Keresés

Részletes keresés

shabbarulez Creative Commons License 2002.09.16 0 0 665
Tudod addig amíg a Suxinak nem volt saját fóruma(igaz valójában még ma sincs) addig mind az Indexes nem hivatalos fórumra jártunk.

Suxi kábelnet topic

Mint látod ez a topic már több mint 1 éves és az első pillanattól volt hivatalos Suxis a topicban - meg mi is ott voltunk - ez pedig P(R)ohly Feri aki azóta kinőtte magát Suxi PR főnöknek. Egyébként ő volt az aki szintén vitte a hátán az Indexen a Suxi ADSL topicot is.

Suxi ADSL topic

Mint láthatod ez sem kis topic, és rengeteg belső info volt ezekben, innen minden infónk. Mind a négyen(Keton,Sík,ZoliG és én) elég öreg rókák vagyunk e tére, hidd el nem ma jöttünk le a falvédőről. Elég hosszú a storyja ennek, de most nem írom le mert nehéz lenne röviden összefoglalni 15 hónapot. Elég sok ígérgetés volt ebben fatáv részről. Pl. 9 hónapig hitegettek hogy lesz ADSL, el is indult a tesztüzem optikán, csinálták a XIII.kerben is végül decemberben jegelte a projectet a fatáv és hajlandó is volt beismerni hogy ő ezt nem is gondolta olyan komolyan. Kábelnet ügyén szintén mindenki akit ez már akkor komolyan érdekelt is topicos volt kapott hivatalos levelet hogy legkésőbb 2001. aug 31.-ig beindul a szolgálatás(ez júl 20.-án jött levél), amiből persze a ami napig nem lett semmi. Aztán az után ezt még jó párszor eljátszották, elhintették az infót most már tuti lehet, aztán mégis megmakacsolták maguk. Épp ezért azt kell mondjam te nagyon nem vagy képbe, az biztos hogy a GaTeS nem tökéletes de az utóbbi 15 hónap alatt a Suxi annak sok 100x-át bebizonyította mennyire nem az.

Aztán februárban lett egy "Suxi" fórum, ami valójában P(R) Feri magán fórumja, de ez szuperálna Suxi fórumként.

Suxi "hivatalos" fóruma

Ebben is elég sok belső infó kerül ki mind a topicon megjelent dolgozóktól, de mi telefonon is kapcsolatban voltunk Suxis Angyalkákkal egy időben, amikor elég pörgősen a legreménykeltőbb volt a helyzet.(Angyalkáknak még tiszteletbeli keresztapucijuk is vagyok, én ragasztottam rájuk anno ezt a nevet és ez azóta is megmaradt).

Szóval nem Mari, hanem Suxi belső infók, és felső vezetők igérgetései voltak ezek, ezen kívül tőlük házon belül jött infó fatávkábel és fatáv részről is. Ne hidd hogy olyan alulinformáltak vagyunk mi. Számumkra nem a hivatalos hírforrás a lényeg. Ha belegondolsz az GaTeS részről eddig is szine nulla csak ami a papíron van, de tőlem szinte napi szinten kapsz infót. Na kb. ezt képzeld el csak helyettem P(R) Feri osztotta az infót, és mivel ő még belső dolgozó is volt nem úgy mintén aki csak előfizető, ezért sokkal több infóhoz jutott, persze mindent ő sem osztott meg ahogy néha én sem teszem. Szóval mi elég régi motorosok vagyunk , épp ezért már elég jól azt is el tudjuk dönteni mely infó lehet valós és mely false.

Ezért a mi kis "kedvencük" a fatáv-fatávkábel-suxi triász, de hogy teljes legyen a kép a westelt se hagyjuk ki, nállunk ők is rossz ómen.

