Keresés

Részletes keresés

Arth_ur Creative Commons License 2012.05.04 0 0 878

A válasz egyszerű: nem.

Ez nem egy stabilan öröklődő tulajdonság, hanem a körülmények kiváltotta fejlődési hiba.

Egy magról kelt növény pedig egyébként sem hordozza általában a szülő gyümölcs jó tulajdonságait, ha nemesített, szelektált fajtáról van szó.

Előzmény: borsika79 (872)
Htomas79 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 877

A 3 lány tő 4 év körül voltak voltak, de csak tavaly tavasszal lett kiültetve a végleges helyére.

1 gold lány pedig 1 éves lehetett, de az mintha még jobban bírta volna, mint az öregebb tövek.

Télen kb 20-cm magasan földdel takartak a tövüket+ 1m magasan geotextíllel tekertem körbe őket.

Lehet, hogy tényleg nem kell takarás, max földkupac a tövükhöz?

Előzmény: Dió4 (875)
Dió4 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 876

Ja, látom, tavaly ültetted.

Előzmény: Dió4 (875)
Dió4 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 875

3-4 métert? Te jó ég! Én is levágtam 1-1,5 métert, de mégse ennyit.  Nagyon érdekes, hogy volt egy kivim amit fára futtattam, s direkt nem takartam. Ugyanúgy elfagyott a felső része mint a többinek, s ugyanúgy nem az alsó része. Pedig -22 volt nálunk, s ez messzebb van a háztól. lehet, hogy a többi se fagyott volna el takarás nélkül se?

Hány éves tövek?

Előzmény: Htomas79 (873)
borsika79 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 874
Ez a lepke vagy szívkiwije van valakinek? Terem is esetleg? Kíváncsi vagyok.
Előzmény: borsika79 (872)
Htomas79 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 873

5 tőből ötöt vágtam vissza. Volt amiről 3-4 métert vágtam le :-(

Most csak kis csonkok maradtak...

Előzmény: Dió4 (869)
borsika79 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 872
Szia Arth_ur! Pontosan erre gondoltam. Ha ennek a magját elültetem,évek múltán ugyanilyet fog teremni? Nálúnk évek óta ősztöl tavaszig kapható a zöldségesnél,ez a keresettebb. Mi is ezt vesszük ha van. Eltaláltam,hogy ültetek de már csak ősszel tudok maghoz jutni.
Előzmény: Arth_ur (871)
Arth_ur Creative Commons License 2012.05.02 0 0 871

Valszeg a lepke-kivi, vagy szívkivi néven árult kivire, ami kb. így néz ki:

http://www.fotogallo.hu/blog/196-i--kiwi

és legjobb tudomásom szerint csak kicsit abnormálisan fejlődött Hayward, ami nem felel meg az EU szabványnak (mint a kétszikű tojás, vagy régebben a görbe uborka), ezért külön válogatják, és csak ritkán lehet kapni.

Előzmény: Dió4 (870)
Dió4 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 870

A Jenny még szőrős, de az csak hosszúkásabb, nem tudom mire gondolsz összenőtt alatt.

Előzmény: borsika79 (867)
Dió4 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 869

"Megfagyott volna a magasabban levő rész?"

Minden bizonnyal. Metssz le a tetejéből egy kicsit, a vágásnál látod, hogy el van-e száradva. Sajnos, el lesz, minden bizonnyal. Ha zöld, akkor ne vágd tovább, de nem hiszem, hogy az lesz. Ha az új hajtások beindulnak, nőnek felfelé, előbb-utóbb úgyis le kell vágni az elhalt részt, illetve nincs értelme otthagyni.

Előzmény: Htomas79 (868)
Htomas79 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 868

Sziasztok!

5 tő tavaly kiültetett kivim van.  Az a problémám, hogy a föld felett kb 5-10 cm-rel már vannak apró hajtáskezdemények, de a magasabban levő részeken viszont semmi.( Még rügyeket sem látok)

A fiú és a  lányok is hasonlóan produkálnak. Megfagyott volna a magasabban levő rész?

