Keresés

Részletes keresés

kdezsoe Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3090
:))))))))
.... no comment
ez a hozzaszolasod is minosit...
:))))))))
Előzmény: Törölt nick (3084)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3089
Helló palocz! Kösz a választ!

Legalább 3800 dollár??!! Atyám Uram, ez több, mint 1 millió Ft-os fizetés havonta!!!!!!!! És ez ottani viszonylatban milyen?

És milyen típusúak a kocsijaik, motorjaik?

És tényleg fánkevők?

Murdock

Előzmény: Törölt nick (3082)
Mumu Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3088
Most hogy elovastam a kovetkezo hozzaszolasokat is megnyugodtam:van itt meg ki kepviselje a targyilagosag kerelmet.
Halas vagyok azoknak is akik provolkalnak mert nelkuluk nem alakulna ki a front a targyilagossag vedelmere.
Tisztelem "halom" uj hazaja szeretet bar mindig gyanus a tul nagy lelkesedes egy orszag irant ahova nem szuletel es nem kotottek csaladi tradiciok.Ezt magamon is erzem.Ugyanakkor megertem a halat azert hogy othonra talalt o is csaladja(akar en is Ausztriaba),talan ebbol adodik a koteleseg tul menni a mindennapi hazafiasagon,papabb lenni a papanal.De ez emberi tulajdonsag.Ugyanakkor gondolom ertheto az a vedekezes is amit egy mas kulturan felnott intelektualis csoport felvesz egy szamara tul agresziv,neha naiv es mas tapasztalatokra ,tarsadalmi fejlodesre alapult megnyilvanulasokkal szembe.
Egyik sem elitelheto.
Előzmény: kdezsoe (3083)
Mumu Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3087
Kedves Dezsoe,itt nem kotelezo semmi,Amerikat szeretni vagy Amerikat gyulolni sem.En is csak akkor szolnek bele ha nem tartjuk be a fairness szabalyait:tehat nem ervelunk hanem szidunk,nem a targyrol beszelunk hanem szemelyeskedunk.A topic cime is mar mutatja:az erdekes hogyan latod Te es en es a tarsaink Amerikat (MI NEKED AMERIKA ) vagy nem mindig az egeszet hanem valamit ami ott tortenik.Ezert persze lehet teljesen ellenkezo kepunk rola mint masoknak akik ugyancsak ide irnak.A topic aztan egyben mutatja milyen kulonbozo,sokoldalu ez a kep.
Előzmény: kdezsoe (3070)
schgy Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3086
Egyre viccesebb a pattogásod :-)))))
schgy
Előzmény: Törölt nick (3080)
Hakapeszimaki Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3085
Pokróc vagy palozc

Előzmény: Törölt nick (3084)
kdezsoe Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3083
Nem mondtam, hogy unalmas sot...
Csak nem imadom, mint pl. Te!

Neked elarulom: kedvenc idotoltesem, amikor a neten vagyok, amerikai Blues radiokat hallgatok,
mert azt szeretem.

Szeretnem latni a vilag szamomra erdekes tajait, ebbol sok amerikaban van.

En nem hantalok, csak azt nem szeretem ha a ti Amerikatok ramtelepszik a nagy budos ullepevel.

Egyebkent azert olvasok nagy erdeklodessel ilyen topikokat, mert az emberek erdekelnek, tobbnyire a magyar emberek a vilagban, megha neha olyanokba botlom is mint TE kedves Palozc... vagy Halom...

Meg egyszer megkerdezem: ebben a topikban csak szepeket lehet mondani Amerikarol?

Megjegyzem, en sem ertek mindig egyet Tibor hozzaszolasaival, de hat nem lehetunk egyformak, sot nem egy helyen,azonos korulmenyek kozott elunk,az elet nem egyforman alakitott bennunket.
Ez igy termeszetes...
Tibor viszont a nevet adja a hozzaszolasaihoz, Ti pedig nevtelenul, ervek nelkul, idonkent gyalazkodva vitatkoztok!
Miert kell egy embert gyulolni pusztan a velemenykulombseg miatt?

