Keresés

Részletes keresés

Gaga84! Creative Commons License 2024.04.23 0 5 18590

Vitatkoznék veled de sajnos nem tudok,szimplán àrnyalnám a képet.

VP valóban nem egy Barcelona/Párizs de ugyanúgy rejt magában szépségeket: a város alapvetően rendezett,szép,minden megtalálható itt éttermek,infrastruktúra (óvida,iskola,stb)minden adott egy nyugodt/minőségi élethez amire egy sportolónak szüksége lehet,nem beszélve a környékről ami tele van természeti szépségekkel,bakony,balaton,balaton felvidék,ha meg nyüzsire vársz pest 1,5 óra kocsival. Kinek mi a fontos, felselsleges hasonlítgatni egy 10milliós metropolishoz,mindegyik a maga nemében szép,Vp is! Szóval aki nyugalomra/ természetközelségre vágyik az nem megy parisba vagy berlinbe pl…

A klub maga a férfi klub kézilabda top 1-5 ben,tekintve az eredményességet,népszerűséget,social mediat,hangulatot,szurkolókat,szóval nem csak a pénz miatt jönnek ide hanem a fentebb leírtak és a klub nimbusza miatt is.

Az urambátyám vezetés,mindenki ért mindenhez (lsd vezérig,tényleg most az….?) viszont a fenti kettőt ki tudja nullázni,ebben egyetértek.

Előzmény: Just1Question (18587)
csakaveszprem Creative Commons License 2024.04.23 -1 6 18589

Veszprémben közel sem ideális a helyzet (persze van-e olyan hely a világon, ahol az), de azért nagyon egyoldalúnak érzem ezeket a megközelítéseket (túl azon, hogy szükségszerűen egyetlen másik csapat belső életét sem ismerhetjük annyira, mint a sajátunkét): meggyőződésem, hogy nem értékeljük a helyén azt, hogy azon három csapat közé tartozunk, amely tartósan, több évtizeden keresztül ott tud lenni a kézilabda élvonalában.

Pár napra vagyunk attól, hogy - esélyesként - újra bejussunk a Final Fourba (11 éven belül nyolcadszor) és mégis folyamatosan kesergünk valami miatt.

A magam részéről várom - és szurkolok is érte -, hogy újra ott lehessünk Kölnben csapatként és szurkolóként is. Sőt: hálás is vagyok azért, hogy olyan csapatnak szurkolhatok, amely ezt az élményt szinte folyamatosan biztosítja (pedig amikor elkezdtem meccsre járni, ez még közel sem volt természetes).

bahnhof55 Creative Commons License 2024.04.23 0 3 18588

Egyetértünk. Annyit tennék hozzá, hogy ha megpróbálom objektíven nézni számomra a Kielce, a Flensburg és a Magdeburg is egy sokkal szimpatikusabban működő klub. Ez pedig kizárólag az emberi tényezőkön múlik. Ezeknél a csapatoknál láthatóan jól érzik magukat a játékosok, többször hosszabbítanak hosszú évekre. Veszprémben meg újra az a téma, hogy az újonnan érkezett játékos fél év után arról tárgyal hogy hová igazol.

Barcelona, Berlin és Párizs más tészta: ha valaki egy világvárosban akar élni, akkor ezekkel a helyekkel Veszprém nem versenyezhet.Egyébként a skandinávok általában nem ilyenek, az ő városaik sem több milliós metropoliszok.