Előzmény: Calver_ (663)
ZoliG Creative Commons License 2002.09.16 0 0 664
Komolyan nem értelek. Amikor aláírtad a szerződést Szilvinél akkor ott állt valaki a hátad mögött és fegyvert nyomott a búrádhoz? Ha annyira fatáv rajongó vagy, akkor miért fizettél elő?
Előzmény: Calver_ (663)
Calver_ Creative Commons License 2002.09.16 0 0 663
> Örülök, viszont, hogy Gates cég ténylegesen is csinál dolgokat, és nem csak igérget mint a mindannyiunk "kedvenc" cége.

Ezt mar tobbszor olvastam, shabbatol leginkabb. Talaltam nemi idot, atneztem a weblapjukat semmi, callcenter semmi, sot az elmult 1 ev telco sajtoszemlejet is atneztem, semmi hir, igergetes arrol hogy ide terveznek netet. Ti megis honnan veszitek az infot?

(Mari neni hallotta, a matavos szerelot, vagymi?)

Előzmény: Sik(P) (662)
Sik(P) Creative Commons License 2002.09.16 0 0 662
Üdvözletem a (már-már) boldog csapatnak!

Előre is elnézést kérek, de még nem olvastam el az összes hozzászólást, de figyelemmel követem ami a lakótelepen zajlik. Igen meglepő, hogy egyes közös képviselők ma miket megengednek maguknak, de ezt most hagyjuk.

Örülök, viszont, hogy Gates cég ténylegesen is csinál dolgokat, és nem csak igérget mint a mindannyiunk "kedvenc" cége.

És végezetűl: Kedves Calver_!
Nem tudom, konkrétan mi a bajod, de nagyon gyorsan szállj le ZoliG ről, mert előveszem a bazookámat és segbe pörköllek. :)

Ez vonatkozik mindenkire, aki kikezd vele, vagy velem. :O

De komolyra fordítva a szót, akinek nincs netje, az reménykedjen, akinek meg fut mint atom, az örüljön.

Jótszakát...

shabbarulez Creative Commons License 2002.09.15 0 0 661
Nyugi tudom mit várhatok el egy fatávostól. :) Ezért amikor unatkozom vagy kezdene süllyedni a topic próbálom a helyes irányba Suxi felé terelni, főleg amikor nekiáll szokás szerint kötözködni. :D

Persze nem is várok el tőle több toleranciát hisz neki a GaTeS net csak az x+n-edik újabb alternatíva lenne. Ő jól el van látva netileg, igazából nincs is szüksége erre a szolgáltatásra, épp ezért megteheti hogy megjátsza magát a fórumon. Ezzel szemben nagy többségben vagyunk itt akiknek nincs kismillió alternatívája, egyenlőre csak a GaTeS-t választhatjuk, épp ezért mi más szemszögből nézzük a dolgokat.

Előzmény: lakotars (660)
lakotars Creative Commons License 2002.09.15 0 0 660
Nem is tudom, miért hadakoztok szegény Calverrel...

Furcsa is lenne, ha nem volna a fórumon egyetlen Gates-utáló sem, csak pártolók ;)

Nahát.

LT

Előzmény: Calver_ (656)
ZoliG Creative Commons License 2002.09.15 0 0 659
Ha megtennéd, hogy kikapcsolod a "write only" üzemmódodat... köszi.
Majd ha feladok egy lakáshirdetést, akkor megtudod a pontos paramétereket, addig csak egy bizonyos kör számára publikus, amiben te jelenleg nem vagy benne.
Legközelebb tényleg nem mondok neked semmit se, mert azon fogsz lovagolni 1 hétig. Részemről a téma lezárva, peace.
Előzmény: Calver_ (658)
Calver_ Creative Commons License 2002.09.15 0 0 658
Hanyadik emelet, hany negyzetmeter?
Előzmény: ZoliG (657)
ZoliG Creative Commons License 2002.09.15 0 0 657
Olvass vissza, szerintem már szerepelt itt párszor, hogy hol is lakom pontosan.
Ha minden kötél szakad akkor akár komolyan is gondolhatom, egyelőre csak poénnak szántam, de úgylátszik egyesek túl komolyan veszik a dolgokat... egyébként meg a 2. emelet nem igazán az esetem, jobban szeretem a hegyeket bámulni a szomszéd ablaka helyett.
Ja azt elárulnád, hogy hol hazudtam? Nem szokásom, hogy hazudozzak össze-vissza.
Előzmény: Calver_ (655)
Calver_ Creative Commons License 2002.09.15 0 0 656
> Ha már ennyire zéró a tolerancia hányadosod tudom ajánlani a Suxelero kábelnet szolgáltatását

