Tök jó nekem meglesz ennek a teljes verziója!!!:) A Rock in Rio-val együtt (A legjobb az, amikor Bruce "összezúzza" az asztalt és közben azt mondja: ronk n roll:))
Ja: kösz, hogy leirtátok kinek melyik a top 5-je(azon csodálkozom, hogy senki se írta a No More Lise-t) :(
Ez jó is lesz nekem is :) No more lies meg mondjuk a hatodik. És akkor hol vannak olyanok, hogy Moonchild meg Dance of death meg Children of the dead meg Remember tomorrow meg Clansman meg Sign of the cross... Jéézusom mekkora banda.
Kedvenc Iron Maiden nótáim? Hallowed be thy name, Fear of the dark, Evil that man do, Infinite dreams, Powerslave. A 4 oktávot megközelítette talán Ian Gillan fénykorában a Child in time-ban, bár nem tudom, hogy pontosan 4 oktáv e...
Bocs, elrontottam elsore, tehat helyesen: egy sztori, ket gyerek, harom szoba, negy kerek, ot oktav, hat aranylemez, het platinalemez, nyóc kerulet, kilenc millimeter ;)
1. Fear of the Dark 2. Number of the Beast 3. Aces High 4. Flight of Icarus 5. The Fugitive ...lecsuszva a dobodorol: 6. No Prayer for the Dying 7. Run Silent, Run Deep 8. Ghost of the Navigator 9. Only the Good Die Young 10. Rime of the Ancient Mariner (valahogy a tengereszes-repulos-ordoguzos szamok jonnek be...:) Itt a szobor az Ancient Marinerrol: http://intheboatshed.net/2008/05/18/the-ancient-mariner-at-watchet/ ui. a jimmis-oktavos diszkussziohoz: egy sztori, ket gyerek, harom szoba, negy kerek, ot oktav, hat aranylemez, het platinalemez, nyolc oktav, kilenc millimeter ;)
1.The Evil that Men Do 2.Hallowed Be Thy Name 3.Stranger in a Strange Land 4. Judas be my Guide 5. Wasted Years
vsiivz: én ismerem azokat a Priest számokat, és már mondtam, hogy én nagyon szeretem Halfordot, de az biztos hogy négy oktávot akkor sem tud kierölködni magából, ha az élete múlik rajta. Dio, szerintem meg azért a metál főistene, ha már valakinek oda kell adni ezt a címet, mert nagyjából a metál összes műfaját megjárta és mindenhol nagyon jól teljesített, ráadásul a hangja is szerintem rugalmasabb, mint Halfordé vagy Dickinsoné. És bennem ez a téma csak azért merült fel, mert mikor megtudta ország-világ, hogy jön ide a Maiden, akkor elkezdik elővenni, hogy ,,de a Priest azért mégiscsak jobb...".
Talán: 1, Rhyme... 2, Phantom Of The Opera 3, Running Free/Prowler 4, Die With Your Boots On 5, Flash Of The Blade Lehet, hogy holnap már más. De egy biztos: a két No1 album számomra az Első és a Powerslave - már nagyon régóta!
Persze, hogy haverok! :-))) A közös dalnak a címe The One you Love To Hate, és ezt élőben is együtt nyomják Halford Live Insurrection lemezén. Ölég goromba egy nóta.
Azóta van legújabb kiadás is, ami a mostani turnéval - a Szigetes koncertig kb. - követi a sztorit. Hasonlóan jó áron, mint a második kiadás, csak szebb borítóval, meg tördeléssel.
