Keresés

Részletes keresés

miramaru Creative Commons License 2005.01.25 0 0 2350

oké, akkor jövő héten megyek. a pihenésben meg nem lesz hiba!!! ;DDDDDDDDDDDDDD

harpokratesz Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2349

disznóság!!! méghogy ALL!!!

a legszebb fiút kihagyták, Ju Jin Moo-t, a MUSA sztárját!!!

csak nem települt át Japánba????

nem baj, pótlom:

joo8joo8joo2joojoo3joo7joo4joo10joo12joo13joo5joo14
Előzmény: Sárkány (2343)
harpokratesz Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2348

a jövő héttől gyere hozzám pls (addig pihenj), mert ezen a héten csak szigorúan munkaidőig leszek, most elég nag a forgalom napközben is...

hát nem azért, de ki nem SZERELMES Gackt Camui-ba?????????????

én már ott tartok, hogy szándékosan kiiktatom hosszabb időre az életemből, pl. karácsony és újév között elő sem vettem, direkte. de, most a hétvégén megnéztem a Moon és The Sixth Day and the Seventh Night koncertet és fellángoltam ismét iránta, pedig folyamatosan oltogatom a tüzet. a Merveilles koncertet meg se merem nézni újra, mert attól tartok nyugtatót kéne bevennem:))

még szerencse, hogy vannak rajta kívűl mások is:DDD

már épp kérdezni akartam, mi a helyzet Gackt házatáján, látom még serényen a koreaiakkal bizniszel. elég szörnyű hacukákba öltözött hozzájuk, na meg az a szemüveg (úúúú), remélem csak diliből csinálja és vannak még kontatklencséi tartalékban:))))))  különben jól teszi, ne legyen már mindig olyan bitangul szép:)

nem akarok jóslatokba bocsájtkozni, de szerintem előbb-utóbb kénytelen lesz kitenni a lábát Ázsiából, meg fogja hódítani az egész világot, mint Nagy Sándor:DDDDD

van még rá ideje bőven:)

jah, a 2003-as koncert elég szerény, de érthető, hisz akkor készült a film, akkor íródott az önéletrajz, stb. látszik, hogy nem fektetett bele annyi energiát és pénzt, de a The Sixth Day-jel sokszorosan pótolta.

két dolog az interjúhoz:

1. aranyos történet az amerikai katonákkal, de itt most szerényen elhallgatja, hogy mit is jelent a teljes neve, amit anno saját maga adományozott magamagának.

aki még nem tudja: Gackt Camui = A zene Istene

2. a születési évével még mindig titkolózik, mint ahogy a magánéletével is...

(megjegyzem: igaza van, helyesen teszi).

alább egy koreai kollegával, de előbb két beautiful fotó:

g4g6g5g5g7g8g9g8
Előzmény: miramaru (2337)
harpokratesz Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2347

itt van egy jó trailer:  Oldboy

japán site:  Itt

old4old3old4
Előzmény: harpokratesz (2346)
harpokratesz Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2346

fogalmam nincs ki ő.  hirtelen azt hittem Matsuda:)

koreai filmet alig láttam, szinte semmit, így nem vagyok beavatva az ottani szépfiúk világába. összvissz 2 gyönyörű fiúkát ismesrek tőlük, róluk már tettem be sokszor képet (Ju Jin Mo és Kwon Sang Woo).

de van egy ötletem: kérdezd meg ersekdora-t, ő sok koreai filmet látott, bár ez a fiú

biztos nem az esete, túl fiatal. azért talán tudja a nevét, onnan kiindulhatunk.

vagy kérdezd meg az Ázsiai filmek topikba, talán valaki felismeri.

koreai filmről jut eszembe: februárban itthon a mozikban OLDBOY!!!!!!!!!!!!!!!

kőkemény dráma, hatalmas film, hatalmas színészi alakítással!!!!!

az idei cannes-i filmfesztivál fődíját kapta Tarantino-éktól.

már tűkön ülök, úgy várom, számolom a napokat:)))

a film (IMDB) és van trailer is!!!!:  OLDBOY

botrányfilmként emlegetik, nagyon durva, de félelmetesen jó.

koreaiak még brutálabbak tudnak lenni, mint a japik:)

ez a fickó a főszereplő, óriási arc (a koreai Al Pacino, de nála is jobb):

Choi Min-sik

oldold2
Előzmény: ba-bylon (2334)
Sárkány Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2345

Most nézegetem én is. Ez egy aranybánya!! Mennyi klassz pasas!!!