Olyan itt nincs, masreszt ok nem kotottek velem szerzodest, igy nem igertek olyat amit nem tudnak teljesiteni.

> Én azt tanácsolom menj be Szilvihez és bontsd fel a szerződést

snassz :-) anyazni jobb

> Szabad országban élsz, arra költöd a pénzed amire akarod

Elolvasnad amit irtam? De tenyleg, komolyan, csak egyszer...

Előzmény: shabbarulez (653)
Calver_ Creative Commons License 2002.09.15 0 0 655
Hany negyzetmeter a lakasod es hol van?

Valamit komolyan gondoltad vagy csak hazudsz?

Előzmény: ZoliG (654)
ZoliG Creative Commons License 2002.09.15 0 0 654
Van egy király ötletem: cseréljünk lakást. Te ideköltözöl hozzánk, tuti nem lesz bajod egy darabig a kábelezéssel, por sem lesz, zaj sem, igaz neted sem. De úgy látom, nem is kell neked, modem itt is van, mint írtad anno az tökéletesen megfelel neked. Mondom, cseréljünk, én átmegyek hozzád, és örülni fog a fejem, ha porosan-zajosan, késve, de bekötik a kábelt.
És lásd milyen rendes vagyok, ha akarod itthagyom neked a modememet és a telefonzsinórt, hogy ne kelljen ezzel bajlódnod, csak rákötöd a gépre és már szágudlhatsz is 48kbit-tel. Csak majd csukd be az ablakot, nehogy kivigyen a huzat a hatalmas sebességtől :)
Előzmény: Calver_ (652)
shabbarulez Creative Commons License 2002.09.15 0 0 653
Ha már ennyire zéró a tolerancia hányadosod tudom ajánlani a Suxelero kábelnet szolgáltatását, esetleg egyéni micro az ablakba(lásd anno tőled) és legyél boldog vele. Hidd el senki nem áll mögötted tarkódnak szegezett pisztollyal hogy az előfizetőjük légy. Én azt tanácsolom menj be Szilvihez és bontsd fel a szerződést, kérd el a kötbéred és ballagj el Suxilandba, esetleg vedd meg a két micro cliens setedet és élvezd annak gyönyöreit. Szabad országban élsz, arra költöd a pénzed amire akarod.
Előzmény: Calver_ (652)
Calver_ Creative Commons License 2002.09.15 0 0 652
Mindossze annyi a problemam, hogy kijottek, osszebasztak, es az elso igert hataridohoz kepest 25 nap kesesben vannak, de persze ez nem szamit, mert ugyse kotik be (lasd fentebb)
Előzmény: Dr.Brain (651)
Dr.Brain Creative Commons License 2002.09.14 0 0 651
Akkor nem tudom hol a problémád.
Örülj neki, hogy a GaTeS dolgozik!
Előzmény: Calver_ (650)
Calver_ Creative Commons License 2002.09.14 0 0 650
Szoval ennyit lattam a gates-bol eddig:

http://unix.rulez.org/~calver/pictures/gates_dolgozik.jpg

(Gondolom 3 nap keves eltakaritani, meg persze csupa por az ajtom, a folyoso stb... igenytelen sufniceg)