Just1Question Creative Commons License 2024.04.23 -3 4 18587

Erre egészen biztosan sok sok kis negatív értékelés fog jönni.. Németországban a Kiel az gyakorlatilag egy gigantikus csapat, függetlenül attól, hogy most mi a helyzet.. Profi klub kívül belül, ott ahol még a 15 éve visszavonult játékosokat is megkülönböztetett figyelemmel kísérik. Tipikusan megtestesíti a tökéletes klub fogalmát, kevés olyan dolog van, amire nem figyelnek.
Veszprémben ismerjük a viszonyokat, ha nem kell a játékos, akkor szólunk neki szezon előtt. Ha van egy játékosnak már aláírt szerződése következő évre, megkérjük, hogy negyed annyi pénzért is maradjon. Klubikonokat hagyunk szó nélkül távozni, haveri alapon adunk pozíciókat, titulusokat.
Mindenki is ért mindenhez. Pontosan egy oka van annak, hogy ide tényleg szeretnek jönni a világsztárok, az pedig a pénz, illetve az, hogy a magyar bajnokság olyan gyenge, hogy nem árt az izmoknak. Ezen szerintem kár szépíteni. Nem véletlen, hogy a játékosokon kívül pl a feleségeknek ez annyira nem kényelmes hiszen nem egy Párizs vagy egy Barcelona.. De legalább pénz az van.. És amíg így lesz, addig akinek ez szimpatikus idejön. Szerintem ezek tények, még akkor is ha van egy negatív érzete. 

Előzmény: bahnhof55 (18585)
Taggart09 Creative Commons License 2024.04.22 0 0 18586

Bilyk azért nem véletlen hosszabbított nemrég 2026-ig..

Indokolt is. 

Nehéz lenne elhozni. 

bahnhof55 Creative Commons License 2024.04.22 0 1 18585

Ez egy nagyon szépen összeszedett lista, gratulálok!. Annyit tennék hozzá, hogy el-Deera nálam egy F4 csapatban kizárólag második opció lehetne - még a védekezéssel együtt is - egy top játékos mögött.

Én biztosan megpróbálnám Walliniust (esetleg Byliket) megszerezni, mert ők biztosan keveslik a kieli játékidejüket.

Előzmény: Psenior (18582)
Tams88 Creative Commons License 2024.04.22 0 1 18584

Azért ElDeraa tipikusan az a játékos, aki akkor is tud rohadt jól és hasznosan játszani, ha nem dob egy gólt sem. De tény, nekünk egy gólerős balátlövőre lenne szükségünk. Én összességében nagyon bírom a srácot és örülök, hogy itt játszik.

Taggart09 Creative Commons License 2024.04.22 0 0 18583

Igen, ha megy Elderaanak elöl is... 

Amúgy a felsoroltak közül Nguessan most hosszabbított 2027-ig a Barcával. 

Psenior Creative Commons License 2024.04.22 -2 1 18582
Kedvelem elDeraa játékát, amikor megy neki elől is, de azért van pár ballökő, aki előtte van a listámon. A teljesség igénye nélkül: Nguessan, Köster, Johansson, Wallinius, Hesham, Prandi, Kaddah, Sagosen, Mensing, Lasse Anderson, Lauge, Briet, M.Costa, Bylik, Srna (?).
Előzmény: Boymadi (18581)
Boymadi Creative Commons License 2024.04.22 -2 3 18581

El-Deera sérülése idején elég jól le lehetett mérni, hogy mennyit tesz ő hozzá a csapat játékához, hisz látszott mennyire hiányzik.

Mivel a mai kézilabdában nem szerencsés egynél többet cserélni támadás és védekezés között, ezért a támadást és a védekezést szerintem egyben kell nézni. Így nézve Casadonak, El-Deeranak meg pláne nem alternatívája Fazekas Gergő. (függetlenül attól, hogy szerintem is szuper játékos ő is) Fazekast olyan játékosokkal fair összehasonlítani akik ugyanúgy nem védekeznek legalább kettes poszton, mint ő. Egyelőre van jó pár olyan játékos van, aki csak a támadást nézve jobb mint Fazekas.

Én úgy emlékszem korábban már téma volt itt, hogy ki lenne jó balátlövő? A támadást ás védekezést is nézve az volt a konklúzió, hogy nincs olyan sok opció. Olyan pláne nincs sok, aki jobb mint El-Deera mindkettőben.