Előzmény: Törölt nick (3081)
halom Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3079
Case closed. Majd jövök, ha kedvem van.
Előzmény: pestiutca12 (3078)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3078
halom,
Te is csak onnan tudod az "igazsagot" mint mindenki más, - az ujságbol, TV-böl, stb. Annyi féle képpen értelmezzük, ahányan vagyunk.
Miböl gondolod, hogy a te értelmezésed az egyetlen helyes gondolkodás és a többi "proli"??
Nem vagy te egy kicsit beképzelt? (vagy talán nagyon....)

Előzmény: halom (3077)
halom Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3077
Kaparj kurta.
Elmondtam már. Én ezt az országot (USA) szeretem. Minden hibájával együtt. Ez az ország (USA) akkor fogadott be amikor exhazám éppen meg akart büntetni, mert nem a szocializmust gondoltam az egyedül üdvözítö útnak. Ez az ország (USA)lehetöséget adott nekem, hogy becsületes munkával elérjem azt amit otthon csak pártmunkával, vagy lopással lehetett volna. Ez az ország (USA) embert faragott a gyerekeimböl...
Soroljam?
Nem tudom elviselni azokat a hálátlan embereket, akik köszönet helyett hamis adatokkal, ellenséges propagandát híresztelnek. Hazudnak. Mondom, ez az ország nem tökéletes, de mondjon valaki más címet. Ennek az országnak nyitva vannak a határai, innen bár mikor, ha nem tetszik ki lehet menni. Aki ezt az országot (USA) köpködi az magát és engem köp le. És ezt nem hagyom amíg élek.
Továbbá, egy szem keserüség sincs bennem, jól élek, egészséges vagyok, dolgozom kreatívan, gyerkeim prosperálnak, a feleségem szert.
A szépeket meg másutt, másokkal osztom meg és nem az ilyen aratófélékkel, akikböl sajnos a magyarok között terem itt belölük elég sok. Én csak proliknak hívom öket.
Előzmény: pestiutca12 (3076)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.06.25 0 0 3076
Halom, - nincs értelme ennek az örökös ostoba mocskolodo magatartásodnak.
Ha megkaparnánk téged, - biztos találnánk mi is böven okot arra, hogy terád megvetéssel gondoljunk.
Minden szem másképp lát - ugye nekünk is jogunk van ehhez?
Mitöl van ennyi keserüség benned?
Nem történik az életedben soha semmi szép amiröl irhatnál?
Előzmény: halom (3075)
halom Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3075
Szatyor, ha már angolból másolsz legalább helyesen csináld. Copy/past neked is fog menni.
Ezen kívül hallottál már Long Beach-röl. Onnan gondolok rád a legmélyebb megvetéssel.
Ezen kívül hazudsz.
Előzmény: Tibor Arato (3063)
kdezsoe Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3074
Kedves Pestiutca!

Te felreertesz, en nem haragszom Amerikara.
Igazad van: keresket-kinalat... igen,egyszeru.
Nalunk most divat az igenytelenseg...
Te nem tudod, mert nem itt elsz, itt ma igenytelennek es bunkonak lenni sikk.
Igenytelensegbe penzt fektetni, ma a legjobb uzlet.
Tolunk fugg minden, ebben is igazad van...

Akkor most min is vitatkozunk???

:))))))

Előzmény: pestiutca12 (3073)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3073
kdezsoe kedves,
Hogy nálatok M.O.-on "minden Amerikárol szol" - ahogy te irtad, - ezért ne Amerikára haragudj.
Ha otthon nem venne senki Amerikai terméket, nem néznék a sok Amerikai akcio filmeket hanem csinálnák a jó magyar filmeket, stb. - Amerika nem vesztegetné sem az idejét sem a pénzét Magyarországon.
De mivel meg van a kereslet - jön a kinálat.
Ilyen egyszerü.
Töletek függ minden, - nem Amerikára kell haragudni.
kdezsoe Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3072
Vigyazok...
:)))
Előzmény: Tibor Arato (3071)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3071
kdezsoe; Te azt szeretsz akit akarsz, en nem foglak kritizalni erte.
De vannak itt masok; Vigyaz!!!
see ya.
kdezsoe Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3070
Nalunk csak nehany eve van demokracia, de mar megtanultuk: nem szabad feltetlenul hinni a politikusoknak! Hogyan lehet, hogy Ti meg nem tanultatok meg? :)))

Egyebkent csak "halkan" merem megkerdezni: ebben a topikban kotelezo szeretni Amerikat?

