A legfontosabb paraméterek a kupadöntővel kapcsolatban:
1. Phoenix aréna
2. 2003. Május első hétvégéje
3. Debrecen-Olaj
4. 74-97 vendégsiker
5. Vezeti: Váradi, BTOM
Az utolsó három percben 3 pontra felzárkózik az Debrecen, de Váradi és BTOM hathatós közreműködésével felülkerekedünk, mert minden debreceni kézletörést és lábkigáncsolást lesz arcuk lefújni, mint tette azt V. tavaly is. :-)))
A receptet a kis Fodor viszi :-)))
A helyesírásunk című könyvecskében ez áll: külön irandó, ha a nem csak, nem csupán jelentéssel bír: megveszi, nem csak nézi (nincs közte vessző)
Egy nyelvtani fórumon pedig ezt találtam:
A következőképpen lehet a legkönnyebben megjegyezni, hogy mikor kell a nemcsak-ot egybe írni: ha a nemcsak-ot tartalmazó mondat után következik egy mások tagmondat (, amely rendszerint hozzátold valamilyen jelentéstöbbletet a nemcsak-os tagmondathoz), akkor egybe kell írni. Ha nincs ilyen értelmű tagmondat, illetve a nem a hangsúlyos, akkor külön írjuk. Egyébként az esetek túlnyomó többségében a nemcsak egye írandó! Viszonylag ritkán fordul elő, hogy külön kellene írni.
baráti üdvözlettel, örülve a Falco második helyének: vazsi
Már a régi görögök is megmondták:
Mindig olyan stílusban kell válaszolni, amilyenben a kérdést föltették.
Próbálom megértetni Csabesz barátunkkal, hogy annyi tiszteletre számíthat másoktól, amennyit ő ad magából. Tehát nevelő célzattal teszem, amit teszek. Meglátjuk, mire jutunk.
ui.: Csabesz készülj fel, eddig kevesen tudtak "ledumálni"! ;-)
Ivkovicsról annyit mindenképp érdemes megemlíteni, hogy zseniálisan tud szabálytalankodni. Ez csapata szempontjából óriási pozitívum és higgyétek el ehhez is kell tudás. Kedvenc trükkje a palánk alatt az amikor az ellenfél centerének kezét befogja a karja alá. Ilyenkor az áldozat nem igazán fér a labdához ám ha szabadulni próbál úgy hogy kihúzza a kezét, vagy elindul valamerre Sztojan természetesen azonnal elesik.
Ezt annyira profin csinálja, hogy általában nem veszik észre. A kaposvári kupadöntön Jurgilas 5. hibája ennek volt a következménye azzal a különbséggel, hogy nem a palánk alatt történt és Ivkovics indult el.
Komolyan mondom vagy háromszor néztem meg a lassítást míg észrevettem, hogy ezúttal kivételesen nem a litván szabálytalankodik, mert a karja ezúttal is fogva volt. Teljesen úgy nézett ki, mintha Vaido esne neki hátulról.
Well, belfera, ajánlom, hogy frissítsd a mailboxodat és szorgalmasan törölgesd a Bubic és saabee által küldözgetett jpgéket, amiken általában két vagy több nagyon kemény szőke csaj hatalmas és nagyonkurvajó szilikoncickókkal a kamera árnyékában kényezteti egymást, mert pénteken olyat kapol, falat rakol... :-)))
Egyébként olyan nagy színvonalesést én nem tapasztaltam a bckormend vendégkönyvében, igaz, hogy sok paréjt át kell ugrálni, de a nívósabb hozzászólásokat e nélkül is el tudom olvasni (Bélabá, kwest, meg van vmi belfera gyerek, de őt csak úgy hallomásból...). Ismered Bélabát? Elég régi motorosnak tűnik...
Albamama!
Yes, valszeg igazad van, de egy kicsit én is meglepődtem az albakosaras új fórum csekély hozzászólás-mennyiségén. Én úgy vagyok vele, hogy itt az indexen vannak olyan látogatók, akikkel értelmesebben tudok beszélgetni kosárlabdáról. Megpróbáltam én ezt a régi Albafórumon is de a reakciók nem tetszettek, aztán már nem is mentem arra az oldalra. Szóval ha véleményem van azt úgyis ide írom le, esetleg ha akad olyan téma odaát, akkor átnézek, de egyébként nem tartom valószínűnek.