Előzmény: Zso_Re (18575)
Dr. Jack Creative Commons License 2024.04.22 0 4 18580

Syprzak védekezésben jóval gyengébb és támadásban se mondanám hogy erősebb csak mert több gólja van a hetesek miatt. Ha az egész posztot nézed a Fabregas Pechmalbec duo erősebb mint a Syprzak L. Karabatic. Szóval igen a PSG a balátlövő poszt kivételével az összes poszton gyengébb - ha az első játékost nézed már akkor is ha meg a keret mélységét akkor pláne. Kapuson lehet még vitatkozni esetleg. 

Előzmény: dannytrejo2 (18578)
Taggart09 Creative Commons License 2024.04.22 0 1 18579

Van azért másik fokmérő is, mégpedig az, hogy ki mennyire stabil játékos, úgy általában. 

Nem írok neveket, de csütörtökön tilos a könnyelműség és a számos eladott labda, mert az Aalborg tipikus az a csapat, amelyik bünteti azt, ha a kezükbe adják a labdát és futni hagyják. 

dannytrejo2 Creative Commons License 2024.04.22 -1 2 18578

Sicko elit játékos a posztján, PSG pedig nem gyengébb nálunk minden poszton. Syprzak a legjobb támadó beálló formája alapján a BL-ben, Prandhi pedig talán a legjobb balátlövő most a világon.

Előzmény: Dr. Jack (18577)
Dr. Jack Creative Commons License 2024.04.22 0 4 18577

Ez nem teljesen korrekt. A Kielcénél B2-be egy Sicko van aki jó játékos, de nem mondanám elitnek ráadásul jelenleg sérült. A PSG pedig az összes többi poszton gyengébb nálunk kb. Megnézhetjük ugyanezt a felállást majd a PSG - Barcelona meccsen is. Hiába király poszt, nem csak ott dőlnek el a meccsek, sőt a jelenlegi legjobb játékosok a másik oldalon játszanak és az sem biztos, hogy egy extraklasszis beállónak aki remek 3-mas védőként is kisebb a hozzáadott értéke összességben...

Előzmény: bahnhof55 (18576)
bahnhof55 Creative Commons License 2024.04.22 -5 3 18576

Fazekast kizárólag Remili mögött, mint csere irányítót tudom elképzelni, félidőnként 10 percre.

Szerintem sokkal nagyobb gond a b2 pozíció: az el.Deera, Kosorotov, Casado trió egyike sem férne be se a német top 4 csapatba, se a Barca, Kielce, Psg trióba. Márpedig jelenleg ezek a csapatok a top szint. Ha a királyposztot nem tudja egy csapat csúcsminőséggel megtölteni, akkor felesleges ide Remili és Fabregas is.

Hasonló a helyzet edző fronton is. (lásd még: tanuló vezető és a Ferrari :))

Előzmény: Zso_Re (18575)
Zso_Re Creative Commons License 2024.04.22 0 3 18575

Magyar/külföldi összevetésben, Fazekas Gergő melyik B2, irányító (Remili és Liget kivételével) játékosunktól marad el teljesítményben?

El-Deera, és Casado védekezése jobb, de összeségében egyiktől sem. Persze itt nem kapna annyi játékidőt, ez fontos szempont.

Előzmény: VP83 (18551)
Zso_Re Creative Commons License 2024.04.22 0 1 18574

Valóban (fájóan) sima győzelem volt, utólag is gratula. A Pick jelenleg egy polccal lejjebb van, és itt is kell tartani a szezon végéig.

Csütörtök este fél 9-kor már többet tudunk arról, hogy hol is tartunk; de az igazi fokmérő az F4 lehet.

