány jókívánság a végére /"a héten ők kaphatják be,ha lehet akkor ..." (c)Mi-Ti-Szó Fera/
-Valovics,TE ÁLLAT...
-SahinkockafejűTóhRóbert,A K.. ANYÁD /ha már így Nőnap volt/
-Klima Vill Kaposnyál vagy Marc Körm END :-) /csak azért,mert a K.váre győzelme nehezíti a dolgunkat + a tesóm tippmixe ezen ment el/
Legvégül néhány mókás életkép a meccsről :-)
1. Artúr Doki megjön-hát mi van a kezében?Patogatottkukorica!Divatszurkoló!Divatszurkoló ;-))
Persze én ettem meg :-) Na meg én hagytam ki a csapat utóbbi 4 meccsét-úgy is nyerünk,akkor meg mit érdekel engem ;-)
2.Idézet a Zomborka "szpíkertől" Zolitól:
"A csapat minden hölgyet köszönt Nőnap alkalmából.Tehát.HAJRÁ NŐK!!!"
3.Szintén ő,az Erőtervet reklámozó aktuális reklámblokk végén: Hajrá Erőterv!
Nos asszem mindent leírtam,ami eszembe jutott.Kíváncsiín várom sporttárs észrevételeit a meccsel kapcsolatban./Jó néhány ítélet után kérdően néztünk egymásra-azt hiszem mndketten tudtuk,hogy miről van szó.../
Sajnálom szegény Lee-t.Az egész honi mezőny egyik legszimpatikusabb és legjobb játékosa.
Pótlása elég nehéz lesz Debrecenben.
Részvétem!
Egyébként a közelmúltban Terry Davis is hasonló okok miatt volt kénytelen hazarepülni,igaz Ő viszonylag gyorsan visszaérkezett.
Hi!
Tegnapi ASE-Alba meccsről annyit mondanék csak,hogy ilyen gyenge biroi veszetést már régen láttam.Szerintem a szövetségnél elkéne gondolkodni a birok komolyabb számonkéréséről.
Szerintem az első félidőben az Albának fujtak,a másodikban inkább nekünk.Akárhogyan is,de ez max egál.
Véleményem szerint az a legnagyobb baj a magyar birokkal,hogy ha fujnak egy hülyeséget az egyik oldalra,akkor azt egy mégnagyobb hülyeséggel probálják visszaadni.
A szövetségnél komolyabban kellene elszámoltatni a birokat,és ha nem megfelelően itálik meg az adott meccsen nyujtott teljesitményét,akkor visszakellen küldeni alsobb osztályba.
Szerintem igy lehetne javitani a magyar kosárlabda szinvonalát,és sokkal szinvonalasabb mecseket lehetne látni.
Természetesen mindig vannak kivételek a biroknál is(itt BTOM-ra gondolok :))
Üdv:
Tomas
Hajrá ASE!Hajrá Magyar Kosárlabda!
A HAON-ról a meccs tudósítása. Kiderül belőle, hogy Lee a mérkőzés előtt tudta meg, hogy meghalt az édesapja.
A Pavlovics vezette szolnokiak simán győzték le a Vadkakasok csapatát.
Egyetlen kiemelkedő egyéni teljesítmény sem akadt a hajdúsági csapatnál, így nem csoda, ha a kelet-magyarországi férfi kosárlabdarangadót magabiztosan hozta a Pavlovics vezette Szolnok együttese.
Szolnok–Debreceni Vadkakasok 85–68 (23–17, 23–16, 18–20, 21–15).
Szolnok, 2000 néző, vezette: Hartyáni, Ádám J.
Szolnok: Anzulovic 9/3, PAVLOVICS 29/18, VAISVILA 19/9, Orosz 10, Trepák 10. Csere: Stewart 8, Mérész Cs. Edző: Zoran Martic.
Vadkakasok: Fodor M. 4, Lee 11, Green 18, Gémes 3/3, Bukva 18/3. Csere: Ádám B., Boldizsár 2, Tóth G. 9/9, Lakatos 3. Edző: Ráthonyi Tamás. Kipontozódott: Pavlovics (39.).
Pillanatok alatt 6–0-ra megléptek a vendégek, a szolnoki közönségnek pedig közel három percet kellett várnia az első hazai kosárra. Orosz zsákolása aztán megindította a pontgyártást, amelyből ki más, mint Pavlovics vette ki leginkább a részét, a veterán hátvéd tarthatatlannak bizonyult. Vaisvila jól semlegesítette az ezúttal halványabb Lee-t – az amerikai játékos mentségére szolgál, hogy a találkozó előtt tudta meg, hogy édesapja elhunyt –, ráadásul a többi debreceni játékos is rengeteget hibázott, ennek köszönhetően egyre jobban elhúztak a Martic-tanítványok.
A hosszú szünet után valamelyest összekapták magukat Boldizsárék – feljöttek hét pontra –, ám Pavlovics és Vaisvila triplaparádéja ellen nem volt orvosságuk. Fogcsikorgatva küzdöttek ugyan a Vadkakasok játékosai, de igazából ekkor már csak szaladtak az eredmény után. A hajdúságiak játékán kiütközött az egész heti zaklatott felkészülésük, ám ettől függetlenül a folytatásban sokkal többet kell nyújtaniuk ahhoz, hogy a tabella élcsoportjából kezdhessék meg a rájátszást.
Zoran Martic: – Elégedett vagyok, mert támadásban és védekezésben egyaránt jól teljesítettünk. Ezzel a győzelemmel biztosítottuk helyünket a legjobb nyolc között.
Ráthonyi Tamás: – Gratulálok a szolnokiaknak, jobban játszottak nálunk. Nagyon nem kedvezett nekünk az ellentétes játékvezetői felfogás.
Üdv mindenkinek. Zakóztunk egyet Szolnokon, de azt hiszem ez várható volt. Nem nekem kell mentséget keresnem, de Lecsó és Tóth Gabi egész héten sérült volt. Ha jók az infóim Lee édesapja nagyon súlyos beteg, ezért Patrick a mai nap haza is repült. Valszeg csak a Falco, vagy talán az elhalasztott Körmend meccsre tér vissza. Szerintem lélekben ő már a otthon volt.
BTOM! Igazak a hírek, hogy te vezeted a Debrecen-Falco-t Bod(g)nárral?
