Keresés

Részletes keresés

T9 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4510
ez jó hír.
Előzmény: kiscowboy (4509)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4509
abban pl. egészen biztos vagyok, hogy dr. Sütz István maximálisan kompetens a területén

vagy mire gondoltál?
Előzmény: T9 (4508)
T9 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4508
szerinted?
Előzmény: kiscowboy (4507)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4507
hova?
Előzmény: T9 (4506)
T9 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4506

Lehet ezen viccelődni is, bár szerintem azért inkább el kéne gondolkodni azon, hogy hová vezet ez a bizottsági struktúra.

Előzmény: kiscowboy (4504)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4505
Előzmény: kiscowboy (4504)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4504
jujj de jó! :)

hisz akkor Döcsakovszky biztos segíteni fog, hogy megoldódjon végre a zöldhulladék szállítás! Ő maga írta az Érdi szemétszállítás topikban, hogy miért nem volt aktívabb e téren a Környezetvédelmi Bizottság korábbi elnöke! :)
Előzmény: T9 (4503)
T9 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4503

Előrehozom ismét a bizottsági struktúrát:

Pénzügyi: Dr. Csőzik László (SZDSZ)

Vagyonkezelő és Beszerzési: Szabó Béla (FIDESZ)

Városfejlesztési-Műszaki: Tóth Tamás (FIDESZ)

Környezetvédelmi: Dr. Döcsakovszky Béla (MSZP)

Egészségügyi Dr. Schütz István (FIDESZ)

Szociális: Mészáros Mihály (FIDESZ)

Oktatási: Kéri Mihály (FIDESZ)

Sport: Mórás Zsolt (FIDESZ)

Vagyonnyilatkozati: Antunovits Antal (FIDESZ)

EU-Nemzetközi kapcsolatok: Varga László (MSZP)

Közrendvédelmi: Dombai Tamás (MSZP)

Nos, mi a véleményetek?

otterlo Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4502
Gondolom már most benne van, csak még nem olvashatjuk. :)
Előzmény: kiscowboy (4501)
kiscowboy Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4501
olvassuk majd el az SZMSZ módosítást, biztosan benne lesz! :)
Előzmény: T9 (4500)
T9 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4500
Kicsit hangosabban kérdezem: mi a fenét fog csinálni a közrendvédelmi bizottság?
vargailles Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4499
Kedves Márta! Amikor froclizásod hallatlanul ostoba tudatlansággal párosul ... nos akkor nevetek a legnagyobbakat. Köztisztviselőként nem kommentálhatom politikai élét hozzászólásodnak (éppen ezért az mocskosul inkorrekt hozzászólás, mivel olyan terepen támadsz, ahol a megtámadottnak nincs módja válaszolni).

De a tényekről adhatok felvilágosítást:
- az én főnököm a jegyző, személye változatlan,
- az előző polgármester is (hogy is írtad:) "szoci" volt,
- egyetlen párt állított polgármesterjelöltet, az az MSZP volt,
- az én munkahelyemnek otthont adó városban (ellentétben Érddel) kisebb jelentősége van a párthovatartozásnak, ennek is köszönhető, hogy a testület nagy része független vagy civil szervezet jelöltje.

Talán annyit még megenged számomra a köztisztviselői jogviszony, hogy leszögezzem: egy köztisztviselői esküjét komolyan vevő közszolgának ismeretlen az a fogalom, hogy "Elég nagy baja lehet, hogy új (...) polgármester lett a főnöke!". Az alkotmányos rend szerint a közjót és közérdeket szolgáló közszolgának nincs "baja" egy új polgármesterrel. Remélem Te is így gondolod, Ti is ezek szerint gyakoroltátok a hatalmat, s most nem kell tartania Érden egyetlen közszolgának sem, mert kikoptatok a bársonyszékből.
Előzmény: kis.márta (4497)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4498
A választási eredményeiteken nem akarsz poénkodni?

Előzmény: kis.márta (4497)
kis.márta Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4497

Ne bántsd már szegényt!:) Elég nagy baja lehet, hogy új, ráadásul szoci polgármester lett a főnöke!:)

(Bocs, ezt én sem hagyhattam ki.:)

Előzmény: Ladyb (4496)
Ladyb Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4496

Biztos elolvasta a hozzászólásodat.

:)

Bocs a 'húzásért', de túl magas labdát attál, nem bírtam nem lecsapni rá. :)))))

Ladybird

Előzmény: vargailles (4495)
vargailles Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4495
(bocs az előbbi részben duplikálásért, valami megőrült hosszú percekre a gépemen)
vargailles Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4494
Az életben rengeteg olyan döntést hozunk, illetve rengeteg olyan döntésbe vagyunk kénytelenek belemenni, mely alapelveinkkel ütközik, de az adott körülmények között mégis meghozzuk.

Hiába szeretnék tömegközlekedési eszközzel munkába járni, ha a munkahelyem és lakhelyem között nincsen használható tömegközlekedési eszköz, illetve a munkahelyem a gépkocsim használatára igényt tart. Sajnos autóval járok dolgozni. De minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ha már így van, akkor a lehető legjobb kihasználtsággal és a lehető legkisebb km-rel fussun az autó.