Vagy mi lehet az oka?

Köszi

borsika79 Creative Commons License 2012.05.01 0 0 867
Üdv mindenkinek. Nem tudja véletlenül valaki,hogy milyen kiwi az ami ugyanúgy szőrös mint a Hayward,de úgy néz ki mintha 2 összenőtt volna belölle?
Gyula20 Creative Commons License 2012.05.01 0 0 866

Mini kivi nagyűzemi termesztése

:

Talán sikerül beilleszteni a kis videót.

Tom57hb Creative Commons License 2012.04.28 0 0 865

Helló mindenki!
sajnos a télen elfagytak a Hayward kivijeim ...  Tudna esetleg adni vki? Debreceni Szegedi átvétel megoldható, árban megegyezünk ....  nekem ráér őszig is nem sürgős.
email: kzs92@gmail.com

üdv

pz07 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 864

Nem kell, csak lehet. Az Actinidiák igen jól porozzák egymást, nem kell, hogy a porzó fajazonos legyen. Egy a fontos, egyszerre nyíljon mind a két (porzós és termős) virág. Ezt a nemesítésben is kihasználják. Egyre több a fajhibrid.

Előzmény: Arth_ur (856)
Dió4 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 863

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valaki közületek, akinek van már termő kivije és a télen mért  a kivinél -20 fokot vagy hidegebbet. Gondolom, az ilyen kivit már nem nagyon lehet takarni, max. a tövénél.

Kíváncsi vagyok, hogy mi a tapasztalata, hogyan viselte ezt  a kivi?

Dió4 Creative Commons License 2012.04.25 0 0 862

Akkor ez azt is jelenti, hogy az Actinidia kolomikta (pl. mandzsu kivi) fajoknak se jó egy Weiki (arguta) porzós? Ha van egy dr. Symanowskim, akkor azt mi porozza?

M6TTL Creative Commons License 2012.04.25 0 0 861

A Hayward/Tomuri mikor virágzik?

fácianegra12 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 860

Jó Estét  Arth  ur!  Köszönöm a segitséget,-várom a kiwim virégait. Annak idején a Starkl-tól vásároltam a növényt??

Előzmény: Arth_ur (858)
Gyula20 Creative Commons License 2012.04.23 0 0 859

Szép tavaszt Mindenkinek !

Átnézegettem a kiviket , egyes kivik igen nagy eltérésben vannak a tavaszi indításban.

Régi kivim , nem tudom a nevét -ez a legfejlettebb a szőrös kivik közt.

Valamilyen önporzó, még nem termett.

GREEN

HAYVARD

A kedvencem , mini kivi lugas.

Mini kivi iskola.

Nézegetve már területek képeit, azt gondolom , hogy nálam kb. 10-12 nap fejlődésbeli

lemaradás van , a nyugatibb területekhez viszonyítva.,

Arth_ur Creative Commons License 2012.04.22 0 0 858

A Hayward egy termős fajta (nincs belőle porzós is), tehát ha megbízható forrásból származik, akkor biztosan termős. Egyébként virágzáskor fogod majd meglátni, hogy tényleg termős virágot hoz-e.

Fotókat találsz a neten bőséggel, ránézve egyszerűbb megkülönböztetni őket, mint leírni.

Előzmény: fácianegra12 (857)
fácianegra12 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 857

Kedves Arth  ur!  Köszönöm a felvilágositást. Nagy örömömre kihajtanak ujra a kiwijeim. A Hayward kiwiről hogyan tudom megállapitani,hogy porzós vagy termő növény? Üdv.:  István

Arth_ur Creative Commons License 2012.04.19 0 0 856

A Hayward az Actinidia deliciosa faj egyik fajtája, ahhoz ilyen fajba tartozó porzós is kell, ez leggyakrabban a Tomuri szokott lenni.