Bíróverésről én is hallottam pletykaszinten, de mivel ez Stolét negatív színben tünteti fel, így erről nem beszélünk. :-)))
BTOMOT FIBA bírónak !!! (:-PPP, ma olyan nyálas a reggel...köd, trutyi meg minden...:-))
Csak tegnap sikerült megnéznem az ASE-Fehérvár meccset. A tábla összedőlést külön is figyeltem, mert nekem is furcsán hangzott, hogy magától összedőlt.
De tényleg így történt! :))) Nézzétek meg!
10 napos bujdoklás után visszatért hozzánk Csabesz, köszöntsük háromszoros guráááá-val.
Rögtön egy lényegretörő kérdés:
"...amúgy meg kit érdekel kinek fújtak az Ase-alba meccsen????"
Elárulom Neked, honnan lehet megtudni, hogy kit érdekel. Azokat, akik hozzászóltak a témához.
Látod ennyire eccerű a válasz.
Te viszont elmaradtál az Alba-olaj elemzésével.
A vendégkönyvünkbe regisztráltál már? Igyekezz! ;-) Ja és mégvalami, holnap (kedden) adja az m2 a hokidöntő 4. meccsét, vegyél pár üveg sört, aztán szurkujjál 1000-rel a bikáknak (úgyis pirosak)!
Oilbojsz forevööör!
OAZIS!
"az Albakosaron igencsak 10 alatt van a hozzászólások száma, pedig a fórum üzemel már 4napja. Nem tudom mennyi lenne ohne regisztráció mellett... "
Nos értelmes hozzászólás kb. ugyanennyi lenne, viszont hozzájönne plusz 30 anyázás.
vazsi!
pl.: A Falco megnyerheti a bajnokságot? Nem, csak 2. lehet legjobb esetben is. (Ui. 1. az Alba lesz :-))
Bubic!
Tény hogy csak 700-an voltak de sajnos mostanában nem megy annyira a csapatnak hogy 1800-2000en jöjjenek meccsre + kikaptunk előtte Pakson 25el+ "kisebb" ellenfelek ellen is kevesebben jönnek+ egy időben volt a Falco, a Körmend és a Haladás foci meccse is.hát ezek sajna mind közre játszottak.
Vazsi!
Asszem erről már írtam, de amit tudok most leírom még egyszer.Szóval két héttel ezelőtti állapot szerint már 3-4hónapja nem kaptak fizetést a játékosok.Ez így igaz is, de hogy mára kaptak-e vmi pénzt azt nem tudom viszont a vészharangok kicsit mintha elhalkultak volna.Talán kaptak vmi pénzt.talán.
Ivko most adja az ártatlan kisdiákot a kapostvben :-)) nagyon király :-)
imádom az akcentusát!
(valami ilyesmit mondott, hogy szerencsére mi nem akartunk bunyót, mert akkor ott mindenkit levert volna) hehe. de csak fél füllel hallgattam, megnézem megint ugyis reggelig ismetlik
Még nem üdvözöltelek!Üdv!
Tetszik a véleményed a Stojanról.Valahogy én is így látom csak az a baj,hogy sokszor más bírók nem így látják és el van könyvelve alattomosnak.
Szombaton szrintem rosszul fogalmaztam mert úgy látom,hogy azt vetted ki a szavaimból,hogy pénz hiányában feladjuk a szerdai kupameccset.
Pontosan úgy értettem,hogy szerintem inkább a bajnoki volt a fontosabb a csapat számára mint a kupameccs főleg azok után,hogy kikaptunk itthon 3 ponttal ráadásul a csapat se dúskál az anyagiakban és ki fog emlékezni arra,hogy bejutottunk a négyes döntőbe.+megint kezdenek sérülgetni a srácok.
Szóval szerintem sörmeccs lesz.Nekem sokkal fontosabb egy bajnoki ezért is örülök nagyon a körmendi győzelemnek.
Üdv beléd!
"B*tok a kupátokat-Hej-hEj!!!" :o))))))
Szevasztok!
Szolnokiak meg tudnátok mondani,milyen sorrendben és egészen pontosan mikor megyünk Paksra és Dombóvárra ? Vagy az én sorsolásom tök sz@r,vagy a hunbasketen írtak ki marhaságot... - valószínűleg az előbbi igaz.
Szerdán bemasírozunk a 4 közé a kupában!
A pályán szeretnék eldönteni a továbbjutás kérdését
Kaposvár
A Kaposvári Klíma-Vill KK vezetősége hétfőn délután megvizsgálta a múlt szombati Marc-Körmend-Kaposvári Klíma-Vill KK bajnoki kosárlabda-mérkőzés után történteket és az alábbi levelet jutatta el a körmendi klub, illetve az MKOSz FHA NB I Versenybizottságához.