:-))))))))))

Előzmény: Sárkány (2343)
Sárkány Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2344

A film: Memories of a murder.2003.

Nálunk a Halál jele címen jelent meg.

A pasi akire gondoltam Hae-Il Park. De már rájöttem hogy nem nagyon hasonlít...

Megvan DVD-n ha érdekel...

Előzmény: ba-bylon (2340)
Sárkány Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2343

Ez nem az én napom.

itt nézz körül

Előzmény: Sárkány (2342)
Sárkány Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2342

Előzmény: Sárkány (2341)
Sárkány Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2341
Hát.. nemtom
Előzmény: Sárkány (2338)
ba-bylon Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2340
Ööööö, pipcit bővebben? ( me' nem láttam azt a filmet, és most így hirtelen beírva a keresőbe nem lettem okosabb)
Előzmény: Sárkány (2338)
ba-bylon Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2339
dehogyisnem!!! főleg ha ilyen Koreával kapcsolatos infó van benne! ;-)
Sárkány Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2338
Nem ez a pasi játszik a Halál jelében??
Előzmény: ba-bylon (2334)
miramaru Creative Commons License 2005.01.22 0 0 2337

Jó, azért olyan nincs, hogy valamit ne üssek el. Az "És a magam részéről azért megyek Koreába...", az igazából "Én a magam részéről..."

Na de most már tényleg tanulnom kell >_<

miramaru Creative Commons License 2005.01.22 0 0 2336

Adtam az igemorfológiának :P

------------------------------------

--Milyen gondolataid vannak a koreai lemezkiadással kapcsolatban?
"Örülök, hogy most már a koreai rajongók is meg tudják hallhatni a zenémet. Szeretném a tevékenységemet Koreára, Kínára és Japánra koncentrálni. Persze ez még csak a kezdet."

--Két dalt koreaiul énekelsz…
"Csak fél éve tanulok komolyabban koreaiul. A kiejtés nagyon nehéz. Azért örültem, hogy lehalább néhány szót tudtam szólni az itteni rajongókhoz is. De legközelebb szeretném, ha már az interjúk is mennének koreaiul."

--Jelenleg Koreában nincsen kereskedelmileg sikeres japán előadó.
[gakuhai nem igazán értette ezt a részt japánról angolra fordítás közben, úgyhogy megeshet, hogy kissé félrefordított >.>;]
"Ha ez nem megfelelő hely a japán előadók számára, hogy kereskedelmileg sikeresen zenét adjanak ki, és ha mindnyájan úgy gondolják, hogy ez az egész csak az üzletről szól, akkor nyilván nem is próbálkoznak. És a magam részéről azért megyek Koreába, hogy minél nagyobb kulturális kapcsolat létesüljön a két ország között. Remélem, hogy a koreiiakat is érdekelni fogja Japán. Sok barátom van, akik koreaiak, de Japánban születtek és nőttek fel. Nekik nagyon nehéz volt az élet egészen a közelmúltig. Persze mióta Korea megindult a fejlődés útján, nagy változások vannak. Mindegy, ha emiatt politikai szinten nem is fog változni semmi, a szándék azért megvan, és éppen a kulturális kapcsolat révén."

--Mi a ‘Gackt’ név jelentése?
"Okinawai vagyok, és mikor kicsi voltam, az amerikai katonák szólítottak 'gaku'-nak. Japánul ezt 'gakuto'-nak mondják, leírva pedig 'gackt'." (a 'gaku' jelentését éppenséggel nem magyarázta meg, de azért köszi a választ ^_^)

--Kevesen születtek 1540-ben.
"Nem szeretem, hogy az embereket mindig a koruk alapján ítélik meg. Úgyhogy egy interjúban egyszer viccből azt mondtam, hogy 450 éves vagyok, és akkortól fogva annyi idős lettem. Ma talán több vagyok már, mint 460."

--A Guns’n’Roses ex-dobosa Matt Sorum részt vett az új albumod felvételeiben.
"Ez az találkozás eleve el volt rendelve. Mikor Los Angelsben voltam stúdiózni, és nem találtam megfelelő dobost, mégegyszer körülnéztem a környéken, és teljesen véletlenül összeakadtam vele."

--Tervezel fellépést Koreába jövőre?
"Jövőre tervezek egy országos turnét Japánban és nyilvános fellépéseket Koreában. Nem tudom, hogy ezek ugyanolyan kabiberűek lesznek-e, mint Japánban. Itt valószínűleg inkább csak live-houseokban fogok fellépni ."

