Keresés

Részletes keresés

optikus Creative Commons License 2004.10.27 0 0 2326

Szerintem nagyjabol igy erdemes osszevetni:

gs120(200) vs hc85(40)

gs400(200) vs hc1000

a hc1000 mar 3ccd-s, van egy hc65 is (amivel en szemeztem) ez a hc40 es hc85 kozott van tudasban de mar a hc85 fazonnal, de ezt nalunk nem forgalmazza senki...

Előzmény: Anagawa (2325)
Anagawa Creative Commons License 2004.10.27 0 0 2325

Hali!

Akkor nem ugyanarról a Sonyról beszélünk.

Ez kb. 3-4 hónapja jött ki (itt Japánban), és szintén 3CCD, 3 MP, stb.

A Sony ezt szánta a Pana 400-as vetélytársának. Sajna a pontos kódjára már nem emléxem. Nálam szóbajött, nézegettem is, de a Pana szimpibb volt, meg az említett honlapon nagyon leszedték ezt a Sonyt.

Előzmény: kheiron (2321)
Vertigo Creative Commons License 2004.10.26 0 0 2324

Esetleg direkt Pana szakuzletben, ahol persze vsz. joval dragabb...

Amugy TFT -n ne nezd, mert nem nativ felbontason hasznalva mosott a kepuk!

(most is egy TFT elott ulok, en imadom, de videozasra nem jo... viszont ha 1280x1024 progressziv modba menne a kamcsi akkor nagyon szepen festene rajta :) )

Előzmény: -=ZS=- (2323)
-=ZS=- Creative Commons License 2004.10.26 0 0 2323
Halihó. Valaki tudja, hol tudnék kipróbálni egy pana gs120ast saját kezemben, valami normális TV-n, vagy TFT-n ?
roobi2 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 2322

Nekem egy pana mx500-om van ami a gs-400-as 2003-as megfelelője,elődje. Persze 400-as is volt a kezemben már párszor.

Az OPTIKAI képstabilizátor tökéletesen jól működik, sőt soxor nem is szoktam használni - főként ha statívon van. :-) - no de kézben sem mindig.

Egyébiránt a képstabilizátorok nem a hullámvasút jellegű mozgások kivédésére szolgálnak, hanem a kéz remegését, bizonytalanságát kompenzálják. Tehát egy stabilizátornak ellenpróbája nem igazán a lobálás vagy a gyors  ide-oda mozgatás.

Tessék szépen komponálni majd átgondolni a kameramozgást és biztos kézzel menni fog a svenk vagy a szép vario.

Ha gyorsan, lendületesen mozgó jelenetet veszel fel, akkor annak lekövetésénél kevésbbé tűnik fel a kézremegés, hiszen maga a kompozíció is dinamikus.

Lassú vagy statikus témákat statívról vagy betámasztott kézzel , esetleg valami tereptárgyhoz szorított kézzel lehet biztonsággal szépen felvenni főként behúzott variónál.

Hidd el, a képstabilizátor - főként a gs-400 optikai cucca - tökéletesen és szépen működik.

A sok gyakorlás és rutin sokat nyom a latba. Hajrá!!

üdv: roobi

Előzmény: Anagawa (2319)
kheiron Creative Commons License 2004.10.26 0 0 2321
Egyértelműen azért hozták ki jobbra a Pana NV-GS400-at, mert 3 CCD van benne.
Előzmény: Anagawa (2319)
2Bálint Creative Commons License 2004.10.26 0 0 2320
Én is hozzájutottam a HC 14-hez! Csak sajna 1-re értem haza, és akkor kezdtem el nyomkodni. Addig faterék nyomkodták... Tetszett nekik is. Majd hétvégén beszámolok! Bálint
Anagawa Creative Commons License 2004.10.26 0 0 2319

Hali!

Nálam a kézremegés-kompenzáció jól műxik. Mármint önmagához képest, mert nem hasonlítottam a Sonyhoz.

Az említett Sonyt nagyon lehúzták egy angol nyelvű tesztoldalon, a Pana 400-ashoz hasonlítva, egyértelműen az utóbbit ajánlották, többen is, sőt mindenki...

Üdv.