Fodor Sándor
Elnök Úr részére
Tisztelt Elnök Úr!
A Kaposvári Kosárlabda Klub Kft. nevében az alábbiakról tájékoztatlak. A szombati bajnoki mérkőzés után történtek mellett nem mehetünk el szó nélkül. A találkozó lefújását követően csapatunk készült bevonulni az öltözőbe, amikor csapatotok 9-es számú játékosa, Hainje hátulról, két kézzel erőből meglökte a mi 15-ös számú játékosunkat, Ivkovicsot aki emiatt nekiesett a Körmend 7-es számú játékosának, Toromannak, aki ezt támadásnak vélve állon ütötte Ivkovicsot, kinek felrepedt az álla. A másfél centis zúzott sebet össze kellett varrni, melyről ambuláns lap áll rendelkezésünkre. Az ezt követően kialakult dulakodás csak egyes játékosok és vezetők magatartása miatt nem alakult át tömegverekedéssé, amennyiben bármely kaposvári játékos visszaütött volna, az esetnek súlyosabb következményei lettek volna.
Sajnálatosnak tartjuk, hogy az eseményekbe a szurkolók is bekapcsolódtak, közvetlen közelről szidalmazták és köpködték játékosainkat. Ezeket a birtokunkban lévő - a helyi televízió által készített - videó-felvétel is egyértelműen tanúsítja.
Tájékoztatlak arról is, hogy mivel a kialakult hangulat miatt játékosainknak gyorsan kellett az öltözőbe menni, néhány tárgyukat nem tudták magukkal vinni a kispadról. Mire visszamentünk, kettő Converse feliratú törölköző, továbbá három bemelegítő póló (Simon, Varga és Fülöp felirattal) eltűnt, azok később sem kerültek elő.
A fenti események miatt a szerdai kupamérkőzés miatt csapatunknak komoly aggályai vannak játékosaink és szurkolóink biztonsága miatt. Természetesen szeretnénk, ha a továbbjutás a pályán dőlne el, de meg kell, hogy értsd, csak abban az esetben vállaljuk az elutazást, ha garantálni tudjátok az alábbi biztonsági intézkedések megtételét:
- a kispadunk teljes biztonsága, esélyt sem hagyva arra, hogy bármely szurkoló annak közelébe jusson, oda tárgyat dobhasson vagy oda köphessen
- a mérkőzés előtt, alatt és utána az öltözőből a pályára - és viszont - jutás alatt ne érhesse inzultus játékosainkat, illetve a kísérőket, vezetőket
- csapatunk felszerelési tárgyainak biztonsága garantált legyen
- amennyiben lennének kaposvári szurkolók, az ő részükre biztonságos, elkülönített szektor biztosítása, a mérkőzést követően a csarnok biztonságos elhagyásának biztosítása (kedd este 18 óráig jelezzük, érkeznek-e és milyen létszámban kaposvári szurkolók)
A fent már írtakra hivatkozással tehát tisztelettel kérlek annak írásos megerősítésére, hogy rendezőként garantálni tudjátok a fenti biztonsági kéréseink teljesítését. Amennyiben ez az írásos garancia kedd 10,00 óráig megérkezik, úgy vállaljuk az elutazást.
- 2 -
Hangsúlyozom, hogy a fent leírtak miatt nem kívánunk eljárást kezdeményezni sem a Körmend, sem a verekedő játékosok ellen, csapataink hagyományos jó kapcsolatát szem előtt tartva bízunk abban, hogy a szombati eset egyedi történés volt, de játékosaink biztonsága miatt lépéseket kell tennünk. Tudjuk, hogy a klubotokkal szemben érvényes fegyelmi döntés van hatályban egy zárt kapus mérkőzésre, de ezt semmilyen módon nem kívánjuk a magunk javára fordítani, mert álláspontunk szerint a kosárlabdát a szurkolók szórakoztatásért és saját magunk pályán elért sikereiért játsszuk. A fenti eseményekre úgy véljük, nincs szüksége az amúgy is ezer sebből vérző sportágnak.
Levelemet az országos szövetség szakszervéhez is eljuttatom, de csak azzal a céllal, hogy ők is nyújtsanak segítséget a szerdai mérkőzés biztonságos lebonyolításához.
Tisztelt MKOSz FHA NB. I. Versenybizottsága!
