Arra szavaztunk március 9-én, hogy 2009-től töröljék el a vizitdíjat, a korházi napidíjat, és az oktatási hozzájárulást. Ehhez képest teljes az egyetértés a pártok(!) között, hogy már idén április 1-től töröljék el ezeket a díjakat, a népszavazás eredményét nagy ívben leszarva.
Mert az idei kölségvetés fejezetei le vannak zárva...melyeket persze lehet módosítani, de abban a pillanatban a népszavazás kérdései érintik az idei évi költségvetést... Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni? Az AB azt mondta, azért lehet népszavazni, mert a kérdések nem érintik a költségvetést...na, most ebből az következik, hogy, ha érintik, akkor meg nem lehetett volna népszavazni...ha most utólag mégis érinthetik, akkor érvénytelen a népszavazás....teljesen világos...
A népszavazás eredménye szerinti 2009-es határidőben semmi ok nincs rá. Viszont ha a politikai elit ennél előbb akar változtatni, azzal sérti az orvos jogbiztonságát pl.
Az adók befolynak, és utána már pecunia non olet van, ott lebzselnek a költségvetésben, újraelosztásra várva. Felőlem a prostitúcióra kivetett adóból is finanszírozhatnak űrkutatást, kit érdekel?
Van pár adó, ahol a felhasználás meg van cimkézve, például a benzin jövedéki adója, asszem részben útépítésre és fenntartásra fordítandó, de nem sok ilyen akad. Ha a Fidesznek ez a megoldás a liblingje, ám legyen.
Más kérdés persze, hogyha bármely okból csökken a játékgépek forgalma (például mert a játékfüggő emberek valailyen varázsütésre átállnak buddhista szerzetesnek), akkor megbicsaklik a finanszírozás.
Tudod alapelv, hogy egy jog gyakorlásában a joggyakorlás pillanata a mérvadó. Ha most mégis visszahoznák az 1997 előtti 50%-os érvényességi küszöböt, ettől még nem kellene azonnal és automatice kilépnünk a rohadt NATO-ból, meg az EU-ból se...
Qrvára nem érdekel senkit soha, hogy utólag mivé minősítenek egy dolgot, a kérdés az, hogy a megtörténtekor mi volt. De szerintem ezt t is tudod...
Dehogynem. Nem lehet költségvetési tétellé válljon, mert abban a pillanatban már érinti a költségvetést...azaz nem áll meg az AB állásfoglalása, mely szerint....
Pardon, de egy népszavazási kérdés úgy szól, ahogy szól.
Határidőt jelölt meg. Tehát nem azt mondta, hogy január 1-től azért, mert nem lehet előbb, hanem azt mondta, hogy január 1-től. Nem láttam mást a szavazólapon.
Természetesen ettől a törvényhozó eltérhet, miért is ne térhetne el, ez egy törvény, amit akkor változtat meg - népszavazás nélkül is - amikor akar.
Csak éppen félő, hogy így megint kapkodás lesz.
A praxisok fejlesztettek, lízingeltek, felvettek képzett munkaerőt, asszisztens, most akkor egyik pillanatról a másikra felrúgják? Kinek jó ez? Kinek lenne jó a helyzet rontása?
Van tehát abban igenis valami, hogy ne növeljük a bajt, van egy jókora határidő, lehet épelméjűen végiggondolva dönteni, kitalálva a kompenzáció módjait, amelyek ráadásul sokfélék lehetnek, és azt mondani, hogy amikor ezzel megvagyunk, közös megegyezéssel! - akkortól el lehet törölni. Mondjuk májustól.
"Az alkotmánybírák politikai indíttatásból kerestek és találtak egy kiskaput, ami szerint, legalább is szerintük, a jövő évi költségvetés nem költségvetés."
Szó sincs róla. Csak épp még nincs kész.
"Tehát az idén egy vasat sem szabad pótolni az idei költségvetésből."
Akkor a pénznek nincs (rulett)szaga alapon miért is baj, ha történetesen az eü-ben kerül felhasználásra, nem pedig egy Bammeg és Tsa Kommunikációs - merő véletlenségből kormányközeli-Kft bevételét növeli?
Annyi a lényeg, hogy mi ndenképp azok fizetnek, akik adóznak. Ellentétben a vizitdíj rendszerével, ami 8 millió felnőttet vont be az EÜ finanszírozásába, mégha egy jelképes, 300Ft-os összeggel is.
Az Új Többség Erős Magyarországa viszont játékgépekből fogja finanszírozni az EÜ-t. Sok sikert hozzá, kellemes sorsjegykaparást.
Hát ez csak jogi csűr-csavar sztem...amúgy meg erre is van kiskapu. Nem köll elfogadni majd a jövő évit és akkor nem köll belőle pótolni sem...jogszerű...
"Ha a kormány az idei költségvetésből pótolná a kiesést, egyből költségvetést érintő kérdéssé avanzsálna a népszavazás...amúgy sztem már a kérdés felvetése is azzá tette..."
Az alkotmánybírák politikai indíttatásból kerestek és találtak egy kiskaput, ami szerint, legalább is szerintük, a jövő évi költségvetés nem költségvetés. Tehát az idén egy vasat sem szabad pótolni az idei költségvetésből. Pont.