Keresés

Részletes keresés

r0226 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 784
Nem érti meg, hogy én sem szigetelnék belülről de ha muszáj akkor van rá "jó" technika. És ezek az idézetek a régi pár centis szigetelésnél és párazárás nélkül van létjogosultsága.
Nem kell diploma, hogy valaki megértse ,hogy egy szabadon álló fal ha nem kap vizet (alulról-fölülről) akkor ,hogy alakulhat ki benne harmatpont hiszen ugyanolyan. hőmérsékletű a fal mint a külső levegő.
Meg a külső szig-nek is az a lényege minél kijjebb kerüljön a harmatpont lehetőleg a szigetelésbe, hisz a szig. nélküli vékony falnál ezért vizes a belülről a fal szinte könnyezik ,a kis szignél meg a falban csapódik le és ezért penészedik majd 1-2 év múlva mert akkor fog telitődni de csak akkor ha az építés után kiszáradtak a falak és nem zárták le rögtön eps-sel. A páralecsapódást 3 féle módon küszöbölhetjük ki:
1. aktív szabályozott szellőztetéssel, ezt csinálod te.
2. túl fűtünk
3. szigetelünk
Az 1. 2. sok energiát igényel a 3. megfelelő vastagságnál (nem 5-6 cm) jó lehet de a szellőztetést itt is meg kell oldani a legjobban úgy ahogy te csinálod hisz ki fog felkelni éjjel ,hogy óránként szellőztessen.
A legjobb ha az 1. és a 3. egyszerre alkalmazzuk. Persze mindenki az anyagi lehetőségeinek megfelelően kell a legjobb megoldást megtalálnia.
Nagyon nehéz látatlanba tanácsot adni. Csak ötleteket.:-)))
Előzmény: Civilkontroll (775)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.10.16 0 0 783
Erről beszélek. Tök mindegy, hogy hány foknál hány %, és mekkora nyomáskülönbségnél milyen a jelleggörbe.

Van penész, vagy nincs? Elmúltak a páralecsapódások, vagy nem?

Oszt kész. Egyébként az igazi baj az, hogy az építészeknek, gépészeknek ezt a mai napig sem tanítják hivatalos tananyagban. Ezért vitáztam nagyon sokat két három éve végzett fiatalokkal, akik még élénken emlékeztek a tananyagra, és erőltették a filtrációt, a nyílászárók légáteresztő képességét, és a páradiffúziót.

Az a baj, hogy annyira gyorsan fejlődnek az építési technológiák, hogy az oktatás nem tudja tartani a lépést.

Bár ez más ágazatokra is igaz.:-(
Előzmény: r0226 (782)
r0226 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 782
Én inkább feladom .:-)))) Nem kell nekem bizonyítanom semmit, eddig egyetlen házamban (amit építettem, terveztem) sem volt penész.
A hő - vízszigetelés és szellőztetés összhangja energiatakarékos és élhető körülményeket teremt.:-)
Előzmény: Civilkontroll (775)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.10.16 0 0 781
PEACE
Előzmény: Hőkereső (779)
r0226 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 780
Veled csak az a baj mint hőkeresővel, idézgettek másoktól de saját tapasztalat és logika (józan paraszti ész) egyikőtökben sincs. Te meg nem tudod értelmezni a mondatot mindig csak szavakra reagálsz.
Előzmény: Aminah (771)
Hőkereső Creative Commons License 2008.10.16 0 0 779
A tapasztalataimat a referenciák leellenőrzésével szereztem, ne akarj már ebbe is belekötni.
Vettem a fáradtságot, és elmentem a helyszínre, megnéztem a saját szememmel, megtapogattam.
Meggyőző volt.

Te még mindig nem győztél meg. Csak annyit tudok amit állítasz.
A visszalövéseidet elvétetted, mert nem vissza mentek.
Lehet, hogy téged különösebben nem zavar... mint a parasztbácsit aki a fia helyett az anyósát pofozza le - "nem baj, ott is jó helyen van" stílusban.