Hiába szeretnék visszaváltható csomagolásban venni tejet, ha egyszer nem lehet kapni. Sajnos nejlonba csomagolt tejet iszik a családom. De minden tőlem telhetőt megteszek, hogy háztartásom a lehető legkisebb mértéken tartsa az eldobós csomagolások szintjét.

Hiába szeretném, hogy egyes pártok és egyes pártvezetők ne uralkodjanak az embereken, hanem valódi képviseletet gyakorló döntéshozóink legyenek, ha a körülmények ezt nagyban nehezítik, vagy akár lehetetlenné teszik. Sajnos a számomra fontos közösségi gondolatok a választók nagy részéhez el sem jutnak. De minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a demokrácia ne egyesek játékszere legyen, hanem a közös ügyeink intézéséhez szükséges játékszabály.

Ha mások lennének a körülmények, mások is másként döntenének. Most ilyenek vannak, mégha gyakran nem is szeretjük a körülményeket. Kérdés, hogy ki milyen irányban képes tenni, és ki milyen irányban tesz a körülmények megváltoztatásáért.

Attól még persze a fő kérdés az marad: az, akinek módjában áll a körülmények birtokában másként cselekedni, az miként dönt.

Az áthallást szabadjára engedem.

vargailles Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4493
Az életben rengeteg olyan döntést hozunk, illetve rengeteg olyan döntésbe vagyunk kénytelenek belemenni, mely alapelveinkkel ütközik, de az adott körülmények között mégis meghozzuk.

Hiába szeretnék tömegközlekedési eszközzel munkába járni, ha a munkahelyem és lakhelyem között nincsen használható tömegközlekedési eszköz, illetve a munkahelyem a gépkocsim használatára igényt tart. Sajnos autóval járok dolgozni. De minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ha már így van, akkor a lehető legjobb kihasználtsággal és a lehető legkisebb km-rel fussun az autó.

Hiába szeretnék visszaváltható csomagolásban venni tejet, ha egyszer nem lehet kapni. Sajnos nejlonba csomagolt tejet iszik a családom. De minden tőlem telhetőt megteszek, hogy háztartásom a lehető legkisebb mértéken tartsa az eldobós csomagolások szintjét.

Hiába szeretném, hogy egyes pártok és egyes pártvezetők ne uralkodjanak az embereken, hanem valódi képviseletet gyakorló döntéshozóink legyenek, ha a körülmények ezt nagyban nehezítik, vagy akár lehetetlenné teszik. Sajnos a számomra fontos közösségi gondolatok nem jutnak el a választókhoz ()
vargailles Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4492
Ismét kérem: az érdi választási eredményeket ne értékeljük az országos eredmények és események nélkül. Logikusan gondolkodó elemző nem hagyhatja figyelmen kívűl azt a két hetet és történéseit, ami a kampány hajrájában az országot magával ragadta.
Előzmény: kígyószisz (4485)
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4491
Tisztában vagyok a tanácsnok, illetve bizottsági elnök szerepével.

"Fölösleges előre támadni a Bélát, én nem hiszem, hogy egyik napról a másikra elvtelenné vált volna."
Ezért kérdezünk tőle, amire nem válaszol.

Meg azért, amit előzőleg beírt ide, s amely nincs összhangban a cselekedeteivel (+ 1 hónap javaslat a volt polgármesternek).

Valamint azért, mert ugyan véleménye szerint nincs civil kontroll, míg szerintem van.
Előzmény: T9 (4490)
T9 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4490

Én azt gondolom, hogy nem áll rendelkezésünkre elegendő információ ahhoz, hogy ebben a témában ítéletet alkossunk. Fölösleges előre támadni a Bélát, én nem hiszem, hogy egyik napról a másikra elvtelenné vált volna.

Ezenkívül arra próbáltam a figyelmeteket felhívni, hogy más a tanácsnok és más a bizottság szerepe. A tanácsnok szerepe szerintem inkább az (al)polgármesterekéhez hasonló, mint a bizottságokéhoz, de ez sem teljesen analóg.

Előzmény: kígyószisz (4489)
kígyószisz Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4489
Ennek nem sok köze van ahhoz, amit írunk.
Vala az ÉKA, amelynek létrehozója a Civil Érdek Egyesület.
Nos, az egyetlen közgyűlési képviselőjük azután máshogy szavazott a testületben, illetve akár szavazhatott volna a tanácsnokok megválasztása mellett is (pláne, hogy személyében érintett), amennyiben arra valamiféle különös indok, ok áll fenn.
Ezt firtatjuk.
Nem akarom elhinni, hogy ez a különös indok maga a pozició volt.
Azt sem akarom elhinni, hogy az ÉKA létrehozója mindig másra hivatkozik (pl. a Csőzik Lacira, akinek a szervezete ugyan nagyon buzgón részt vett az ÉKÁ-n - helyesen -, de mégsem ő volt a kezdeményezője).
Előzmény: T9 (4486)
Árpi Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4488
Bocsánat. Ami miatt nem tértek el. Mert ha volt ilyen ok, akkor nem tértek el. :o)
Előzmény: Árpi (4487)
Árpi Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4487
A kérdés persze itt nem az, hogy joga van-e a közgyűlésnek tanácsnokot választani. Hanem hogy miért tette. Mi volt az a különös ok, ami miatt az aláírói eltértek az ÉKA záródokumentumától?
Előzmény: T9 (4486)
T9 Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4486