Az egészben az lesz a legbosszantóbb hogy ilyen komoly birói segédlettel sem lehet majd letaszítani az Albát az első helyről...
De legalább izgalmasabb lesz a bajnokság és ez sem hátrány!
Fel a fejjel srácok eddig mi vagyunk a befutok!
Hajrá Alba!
Sahin újabb "remekműve". Annyira szereti, ha alázzák a fehérvári kispadról, hogy utánna még a s..güket is kinyalja. Nem olvasok a Fodor G. -nek befújt nevetséges szándékos faultról, a bokái közé fogott labdával álldogáló Benczéről, Boros lépéshibáiról (min.3 ) a szemét módon a földön fekvővel szabálytalankodó Mosleyról, a folyamatosan hisztériázó fehérvári öltönyös különítményről. Olyan bírkózást, amit Jurgilas és Bencze művelt számtalanszor láttunk már a magyar bajnokságban szereplő szerb vendégmunkásainktól. STR, akkor nem találta különösen fontosnak említeni. Nem mondom, hogy a helyzet magaslatán álltak a bírók. Sőt. Mindkét csapatot érték a rossz ítéleteik, de egyiket sem jobban mint a másikat. A vereséget is el kell viselni, még az Albacompos vezérkarnak is.
Én is megnéztem a meccs felvételét. Osztom LD véleményét, azaz a Fodor-sportszerűtlenen kívül nincs ok paksi reklamációra. Annál több a fehérvári oldalon, de erről már írtam. Továbbra is tartok mindent.
Én már láttam a meccset felvételről, hát mit mondjak, nem győződtem meg az ellenkezőjéről, mint tegnap. A 3. és 4. negyedet szépen elfújta valovics, és a paksi kollégák által említett első két negyed is legroszabb esetben egálos, de inkább oda fújtak. Az egyetlen jelentős téves ítélet az ASE ellen Fodor szándékos hibája. Ezt (bár láttam már máskor is ilyenért szándékost fújni) én nem fújtam volna le, szimpla fault volt visszafutás közben. Viszont utána a technikai szerintem jogos volt, Geri 10 centiről üvöltött valovics pofájába (bár ezt én is megtettem a meccs után, mégse kaptam technikait...) Pár idézet a paksi szpíkertől az ominózus 2. negyedből: "nehezen eldönthető ilyenkor ki a szabálytalan" - Mészáros belerohan az előtte álló Theisz-be, persze védőfault; "Sitku tolja el magától emberét" - és persze fejezi be góllal a támadást; "szerintem itt dobásnak kellett volna lennie" - paksi fault után mikor oldalról jöttünk stb. Talán ebből is érzékelhető, hogy mennyire nekünk fújt valovics a 2. nagyedben (is)... Fenntartom, hogy ezen a meccsen ő volt a hatodik paksi játékos. Ezt is említettem neki, és nem cáfolta meg, tehát így van :-)))
Rosti!
S.T.R.: nem Alba szimpatizánsként gondoltam rá,mert tudom hogy egy másik kék-fehér csapatért dobog a szíve...
Viszont Fodor Petivel köztudottan rossz a viszonya és ennek rendszeresen hangot is ad nagybecsű írásaiban...
Azt nem írta le,hogy csaltak,de elég egyértelműen ki lehet belőle olvasni.Nem mondanám,hogy sugárzik belőle a jóindulat...de kár vitatkozni rajta.
(A "beszólást" nem erre értettem,hanem amit Privátban eresztettél meg még anno Vasút-Paks kapcsán).
"Én amúgy az NS tudósításából azt nem értettem, hogy a 13 pontos és sokáig gyengélkedő Smith nagybetűs, az ugyanannyit dobó Lukjanec nem az. De a védekezésüket nem láttam, lehet, hogy abban komoly különbség volt Smith javára.)"
Valszeg,ha az Alba nyer,akkor Lukjanec a nagybetűs a 13 ponttal,és Smith a kisbetűs...
Visszatérve a bírókhoz: nagyon-nagyon rosszul fújtak. Irgalmatlanul nagyokat hibáztak min2 oldalra,de én azt mondom,hogy maximum "egálra hozták ki a tévedéseket",azaz nem tévedtek többet a a fehérváriak kárára,mint a mienkre...
Ha visszanéztem a meccset holnap,többet fogok tudni mondani...
Mol Szolnok–Debreceni Vadkakasok 85–68
(23–17, 23–16, 18–20, 21–15)
Szolnok, 2000 néző. V: Hartyáni, Ádám J.
SZOLNOK: Anzulovic (9/3), PAVLOVICS (29/18), VAISVILA (19/9), OROSZ (10), Trepák (10). Cs: Stewart (8), Mérész Cs. (–). Edző: Zoran Martic
DEBRECEN: Fodor M. (4), Lee (11), GREEN (18), Gémes (3/3), BUKVA (18/3). Cs: Ádám B. (–), Boldizsár (2), Tóth G. (9/9), Lakatos P. (3). Edző: Ráthonyi Tamás
Az eredmény alakulása. 4. p.: 5–9. 8. p.: 13–13. 13. p.: 31–21. 18. p.: 38–28. 25. p.: 54–41. 35. p.: 72–58. 38. p.: 81–64
Kipontozódott: Pavlovics (39. p.)
Anzulovic és Vaisvila jól bontotta meg a vendégek zónáját, passzaikból kiválóan éltek a centerek. Ennek ellenére csak a nyolcadik percben vette át a vezetést a vendéglátó a rendkívül agilis litván révén, aki hasznos támadójátéka mellett jól semlegesítette Lee-t. A folytatásban még jobban rákapcsolt a piros-fekete gárda, Pavlovics és Vaisvila triplaparádéja ellen pedig nem volt ellenszerük a Vadkakasoknak.
Mestermérleg
Zoran Martic: – Nagyon fontos meccs volt, győzelmünkkel biztosítottuk a nyolc közé jutásunkat. Elégedett vagyok, mert támadásban és védekezésben egyaránt jól teljesítettünk.
Ráthonyi Tamás: – Gratulálok a Szolnoknak, ma jobb volt.