Anagawa

Előzmény: Domaso (2305)
Anagawa Creative Commons License 2004.10.26 0 0 2318

Hali!

Nekem ez az első kamerám, így nem tudok sokat mondani, mert ahhoz ugye összehasonlítani kéne.

Én meg vagyok vele elégedve, de lehet, hogy egy húsz éves VHS-el is meg lennék, ha nem ismerek mást... :)  /Tudom: minek az illyennek GS 400-as?/

Ha konkrét kérdésed van, esetleg többet tudok mondani.

üdv.

Anagawa

Előzmény: Bojtosarpad (2294)
Vertigo Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2317

Kerdes: -a lencse vedot, amit adnak hozza (manyag patentos korong madzaggal)... szoval a madzagot hova kell kotni a kameran? Nem talalom a helyet :(

Legkozoelebb igyexek valami ertelmesebb kerdest feltenni! ;)

Vertigo Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2316

Megvalami...

Visszahallgatva eleg jo a mikorofonja, a mechanika zaj nem hallatszik be eszrevehetoen (jo, ha felnyomom visszajatszason a hangerot, es meredten fulelek, talan eszre lehet venni. habar ebben sem vagyok biztos...)

Ill. nagyon tetszik az infra felvetel...

Valaki anno kerdezte, hogy van e benne valami infra megvilagitas, mert a kutyaja morcos lett ra, amikor a szemet vette fel... Igen, van benne, az elejen, ugy mukodik kb, mint egy zseblampa... Tok soetben annelkul nem is latsz semmit, szoval teljesen sotetben tavoli dolgokat nem lehet vele latni, de kozeli dolgokat jol meg lehet vele "zseblampazni", illetve, ha nincs teljesen sotet, akkor infra lapmacska nelkul is szepen vesz! Amugy tok jol lovoldoz a TV taviranyitoja, tiszta csillagok haboruja! :D

Vertigo Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2315

Na mar irni sem tok, tiszta tompa vok...

Szoval nem Fw kartyat, hanem kabelt vettem (leven dszkara van integralva...)

Na amugy:

HC14 (AVPlanet - br103)

FW kabel (XtremeComp, Visegradi utcai, ~800, utso darab volt)

37 Circular polar filter (XtremeComp, Vsiegradi utcai, ~2500)

37->30 Szukito adapter (XtremeComp, Vsiegradi utcai, ~800)

Sony Premium 60SP (MM WestEnd ~1000/db) jo ez amugy? vagy tok mind1?

Neztem az Xtreme -ben hama allvanyokat (jopofik), vsz. majd azt is beujotok, ha tutuvel jarok arra...

Amugy anno egy 800 -as duronon, meg 60 gigas 5400 -as maxtor vinyokon dolgoztunk DV anyaggal (~3eve)... Most athlonXP (2200MHz - 2800-3200+), raid0 (2x120Gb hitachi 7k250) a hatter... Eddig nem volt framedrop (kb 5 perc anyaggal okorkodtem, igaz ez nem mervado), amugy anno cegnel a 800 -as duron konfignal sem volt magaval a digatlizalassal problema (persze nem volt sok effekt, vagas, stb, inkabb 1-2 filter, lyuksztas, de mentek jol)... Ezt csak azert mondom, mert kerdeztek milyen gep kell hozza... Szoval a lenyeg za, hogy egy atlagos gep, jo driverekkel, irq akadas nelkul jol kell vigye a dolgot hobbi szinten!

Vertigo Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2314

Hali!

Megvan a HC14 -esem... Kb. 6-ra ertem haza (vadasztam hozza Fw kartyat, mert amerre jartam arra semerre sem volt, meg elugrottam poalr szuroert, szukitoert, ill mediamarktban sem koboatak el a cuccom, amig kezit vettem bele) :)

Szoval megerkeztem, tisztaba tettem magam, 7 korul el is kezdtem kibontani, osszedugdosni. Kopp-kopp ddig szerencsere minden elsore flottul muxik (hazafele attanulmanyoztam a manualt), amire ugy nez ki szuksegem lesz azt mar tudom rajta hasznalni.

Kepet mutat, kazettara is vesz fel, autofokusz eleg jo (tetszik a nyomogatos fokusz), kazettara is vesz fel, bedugtam FW -re, egybol felismerte, kazi nelkul is szepen digatilizal, kairol is szepen beszedi az anyagot. frama drop eddig nem volt...