Én mindezektől függetlenül nem haragszom, különben nem ajánlanám a lapod másoknak.
Tudod, amiért nem értek egyet a stílusoddal, az nem jelenti azt, hogy hülyeséget árulsz.
Előzmény: Civilkontroll (774)
r0226 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 778
Szerintem te diszlexiás vagy. Nem megy még mindig megértened a szöveget.
Előzmény: Aminah (770)
r0226 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 777
Nem magyaráztál el semmit csak lököd a sületlenségedet. Ha idősebb lennél akkor még azt terjesztenéd, hogy lapos a föld.
Előzmény: Aminah (769)
r0226 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 776
A falon keresztül nem, mert a nagyobb páranyomás a szobában van és megy kifelé.
Előzmény: Aminah (770)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.10.16 0 0 775
Béküljetek ki szépen!

Az a baj, hogy ez is egy szokásos fórum vita, ahol mindenkinek igaza van valamiben, és nincs igaza másban, de mindenki azt hiszi, hogy az ő igaza a fontosabb, és a nemigaza elhanyagolható.

Pl. amit abban a hsz-edben írtál, amire most válaszolok, tök igazad van.

KIVÉVE:

Ha a külső vakolat, vagy színező anyag párazáró.

Mind a ketten erős egyéniségek vagytok. Én amikor ebbe a topicba kezdtem írkálni komoly csörtét vívtam r0226 barátunkkal, de aztán megszülettek kompromisszumok, és ma már inkább közösen próbálunk segíteni annak, aki kéri.

Fogadjatok szót lécciiiiii ;o)
Előzmény: Aminah (768)
Civilkontroll Creative Commons License 2008.10.16 0 0 774
Egy kicsit sántít az alma-körte hasonlat.

Nem akarom a szőrt hasogatni, de amikor bármi negatívot állítok akár a cégről (Czinege és Fiai), akár a TS-ről, akkor azt mindíg megalapozva teszem. Soha nem állítok semmit úgy, hogy azt ne tudnám bizonyítani. A Thermoshielddel kezelt lakásokról pedig, ahol nem vált be a bevonat, megígérem egészen pontos leírásokat olvashatsz majd, ha elkészülnek az összehasonlító elemzéseink. Mindenki számára hozzáférhető lesz.

De a Czinege Karcsit kérdezd meg, hogy hol van az a ház, amivel kapcsolatban az én tanácsomat kérte. Ahol használtak TS-t, és ettől függetlenül penészedtek a falak, a padló feletti fal felületi hőmérséklete pedig egyszámjegyű volt.

Én sehol nem állítottam a honlapomon azt, hogy a TS nem használható, vagy drága, vagy bármi baja lenne. Nem is tehetek ilyet addig, amíg nem tudom mérésekkel, és konkrét példákkal bizonyítani. Ti viszont ezt állítjátok a saját honlapotokon:

"Nem is beszélve a szabályozatlan szellőztetés többletfűtési költségéről. Ennek csökkentésére szolgálnának a gépi szellőztető rendszerek, amiket azonban - kiépítési költségük miatt - legtöbb lakásba be sem terveznek, a jelenlegiekben pedig, csak elvétve található. Az utólagos kialakítása is költséges, kivitelezése pedig felér egy teljes lakásfelújítás bonyodalmával. A szellőztetés - önmagában - tehát nem tekinthető a penészmentesség egyedüli 100%-os megoldásának."

A fenti kijelentésekből a következők egyszerűen a HAZUGSÁG kategóriába tartoznak:

-"Az utólagos kialakítása is költséges,"
Igaz, hogy költséges, egy tablettás párátlanítóhoz képest, de nem a Thermoshieldhez képest. Minél nagyobb lakásról-házról beszélünk, annál olcsóbb a mi rendszerünk a TS-hez képest, egy családi háznál ~100-120 m2 kb. a fele.

" kivitelezése pedig felér egy teljes lakásfelújítás bonyodalmával."