Soproni Ászok KC–Sole-Szedeák 77–85
(18–22, 23–20, 16–29, 20–14)
Sopron, 500 néző. V: dr. Vígh, Forrai
SOPRON: Bogdán (2), Horváth Á. (10/3), Walke (8), Wiley (10), Glisovics (14). Cs: PARKER (26), Kolarics (1), Sajni (6). Edző: Szalai János
SZEDEÁK: MULICS (24/9), RAWLINS (25/3), NYILAS (18/12), Pávlicz (2), Vilcinskas (12). Cs: Kiss Zs. (–), Drahos (4), Molnár (–), Deák (–), Kecskés (–). Edző: Földi Sándor
Az eredmény alakulása. 4. p.: 7–4. 9. p.: 18–18. 15. p.: 22–27. 18. p.: 36–36. 25. p.: 45–52. 28. p.: 49–60. 36. p.: 69–79
Mestermérleg
Szalai János: – Az utolsó lehetőséget is elszalasztottuk az alapszakaszbeli felzárkózásra.
Földi Sándor: – Az volt a célunk, hogy lelassítsuk ellenfelünk labdafelhozatalát, majd később csak kiszorított helyzetekből engedjük dobni. Ez sikerült, ezért győztünk.
EnterNet-Internet Liga, férfibajnokság, A-csoport – mindkét vasi gárda otthonában kapott ki
Toya (a labdával) alulmaradt a Simon Balázzsal szembeni párviadalban
KÖRMEND: Toya (11/3), TOROMAN (12/9), Németh I. (15/9), Mujanovics (8), GREBENÁR (11). Cs: HAINJE (19/12), Trummer (2). Edző: Zsebe Ferenc
KAPOSVÁR: SIMON B. (19/12), ARCHBOLD (17/9), Szőke (–), DE GRAY (22/3), Ivkovics (6). Cs: Fülöp (–), VARGA (11/9), Filipovics (4). Edző: Goran Miljkovics
Az eredmény alakulása. 3. p.: 5–5. 7. p.: 12–14. 15. p.: 28–28. 18. p.: 30–34. 22. p.: 42–37. 28. p.: 51–49. 33. p.: 57–60. 38. p.: 68–65. 43. p.: 74–74
Kipontozódott: Ivkovics (38. p.), Grebenár (43. p.)
A kupasorsolás szeszélye folytán egy hét leforgása alatt háromszor is össze kell mérnie erejét a körmendi és a kaposvári elitalakulatnak. A páros csata második felvonását meglepetésre a sérült Dzunicsot nélkülöző vendégek nyitották valamelyest jobban: a remekül kezdő Simonnak köszönhetően az ötödik perc derekán 10–8-ra vezettek. A kosarak a folytatásban sem nagyon potyogtak, mivel mindkét gárda a kőkemény védekezést helyezte előtérbe. A somogyiak oldalán Ivkovics egy hangyányit túlzásba is vitte a szigort: a nyolcadik minutumban már a harmadik faultjánál tartott, Miljkovics mester rögvest le is kapta a pályáról vezérét. De Grayt azonban cseppet sem zavarta megszokott centertársa elveszítése, és a negyed végéig hintett kilenc pontjával tartotta szűk előnyét a Klíma-Vill (17–21).
A második etap elején az Ivkovics őrizetétől megszabadult Grebenár percei következtek: a fiatal vasi középjátékos találataival fordított csapata (24–23). Ekkor teljesen váratlanul az addig szunyókáló Dzunics-helyettes, Archbold vette kezébe a történések irányítását. Az amerikai légiós zsinórban három triplát is elsüllyesztett a hazaiak gyűrűjébe, így egyáltalán nem hatott a meglepetés erejével, hogy az első félidő végét jelző dudaszó felhangzásakor 34–37 állt az eredményjelzőn.
A térfélcsere után négy kisemberrel, no meg óriási iramban kezdtek a körmendiek, és szinte pillanatok alatt fordítottak egy 8–0-ás rohammal (42–37). A továbbiakban a küzdő felek újfent elővették fegyvertárukból a helyenként a kíméletlenség határait súroló védekezést, ebből adódóan megint csak gyéren csordogáltak a pontok. A kosárszegény presztízsmeccs záró negyedét minimális, 54–53-as hazai vezetésnél kezdték a csapatok. A játékrész közepére a vajkezű Varga távoli találataival meglépett a Kaposvár (59–65), ám az óriási szívvel harcoló Rába-parti együttesnek sikerült egyenlítenie (69–69), így következhetett a hosszabbítás.
A ráadásban hatalmas izgalmak közepette fej fej mellett haladtak a felek, végül Filipovics öt másodperccel a játékidő lejárta előtt értékesített két büntetőjével egy ponttal nyert a szerencsésebb vendéggárda.
Mestermérleg
Zsebe Ferenc: – Ahhoz félelmetes tehetségünk van, hogy a nagy nehezen megszerzett előnyünket pillanatok alatt leadjuk.
Goran Miljkovics: – Gratulálok a csapatnak. Együttesem a hosszabbításban mutatta meg az igazi arcát.
ZTE KK–Univer KSE 112–70
(24–14, 31–21, 26–14, 31–21)
Zalaegerszeg, 800 néző. V: Váradi, Pála
ZALAEGERSZEG: NISAVICS (15/3), Bencze T. (6/6), KÁMÁN (30/21), McClendon (15), CSERANICS (21). Cs: Képli (6/3), Csaplár-Nagy E. (2), Gáspár (6), Polster (7), Szájer (4). Edző: Nikola Lazics
KECSKEMÉT: Hajdu (4), Madison (16), Bovánovics (5/3), Horváth Cs. (7/3), Radenkovics (18/3). Cs: GAMBIROZA (19/6), Guóth (1), Dorvecinger (–), Simon T. (–), Jenei (–). Edző: Molnár Csaba
Az eredmény alakulása. 3. p.: 9–0. 16. p.: 49–18. 24. p.: 67–39. 27. p.: 74–43
Kipontozódott: Hajdu (35. p.), Radenkovics (38. p.)