Így van, van egy közös daluk is! Sőt, volt egy turné, ahol Dickinson volt a sztárvendége a Priestnek, és a Free-től a Wishing Well-t énekelte. De már többedjére hallom, hogy ezt a két bandát állítják szembe egymással. Dickinson vagy Halford kérdést is ötvenedjére hallom, és még mindig nem látom semmi értelmét, mert a két fickó hangja nagyjából ég és föld. Meg a quarton olvastam, hogy Halfordnak 4 oktávos a hangterjedelme. Ez azért már kicsit sok. Rob papának van fejhangokkal együtt nagyjából 3 oktáv. És már ez is iszonyatosan sok. Négy oktáv az valami hihetetlen ritkaság. Nekem összesen kettő darab énekes jut eszembe ekkora hangterjedelemmel: Pavarotti és Bobby McFerrin(lehet, hogy rosszul írtam a nevét). Ehhez plusz adalék, hogy vicc-nem vicc, de Zámbó Jimmy elvileg Pavarotti legmagasabb C-jére még egy D-t rá tudott nyomni. Most ezt higgye el aki akarja, én nem kommentálom, de nem is tartom elképzelhetetlennek. Tehát a négy oktáv az nagyon ritka. Én rock énekesekből egyről hallottam, aki megközelíti: Michael Kiske. Ő majdnem négy oktáv. Halford a fasorban sincs. Ennyit a quartról újfent. Amúgy én Robby bá't nagyon csípem, de a Maiden a kedvenc bandám és elsősorban Dickinson hangja miatt, számomra karakteresebb, mint Mr. Priest. Amúgy ha a quart annyira ki akarja kiáltani a metál főistenét, akkor annak csak egy neve lehet szerintem, és az se nem Halford, se nem Dickinson, hanem mindössze három betű: Dio.
Quartot atommal porig bombázni, a helyét sóval behinteni, a túlélőket kötél általi villamosszékre ítélem. Többet a közelébe sem megyek annak a weboldalnak csúfolt vminek.
"Iron Maiden vagy Judas Priest?" jellegű kérdésre egyértelmű a válasz: nem Bruce Dickinson, hanem Rob Halford a heavymetal visítva száguldó főistene, tíz évvel ezelőtti coming-outja meg csak tovább növelte tekintélyét
Miért kell a Priestet és a Maident összehasonlítani? Szerintem távol állnak egymástól, oké hogy ugyanaz a műfaj, de szerintem közel sem összehasonlítható. Szerintem meg Dickinson jobb énekes Halfordnál, bár Rob bá' meg nagyobb ikon. A kulturház maiden interjúban is a hammerworld-os csávó állandóan a Priest-tel jött. A Maiden jóval több lemezt adott el, úgyhogy szerintem a Priest fanok csak irigykednek(én is szeretem a Priestet, mielelőtt bármi rosszat gondolnátok...). De miért kéne dönteni, hogy melyik a jobb? Amúgy meg Bruce és Rob nagy haverok, és soha nem volt köztük semmilyen rivalizálás.
akkoriban egy eredeti EMI műsoros kazetta maga volt a csoda!!!!
7-8 oldalasra kihajtható borító, színes képek, DALSZÖVEGEK....
Mai fülnek elképzelhetetlen, hogy akkoriban egy-egy album mekkora hangzás különbségekkel jutott el a hallgatósághoz, attól függően, hogy miként szerezte be az ember.
-bakelitről méregdrága Pioneer hifi-n vették át 100 ft-ért jó drága chrome, vagy netán metal kazettára, de nem sajnáltam erre a pénzt :))), vagy
-az adott üzlet
( amit említettetek: Nagy diófa u. szintén szent hely volt, előbb talán Hunky-Punky, később Hurrikán néven ) (Metal Bunker)
által előállított, ragasztott matrica a kazin ( merthogy az eredetin majdnemhogy gravírozva volt az ÁTLÁTSZÓ müanyag kazettaházba a dalcím, játékidő...)
-vagy totál lebutított kalóz....
Csatlakozom, Bécs 1989 Gerngross áruház, Powerslave EMI kazi nekem is az első eredeti, úgy emléxem 125 schilling volt.... család dobott egy hátast, de hát a kicsi fiuknak kellett :)))