Ami a lenyeg... A kepe amennyire ki tudtam probalni (belter, lampa, raadasul szobamba meg az 1ik spot ki is van egve) szoval eleg szep a kepe (persze meg kell majd neznem napfenyben is), minden esetre hasonlo fenyviszonyok koztt neztem egy regebbi kozep/felso kategorias panat, annal sokkal jobb a kepe (szinte alig van zaj, mindossze az elo kepnel picit sotetebb, es kevesbbe telitettt szinu)... Persze igy meg polar szurot nem volt erdemes kiprobalni :) (ellenben elgondolkodtam, lehet hogy megfelelo erossegu megvilagitasnal, a polarszuru a blueboxra is jo hatassal lehet, csokkentve a szorodo, refelektalo fenyeket, jobb minosegu lyukasztast eredmenyezve... na majd ezt is kiprobalom, habar lehet huleseg az elgondolasom...)

Na szoval eddig muxik szepen, rossz fenyviszonyoknal is eleg szep a kepe, es egybol mukodott meg webcam -kent is (USB -n, csak a driveret kellet kelrakni), es hat a quickcamXpress -hez kepest eleg utos :) (jo tom, ez picit a kamcsi gyalazasa, hogy kiprobaltam igy is...)

Na majd het vege korul megtesztelgetem meg, aztan irok...

Bye! ;)

Greenie Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2312
köszi
Szeretnék venni egy HC14-et. Kérdésem.
A felvételről könnyen készíthető DVD?
Tudom, hogy kell hozzá egy firewire kártya, csak azt hallottam nem mind1 milyen softver van hozzá. Állítólag komoly számgép kell hozzá, hogy jó minőségű legyen a DVD (ne remegjen a kép stb).
Van valakinek tapasztalata ez ügyben?
Halvány fingom van , de kezdő vagyok ebben a műfajban:)
Előzmény: Törölt nick (2310)
Greenie Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2309
Van egy pár lámer kérdésem.
Mi az különbség a Digital8, miniDV , Hi8?
A legjobb a miniDV?
Miért?
Greenie Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2308
Nem hát, csak 2 napja:))
Előzmény: Törölt nick (2306)
Greenie Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2307
Erre voltam kíváncsi b+!:)
Előzmény: foxymaxy (2304)
Domaso Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2305

Sziasztok!

Én ma kipróbáltam A Pana NV-GS400-ast a WE-ben. Nagyon szép képe volt,

még árnyas sarkokban is, autofókusz teljesen OK, de sajnos a kézremegés

kompenzációban csalódtam.

Aztán bementem a SonyCenterbe a körúton, és ott kézbe vettem egy

HC40-est, és totál meglepődtem, mert egy kb fele olyan tömegű kamera

lényegesen stabilabb képet adott. Kinyújtottam a karom, lóbáltam... :)

Összehasonlíthatatlanul jobb a Sony ebben.

Mikor elmondtam mire kéne (főleg beltéren, csak filmezésre, utószerkesztésre)

akkor a 3CCD-s HC1000-est javasolták.

Azt is kipróbáltam, kértem, hogy kössék rá a TV-re. Profi.

Csak nem tudom mért nem elöl van a mikrofonja...

Jelenleg erre a kamerára hajlok a legerősebben, árban ugyanaz,

mint a Pana GS400. Mondjuk nem olyan szép, de a Pana

remegése beijesztett.

Akinek van ilyen, vagy hallott már róla legyen szíves leírni a véleményét!

Anagawa!

Ha NV-GS400-asod van, légyszi írd le a tapasztalataidat!

Domaso 

foxymaxy Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2304
Fórumtársaim!