Bencze Tamás gyors triplája jó hangulatot teremtett a nézők körében és a játéktéren egyaránt, majd Nisavics és Cseranics dupláival pillanatok alatt kilencpontos előnyt szerzett a ZTE, és ezt a negyed végéig még növelte is. A folytatás ugyanebben a mederben zajlott, ugyanúgy egy tízest vertek ellenfelükre a hazaiak, mint az első tíz percben. A nagyszünet után Kámán dobott egymás után két hármast, és nem ez volt az utolsó ilyen "haditette” a mérkőzés folyamán. Felszabadultan kosárlabdáztak a zalaiak, jóformán semmiféle ellenállást nem tudott kifejteni a vendégcsapat, amelynek pontjait elsősorban idegenlégiósai szerezték. Az utolsó negyed nagy részében már a cserék játszottak az egerszegieknél, de ők is tudták növelni együttesük tetemes előnyét.
Mestermérleg
Nikola Lazics: – Megérdemelten nyertünk, végig mi irányítottuk a mérkőzést. Külön öröm számomra, hogy ezúttal sok pontot dobtunk és keveset kaptunk.
Molnr Csaba: – Gratulálok a ZTE-nek, ennyi sérülttel, irányító nélkül csak ez az eredmény születhetett.
Falco KC-Szombathely–Dombóvári VMSE 91–109
(16–28, 25–15, 20–24, 30–42)
Szombathely, 700 néző. V: Szabó Gy., Török
SZOMBATHELY: KÁLMÁN (24/6), Alexe (15), Pankár (14/12), HEINLE (23/3), Grant (10). Cs: Dénes (2), Gráczer (3/3). Edző: Zsoldos András
DOMBÓVÁR: SPIVEY (28/9), Mészáros R. (4), HALIMICS (33/24), SZMILJANICS (10/6), CSAPLÁR-NAGY A. (17/3). Cs: Balogh L. (–), Vavra A. (–), BÓDI (17/9). Edző: Dinynyés Attila
Az eredmény alakulása. 3. p.: 0–13. 8. p.: 10–24. 17. p.: 25–37. 21. p.: 45–43. 24. p.: 45–58. 29. p.: 59–64. 34. p.: 66–87. 37. p.: 80–99
Kipontozódott: Szmiljanics (31. p.), Alexe (34. p.), Dénes (37. p.)
Amire a legelvakultabb dombóvári drukkerek sem számítottak: két és fél perc elteltével 13–0-ra vezetett a vendégcsapat. Halimicsék az első negyedben összesen hat triplát helyeztek el a Falco gyűrűjében, így hát nem ok nélkül beszélt emelt hangon a kisszünetben játékosaival a hazaiak edzője, Zsoldos András. A feddésnek meg is lett az eredménye, Kálmánék a folytatásban keményítettek védekezésükön, és a félidőre két pontra zárkóztak fel. A fordulás után hiába vezetett pár pillanatig a Falco, a Dombóvárnak Spivey és Halimics révén erre is volt válasza egy újabb 13–0-s szériával. A negyedik negyed elején meg tíz pontot dobtak sorozatban aDinnyés-fiúk, akik továbbra sem lankadtak, így meglepő, de annál megérdemeltebb győzelmet arattak a Sugár úti sportcsarnokban.
Mestermérleg
Zsoldos András: – Az első öt percben remek ritmust adtunk a Dombóvárnak, aki köszönte szépen, és végig briliánsan játszva élt a lehetőséggel.
Dinnyés Attila: – Mindkét félidőt szenzációsan kezdtük, és ezúttal a kritikus pillanatokban is fegyelmezetten és jól játszottunk.
"A fehérváriak szerint erőteljes bírói nyomással révbe ér a címvédő"---Sahin Tóth nem állhatta meg,hogy ne rúgjon bele egyet az ASE-ba.
Köztudott,hogy a kockafejű milyen drukker...
Annak ellenére,hogy végig anyázták a fehérvári kispadról...meg mutogatták,hogy írjad meg...meg is írta.
Így aztán most ország-világ olvashatta,hogy a Paks csalással nyert.
Egy gyors Lapov-dupla, azután egy ragyogó zsákolás Benczétől, végtére is a névjegyet illik hamar letenni. Sokak szerint az ország legjobb centerei a parketten, még szép, hogy óriások szerzik az első pontokat.
A rutinos Czigler (9) pont- és lepattanószerzésben is felülmúlta a fiatal fehérvári Benczét
Azért ne feledkezzünk el a többiekről sem, ott van mindjárt Smith, a kanadai fiú, aki villámgyorsan helyet követelt magának a paksi kezdőben. Az ASE nyitósora tehát némileg fel van forgatva, hol Davis, hol Fodor Gergely kezében a karmesteri pálca, miközben Mészáros a padon csücsül.
De csak egy darabig. Nem egész hat perce tart a rangadó, amikor Fodor Péter a "viszszarendezés” mellett dönt: Smith le, Mészáros be. Váltani kell, mert csak lassan araszolgat előre a házigazda. Sokáig kizárólag büntetők jelentik a paksi pontokat, aztán Czigler un rá a pepecselésre, Lapov mellett szór be egy tempót. Úgy fest, idő kell az Atomerőműnek, hogy ráleljen a helyes útra, miközben odaát rendezettebb a kép: a centerek mellett Lukjanec és Theisz villog, utóbbi ezúttal szokatlanul nagy veszélyt jelent a gyűrűre is. Hétpontos fehérvári előnynél kap észbe a bajnok, az első jel egy Sitku-tripla, amely görcsoldónak sem utolsó. Így hát a negyed vége már egyáltalán nem egyoldalú, a miniszünet után pedig kezdetét veszi a néhány perces hazai gálaelőadás. Újra Sitku villan távolról, majd Mészáros nem kevésbé messziről, hogy aztán Fodor arassa le a babérokat egy mesébe illő támadás gólra váltásával.
Igen ám, csakhogy a listavezető nem ámul a csoda láttán, hanem határozottan fellép ellene. Lapov vágja be az Albacomp első hármasát, aztán megmutatja magát Lukjanec és Góbi is, Theisz pedig hibátlan büntetőzéssel fordít az eredményen. Láss csodát, felidézve valamelyest a Szolnok elleni szárnyalást (26–0-s etap), 13 pontot dob zsinórban a Sterbenz-alakulat. És vezet. A palánkok környékén amúgy továbbra is elképesztő az elszántság, melynek jeleként emitt Sitku zuhan hatalmasat, amott Góbi áll ellent a ráeső Cziglernek. A bírók hagyják, így hát gyömöszölik egymást az óriások. Határozottan jó a meccs, de ebben nincs semmi meglepő, mert talán a két legjobb formában lévő honi egylet csatázik a pályán.