Ez a kijelentés úgy hazug, ahogy van. Egy két szintes családi ház teljes szellőztetésének kivitelezése a bonyolultabb becsövezéses, központi ventillátoros rendszerrel, 4-10 óra. Tehát maximum egy munkanap, úgy, hogy a háziasszonynak még porszívóznia sem kell utánunk. A fiúk zokniban dolgoznak, és takarítanak maguk után, a faláttöréseket is központi porszívóval összekötött spec. fúróval végzik, ahol sem glettelni, sem festeni nem kell utánunk, nyom nélkül marad az is, hogy ottjártunk, csak a felszerelt készülékek látszanak.

"A szellőztetés - önmagában - tehát nem tekinthető a penészmentesség egyedüli 100%-os megoldásának."

Ez megint hazugság! A fizika mai állása szerint, a szellőztetés szabályozott formában, az egyetlen módszer, amivel a telített levegőből kicsapódó párát el lehet MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT tüntetni, és amivel a páralecsapódást MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT meg lehet előzni, "ha" nélkül.

Ezek a kifogásaim a Thermoshield honlapon olvashatókkal.

Veled kapcsolatban csak annyi megjegyzésem lenne, hogy így kezdted a bejelentkezésedet ebben a topicban:

<b>"Tisztelt kétkedők, polemizálók.

Kb. fél évvel ezelőtt, amikor először hallottam a ThermoShield különleges tulajdonságairól, magam is kétkedve fogadtam.
Mivel szakmailag is érdekel egy megbízható vegyszermentes megoldás a penészedésre - épület-termográfiával foglalkozom, ráálltam a témára.
Először interneten néztem utána, minden találatot átböngésztem. Miután nem találtam meggyőző ellenvéleményt, cáfolatot, megkerestem a forgalmazót, hogy lássam "testközelből" is az anyagot.
Minden kérdésemre ésszerű választ kaptam. Referencia anyagokat, címeket.

Következő alkalommal építész kollégámmal tértem vissza, leellenőriztünk referenciákat, újravettük az összes kétségünket. Az eredmény meggyőző volt.
Megvásároltam egy vödör festéket, hogy teszteljük, kísérletezzünk vele. Az eredmények szintén meggyőzőek voltak.
Azóta a termékcsalád területi képviselője vagyok.
Ilyet nem vállaltam volna, amíg meg nem győződök arról, hogy tényleg jó megoldást kínálok az ügyfeleimnek." </b>

Majd ezt írod:

<b>"A bevonat a felhordás után 3 hónap múlva funkcionál tökéletesen. A műgyanta ennyi idő alatt polimerizálódik teljesen. Valószínűleg ezért vártak ennyit a következő felvétellel. Ez a két felvétel szemléltető. Feltételezem, hogy megvan nekik a teljes dokumentáció." </b>

Tehát kb. április-május táján ismerted meg a TS-t. Amint írod, komoly meló volt benne, hogy megismerd az anyagot. Rendben, ez legyen egy hónap. Ezek szerint júniusban már kísérletezhettél is vele, de valódi eredményeket csak szeptembertől kaphattál amikor a három hónap után "kész" lett a bevonat. Elárulnád, hogy 25 fokos külső-belső hőmérséklet mellett mik voltak azok a meggyőző eredmények?

Ne haragudj, hogy nem veszem komolyan egy olyan "szakember" hozzászólásait, aki még egyetlen fűtési szezonban sem foglalkozott penészmentesítéssel. Egyszerűen nem beszélhetsz másról, mint a forgalmazó által neked adott marketing anyagról. Nincs gyakorlati tapasztalatod. (Mondjuk ehhez képest, gratula, jól véded a mundér becsületét!)

Tehát ha én összehasonlítom a bal kezemben lévő körtét a jobb kezemben lévő almával, akkor Te összehasonlítod a szomszédod fáján látott almát, azzal a gyümölccsel, amiről valaki azt mondta, hogy körte.

Amit még fontosnak tartok így a végén elmondani:

Ha visszakeresed az első hozzászólásaimat, nem támadtalak meg, csak kétségbe vontam a terméketek néhány (általam a gyakorlatból is ismert) tulajdonságát.