klariszabo Creative Commons License 2002.09.14 0 0 649
Sziasztok!
Mostanában többet vagyok vidéken, mint itthon, de a héten szerdán és csütörtökön itthon voltam.
Szerdán kint volt egy tájékoztató a faliújságon, azzal, hogy sz-cs-p. napokon fúrnak, stb.
Csütörtökön mire hazajöttem ott volt a lyuk a szekrényben, a lányom aki egész nap aludt, észre sem vette ottjártukat.
Este jött a gondnok valamivel, és mesélte, hogy egész nap a gatest várta, hogy beengedje őket a rácsokon, de nem keresték. Ő meg járta a házat, hogy hol lehetnek. Mondtam, hívjuk fel Szilvit, fel is hívtuk, akivel megbeszélték a pénteket a maradék munka ügyében.
Szilvi szerint semmiképpen ne fizessem be a Nextrát, mert az okt. 4-én jár le, mivel én 21-én de legkésőbb 23-án oké leszek.
A gondnokunk is kötni akar szerződést, hétfő du. le is kisérem. Az emeletünkről van még egy jelentkező, de ő előbb a gépét akarja bővíteni.
Egyébként én amikor jártam a házat aláírások miatt, szintén összetűzésbe keveredtem két lakóval. Teljesen érthetetlen ellenállásuk úgy feldühített, hogy közöltem: ha egy fillérrel is többet kell fizetnem a netért, mint a gatesnak kéne, azt szépen rá fogom terhelni az ellenállókra, és be fogom hajtani rajtuk, szépen, külön-külön. Na a közgyűlésen ezek is megszavazták a gatest. (Egyébként még soha nem jelentettem fel senkit és nem pereltem be senkit.)
Szóval nekem már vannak kilátásaim.
shabbarulez Creative Commons License 2002.09.13 0 0 648
Jah az irc egy kicsit elvitte az eszem. Kár hogy nem volták, tegnap jó kis party volt az ircen, voltunk vagy 6-7-en, ami a topichoz mérten elég szép népgyűlés. :)

Én tegnap kérdeztem Ákostól ezt a switch dolgot és azt mondta jővő hétnél előbb nem is jönnek meg, eddigi késési tapasztalatok alapján. Szóval majd egy hét ez neked. Ezek után végképp nem értem miért nem lehet egy már meglévő de nem használt switchet hozzátok beüzemelni. Ez nekem is magas.

Jah színsorrendben ha a belső kettő fel van cserélve akkor jó, ők ilyen hülyén szerelnek. Ne cseréld föl mert felesleges. Úgy néz ki Attila kezd már beletanulni. Jah irodába már szállóige lett az "Attila style" kifejezés. :) Tegnap ezen poénkodtunk hogy a default ingyen bekötési szolgáltatás az Attila style munka, ami sajnos müxik. Mint a fatáv reklámban ezt ők sem ajánlják. A jó munka meg legyen feláras. Na csak poénkodtam, nem kell komolyan venni. :D

Előzmény: MumiaG (647)
MumiaG Creative Commons License 2002.09.13 0 0 647
Tegnap Szilvi mondta: nincs még switch, hozzák, hív, ha OK.
Bár én sem értem miért nem lehet egy olyan házból áthozni, ahol még egy hétig nem fog elindulni a NET. (Vagy ott áll az irodában, csak máshova szánták?)
Ma Attila felettünk szerelt, kifaggattam: irodában vannak dobozok, talán ma jönnek beszerelni + beüzemelni és talán estére lehetek online :-).

Megemlítettem a mi kis Attilánknak a rossz színsorrendet, erre jött egy egyszerű válasz:"így könnyebb, nem kell a zöldet megcsavarni"; hát kérdem én milyen szerelő az ilyen?