A harmadik negyed prózai ok miatt csúszik egy keveset, hiányzik a legfontosabb kellék, a labda. Aztán előkerül, a paksiak bánatára – Lukjanec triplájával gyorsan tíz fölé nő a vendégelőny. A hazaiak edzője pontosan tudja, valamit tennie kell. A húzás elsőre merésznek tűnik, de beválik: a Bencze mellett szinte törpének tetsző Jurgilas leveszi a pályáról a fehérváriak centerét. Vagy leveri? A vendégek szerint ez áll közelebb a valósághoz. Így vagy úgy, a zárófelvonás döntetlenről indul, vagyis a lélektani előny a padlóról feltápászkodó vendéglátóknál van. Hamarosan az eredményjelző táblán is jobban áll az ASE, betudhatóan elsősorban a tengerentúliaknak, Davisnak és Smithnek.
Az állás
1. Albacomp 18 14 4 1498–1346 0.889
2. Kaposvár 17 13 4 1441–1294 .882
3. Atomerômű 17 12 5 1411–1212 .853
4. Debrecen 17 12 5 1433–1391 .853
5. Zalaegerszeg 18 12 6 1516–1397 .833
6. Körmend 17 10 7 1389–1397 .794
7. Szolnok 18 9 9 1461–1411 .750
8. Falco 18 8 10 1572–1601 .722
9. Kecskemét 17 5 12 1372–1539 .647
10. Dombóvár 17 4 13 1462–1558 .618
11. Szedeák 18 4 14 1450–1609 .611
12. Sopron 18 2 16 1387–1637 .556
A túloldalon visszaáll a sokat pihenő Moseley, de hiába, a paksi henger nehezen megállítható. Főleg hogy Mészáros a második tripláját süllyeszti el a gyűrűben, amivel már nyolc pont a házigazda előnye. Érezni, a vendégpad egyre kevésbé bírja cérnával, meglehet, ezen az estén egyetlen fehérvári sem fogja vacsorára invitálni Valovics, illetve Kékesi sporttársat. Az Albacomp dicsérete, hogy vesztettnek tűnő helyzetben sem adja fel, mi több, fél perccel a vége előtt – kétpontos hátrányban – támadást vezethet. Vagyis a lehetőség adva van, de hiába, Moseley dobásába belenyúl egy paksi kéz, és innen már tényleg nincs visszaút.
A fehérváriak szerint erőteljes bírói nyomással révbe ér a címvédő.
Mestermérleg
Fodor Péter: – Ahogy az várható volt, kiélezett, igazi rangadó-hangulatú mérkőzést játszottunk. Felváltva vezettek a csapatok, ám a legfontosabb pillanatokban úrrá tudtunk lenni a nehézségeken, igazi csapatmunkával, úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Mindenkinek gratulálok csapatomból.
Sterbenz László: – Elegem van abból, hogy nekünk eddig szégyenlősen hallgatnunk kellett a bírókról. Kérem, objektíven elemezzék Valovics játékvezető ténykedését. Mi, természetesen szubjektíven, úgy érezzük, hogy a Paks fordítását erőteljesen segítette. Persze játékosaink fáradtsága, eladott labdái is hozzájárultak a nagy csatában elszenvedett vereségünkhöz.
Tegnap nyertünk az igaz, de gyújtanék egy gyertyát ha Trepi kritikus szituban végre megfogna egy labdát! Néha nagyon labda iszonya van. De azért is HAJRÁ OLAJ!
Az igazat megvallva nekem sincs semmi bajom se a paksi csapattal (igaz Zalánkát már azelőtt utáltam, hogy odakerült volna, de ezzel asszem még elég sokan vagyunk így), se a közönséggel, de ha úgy gondolják, hogy a tegnapi győzelmet csak maguknak köszönhetik, akkor nincs rendben az értékítéletük. Életemben másodszor éreztem úgyí hogy szívesen leütném ezt a majmot (az első esetben is valovics volt...), és életemben először a meccs után oda is mentem a bíróhoz és ezt meg is mondtam neki. És nem én voltam az egyedüli... BTOM, ha lehet egy ilyen tiszteletteljes kérésem, légyszi közöld a "kollégáddal", hogy talán inkább máskor ne vezessen (el) Alba meccset. Azt hiszem ez lesz a legjobb mindenkinek... A negyedik negyed közepén mondtam a mellettem ülőnek, hogy ma itt nem nyerhetünk, ez látszik. A legjellemzőbb példa: van hátra kb. fél perc, -2, Moseley dob, tisztán megütik a kezét dobás közben, no fault, a szabadon hulló labdáért Góbi és (azt hiszem) Sitku tuszakodik, a labda arrébb pattan, Moseley felszedi és tenné fel mivel egyedül áll a palánk alatt. Ehelyett fault Góbi ellen, Ernő két büntető, a meccset megnyerte valovics spori... Ott két pont, nálunk kétszer mínusz kettő...
Még valami. Véletlenül sem kötekedésből írom, de most újra megdöbbentem Davis-en. Tudtam, hogy nem a régi a sérülése óta, de hogy ennyire? Lehet, hogy sokat dobott, de csak és kizárólag ziccerből ill. büntetőből. Középtávoli, távoli nincs, igaz meg se próbálta, és egy-egyben sem tudott megverni senkit. Szerintem jelentősen lelassult. A mutogatás és a műsor a régi, a játék viszont már nagyon nem az. Tényleg nem piszkálódásból írtam, csak most valahogy nagyon látszott a dolog. Amúgy sajnálom is, mert rendes srác, meg nagyon jó játékos.
Szándékosan nem álltam neki az éjszaka leírni a véleményemet. Úgy gondoltam, sokkal jobb lesz, ha megpróbálok aludni egyet az eseményekre. Ez sikerült, de most is rengeteg az indulat bennem.
Amit tegnap az Albacomp dr. Valovicstól kapott, az nem írható a véletlen tévedések számlájára. Szisztematikus, megfontolt döntéseket hozott, iskolapéldaként mutatta be, hogy hogyan kell egy idegenben szereplő, jól játszó és vezető csapatot beledöngölni a padlóba. Nagyon remélem, hogy a mérkőzés ki lesz elemezve a szövetségben és habár ez nem segít rajtunk semmit, de Valovicsot eltiltják néhány mérkőzésre a játékvezetéstől.
