Keresés

Részletes keresés

Brian Benson Creative Commons License 2006.10.25 0 0 234
Na és mire haladtál ezekkel az infókkal,kedves Laia?
Előzmény: Laia (232)
Brian Benson Creative Commons License 2006.10.25 0 0 233
Kedves Csimpolya, egyszer-kétszer került a kezembe  Hihetetlen egy-egy száma, mondhatom nemigen tudok annál alacsonyabb színvonalat elképzelni, még, ha lehet a bulvárnál is mélyebben van. Persze ez általános jelenség, mindennel, ami a tudomány keretein kívül reked/marad, szükségképpen összekeveredik mindenféle zőccséggel. Úgyhogy ezt nem minősítésként mondtam, félre ne értsd. Néha jó szabadjára engednie az embernek a fantáziáját, csak komolyan ne vegyük ezt.
Előzmény: Csimpolya (231)
Laia Creative Commons License 2006.10.25 0 0 232
Köszönöm az infókat, nagyon sokat segítettetek!:)
Csimpolya Creative Commons License 2006.10.24 0 0 231

Köszönöm szépen!

Viszont be kell vallanom, mind ez idáig nem sikerült megtanulnom külföldiül, és az információs forrásaim inkább az újságok és a könyvek, mint az internet. Pirulva akell bevallanom, én még nem születtem gombnyomogató génekkel.

Az, hogy Angliában van, nem lep meg. A devonshire-i lábnyomok után...

Előzmény: Brian Benson (230)
Brian Benson Creative Commons License 2006.10.20 0 0 230

Society of Criptozoology

Criptozoological  Society

...ezeket kell beírni a google-ba, és akkor dől a hír. Érdekes, hogy mennyire sok a spanyol nyelvű lap. 

Előzmény: Csimpolya (229)
Csimpolya Creative Commons License 2006.10.20 0 0 229

Legjobb tudtommal Londonban van egy Kriptozoológiai társaság.

Más hír. Hihetetlen, októberi szám, 5. oldal.

Ismét láttálka Loch-Ness-i szörnyet. Augusztus elején bukkant fel több ember szeme láttára a tó északi részén. Az észlelők elmondása szerint a két méters nyakkal rendelkező élőlény csak néhány pillanatra mutatta magát, majd eltűnt a mélyben.

Ugyanezen lap 11 oldalán:

A burmai tengeréseti tisztviselőkhöz 2002 áprilisában negy Andaman-szigeteki halászt kísértek be, azzal, hogy állítólag megtámadta őket két titokzatos lény, amelyek a leírás alapján leginkább a griffre emlékeztetett 

Uram bocsá' egy szót sem hiszek az egészből. Tényleg HIHETETLEN.

Alighanem igaza van az előző hozzászólónak, ez tényleg a mitológiatörténet fogalomkörébe tartozik...

sirocco Creative Commons License 2006.10.19 0 0 228

:-))))

"Kriptozoológai egyetem " nincs, csak sok önjelölt kriptozoológus.

Előzmény: Laia (226)
Brian Benson Creative Commons License 2006.10.18 0 0 227

Édes pofa vagy Te, Laia!

Tudomásom szerint nincs kriptozoológiai egyetem, meg csodálkoznék is, ha lenne. Egyetemen tudományt tanítanak, tudománya pedig csak létező dolgoknak van. A kriptozoológia meg épp azon állatok gyűjtőneve, amelyek nem léteznek. Mihelyst léteznek, már a zoológia tárgykörébe kerülnek, még ha nagyon ritkák is... :)

Ezzel együtt természetesen a kriptozoológia szó alatt említett állatok egy része lehet, hogy valóságos, mint ahogy egy-kettőről ki is derült (bojtosúszójú). Egy-két állatfajt még fel is fedezhetnek, s hogy ez eddig nem történt meg, csak a rendkívüli ritkaságuknak köszönhető (esetleg előkerülhet, mondjuk egy erszényes farkas). A legtöbb állatfajt, amit e név alatt emlegetnek szvsz soha nem fogják felfedezni, de beszélgetni róluk persze lehet...- egész egyszerűen azért, mert soha nem létezhtek, és nem is fognak... És aztán lehet egy-két olyan állatfaj, amit eztán fognak előállítani...., mondjuk szoft módon nemesítéssel, hard módon pedig genetikai tervezéssel, machinációval... (mondjuk mammutot a tetemből nyert DNS + elefántpete).

Aztán van ezeknek a kripto-állatoknak egy elég nagy csoportja, amelyikkel a mitológia, szimbológia foglalkozik..., az meg egy másik tudomány...