Nem tudom,de ez a hc 14-es téma,majdnem minden héten felmerül...
Üzenem a sok amatőr-egyszer idelátogató lámernek:
Nekem HC 14-ESEM VAN!És tuttira müködik,szupi a képminöség,stb. Elégedett vagyok vele!(szerintem Zeki is...) El kéne olvasni elöször az elözményeket is,azután kérdezni.
Remélem a fórumosok ezt nem veszik magukra. ;)
Csomagrendelés:Én a kamcsimat az avplanet.hu portálon rendeltem.Volt belöle raktáron,így hamar meg is érkezett.Hogy ez mit jelent?Csütörtök délután 3-kor hívtam öket,leadtam a rendelésem,a kamera péntek délelött 11-kor itt volt a futár társaságában... No comment.Ja,200 km-re lakom pesttöl,ugyanis onnét hozták.
A másik:Tökmindegy hol lakunk,emberek vagyunk.A másik ami összeköt bennünk,a hobbivideozás.Tartsunk össze.Én egy 400 lakosú faluban lakom,vannak pesti,meg ezer más helyről származó haverjaim is.És mindegyiket bírom.Igaz,itt nálunk is van egypár bunkó,de akad Pesten is.Értitek.Nem az minősít valakit,honnét jött.
Puszika a szívetekre... ;)
optikus Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2301
Hat az nem sok difi, gondoltam esetleg van hosszabb. Lehet hogy azert olyan draga mert van benne kazetta memoria.
Előzmény: rul-ez (2300)
rul-ez Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2300

Üdv,

persze hogy van.

Az MM-ben láttam, Panasonicból volt.

A 60-as LP-vel 90, a 80-as LP-vel 120.

Ha jól emlékszem, az ára 3500 volt, de magasabb minőségi osztályú volt.

(értsd: nem normál)

Rul-ez

Előzmény: optikus (2298)
Greenie Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2299

Úgy látom a lista ára: 117.660 huf...

Hol találtad ezt a kedvező árat?

Előzmény: 2Bálint (2289)
optikus Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2298
Szerintetek MiniDV kazibol van 60percesnel hosszabb? Helyenkent latok utalast 80-percesre (de mellette meg ugyanugy 120min az LP, fura).
Greenie Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2297
Stornó a kérdésem. Már képben vagyok, DEPO ügyben:)
Előzmény: Greenie (2296)
Greenie Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2296

Bocs lehet, hogy hülye a kérdés. Erről van szó?

Mi az ATCOMP?

Előzmény: 2Bálint (2289)
Greenie Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2295

Köszi.

Azért leírhattad volna, hogy melyik a jobb.

Előzmény: Törölt nick (2286)
Bojtosarpad Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2294

Anagawa: NV-GS400-ad van? Ha igen mondj már róla egy kis infót. Úgy értem tapasztalat, hogy mégis mi jött be, mi nem stb.

Már vagy 2 hónapja szemezgetek ezzel a tipussal.

Anagawa Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2293

Alloha!

OFF:

Én is sok dologhoz hüjje vagyok itt vidéken, no.

Többek között ehhez:

ON:

Visszaolvasgatva nem találtam sehol világos magyarázatot arra, hogy digitális rögzítés esetén mi is történik LP-ben. Mert az rendben, hogy lasabban megy a szalag. De ez azt jelenti, hogy: 1) több infó kerül egységnyi felületre (vagy mondhatjuk: szalaghosszra), azaz nagyobb az infó sűrűség, avagy 2) az infósűrűség ua., de akkor kevesebb bit hordoz 1-1 képet, ergó a minősége rosszabb.

Én hajlok arra, hogy az 1)-es eset forog fönn, de ez csak "érzés".

Ki tud többet?

Amúgy én nem látok különbséget a Pana GS 400-assal felvett SP és LP között, de ez a szememnek is betudható.

Üdv.

Anagawa

syrius Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2292

OFF:

8mm-es kazettám mechanikája tönkrement, de a szalag ép. Nem tudtok valami megoldást, hogy lehetne  megmenteni? Akár egy másik kaziba is beültetném, ha lehetne, de amikor ezt szétszedtem úgy hullott darabokra, hogy nem erek megkockáztatni egy újabb barkácsolást. Esetleg valamelyik szervíz? Esetlek valamelyik topiclakó. (egyébként a kazi még hagyományos analód 8mm, de ennek nincs jelentQsége)

Initram5 Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2291
Ez a "vidékezés" már nagyon unalamas és sutyerák dolog. BP sajnos csak egy rozzant főváros, tele lumpennel, kosszal, pisiszaggal, szóval nem nagyon van mire büszkének lenni Sopronhoz, Győrhöz, Pécshez, Szegedhez képest...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!