És hogy miért is? Rostás már leírt néhány dolgot, de ilyen simán nem lehet elmenni a tegnapi események mellett. Én legalábbis nem tudok, mert felháborító volt.
Az első negyedben paksi vélemény szerint ellenük fújtak a bírók. Abban a negyedben, amelyben szinte kizárólag büntetőkkel tartotta magát az ASE, mezőnyből alig voltak képesek pontot szerezni. Abban a negyedben, amelyikben a szabad labdáért vetődő, de azt nem elérő, ezért a földön fekvő Moseley-n átugrott Mészáros, amiért David faultot kapott. Mindezek ellenére elismerem, hogy ebben a játékrészben nem kapta meg a hazai pálya előnyét, de ez miért nincs rendben így?
Aztán következett a harmadik és az utolsó negyed, amivel egyszerűen képtelen vagyok megbékélni.
Theisz a hárompontos volnal magasságánál fut a még labdát vezető (!) ellenfele mellett. Valovics faultot fúj. Valószínüleg nem volt az, de ezt akár el is nézheti, nem is itt a probléma. Hanem ott, hogy a "szabálytalanság" idején még a labdát fel sem vevő játékos ezek után szépen kilépi a ziccert, bedobja és a kosár jó. Három másodperccel a sípszó után. Plusz egy dobás.
Mészáros Zalán a saját palánkja alatt lepattanót szedő Benczét törli képen, hiszen a labdát fel sem éri, aztán a lasztit lejjebb eresztő Zé (mert hátulról is gyömöszölte Czigler) kezében lévő labdára csap le. Fault nincs, feldobás van. Sitku ugrik Benczével, annak ellenére, hogy az egész vendégcsapat tudatosítja Valovicsban, hogy Ernő nem is járt arra. Nem baj, rendjén van ez így, hiszen ő jóval magasabb...
Aztán egy olyan dolog, amiért szerintem óvni is lehetne, annak ellenére, hogy a sok szinte teljesen alaptalan megóvott meccs után szerintem jogos esetben sem lehetne kiharcolni egy újrajátszást. Az Albacomp támad. Bár a palánk alatt három-négyszer is agyonverik centereinket, természetesen fault még véletlenül sincsen, így lejár a támadóidő. A duda megszólal (én nem hallottam a nagy zajban, de körülöttem mindenki), a vendégjátékosok mind megállnak, aztán szépen komótosan kezdenek visszafutni a palánkjuk alá. Ahol azt látják, hogy közben kosarat szerez az ASE. Anélkül, hogy a játékvezetők kezelték volna a labdát.
Egy másik esetben Mészáros nemes egyszerűséggel kilöki a pályáról a labdát birtokló Halmot, aztán fogja a labdát és dob egy ziccert. Szabálytalanságot csak Valovics nem látott...
Jurgilas hátulról, két kézzel derékon kapja a palánk felé háttal araszolgató Bencze Zolit. Mindenki meglepetésére páros fault...
Jurgilas, aki Artúr szerint annyira remekül levette a pályáról az addig remeklő és nála egy fejjel magasabb Bencze Zolit. Tényleg levette. Pankrációval. Mindenesetre jól csinálhatta, mert dr. Valovics semmi kivetnivelót, szabályelleneset nem talált a dologban...
És akkor még nem írtam arról, hogy hét, vagy nyolc faulttal töbebt kapott az Albacomp, ami ugye másfél ember, akárhogyan is számoljuk, hogy 10 büntetővel többet dobhatott az ASE.
Félre ne értsetek, nekem a világon semmi bajom nincsen sem a paksi csapattal, sem a szurkolóikkal! Sőt. Szimpatikusak. Csupán Valoviccsal vannak gondjaim, amivel nem lehetek egyedül, ha a csarnokban lévő kb. 300 fehérvári üvöltötte egyemberként, hogy "mocskos csaló", hogy "Valovics, Valovics". Lehet, hogy máshol ez minden mérkőzésen előfordul, de ahhoz nagyon sok kell és hirtelenjében nem is emlékszem visszamenőleg ilyesmire, hogy székesfehérváriak valahol is ilyet tegyenek.
A meccs után elkaptuk pár percre Gencsev Pláment, aki ellenőrként volt jelen. Nagy mosolyogva csak azt tudta hajtogatni, hogy ez nem volt több, mint a hazai pálya előnye. Hm.
Fodor Peti sem véletlenül nyilatkozta mindenfelé, hogy szerinte azért nem érdemtelenül nyert a csapata. Természetesen tisztában volt azzal, hogy igencsak nyomta őket Valovics előre. Ezt személyes beszélgetéskor el is ismerte.
Nem véletlen a Nemzeti Sport mai cikke sem, amelyben az Albacompot nem éppen kedvelő (és akkor még finoman fogalmaztam!) Sahin is úgy ír, ahogy.
Szóval nem gondolom, hogy csupa baromságot láttam volna és mindez csupán az én elfogult szememmel nézett ki így tegnap. Vállalom a véleményemet: Az Albacomp győzelmet érdemelt a tegnapi teljesítményével.
ASE:
-Gery: Valovics/Kékesi páros nagyban hozzájárult a mutatóihoz.Nagyon jól védekezett,támadásban időnként nehezebben ment,főleg a triplák hiányoztak.Viszont beszedett egy szép monoklit a szeme alá,amiért szándékost és technikait kapott.
-Feribá: gyengusz első két negyed után,szenzációs(régi) produkció...élményszámbamenőkosarak,ismét vezéregyéniség,showman,stb...
-Smith: ő is gyengén kezdett,nem jöttek be a dobások,nem mert vállalni aztán egy zsákolás meghozta az önbizalmát...óriásit védekezett ismét.
Meg összeakasztotta a bajuszt Moseleyval,egy kis kölcsönös rugdosódás is volt...
A végén azt hittem infarktust kap a cserepadon az utolsó percekben.
-Sitku: a szokásos.Asszem ennyi elég is...ha kellett lapattanót szedett,ha kellett kosarat dobott( mindegy,hogy bünti,dupla,vagy éppen trinyó)...ismét az egyik legjobb volt.