Ezt az interjút a múlt hónapban adta Gackt, mikor Koreában volt.

miramaru Creative Commons License 2005.01.22 0 0 2335

Gyerekek, én olyan SZERELMES vagyok. ^__^ Legközelebb ezt az interjút fordítom le. Gondoltam inkább ide postolom, mint a Soundofjapan-re, ahol aztán garantáltan senki nem olvassa el.

--What thoughts do you have about releasing an album in Korea?
"I'm happy that Korean fans can listen to my music. I would like to focus my activities on the 3 countries of Korea, China & Japan. This is just the first step."

--You sing 2 songs in Korean...
"It's only been half a year since I began to study Korean seriously. The pronunciation is very difficult. Despite that, I was happy that I could speak to Korean fans a bit. Next time I want to be able to interpret interviews for myself."

--At the moment, there aren't any commercially successful Japanese musicians in Korea.
[I don't really understand this part, so I'm sorry if I get it wrong >.>;]
"If it's a bad place commercially for Japanese artists to release music, and if all they think about is commercial success, they won't do it. I'm extending my activities to Korea for the purpose of cultural exchange. I hope that Korean people will have an interest in Japan. I have a lot of friends who are Korean but were born and raised in Japan. They've been going through a lot of pain until recently. However, because of the Korean boom, there's been a big change. After all, even if a political solution can't be reached, I think there can be a resolution through cultural exchange."

--What is the meaning of the name 'Gackt'?
"Although I'm from Okinawa, when I was a child, soldiers at the US army base called me 'gaku'. In Japanese this became expressed as 'gakuto', and when written in the alphabet, it became 'gackt'." (he didn't explain the meaning of 'gaku')

--Being born in 1540 is unique.
"I dislike the way people are judged according to their age. Because of that, I once jokingly answered in an interview that I was 450 years old, and from that time, that became my age. Now perhaps I have exceeded 460 years of age."

--Former Guns N' Roses drummer Matt Sorum participated in this album.
"It was a pre-destined encounter. At the time when I was recording in Los Angeles & couldn't find a drummer I liked, I searched for one in the area again, and by chance I met him."

--Do you plan any activities in Korea next year?
"Next year, I plan to do a nation-wide tour in Japan and public performances in Korea. But I don't know whether the performances will be on the same scale as those in Japan. It's likely that the performances will be at live house-scale venues."

There's an article at Yahoo from yesterday about the 'Korean boom' in Japan and the 'j-pop boom' that's started in Korea since the ban on Japanese music was lifted last year. It mentions Gackt as being one of the most popular Japanese artists in Korea ^^

-----

Harpo,

Jövő héten már be tudok menni, kedden lesz az utolsó vizsgám, bár utána kell még írnom egy beadandót, de az már fog menni remélem. Egyébként az a két vizsga, ami először nem sikerült, azok másodszorra sikerültek, viszont most mégvalamiből meghúztak, amiből kedden megyek javítani. Szóval így állunk^^ Jövő hétre vehetsz CD-ket, mert megint van egy csomó minden, amit tudnék adni. (Jó, hát mikor nincsen XD) És most igemorfológiát kéne fordítanom, de van egy olyan érzésem, hogy NEM igemorfológiát fogok fordítani, hanem egyebet. ^^

ba-bylon Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2334

ismerős valakinek? Harpo???? Help! Wanted! :D Semmi infóm róla azonkívül hogy koreai és egy videóklippben szerepel ( nem mint zenész). ??? :) Gondoltam otthon vagy nagyon az ázsiai (szép!!) színészek témájában. ;)

harpokratesz Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2333

red7red6redred2red3red5Ando film: Red Shadow (2001)
harpokratesz Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2332
gaku2gakugaku3gaku4
harpokratesz Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2331

ha lesz időm, összeírom neked, milyen ázsiai filmeket adtak eddig ki a honi piacon.

ezeket az Odeon videókölcsönzőből  ki lehet kölcsönözni (VHS-t és DVD-t egyaránt).

egy olyan 30-40 film biztos összejön.

ezenkívűl érdemes a különböző tévécsatornákat is figyelni, többnyire a magyar Film+, Cool TV, Duna TV szokott elvétve sugározni ilyeneket, de a Film+ leginkább.

a német adókon is fellelhetők, főleg a VOX, RTL2, 3SAT, és a francia ARTE csatornán.

a legjobb megoldás: filmletöltés a netről, a megfelelő fájlcserélők használata révén.

ezekről szinte minden film leszedhető. akinek van korlátlan, szélessávú nete, ne habozzon.

