Ezt a kérdést már én is feltettem korábban a kritikák szempontjából, de a nem egyértelmű válaszok miatt úgy gondolom, hogy valszeg a kérdéssel van a baj. Sztem nem kéne különbséget tenni igazi és nem igazi rajongó között, mert akkor ugyanott fogunk tartani, ahol a hazai politika az igazi és a nem-igazi magyarokkal, azaz a hazaárulókkal. Én inkább kerülném a kérdést. (érdekes látni, amikor a nagy magyar-magyar (ahogy Hofi hívta őket) beül a legújabb BMW-be, vagy valami hasonlóba, mintha nem lenne magyar autónk.)
Nekem sincs lelkiismeret-furdalásom amiatt, mert letöltöttem. Ha nem sikerült volna jól az album, akkor is megvettem volna, mert a gyűjtemény az gyűjtemény.
van egy felvetés, amire kiváncsi vagyok, ki hogyan reagál?
szóval, KI SZÁMÍT IGAZI RAJONGÓNAK? aki letölti az új albumot a megjelenés előtt vagy az, aki nem és kivárja?
nekem az a véleményem, h én elég hűséges megadeth rajongónak tartom magam, és elő is rendeltem már az új albumot (ergo ki is fizettem előre!), de ettől függetlenül letöltöttem és hallgatom, mert úgy vagyok vele, h ha már letölthető és a "fél világ" már meghallgatta, akkor miért én legyek az a rajongó, aki majd az "utolsók" között hallgathatja meg május 15-étől...
fú, ez nagyon jó lemez lett! nem is akarom mihez vagy kikhez hasonlítani, mert teljesen értelmetlen lenne. azt hiszem a megadeth már régóta rámutatott , hogy méltatlan hasonlítgatni és méregetni akárki(k)hez is, mert nagyon erősek önállóan (is). sírnék örömömben, ha fele ilyen jó lemezt tudnának még csinálni. és most persze nem a megadethre gondoltam...
elég jól sejtettem a várakozásokból és a "csöpögtetett" számokból, hogy nagyjából milyen is lesz az új album! hát, nem csatódtam, sőt!!!!! m/ U.A. m/
Meghallgattam munkába menet, és hazafelé is egy-egy alkalommal az egész albumot. Kellemes. Egyetlen zseniális pillanat nincs rajta, de valódi Megadeth. A sok szóló viszont nem a kedvencem, Friedman nagyságrendekkel jobban csinálta ezt a műfajt.
Hát, nem gyenge alkotás, az biztos. A systemnél 3szor durvább, sőt megkockáztatom, hogy a rip-nél is. Nekem a peace sells-et és a killinget juttatja leginkább eszembe, bár nemtom mér. A Burnt Ice végét nem gyengén felpörgetik, szólók szarásig. Engem talán legjobban a sok helyen tapasztalható dallamtalanság zavart. Érezni, hogy mindenképp keménykedni akartak, s az össze is jött nekik rendesen.
a bonuszdallal kapcsolatban ezt az infot kaptam egy japan cegtol: 9th May is street date of Megadeth. There's no special edition but Japan version exclusively includes a cover of Led Zeppelin's "Out on the Tiles" a cd-japan oldalan is ez van fent black swan sehol sincs emlitve es az eredeti led zeppelin szovegben sem szerepel es a szoosszetetel
warez rossz. album jónak tűnik. viszont az "out on the tales"-nek nyomát sem találom. A bonus track címe: black swan (lehet, hogy zeppelinék meghallgatták a feldolgozást és inkább nem járulnak hozzá a kiadáshoz?!:)))
Furcsa - és szívet melengető - dolog azt kérdezni, hogy a metallica anyag vajon lehet-e konkurense az új megadethnek...:))) Ettől függetlernül én is azt kívánom, hogy a metallica is jó anyagot hozzon össze.
oh, az új metallica (annak ellenére, h szeretem őket és nagyon tisztelem amit csináltak eddig) nem hiszem, h lesz olyan erős anyag, mint az UA. de sztem a black album és a countdown óta egyértelmű, hogy a megadeth sokkal izmosabb zenéket csinál/csinált. Hetfield papa, meg kicsit ezzel a kinézettel (őszülő szakáll, rövid haj) a Vágópistire emlékeztet! :-DDDDDDDD
Ha már a Youtube-on jártam, egyúttal belenézegettem az új metallica-anyagokba is. Nem tűnik rossznak, viszont a commenteken annál jobban meglepődtem. Meglepően sokan (!) leszarozzák, s helyette az új megadeth anyagot favorizálják. Ezekre persze rögtön megjelennek a rendíthetetlen old-metallica-fanok, akik aztán jól megmondják, hogy mi a pálya (szerintük)
Amúgy eddig észre sem vettem, hogy Hetfield nem gyengén van agyontetoválva, meg az a szakáll se gyenge. (úgy láccik ő is öregkorára hülyült meg) Egyébként amilyen tulok-feje volt régen, egész normális kinézete van ezzel a rövid hajjal, ha leszámítjuk a szakállt. Biztos dolgoztak a szikék rajta is.