-Czigler:ismét olyan produkt ami,nem túl látványos(bár ez így nem igaz),de ismét megtette a magáét.
Szép csendben dobálta a kosarakat,szedte a pattanókat,osztotta a búrákat és szerezte a labdákat.Védekezésben nagy csatát vívott Sitku Ernővel és Vaidoval karöltve a Lapov-Bencze-Góbi trió ellen.
+
-Zacsi: Kezd magára találni,jöttek a fontos triplái és a csapatot is nagyon jól mozgatta.Még az sem zavarta,hogy a kispadról kell beállni...
-Vaido: nem sokat játszott,de megtette a dolgát.Főként védekezésben jeleskedett...az addíg villogó Benczét sikerült kikapcsolnia.
ALBA:
-Theisz: szerintem nagyon jól játszott,igaz főként az első félidőben.Jó játéka ezúttal pontokban és asszisztokban is megmutatkozott.
-Moseley: látszott,hogy nem egészséges,de nagyon pörög...talán túlzottan is(affér Smittyvel)...fontos kosarakat dobott,de mégis kevés volt.
-Lukjanec: a talány.Eddigi legjobb teljesítményét tette le,eredményesen játszott(bár dobot egy-két homályt),de nem hiszem,hogy a fehérváriaknak egy ilyen öreg csókára lenne szükségük.Hart jobb..szerintem.
-Bencze: hullámzó...időnként nagy dolgokat művelt,időnként meg pont ellenkezőleg.Cziglerrel nagyokat csatáztak,Jurgilassal viszont nem bírt...
Ki is pontozódott,bár erről bizonyára Fehérváron van külön bejáratú vélemény...
-Lapov: szorgos hangyaként termelt(Lásd még Sitkunál leírtakat).
+
-Matus:a pályán csak néhány percet töltött,teljesítménye leginkább a bírókkal való pörölésben és a nézőkkel való "kommunikációban" merült ki.
-Boros: a "népellenség" Pakson.Viszont jól játszott,ponterősen (volt egy gyönnyörű kosara: bemutatta a palánk alatt a paszt,ezt a két centerünk meg is ette,Borisz meg felrakta a kétpontost...mindezt a levegőben "állva")
Kemény,néha kíméletlen védekezés jellemezte...
-Halm: nem sok ideje volt,így sokat nem tehetett...ő is csak a reklamációban jeleskedett.
-Góbi:büntetőzgetett becsülettel,több-kevesebb sikerrel próbálta az éppen pihiző centertársát pótolni...Ő Jurgilassal keveredett "nézeteltérésbe"...
Említést kell még tennem Sterbencz "Petőfi" Coach-ról...nem lopta be paksi közönség szívébe magát.
Az első félidőben úgy tűnt,hogy ő vezeti a mérkőzést,mert a bírók nagyjából azt fütyültek,amit ő szeretett volna...
Azután meg hisztizett,ha nem úgy mentek a dolgok.
Még egy észrevétel: ez már Fehérváron is feltűnt...igen-igen sok ember tartozik az Alba-stábhoz.Megint egy féltucat öltönyös ücsörészett a fehérvári kispadon,majd később veszekedett a bírókkal,közönséggel....
-Valovics/Kékesi
Hát nem teszik ki az ablakba ezt a produkciót sem...1500 ember szídta őket szinte végig.
Szerintem az idei szezon egyik(ha nem a leggyengébb) játékvezetéséhez volt szerencsénk...
Félidőben benthagyták a lasztit az öltözőben,aztán néztek bambán...mindenki rajtuk röhögött.
Kékesi sporinak sietős volt a dolga,mert úgy ahogy volt fürdés nélkül pattant autóba és távozott,kábé a meccs vége után 3-4 perccel...nagyon sietős volt.
Szerintem nagyon jó hangulat volt a csarnokban,a szépszámú vendég szurkolók is jól nyomták...aztán ők is a bírkat kezdték el szapulni.
A hazai tábor nagyon jól nyomta,nyugodtan mondhatom,hogy együtt volt sikeres a csapat és szurkolótábor...a végén hatalmas ünnepléssel persze.
Ennyi...
HAJRÁ ASE!!!
Atom-Alba
Jól kezdett a vendég alakulat,csak 0-4 után sikerált betalálnunk.az elején a centerek csatája vitte a pálmát,na és persze a Valovics/Kékesi páros...
Kékesi már szerdán kivívtí a hazai publikum "szimpátiáját",most méltó társára akadt Valovicsban...Kékesi Smith-t nyírta ki szerdán,most Valovics játékvezető ugyanezt tette Fodor Geryvel...Ehhez képest csoda,hogy kipontozódás nélkül befejezte emberünk a meccset.
Két pontos Alba-fórral kezdődött a 2. periódus ahol egy huszáros Atom rohammal megugrottunk 5-6 ponttal,de eztán jött a feketeleves.Összekapta magát a fehérvári team egy időkérés nyomán,olyannyira,hogy 8 pontos előnyt szorgoskodtak össze Lapovék a nagyszünetig.
A 3. részletben jött a 2. számú Atomcsapás,Davis és Smith vezényletével,így ismét fordítottunk,de a dudaszó előtt egalizált Moseley.57-57.
A záró negyedben már az ASE vette kezébe a mérkőzés irányítását,a fehérváriak többnyire futottak az eredmény után,igaz nagyon közelről
A vége igazi rangadóhoz méltóan nagyon izgalmasra sikeredett,egyenlítési lehetősége is volt Compnak,a slusszpoént mégis Mészáros triplája adta meg a dudaszó előtti pillanatban...
Nagy csatában nyert az ASE,szerintem a többi kosárrajongó meg bánhatja,hogy a Borsodi Liga nem csúszott még 1 hetet,mert egy igen izgalmas meccsről maradtak le...
Hogy megérdemelten nyertünk-e,vagy sem az nézőpont kérdése,de mégis -12-ről álltunk fel és nyertünk a rangadón egy remek ellenféllel szemben.
A múltkor Te is beszóltál nekem,most akkor kontra...
A beírásod tipikusan savanyú szőlő esete...kikapott a csapatod és Te csak az esetleges negatívumokat említed...
Mert ebből az derült ki,hogy a bírók elcsalták a meccset a Paksnak...urambocsá hazai pálya hátszele.