A szomorú, hogy hiába csinálják meg a kapcsolatot (már ha megcsinálják még ma), vasárnap estig nem lessz időm netezni. :-(

Előzmény: shabbarulez (646)
shabbarulez Creative Commons License 2002.09.12 0 0 646
Na moderálás után akkor fussunk neki újra, most már top secret infók nélkül. :)

Voltam Ákoséknál szereztem pár fresh infót.

Cenzúra, cenzúra... :)

November végéig mindenképp végezni szeretnének, ami szerintem nehezen lesz kivitelezhető. Pláne olyan körülmények között ami itt van.. Ákos szerint amit itt tapasztaltak a Pók ltp.-en az nem semmi és az eddigi praxisukban még nem volt példa arra ami itt folyik. Pedig hiddjétek el volt már egy pár. Nagyon úgy néz ki "vidéken" Szegeden és környékén sokkal együttműködőbbek az emberek. Nagyon úgy néz ki az amfi 21-et stornózzák mert már nagyon a begyében van Ákosnak. Eddig ez a legrosszabb ház amibe belefogtak, de a 23 sem különb sokkal. Érdekes hogy a Vizi 10-ben Kláriéknél minden flottul ment és előtte a 8-ban is. Ott a gondnok megszervezte a szabad munkateret számokra és vidáman, gondok nélkül gyorsan haladnak a munkálatok. Eddig minden vállalkozó abban élt hogy a tízemeletes a legjobb beruházás mert gyorsan és olcsón szerelhető. Na erre ez a ltp. teljesen rácáfolt. Igaz itt a négyesekkel is gond van a garázs stoty miatt. Viszont ha az egész ltp. olyan házakból állna mint amilyen a miénk itt a Varsában akkor 1 hónap alatt végeztek volna, így meg több lesz 4-nél is.

MumiaG, a ti eseteteket bevallom nem értem. Mi az hogy nincs switch? Hiszem van, mert tizesével rendelik és még nincs annyi ház bekötve. Talán két félkész össze kéne dobni és nállatok elindulni, a jövögető switch meg majd annak helyére kerül. Egyébként mérges Ákos a Cisco-ra is mert nem tartják a szállítási határidőket,szinte mindig van +1 hét csúszásuk.

Ma szóba került a bővítésre azért kerül sor mert rövidesen 10 új tömböt fognak bekötni. Ezek után pedig azt halottam hogy ezek a Klári féle Vizi 10 meg előtte a 8, meg MumiaG féle ház, meg valahol az Őrlőben is mondta és Ketonék háza is felmerült. Márpedig ezek a házak még javában készülnek, ezeket még odébb lesz bekötni. Ennek ellenére ma felbővült a 2Mbps-es gerinc 6Mbps-re és a sávszél 256/256-ról 384/384-re bővült. Jővő héten újabb 4Mbps-el bővül és 10Mbps-es gerincünk lesz a micron a sávszél pedig eléri a végleges 512/512-es méretét.

Szilvivel még egyeztetem milyen bekötési sorrend várható és mi ez az emlegetett 10 ház ami hamarosan online lesz. Most elég morcosak voltak, gondolom amfi 21 betett neki. Meg már unták az állandó kései ittlétet és 8-kor elhúztak. Holnap mgé megpróbálok pontosítani, addig is ennyi.

keton Creative Commons License 2002.09.12 0 0 645
Javított változat:
Hali!
Megvolt a közgyűlés, nyertünk, egyhangúan. Ott volt Ákos is. Három hét, és repeszthetek én is. Nem gagyi szörfölés, hanem cirkálás lesz itten:)) A sávszélt ma felemelték 384/384-re, az optika pedig a Vizimolnár 2-be fog menni. Telefon előreláthatóan január egytől, mert nem írták alá a számhordozhatósági törvényt vagy mit, amit pedig szept 1-jén kellett volna. Jelenleg a lézerek kihasználtsága 1,9%:) Ja, még valami, ha vkit érdekel, eddig több, mint 1 millió USD lett ideköltve, úgyhogy azt hiszem komolytalanságról nem nagyon beszélhetünk.
shabbarulez Creative Commons License 2002.09.12 0 0 644
Aki akar jöhet az IRC-re kicsit dumálni.