Csak hogy tudjátok, hogy miről vitatkoztok, idézetek az Ötv-ből:

21. § A képviselõ-testület a polgármesternek, bármely települési képviselõnek a javaslatára a települési képviselõk közül tanácsnokokat választhat. A tanácsnok felügyeli a képviselõ-testület által meghatározott önkormányzati feladatkörök ellátását.

23. § (1) A bizottság - a feladatkörében - elõkészíti a képviselõ-testület döntéseit, szervezi és ellenõrzi a döntések végrehajtását. A képviselõ-testület határozza meg azokat az elõterjesztéseket, amelyeket bizottság nyújt be, továbbá amely elõterjesztések a bizottság állásfoglalásával nyújthatók be a képviselõ-testületnek.

(2) A képviselõ-testület döntési jogot adhat bizottságainak és a bizottság döntését felülvizsgálhatja, önkormányzati rendeletben hatósági hatáskört állapíthat meg bizottságának.

kígyószisz Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4485
""Maroknyi egyesületem" nem vált maroknyivá, csak egyesek szemében értékelődött le a választások után, akiknek nem a szájaíze szerinte alakultak a dolgok. A munka folytatódik."
A választás megmutatta, mennyire értékelték a munkát, amelyet folytattatok. A következő is nyilván megmutatja (bár szerintem - egyéni vélemény - ez az egyesület nem éri meg a 4 évet).

A kérdéseimre voltál szíves mellébeszélni, korábbi konfrontációkat említettél, amelyek nem alapozzák meg, hogy Te légy a "jófiú" az új testületben és + 1 hónapot indítványozz a régi polgármesternek.

Árpi kérdéséhez csatlakozom: miért különösen indokolt a tanácsnoki szereped és hogyan fogtok a Csőzik Lacival együttműködni a Pénzügyi Bizottságot is érintve?
Előzmény: egy simabőrű (4481)
palánkos Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4484
Talán nem voltam világos. Nem az a kifogásom, hogy a leváltott polgármester nem kapott több kielégítést. Én tudomásul vettem volna a kötelező minimumot is, ha egyszer úgy dönt a többség. Sámomra az volt a szinjáték, hogy TMA-val eljátszották a jó király szerepet. Mit tehet egy polgármester ha ő nagyvonalú akar lenni, de a frakciója másképpen gondolja. Itt aztán nem parancsra megy a gomb megnyomása. -)).
Előzmény: egy simabőrű (4473)
Árpi Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4483
Ezt a különös indokot, ha lehet, kérlek részletezd!
Előzmény: egy simabőrű (4481)
palánkos Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4482
Ez így igaz. Legyünk optimisták. Az indulás azért nem azt mutatja, hogy a FIDESZ rugalmas lenne. Lehet, hogy elfogult vagyok, de az első alkalommal az MSZP rugalmas tudott lenni és nem kekeckedett, csupán szóvá tette a véleményét. Ugyanakkor normálisan szavazott.
Előzmény: Törölt nick (4479)
egy simabőrű Creative Commons License 2006.10.13 0 0 4481
Az SZDSZ-hez hasonlóan az elmúlt időszakban végig azt hangoztattuk, hogy együtt kívánunk működni a város érdekében azzal, akivel lehet. Erről is szólt az ÉKA, amelynek megvalósítására is szövetkeztünk.

Két stratégiai lehetőség van: az együttműködés és a konfrontáció. Mi már régóta az együttműködést szeretnénk, egy normális hangnemű helyi közélettel. Van akinek ez nem tetszik.

Négy évvel ezelőtt az MSZP-vel is egy együttműködés kezdődött és sokáig működött is, a város érdekében. Voltam is "rózsaszínke" és "pilóta" eleget ezért.

Civilként nem mindegy, hogy egy ötfős frakció tagjaként vagy egyedül, függetlenként vagyok a Közgyűlésben. Más és más a stratégia a két esetben, az utóbbiban a sok-sok tárgyalás a célravezetőbb.

A tanácsnoki munka az adott pénzügyi helyzetben különösen indokolt. Azt hiszem, ezt nem kell különösen magyarázni. Az ÉKÁ-ban is erről volt szó, hogy indokolt esetre legyen fenntartva a tanácsnoki lehetőség. A Pénzügyi Bizottság elnökével, Csőzik Lacival együtt segíteni szeretnénk a helyzet kezelésében.

"Maroknyi egyesületem" nem vált maroknyivá, csak egyesek szemében értékelődött le a választások után, akiknek nem a szájaíze szerinte alakultak a dolgok. A munka folytatódik.
Előzmény: kígyószisz (4477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!