Még mielőtt lerohanna bárki is, nem vagyok ellene a kriptozoológiának, sőt, csak kezeljük helyén a dolgokat. Ahogy én látom, a kriptozoológia csak részben zoológia, de jelen van benne még egy csomó másik tudomány: régészet, történelem, lélektan, szociológia, földrajz, őslénytan, genetika, mitológia, irodalom... stb. Meg egy csomó tudománytalan dolog, sőt: tudatos hamisítás, jobbik változatában művészi motivációban, rosszabbikban pénzhajhász néphülyítés formájában.

Előzmény: Laia (226)
Laia Creative Commons License 2006.10.16 0 0 226
Sziasztok!
Naggyon tetszik a topik, már a könyvjelzőim közé is betettem, és minden nap fönn vagyok!^_^
Nagyon érdekel a téma, annyira, hogy elhatároztam:kriptozoológus leszek:)))
Csak sajnos Magyarországon nem tudnak róla valami sokat:( (amikor a könyvtárost kérdezem meg, van e ezzel kapcsolatos könyve, se tudja, miről van szó...-_-')
Az után szerettem volna csak érdeklődni, hogy nem tudjátok véletlenül, külföldön hol lehet tanulni kriptozoológiát? Vagy hogy lehet-e egyáltalán? Egyetem kell hozzá gondolom. De zoológiaira kell járni, vagy van egy külön "kriptozoológiai egyetem"?
Ha tudtok választ esetleg, előre is köszi!:) Hi!:)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.10.15 0 0 225
Dehogy haragszom!!! Inkább örülök, hogy más is nézegeti azt az oldalt!
Előzmény: Eloni (224)
Eloni Creative Commons License 2006.10.15 0 0 224

Valószínűleg:)

De a képen tényleg javítottam vmicskét(csakhogy védjem magam:))

Meg nem is mindenki nézi meg a linkeket, és ezt tényleg érdekesnek találtam. Mindegy, remélem, nem haragszol:)

Előzmény: Sch.Lacika (223)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.10.15 0 0 223
Itt találtad? :)

http://www.theshadowlands.net/creature.htm

Előzmény: Eloni (222)
Eloni Creative Commons License 2006.10.15 0 0 222
Izé, a kép...
Előzmény: Eloni (221)
Eloni Creative Commons License 2006.10.15 0 0 221

Óriás kongói kígyó

A képet 1959 készítette egy belga helikopter pilóta, Col. Remy Van Lierde, amikor a Kongó fölött őrjáratozott.  A kígyó kb. 40-50 láb hosszú volt, háta sötét barna/zöld, hasa fehér.  A feje 3x2 láb méretű, az állkapcsa háromszög alakú volt. Szakember is megvizsgálta a képet, és eredetinek bizonyult. Úgy is bizonyították a lény méretét, hogy összehasonlították méreteit a talaj sajátosságaival. Ahogy a helikopter lejjebb ereszkedett, a kígyó kb. 10 láb magasra emelte fel a fejét, és úgy nézett ki, hogyha a helikopter közelebb repül, megtámadja azt.

Amennyire tudtam, élesítettem a képen, hátha így kivehetőbb.

Sch.Lacika Creative Commons License 2006.10.15 0 0 220
Új madárfajt fedeztek fel Kolumbiában:
http://news.yahoo.com/s/ap/20061010/ap_on_sc/colombia_bird_discovery

És meglepő módon új emlősfajt Európában:
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,13509-2399572,00.html
eguzki Creative Commons License 2006.10.08 0 0 219

Most olvasom Jens Bjerre "Kalahári" című könyvét, abban leltem rá erre az érdekes eszmefuttatásra:

Az antropológia egyik legnagyobb problémája a most élő emberfajok közvetlen őseinek felkutatása. Lehet, hogy az egyik-másik ős még most is él. A darwinizmus százéves jubileuma alkalmából Korovikov, az ismert orosz tudós érdekes gondolatokat közölt az emberiség fejlődéstörténetére vonatkozóan.

Egyátalán nem tekinthető fantasztikus ötletnek - mondotta - hogy nehezen megközelíthető vidékeken olyan emberekre bukkanunk, akik az emberiség hosszú fejlődésének alsó fokán állnak. Emlékeztetett a Himalája szörnyűséges havasi emberére, amelynek felkutatásán számos expedíció fáradozik. Az egyik feltevés szerint a havasi ember csimpánz- vagy gorillaféle lehet. Korovikov azonban a leírások alapján úgy véli, hogy az Australopithecusra hasonlít, tehát arra az emberszabású majomra, amelynek megkövült csontmaradványait Dél-Afrikában találták meg. Még az is elképzelhető, hogy a neander-völgyi ember egyik válfajáról van szó. Emelett szól az a tény is, hogy két lábon jár, ami még a legfejlettebb majmokra sem jellemző. Európában még szakadék tátong a neander-völgyi és a modern ember közt, de Ausztráliában állítólag a neander-völgyi fokon álló ősemberek némely vonása meglehetősen határozottan fellelhető a később élő népeken.