irc.extra.hu:6667

szoba: #pokltp

Gabesz- Creative Commons License 2002.09.12 0 0 643
Csak nem kéne sok házat kihagyni (4 emeletesek), akkor mégsem olyan nagy szolgáltató ez. :(
shabbarulez Creative Commons License 2002.09.12 0 0 640
Lézer már megvan? Az legalább müxik, nehogy később meg az legyen a gyenge lánszem. Nállunk azzal szívtak a legtöbbet, meg a végén a switch is bekavart amikor kiderült hogy az Cisco Magyarország valahogy elfelejtette bekonfigolni. Azért remélem holnap estére meglesz. Innentől marad a nyakukra járás, remélem meglesz az eredménye. Ákossal nem futottál össze? Ő mit mond? Vége a híradónak, asszem elballagok megnézem őket, talán találkozunk is. :)
Előzmény: MumiaG (639)
MumiaG Creative Commons License 2002.09.12 0 0 639
Várni, várni, várni és várni, most a switch-re :-(((. Szilvi mondta hív, ha megérkezett és működik. Ma szerelték a kábelt, hát már a hajuk is égnek állt, annyit szívtak mire a szekrényből behozták az előszobába. (csupán 90perc volt kb. 4méternyit elhozni a folyosón + felrakni az előszobában az ajzatot)
Az "Attila szabvány" nálam is megvan, de mire észrevettem a turpisságot (a középső 4 színt fordított sorrendben kötötte) már elmentek, sebaj majd megemlítem Szilvinek + ha van időm megcsinálom magamnak.
Előzmény: shabbarulez (632)
Hülyesamu Creative Commons License 2002.09.12 0 0 638
Háát, te jó sokat szopsz, remélem, velünk nem ez lesz.
Előzmény: ZoliG (629)
Calver_ Creative Commons License 2002.09.12 0 0 637
> Voltak érdeklődők, de nem vették fel az adataik és nem kötöttek velük szerződést a korábbi beengedlek-nem engedlek story miatt.

Hat irjak le egy papirra hogy mivan es dobjak be a postaladaba hogy aki akar ide es ide telefon ;-)

> Ha tényleg nem sikerül megoldaniuk a problémát lehet hogy a DUN marad neked még pár évig. :(

Elvagyok vele, ott legalabb tarjak amit igernek, es 0 ftomba kerul, tobb evig meg ugyse maradok itt a vilagvegen ;-)

c

Előzmény: shabbarulez (636)
shabbarulez Creative Commons License 2002.09.12 0 0 636
Voltak érdeklődők, de nem vették fel az adataik és nem kötöttek velük szerződést a korábbi beengedlek-nem engedlek story miatt. Ha tényleg nem sikerül megoldaniuk a problémát lehet hogy a DUN marad neked még pár évig. :(
Előzmény: Calver_ (635)
Calver_ Creative Commons License 2002.09.12 0 0 635
Hat kb. 3 embert ismerek (akivel mondjuk 1 ev alatt 5-nel tobbszor talalkoztam) abbol az egyiket feljelentettem, a masik ketto meg szerintem nem is hallott meg az internetrol, szoval passzolom... hajigaltak be mindenfele papirt, senki nem ugrott ra? miattam telleg folosleges bekotni, en elvagyok a dialuppal

c

Előzmény: shabbarulez (634)
shabbarulez Creative Commons License 2002.09.12 0 0 634
Ok akkor hibásan írtam föl a kis címjegyzékembe. Sorry.

Ha már te nem valaki mást nem ismersz, aki tenne is valamit? Pl. szintén szeretne netet és ezért hajlandó lenne tenni is valamit?

Előzmény: Calver_ (633)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!