Ha nem írod le ezt a pár mondatot, esküszöm nem mentem volna bele ilyen mélyen ebbe a sztoriba:

"Hálás lennék, ha megpróbálnád csak a saját erényeidet fitogtatni, anélkül, hogy másokat fikáznál?
Ne úgy fényezed magad, hogy közben mindenki mást bemocskolsz belemagyarázott, szándékosan félreértelmezett gondolatokkal. Ez etikátlan, elárul egyet mást a természetedről."

Ne mondd többet rólam, hogy etikátlan vagyok, amikor az én hátamon próbáltok megkapaszkodni. Rendben, ez lehet, hogy nem a Te sztorid, de egy hajóban ültök, és rám lövöldöztök. Ne sértődj meg azon, ha én is visszalövök.

Az utolsó mondatoddal pedig a legteljesebb mértékben egyetértek, úgyhogy részemről is legyen ez a zárszó:

Vagy inkább hagyjuk a túróba, maradjon mindenki a kaptafájánál, mert ez az egész túl sok energiát visz el értelmetlenül.

Előzmény: Hőkereső (753)
Freedomocska Creative Commons License 2008.10.16 0 0 773
Csak vicsorítok.:)Azt sem tudom ki az illető(ro 226),de mióta fórumozok elég sok hsz-át olvastam-meggyőző ,logikus és gyakorlatias volt.Ha majd nem tetszik amit ír akkor rákérdezek(eddig az nem tetszett amit te írtál -főleg a stílus-nem tudsz veszíteni).
Előzmény: Aminah (769)
Aminah Creative Commons License 2008.10.16 0 0 772
És most át kell adnom a számítógépet, holnap találkozunk
üdv
Aminah Creative Commons License 2008.10.16 0 0 771
"Valószínűbb ,hogy többen vannak és nagyobb lett a páratermelés."

Akár az is lehet.
és/ vagy többet vannak csukva a szobaajtók
és /vagy kevesebbet vannak nyitva az ablakok
és / vagy rossz síkban készült a vízszigetelés
és /vagy hőhidas a lábazati csomópont
Előzmény: r0226 (764)
Aminah Creative Commons License 2008.10.16 0 0 770
És amikor a 15 fokos levegő átkerül a 23 fokos szobába, akkor továbbra is 60% marad a relatív páratartalma?
Előzmény: r0226 (765)
Aminah Creative Commons License 2008.10.16 0 0 769
Rossz irányba mosolyogsz, de a te dolgod. Az úr csak meg van sértődve, mert elmagyaráztam neki, hogy mi az a hőhíd. Azóta még észérvet, értelmes cáfolatot nem hallottam tőle, csak azt bizonygatja, hogy ő milyen hihetetlenül toppon van a szakmában, persze velem ellentétben...:-)
Biztos ismered ezt a stílust, a polidilin honosodott meg, ha nincs érved ellene, tüntesd fel rossz színben;-)
Előzmény: Freedomocska (766)
Aminah Creative Commons License 2008.10.16 0 0 768
Épületfizika jegyzetek nem tudom, hol vannak a neten, szóval egyelőre érd be ennyivel:

SI-GE-MA:
„Belső hőszigetelés esetén a téli hidegben a fal kihűl. Mélyebb rétegeiben a harmatpont alá csökkent hőmérséklet miatt kicsapódó párától a falszerkezet átnedvesedik, ami a hőszigetelés leromlását és a falazó anyag fagykárosodását idézheti elő. Emiatt hatásos hőszigetelés csak külső oldalon képzelhető el.”

A.S. Hungária Kft :
„A belső utólagos hőszigetelés csupán a falszerkezet belsejébe helyezi a harmatpontot, aminek az eredménye az lesz, hogy ezen a helyen olyan mennyiségű víz csapódik ki, ami a vakolatot, de esetenként még téglafelületeket is el tudja roncsolni.”

epiteszem.hu:
„A régi építésű házaknál az évszázados tapasztalatra hagyatkozva alakították ki a falazatokat, így sokszor nem a legjobban hőszigetelő, de páratechnikai szempontból megfelelő szerkezetek alakultak ki. Ez azt jelenti, hogy a falon belül nem alakulhat ki harmatpont így a szerkezeten belül nem csapódik le a pára, ami télen megfagyhatna.”