Sch.Lacika Creative Commons License 2006.10.05 0 0 218
Vagy azért tűnt el, mert eredeti volt, és qrvára nem illik a darwini világképbe; vagy mert "semmi különös", és kidobták. Bár ez esetben egy selejtezési jegyzőkönyvnek lennie kellene.
Esetleg valakinek nagyon sokat ér, de ez megint az eredetiség mellett szól...
Előzmény: eguzki (217)
eguzki Creative Commons License 2006.10.04 0 0 217
Ráadásul eltűnt! Ennek körülményeit azonban nem ismerem.
Előzmény: sirocco (214)
sirocco Creative Commons License 2006.10.01 0 0 216
Hát ez az! A Photoshop világában már a fénykép sem meggyőző bizonyíték.
Előzmény: Sch.Lacika (215)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.10.01 0 0 215
A Horrigan által linkeltről kiderült, hogy Photoshop. Az urbanlegends.com-on volt róla szó.
Előzmény: sirocco (213)
sirocco Creative Commons License 2006.10.01 0 0 214

Pedróról már sokat olvastam, tényleg megdöbbentő. Rengeteg a találgatás róla. Ez egy olyan lelet, amelyet elég jól dokumentáltak és vizsgálat alá vetettek. Voltak akik úgy vélték, bebalzsamozott embrió, olyan parányi, de a röntgenvizsgálatok kimutatták, hogy teljesen kifejlődött a fogazata és a csontváza meglett korú emberének felel meg.

Ez egy igazi rejtély...

Előzmény: Sch.Lacika (211)
sirocco Creative Commons License 2006.10.01 0 0 213

Tényleg érdekes, csak az a baj ezzel és az ehhez hasonló leletekkel (?), hogy mindig készül egy fénykép, amely megjelenik itt-ott, rejtélyes dolgokkal foglalkozó portálokon, újságokban, aztán a dolog annyiban is marad. A maradványok mindig rejtélyes módon eltűnnek, mire oda kerülne a sor, hogy antropológusok és más szakértők megvizsgálhatnák.

Az óriásokról: az ókorban és a középkorban feljegyzett adatokat óvatosan kell kezelni, mert erős túlzásokat tartalmazhatnak. Nem kizárt, hogy találhattak óriási csontokat, amelyek akár 3 m magas emberektől is származhattak. Viszont könnyen lehet, hogy ismeretlen, nagy méretű (pl. mamuttól, dinoszaurusztól) származó csontokra fogták rá, hogy emberi csontok, és költöttek belőlük óriásokra vonatkozó legendákat.

Előzmény: horrigan (209)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.09.30 0 0 212
Kicsit keresgéltem óriás és törpe ügyben:

http://www.stevequayle.com/Giants/charts/charts.html

http://www.stevequayle.com/Giants/index2.html
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.09.30 0 0 211
És ez sem utolsó...

http://www.biblelandstudios.com/nuke/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=2
Előzmény: Sch.Lacika (210)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.09.30 0 0 210
Én is találtam érdekeset:

http://www.subversiveelement.com/History_Unusual_Remains.html

illetve:

http://weeswaakzaam.punt.nl/index.php?a=2005-10
az oldal alsó harmada környékén.
Sajnos nem beszélek hollandul, így fogalmam sincs, hogy miről szól az oldal. Azt sem tudom, hogy a képek eredetiek-e.

Előzmény: horrigan (209)
horrigan Creative Commons License 2006.09.29 0 0 209

Állítólag ez Nephilim csontváza

Állítólag ez is Nephilim holtteste, vhol találtam a neten, h ez a kép Szaúd-Arábiában készült helikopterről. Hogy ez mennyiben igaz az egész, azt nem tudom. Csak érdekesség gyanánt raktam fel a képet.

szabadsag_part Creative Commons License 2006.09.29 0 0 208
miért? ezeknek a létezése bizonyított, s nem daniken által, elég a tanykönyvet kinyitni.
Előzmény: eguzki (203)
Csimpolya Creative Commons License 2006.09.29 0 0 207
Vagy harminc évvel ezelőtt az akkori Élet és Tudományban olvastam, de ez régen volt, és az enlékezet nem mindig megbízható.
Előzmény: eguzki (204)
Sch.Lacika Creative Commons License 2006.09.29 0 0 206
Itt a folytatás:

http://www.cryptomundo.com/cryptozoo-news/brunei-bf-pic/
Előzmény: eguzki (205)
eguzki Creative Commons License 2006.09.29 0 0 205

Érdekes cikk, csak az a baj, hogy tényleg elkélne már valamilyen konkrét bizonyíték, mely megerősíti avagy megcáfolja a hegyi ember -almasz, yeti, bigfoot, yowie stb.- létezését.

Előzmény: Sch.Lacika (200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!