A többiek kopasz minikivik, ezek az Actinidia arguta fajhoz tartoznak, úgyhogy egymást is porozhatják, de a Hayward-ot nem.

Előzmény: fácianegra12 (855)
fácianegra12 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 855

Kedves Arth  ur! Teljesen igazad van,nagyon pontatlanúl tettem fel a kérdésem. Van egy pár Ken s Red-samci r.(porzós és termő) és egy "Hayward"(nem tudom milyen) kiwim. A minap vettem az Auchanban egy Actinidia arguta 'Solo' önporzós kiwit. Ez az együttes megtermékenyitheti-e egymást? Üdv.  István

Előzmény: Arth_ur (853)
Arth_ur Creative Commons License 2012.04.17 0 0 854

Nálam sem akarnak hajtani "a fiatalok". Még várok, és reménykedek. Bár egyre kevésbé.

A két öreg tövem (Hayward + Tomuri) szálvesszői sértetlennek néznek ki, zöldek, élnek, de a rügyek többsége sajnos nem hajtott ki rajtuk, míg lentről, tőröl már hajtanak.

Előzmény: kerteszpeti (851)
Arth_ur Creative Commons License 2012.04.17 0 0 853

Nem.

Igen.

Talán.

Leginkább nem tudom.

(Ennyire pontatlan kérdés megválaszolhatatlan. Milyen fajtát vettél, és milyeneket kellene beporoznia?)

Előzmény: fácianegra12 (852)
fácianegra12 Creative Commons License 2012.04.16 0 0 852

Jó estét Mindemnkinek! A minap az Auchan-ban vettem egy tő önporzos kivit. Szerintetek ez a növény beporozza a többi kivit is? Üdv: István

kerteszpeti Creative Commons License 2012.04.15 0 0 851

Üdv mindenkinek!

Mint ahogy már írtam,a tavaly telepített szőrös kivieim elfagytak,szinte  a földszinéig,habár 40  cm  kupacolás,1 méter magasságig  takarás és árnyékolás védte őket.De úgy látszik nem volt elég a -25 fokos  4 napig tartó fagynak.A 4 Hayward és egy Tomuri nem hajt egyáltalán,az Oriental Delight  kivin kb. 40 cm-g rügyezik.A magról vetett  kivik sem hajtanak.Azt szeretném kérdezni,van-e még esélye annak,hogy  kihajtsanak a kivieim.Mert a gyökerük szerintem él,mert állandóan nedveznek.Sannálnám ,ha elpusztulnának.mert nem is voltak valami olcsók,és  már a támrendszerüket is megcsináltam.Ha nem maradnak meg minikiviket ültetek a helyükre,mert azok nagyon jól bírták a hideget.,és már szép rügyesek.Megszeretném kérdezni,hogy hány szálon futassam a kordonra ,egyen,vagy többön?Tisztelettel kertész peti.

fácianegra12 Creative Commons License 2012.04.12 0 0 850

Kedves Fórumozók! Uj fiú vagyok a fórumban. Mindjárt kérdezni szeretnék. Az elmúlt napok minuszai miatt lefagytak a kivijeim hajtásai. Most szomorúan fityegnek az indákon. Kihajt a növény ujra? Mi a teendő ilyenkor? Visszametszés, milyen mértékig? Tapasztaltabb termesztők segitsenek.  Köszönettel:  István

citrus04 Creative Commons License 2012.04.11 0 0 849

Szia bombaba!

Kaphatnék választ a kétségbeesett kérdéseimre?

A zsinórra futtatás a csavarodással még akkor történt, amikor nem olvastam a fórumot. Most már tudom, hogy nem igy kellett volna.

Bizonytalan vagyok, hogy 1 vagy 2 szárat tartsak meg darabonként.

Most már azt is tudom, hogy kettőt egybeültetni nagyon helytelen, de ez már történelmileg igy alakult nálam, igy ültettem el, mert cserépből kivéve, rögtön földbe tettem, nem szedtem szét.

Szép estét kivánok!

Előzmény: citrus04 (845)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!