En ugyanis nem nagyon szeretem, na messze nem mint foldrajzi tajat, vagy az ott elo embereket.
En azt nem szeretem, hogy mar minden Amerikarol szol, ha bekapcsolom a TV-t, radiot, kimegyek az utcara, elmegyek vasarolni, moziba, szinhazba, egy konyvet fogok a kezembe, stb...
En csak annyit szeretnek, ha Amerika annyira toltene ki az eletemet, amennyire engem erdekel...

Ja! es lehet engem utalni ezert...

Előzmény: Tibor Arato (3065)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3069
Tibor ne félj, ha beteg lettem volna, lehet hogy sokkal több idöm lett volna irogatni.
De szerintem jobb inkább, ha nem avatkozok bele az itteni dolgokba.
Előzmény: Tibor Arato (3068)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3068
Pestike; Hol voltal ilyen sokaig hogy nem hallottam feloled? Remellem nem voltal beteg.

Hat tudod, mindent nem hiszek el,de ha ennek csak a fele igaz akkor sem jo.

Jelenleg esik az eso nalunk es unalombol irogatok.
see ya.

Előzmény: pestiutca12 (3067)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3067
Tibor, szerintem nem kell mindent komolyan vegyél amit az ujságban olvasol.
Én pl. olvastam ennek a cikknek a konkrétumokkal alátámasztott megcáfolását.
Attol függ minden , ki irja.
Előzmény: Tibor Arato (3063)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3066
A >fankA lanyom a rendorsegen dolgozik, de nem hiszem, hogy rendelkezesere all az osszes informacio amit kersz.
Tibor Arato Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3065
Mint mart korabban is mondtam; America job mint akarmelyik mas orszag de nem szukseges a politikusokkal mindig egyett erteni, vagy szeretni oket.

Abbol igazad van >halom< hogy mikor idejottem a fenekem kilogot a gatyambol. Lattal mart te olyan emigranst aki butort hozot magaval.

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3064
Üdv, egyszer már írtam ide.

Csak egy témáról szeretnék kérdéseket feltenni. Van rá esély, hogy volt már róla szó, de ha megengeditek, nem keresek vissza a jócskán 3000 fölötti hozzászólásban. Szóval örülnék, ha válaszolnátok.

Ami nagyon érdekelne, az az amerikai _Rendőrség_. Minden róluk. Először is, hogy mennyit keres ott egy közrendőr (zászlós, ill. tiszthelyettes), és ez milyen fizetés ottani viszonylatban. Aztán milyen viselkedést, eljárást láthatunk ott a zsaruktól, milyen kocsijuk van, milyenek a fegyvereik, a technikai ellátásuk úgy általában. Milyenek ott a rendőri sulik, minden érdekel, ami az amerikai rendőrökkel kapcsolatos. Korrupció milyen mértékű, igazoltatások, olyan agresszívek, vagy rasszisták-e, mint sok rendőr nálunk, milyen feltételeknek kell megfelelniük, stb., stb., stb.

És legfőképpen az a nagy kérdés, amit már régen szeretnék megtudni (KOMOLYAN!): Az amerikai rendőrök tényleg fánkevők??