Előzmény: ^^Riana^^ (2325)
Sárkány Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2330

na mi történt??

hol a kép?

Előzmény: Sárkány (2329)
Sárkány Creative Commons License 2005.01.20 0 0 2329
Csak hogy ne unatkozzunk... és nehogy kihaljunk [image1][image2]
Sárkány Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2328
Hááááá. Mél ment.
Előzmény: ^^Riana^^ (2327)
^^Riana^^ Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2327
2 isvan válassz melyik mélem a szimpibb:D
Előzmény: Sárkány (2326)
Sárkány Creative Commons License 2005.01.17 0 0 2326

Nekem sajna nem túl nagy a kollekcióm, de ha dobsz egy emilt, írok listát, és megbeszéljük ha kell valami.

Előzmény: ^^Riana^^ (2325)
^^Riana^^ Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2325

Nyílván már mindenki tud róla, de aki mégsem:

Vinampon lehet nézni japán Tvt és hallgatni kínai, japán és kóreai és sok más egyéb zenét is.

Azonkívül interneten keresztül islehet japán Rádiot hallgatni:

http://www.multilingualbooks.com/online-radio-japanese.html

Azonfelül japán videoklippeket, és alegújabb japán albumokat élőben itt lehet megtekinteni:

http://www.sonymusic.co.jp/MORRICH/videoclip24/

(van Larc'en Ciel és Hide is , tudom itt sokaknak szívügye ;) )

Azonkívül ha valakinek van ázsiai filmje magyar felirattal vagy magyarul ami nem JackieChan és nem Jet Li az lépjen velem mindenképp kapcsolatba! Én tudok még prezentálni Takeshi Kitano filmeket ha valakit érdekel (meg Jl-tmegJc-t)

Azonkívül ha  valaki tud jó helyet ahonnan japán, vagy kínai vagy koreai videoklippeket lehet letölteni az is jelezze pls.

Plusz ha valakinek szüksége van pop vonalon kínai, japán, koreai vagy thai zenékre forduljon hozzám bizalommal.)

mél:

riana.@freemail.hu

msn:

tundehercegno@freemail.hu

Van_Damme Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2324
Sziasztok. Bízom benne, hogy tudtok nekem segíteni. Már nagyon régen keresem a "Chage & Aska - Something There" és a "Angelique Kidjo - Worth Fighting For" című dalokat. Ha valakinek meglenne bármelyik, azt kérem, hogy lépjen velem kapcsolatba! Ezer köszönet!
harpokratesz Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2323

gyönyörű a japán dala: Ima o ikite

lailai2lai3
Előzmény: harpokratesz (2321)
harpokratesz Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2322
helyesbítek, a film címe: Leaving Me, Loving You.
Előzmény: harpokratesz (2321)
harpokratesz Creative Commons License 2005.01.14 0 0 2321

kár, pedig jó. nagyon klassz hangja van, és ért is valamennyire a zenéhez, elvileg játszik zongorán és gitáron, de a koncerteken csak énekel. nyílván nem annyira profi, viszont a zenészei igen, vannak köztük amcsi zenészek, feketék. több jazzes jellegű számot is hallottam tőle, de imád brékelni és reppelni is. ezekben keveri a kantoni nyelvet az angollal:) van egy japán nyelven előadott dala, amit direkt a japán fanoknak írt, húúú, az nagyon jó. angolul különben elég jól tud, mert a középiskolát Angliában végezte el. ő az egyik legjobb cant-pop énekes, Jackie Cheung mellett. az USA-ban is szokott koncertezni, Ázsiában meg mindenhol, kb. 50-60 lemeze jelent meg, ahhoz képest, hogy most 37 éves, elég szép szám, mellette még filmezik is.

nem tudom, miért csak real playeren lehet lejátszani, nyílván nem akartak mp3-as fájlokat feltenni, nehogy ki lehessen írni. ez mondjuk érthető, de a videókhoz általában a wmp-t is csatolni szokták, itt nem.

Leon, a profi

llalla5lla8lla2lla3lla4lla9lla10Legújabb filmjében Faye Wong-gal, akivel az életben is együtt futnak, korábban Shu Qi volt a barátnéja, meg azt hiszem nős is volt egy ideig, dehogy kivel, azt nem tudom. 

Leaving Me, Leaving You. A forgatókönyvet is ő írta.

Előzmény: Sárkány (2320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!