Remélem falrengető szurkolást látunk, hallunk Aalborg ellen :)

Előzmény: Gabalier (18558)
Taggart09 Creative Commons License 2024.04.22 0 0 18573

https://aalborghaandbold.dk/arbejdssejr-i-thisted-sikrede-puljesejren

Az Aalborg is lejátszotta a bl előtti bajnokiját, vannak sérültjei, de Hansennel immár. 

Tams88 Creative Commons License 2024.04.21 0 0 18572

Nem tudok veled vitatkozni. 😅

Előzmény: Gozo (18571)
Gozo Creative Commons License 2024.04.21 0 3 18571

Minek hallgatsz ilyen podcasteket. Szakértőknek képzelik magukat pedig csak szurkolók még ha Selleinekvan is papírja.

Elmondják a saját véleményüket a saját szemüvegükön keresztül. Szívük joga de én nem venném ezt túl komolyan.

Előzmény: Tams88 (18565)
Gaga84! Creative Commons License 2024.04.21 0 0 18570

Ha Wolff és Nielsen is csapatot vált jövőre nem tudom ki maradhatna nekünk 26tól. Nem gondolnám,h Rodri hosszabítana.

Előzmény: Just1Question (18569)
Just1Question Creative Commons License 2024.04.21 0 0 18569

Pedig megfognak jelenni, hiszen Portner kristálymeth-et fogyasztott.. Tehát kinéz neki egy 2 éves eltiltás. Aggefors nyilván vészmegoldás.. 

Előzmény: Gaga84! (18568)
Gaga84! Creative Commons License 2024.04.21 0 0 18568

Az esélyeink csökkennének ha a Kielce és a Magdeburg is megjelenne a kapus piacon.

Előzmény: Bembi86 (18567)
Bembi86 Creative Commons License 2024.04.21 0 0 18567

Nielsenért szerintem mi is megyünk, de a múltkori pengeváltás óta óvatosan közelítünk.

csak nehogy jobbról előzzön a Magde meg a Kielce...

FrancisBade Creative Commons License 2024.04.21 0 1 18566

Ezen én is sokat gondolkodtam, mikor olvastam, azt hittem hogy arcot találhatott, de nem. Ezen a meccsen is volt még ilyen Mackovsek , ő is 2 percet kapott, ahogy ez lenni szokott ilyenkor, ziccerben lévő játékosnál. Inkább olyan szokott lenni, hogy van kontakt, de gólt lő és emiatt elmarad a 2 perc. Biztos volt már ilyenért piros a kézilabda történetében, de nekem nem rémlik egy ilyen eset sem, amit láttam volna.

Előzmény: Tams88 (18565)
Tams88 Creative Commons License 2024.04.21 -1 2 18565

Mondjátok már el nekem, hogy a pénteki Szeged elleni meccsen Remili Sostaric elleni szabálytalansága az miért lenne piros? Hallgatom a Handballexpert podcastot, meg olvasom a hozzászólásokat és mondják, írják, hogy egyértelműen az volt. Miért is??? Mert, hogy utolsó emberként ziccerben lévő játékosnak odacspott.. Igen, ha az utolsó öt percben történik, akkor igen. De ez egy sima szabálytalanság volt. 2 perc OK, de piros az vicc lenne. Bodó szabálytalanságáért láttam már piros lapot, de Remilié nem az. Szerintetek? Annyira írják, mondják, hogy értetlenkedve figyelem. Nem értem. 😀

Gozo Creative Commons License 2024.04.21 0 0 18564

Elképzelhető hogy ár felsrófolás megy.

dannytrejo2 Creative Commons License 2024.04.20 0 0 18563

Sehol nem írnak erről, a pletyka oldalon kívül. 

Gaga84! Creative Commons License 2024.04.20 -1 2 18562

Kielce bejelentkezett Emil Nielsenèrt Wolff helyère. Nagyon remèlem a kapuskeringőből nem maradunk ki és 26tól (minimum) világklasszis kapusunk lesz.

codi1993 Creative Commons License 2024.04.20 -4 1 18561

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!