A tájékoztatást előre is köszönöm!
Murdock

Tibor Arato Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3063
The social security trust fund- New you see it; Now you don't!
Did you know that Social Security has a long -tem deficit(adjusted for inflation) of $20 trillion?
For yers, most tax dollars received by the S.S.
so-called "Trust Fund" are immediately paid out in benefits. Further, any surplus does "not" go into a reserv or "fund" to collect interest. Instead, it vanishes as it become part of the federal budget and is given to the Treasury Department to spend on other government prorams.
"No big deal, though, because the Treasury Department pays back the Fund with a bunch of little papers, marked >IOU<.
Don't try this with your compan's pension fund--
you'd probably end up spending a lot of time in prison.
(idezet: The Heritage. )
Mumu Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3062
Igy van.
Előzmény: schgy (3060)
Mumu Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3061
De sok ervet sorakoztattal fel !
Előzmény: Törölt nick (3058)
schgy Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3060
Azért elég viccesnek tartom, hogy nemrég (pár száz hozzászólással ezelőtt) pont téged azért cseszegettek, mert némiképp az Európában "amerikai értékrend"-nek emlegetett dolgot képviselted, most meg a másik oldalról, vagyis a "szuperamerikaiak"-tól "lusta dög"-öztek le. Szerintem mindkét állítás baromság, de az legalább jól bemutatódott, hogy szekértáborilag Amerika is jól áll, nem csak Magyarországon kezdik egyesek rögtön címkézni a többieket.
schgy
Előzmény: Tibor Arato (3059)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3059
halom; Te megint Magyarorszagrol csipogsz. Orulok, hogy te megvagy elegedve az ottani politikusokkal.

paloc; Talan nem fejeztem jol ki magyarul a hozzaszolasomat mivel, hogy 45 eve vagyok tavol Magyarorszagtol. Legkozeleb csak neked angolul fogok irni, hogy jobban megertsed, hogy mirol beszelek.
See ya

Előzmény: Törölt nick (3054)
Mumu Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3056
A szemelyeskedes minden olyan ember eszkoze akinek nincs erve.Vagy jelentos agresziojat igy akarja csokenteni.A vilagkepe a hideghaboru idejetol pregnalt.Van barat, aki mindenben egyetert a vezetesel,van ellenseg aki kritizal.
A paranoiahoz hasonlo tunneteket csak ritkan lehet elvalasztani a rossz hozzaallastol,csak nehezen.En sem tudom megerteni hogy elhetsz ugy hogy a vilag legerosebb demokraciaban nem erintett meg a vitatisztelet,a fairness es a tolerancia szelle ?
Hja,es az hogy valaki nyugdijas,meg nem minosites.Azt meg kell meg erni.A kor csak segit ha van ra modot tapasztalatot szerezni,bolcsebb lenni,persze nem kotelezo.
Nagymamam mondta (igaz hogy nem volt filozofus csak egy parasztasszony:aki nem akar nyugdijas (oreg) lenni az haljon meg).Persze nem ertette szoszerint es nem is tortenik mindig meg,mert akkor kevesen irhatnanak a netten).Kivanom hogy unokaid is erjek el a nyugdijas idot.
A topic nyilvanossaga az adott.Akik nem akarnak mastol valaszt csak szeretetiktol azok irhatnak e-mailt egymasnak.
Előzmény: Törölt nick (3054)
Mumu Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3055
Ertettem kedves HALOM mit akartal irni azzal hogy CSAK palozcnak irod,CSAK az egy topicban nem mehet mert az termeszetol fogva nyilvanos.Amit mondsz is az.Szeretned ha minositeseidre nbem valaszolnanak.Persze ez igy sikeresebb lenne.
En csak azert valaszolok mert szeretnem megtartani a topic minden velemeny fele valo nyiltsagat ugy ahogy ezt az USA Alkotmanya a vilagon elsok kozott biztositotta (az elso velemenyszabadsagot 16.szazadban Tordan -Erdelyben-jelentettek ki,az unitarius egyhaz alapitasa apropojan,Zsigmond kiraly alatt).A Te velemenyed megjeleneset is.
Amit kritizalok az a megjegyzesed hogy:"..csak itt mer beszelni,mert itt szabad,ha kicsit is felne hallgatna mint a hal".
Pont errol van szo:
-merjen beszelni
-ne feljen
-ne halgason.
Talan nem ez az amerikai style es szabadsag amit kivanunk ?
Vagíy bolsecvista vagy aki felelemel mindent elhallgatatnal?
Hogy lehet at vinni ilyen elkepzelest ?
Azt hiszed Te is hogy aki kritizal az ellenseg ?
Itt minenki elmondhatja velemenyet.
Te is.
De vitazni kell ervekkel es nem szidni ,szemelyeskedni.Ez a balkani stilus.
Előzmény: halom (3053)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!