A Kaposvári Kosárlabda Klub Kft. nevében kérem, szíveskedjenek a rendelkezésükre álló eszközökkel segíteni a március hó 12. napjára kiírt BC MARC Körmend - Kaposvári Klíma-Vill KK magyar kupa mérkőzés zavartalan lebonyolítását. Kérelmünk indokolásaként a múlt szombati bajnoki mérkőzésen történt, jelen levelünkben írtakat adjuk elő. Nem kívánjuk, hogy a körmendi csapat vagy annak Hainje, illetve Toroman nevű játékosai ellen eljárás induljon, de szeretnénk a szerdai mérkőzést biztonságban lejátszani.
Kérjük, szíveskedjenek a kérdést a keddi VB-ülés napirendjére tűzni.
OAZIS!
Én úgy emléxem, hogy Sztojan fiatal csikó korában 2 éven belül megvert 2 bírót, és a második eset után örökre eltiltották, de az edzője kiállt mellette és vállalta érte a felelősséget, így tovább játszhatott. Persze valószínűleg nem ezért jött át Magyarországra. Egyébként úgy tudom, hogy nem sokon múlott, hogy nem Körmenden kötött ki, ugyanis nálunk is képben volt, de a vezetőség végül inkább Klisurát választotta.
A regisztrációt csupán a körmendi vendégkönyv esetében forszírozom, ugyanis az ottani színvonal lassan a béka segge alá süllyed, ráadásul állandóak a gusztustalan, név nélküli rágalmak.
Biztos vagyok benne, hogy eleinte nálunk is roppant kevés lenne a hozzászólás - ahogy például ez a topik is igen nehezen indult be - de idővel mindenki venné a bátorságot a regisztrációhoz, és kialakulna egy sokkal barátibb légkör. A teljes indoklást nincs kedvem még1x leírni, akit érdekel megtalálja a bckormenden. Mindenesetre én a mennyiség helyett inkább a minőséget tartom fontosabbnak.
Ja, ha jól láttam már regisztráltál is az albakosáron. Most akkor, hogy is van ez??? :-)))
Hú, nagyon kíváncsivá teszel, péntektől 5 percenként csekkolom a mélem. :-)))
Sporttárs!
El nem fogod hinni, hogy kitől hallottam, hogy az Alba nem törte össze magát a kupameccs visszavágóján. :-))) Ha érdekel, kérdezd meg rostast, neki már mondtam telefonban, és ő nem hitetlenkedett ennyire. Annyit azért elárulok, hogy tuti forrás - mint általában. :-))
Ha holnap aktivizálódna is a zártkapus büntetésünk, az akkor is leghamarabb a Falco ellen lépne jogerőre, ugyanis biztosan lehet fellebbezni, vagyis végleges döntés csak jövő kedden születne meg.
1. A Kaposvár minimális győzelme szvsz megérdemelt!
2. A játékvezetők nem tudták kézben tartani a meccset, tévedtek ide-oda, de inkább a Kaposvár kárára!!!!!!
3. Az Ivkovicsot szidalmazó tömeget az alany provokálta azzal, hogy labda nélküli(!) szituációban megrúgta Istit.
4. Nem vagyok biztos abban, hogy esetleges körmendi győzelem esetén a történtek másképp alakultak volna...........:-(((
5. Nézőtéri rendbontásról nem beszélhetünk, hiszen szurkoló még a közelébe sem került vendégjátékosnak. Ez számomra azt jelenti, hogy az esetleges pályaválasztói jog megcserélése nem lehet indokolt, mint ahogy a zártkapus meccs sem!
6. Ezt azért írom külön, mert nem a szombati meccshez kapcsolódik, de láttam én már verekedő biztonságiakat Kaposváron is...............
Olvastam a hozzászólásaidat más fórumokon, ahol erőlteted a regisztrációt.
Nem tudom hogy miért (lehet, hogy még nem értesültek Róla a fehérváriak-vagy inkább a szolnokiak ?? :-)), de az Albakosaron igencsak 10 alatt van a hozzászólások száma, pedig a fórum üzemel már 4napja. Nem tudom mennyi lenne ohne regisztráció mellett...
Szóval szerintem ez inkább ilyen pszichés cucc, én sem szívesen regisztrálgatok...Ezért szerettem régen az albakosar.hu-t...:-))
Lassan küldenék neked egy bizalmas emailt úgy a hétvége felé, légy résen (nono, azért nem kell megijedni...:-)))