De ne is mondd, valszeg ők sem értenek hozzá.

Előzmény: r0226 (763)
r0226 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 767
Nem ez lenne az első aki ilyen.:-)
Ha valamelyik építész lélegző falat emleget attól jó messze kell menni.
Előzmény: Freedomocska (766)
Freedomocska Creative Commons License 2008.10.16 0 0 766
Öööööö---szerinted tényleg épít-ész?
Előzmény: r0226 (763)
r0226 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 765
És tudnod kéne ,hogy egy 15fok 60% és 23fok 60% levegő vízgőztartalma nem egyforma és a szigeteletlen falon ez jobban kicsapódik.
Előzmény: r0226 (764)
r0226 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 764
Valószínűbb ,hogy többen vannak és nagyobb lett a páratermelés.
Előzmény: Aminah (761)
r0226 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 763
Van még ilyen építész mint te, csak tanulta de nem ért hozzá. Bemagolni mindent lehet. Bogaram, a belső 20fokos (60% RPT) falad kifelé egyre hidegebb és valahol eléri a harmatpontot. Ez tény , csak mivel max. 3% ez nem okoz gondot. De ez a tényen nem változtat semmit.
Nagy gáz ,hogy ilyen építészek vannak. Remélem nem vagy a szakmádba.
Valóban nem röhög senki hanem sírni fog ,hogy ilyen építészekre kell bízniuk a háztervezést.
Előzmény: Aminah (751)
Aminah Creative Commons License 2008.10.16 0 0 762
mármint %...:-)
Előzmény: Aminah (752)
Aminah Creative Commons License 2008.10.16 0 0 761

Az utólagos vízszigetelést milyen magasan készítették?

Más felújítás nem történt a házon?

Ha most jobban fűtöd, akkor pont kevésbé kellene nedvesedjen, ez nem ok.

Előzmény: Duracel Nyuszi (757)
Freedomocska Creative Commons License 2008.10.16 0 0 760
.)
Előzmény: Aminah (752)
Hőkereső Creative Commons License 2008.10.16 0 0 759
A vakolaton keletkező hajszálrepedéseket, amelyek inkább hőmozgásból adódnak, nagyon jól tűri, mivel rugalmas.
A nagyobb repedéseket, sérüléseket be lehet javítani, és mivel a színtartóssága is kitűnő, alig lesz észrevehető a javítás.
Előzmény: Aminah (756)
Hőkereső Creative Commons License 2008.10.16 0 0 758
ez a címe:
http://www.peneszmentesites.hu
Előzmény: Duracel Nyuszi (757)
Duracel Nyuszi Creative Commons License 2008.10.16 0 0 757
A padlótól kb 10 cm-en belül.
Már azt hittem megszüntettem, de tegnap el kellett húznom egy tömör butort, mert véletlenül kiborult az ásványvizem, s akkor láttam, hogy mögöttem már megint kezd egy kicsikét vizesedni, jobban mondva először a szagát éreztem meg, egyszóval nem lehet telitalpú bútort külső fal mellé rakni. Ez a szoba kb. 15 éve épült, és ez a probléma kb 1-2 éve jelentkezett. Nem tudom miért. Talán azért , mert eddig édesanyám használta,és ő nem fütötte annyira mint én.
Civilkontroll honlapját sajnos nem találom, beírtam igy is "Civilkontrol" a google-ba, meg ugy is, hogy Civilkontroll honlapja, mégsincs.
Sziasztok:)
Előzmény: Aminah (754)
Aminah Creative Commons License 2008.10.16 0 0 756

Mi történik, ha a fal mozgásából adódóan repedés keletkezik ezen a párazáró rétegen?

Előzmény: Hőkereső (740)
Aminah Creative Commons License 2008.10.16 0 0 755

"Ezért leszigeteljük a házat   - jó vastagon."

Pedig lehet, hogy elég lett volna a hőhidaknál.

Előzmény: Törölt nick (747)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!