Alteregód beszámolója esetleg mérvadó lehet,de ha jól hallottam,akkor Ő azt mondta szünetben,hogy érdekesen fújnak...
Akkor mondhatjuk,hogy az első 2 negyedben nektek fújtak,a 3.-4.-ben meg nekünk?Ez még mindig csak egal...
Ha jól emléxem technikait is nekünk fújtak,meg "szándékost" is...
De mindez már történelem,nyertünk és kész.
Üdv!Hosszú idő után újra jelentkezem:
ZTE-Univer 112-70!A kecskemétieknél hiányzott Takács,Mérész és McDaniel is.
Mondhatnám rajt-cél győzelmet arattak a fiúk ma,9-0-val kezdtek a kék-fehérek,már az elején is csak Radenkovics tudta felvenni a versenyt a zalai fiúkkal.Úgy tűnt,mintha a vendégeknél csak ő akart volna csak kosárlabdázni ma este.Végig teljesen kiegyensúlyozott teljesítménnyel,közönség szorakoztató játékkal,biztosan győzött a ZTE.
Egyenként:
Cseranics:hozta a hetek óta tartó jó formáját,az első félideji 21 pontja figyelemre méltó,a másodikban már nem sokat játszott,szokásos lepattanói meg voltak.Szóval szép játék volt Dragan!
McClendon:ő is 20-25 körül szórt,neki sem kellett sokat játszani,hozta a tőle elvárható klasszis teljesítményt.
Kámán:30 pont!5 vagy 6 trojka,emellett szép középtávoliak.
Bencze:Ő sem játszott sokat,de amíg fenn volt,szépen fogta Madisont.
Nisavics:15 körül szórt,jól irányított.Ja és ami a legfontosabb:pihenhetett ő is!
A cseresor is jól játszott,dicséretes Lazicstól,hogy mindenkit pályára küldött.Szóval szép volt fiúk!
Deák cica már ilyen,és nem változik. /15éve/Hozzászokhatnánk
Már másodjára nem jön össze,sasszé jobbra és bedobom a triplát,na majd legközelebb:-)
HAJRÁ OLAJ!!!
Ja, hát a "balhét" én is elfelejtettem idézőjelbe tenni :), az öreg először a mi oldalunkon indított egy "büdös Martics - köcsög Pavlovics" rímmel, jókat röhögtünk rajta. A múltkor meg jókat aludt a söre fölött, minden sípszónál felébredt és kurvaanyázott :)
OLAJ - Debreceni Vadkakasok 85 - 68
Értékelésem szerint erős közepes játékkal simán túljutottunk a meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtó debrecenieken.Pedig ijesztően kezdődött : Green már a legelső támadásból kosarat dobott,két perc elteltével pedig 0-6 - ot mutatott az eredményjelző.A negyed végén azonban néhány zseniális Pavlovics - tripla átlökött bennünket a kezdeti nehézségeken,és átvettük a vezetést.A meccs ezen szakaszában Orosz jól semlegesítette a kicsit talán túl sokat is vállaló Bukvát,Stewart pedig leszedett több fontos lepattanót.Anzulovics - passzok után elért centergólokkal hízott az Olaj előnye,szünetben 46 - 33 volt.
A harmadik negyedben a vendégek minden lehetőséget megpróbáltak a felzárkózás érdekében,de a ma rendkívül gyenge napot kifogó Lee nélkül (bravó,Rytis!) nem sok siker koronázta az erőfeszítéseiket.Nálunk Pavlovics továbbra is szórta a pontokat (27/18),majd mikor az utolsó játékrész elején az ellenfél minden-mindegy alapon zónázni kezdett,Vaisvila (21/9) is megmutatta,mit tud a hármasvonalon kívülről.A végére elég széteső produkciót mutattak be a debreceniek,azonban mi is elég sokat könnyelműsködtünk,így a totális KO elmaradt,de szép és egyben meglehetősen sima győzelmet arattunk a sokak által esélyesebbnek tartott Kakasok ellen.
A "balhéról" (mert hát ilyen is volt) : nem volt igazán súlyos az eset,közel álltam így Live üzemmódban élvezhettem a döntő momentumokat ; lényeg az volt,hogy a régi "keményvonalasok" egy csacsi részeg tagja döntött - borított a B-közepes srácok közt,amit ők némileg nehezményeztek...Az öreg rókát végül is sikerült megnyugtatni.
mi is felettébb örülünk a dombóvári győzelemnek :) ha már nálunk is győztetek, illett Szombathelyen is :)
Az OLAJ-meccsről: 85-68, volt húszpontos különbség is. Vasvilla szépen leszedte a Lee gyereket, akit tök feleslegesen huhogtak a csarnokba szorult baglyok... jellemző, hogy egymással is balhézott a "nagyérdemű"... Paja dobott 6 triplát, kár, hogy Albahonban betlizett.
Sziasztok!
Nem voltam meccsen, így csak néhány statisztikai adatot tudok írni hallomás alapján, de valahogy mindenképpen ki kell fejeznem csapatom győzelme felletti örömömet!:-)))
Szóval Halimics (33/24), Spivey asszem (28/?), Bódi (18) és Csaplár-Nagy (15) voltak a Vasút legjobb dobói. Leginkább az utolsó negyed keltette fel a kiváncsiságom: biztos voltam benne, hogy a Falco sokat dob az uccsó 10 percben, de nem gondoltam volna, hogy mi mégtöbbet fogunk...(30:39).
Most már az érdekelne, hogy igaz-é a rémhír Jay-ről!
Hajrá Vasút!
Falco-Dvár 91-109
Megérdemelten nyert a Dvár, Halimics és Spivey megint szétdobott mindent, fejenként kb30-30 pontot vágtak.Mi nagyon szarok voltunk, érződött még nagyon Alexén és Granten is a sérülés, Lacikán hogy megint nem megy neki stb.Meg hát nem volt védekezés és kibaszott sok triplát kaptunk.Hát ez van.Gratula a Dvárnak.
A bírói közreműködés az utolsó negyedre botrányos lett, ezért egy vitatható ítélet után izomból pofáncsulázták a Szabó 4. segítőjét akit nem tudom hogy hívnak de ritka egy csicskagyerek.Na most asszem ennyi.