A vége: 103-72! :-(((
Ez van, végülis nem meglepő az eredmény, főleg Isti és Denis nélkül.
Más.
Csarnok témában:
Az egész városnak épülne a csarnok
Biztató tervek Fodor Sándortól a kosárlabdacsapat háza tájáról
2003. jelentős év a körmendi kosárlabdaklub életében. Ha minden reményük teljesül, az edzőváltás ellenére is jól teljesítő csapat ősszel már egy teljesen átalakított, minden igényt kielégítő sportcsarnokban folytathatja munkáját. Erről és a klub jelenlegi helyzetéről, illetve jövőbeli terveiről kérdeztük Fodor Sándort, a Marc-Körmend ügyvezető igazgatóját, aki az építkezésről az alábbiakat nyilatkozta.
-1976-ban épült a városi sportcsarnok annak apropóján, hogy a kosárlabdacsapat felkerült az NB I-es csapatok listájára. A csarnok jelenlegi szerkezete és kialakítása az 1985-ös átalakítás óta változatlan. Az épület rendkívül elhasználódott, korszerűtlenne vált. Emellett számtalan hiányossággal is számolni kell, ilyen például a büfé vagy a mellékhelyiségek problémája. S maga a játéktér sem alkalmas nemzetközi mérkőzések játszására. Mindenképpen megérett egy alapos átépítésre. Az utóbbi hónapokban egy olyan kapcsolati rendszer jött létre az olasz Benetton Treviso és a körmendi klub között, mely előrevetíti egy komolyabb együttműködés lehetőségét, különösen az utánpótlás területén. Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra kialakítása.
Ennek érdekében a klub felvette a kapcsolatot Bebes István polgármesterrel, majd részt vettek egy megbeszélésen dr.Szilvássy György közigazgatási államtitkár úrral, ahol tisztázták a minisztériumi támogatás elnyeréséhez szükséges feltételeket.
Az önkormányzat képviselő-testülete 35 millió Ft-os támogatást szavazott meg a költségvetésben a sportcsarnok bővítésére, s további 10 millió Ft értékben apportált földterületet a leendő parkolók kialakítására. Az állami támogatáshoz az önköltség 50%-át önkormányzati és vállalkozói önrészből kell fedezni, ez utóbbi rész megszervezése Fodor Sándor feladata volt. Miként elmondta:
-Amit Körmenden ez ügyben meg kellett tenni, azon túl vagyunk. A kötelezettségvállalások ott vannak a minisztériumban, és most-a sport nyelvén szólva-"a minisztérium térfelén pattog a labda". Ha a támogatást elnyerjük, akkor nag valószínűséggel együtt lesz a pénz a beruházáshoz. Mivel az állami részvétel igen nagyfokú, közbeszerzési pályázatot kell kiírni a tervezéstől a kivitelezésig. Ezt követően, valamikor a nyár elején elkezdődhet az építkezés.
Terveik szerint a csarnok a nyugati oldalon lévő parkoló felé, illetve a déli főbejárat felé bővülne. A nyugati részen lenne egy fix lelátó kényelmes ülőhelyekkel. A pálya is odébb kerülne, a túlsó oldalon pedig mobil, kihúzható lelátó lenne, így tulajdonképpen arénaszerűen működne az egész. Az átalakítás során lekerülne a mostani kazettás álmennyezet is, hiszen eléggé balesetveszélyes. A földszinten, a fix lelátó alatt egy kondicionálóterem és egy szauna lenne. Ezek mellett egy-egy palánkos, üvegfallal körülvett, kis pályát alakítanának ki, ezt a játékosok és az iskolások ingyen használhatnák, baráti társaságok pedig bérelhetnék.Sőt, még egy szurkolói klub is kapna itt helyet. Az első szinten helyeznék el a klub irodáját, amely egyben V.I.P. szobaként és szükség esetén konferenciateremként is funkcionálna. A mostani öltözők helyére pedig mellékhelyiséget telepítenének, megoldva ezzel a déli rész mosdóproblémáját. Egy szinttel feljebb egy kerengőt alakítanának ki, a mostani klubhelyiség helyén pedig a büfét.
-Tervezzük még egy szurkolói bolt megnyitását, ami a csapat relikviáit árusítaná és tárgyalások folynak az ügyben, hogy a Benetton néhány terméke is ide kerülne a szponzoraink termékeivel együtt. Én azt gondolom, hogy szakmai oldalról is és a szurkolók szempontjából is korszerű, megfelelő csarnok lesz. Terveink szerint ősszel befejeződik az átalakítás.
Fodor Sándor hangsúlyozta, hogy ez a csarnok nem csak a kosárlabdacsapat csarnoka lesz, hanem az egész városé. A kézilabdától a tömegsporton át minden bekerülne, sőt városi rendezvényeknek, iskolai, szabadidős, kulturális programoknak is otthont adna az intézmény.(...)
Szevasztok!
Kupadöntővel kapcsolatban : szerintem nincs kosaras körünkben olyan,aki ne számított volna arra,hogy a Debrecen rendezheti a kupadöntőt.A (sokak szerint irányítottan végbement) sorsolásról : hiszek az ügy tisztaságában,és nagyon remélem,hogy semmi taktikázás és egyéb humbuk nincs az egészben.
ZOLCSI,lao és a "többi" debreceniek!
Természetesen tisztában vagyok vele,hogy a Vadkakas tábor nem egyenlő a Loki - táborral,de az ősszel bennünket megtámadtak - ez nem hangulatkeltés,hanem pusztán tény.És nagyon nincs kedvem mégegyszer ilyen kellemetlen élmény részese lenni.A két csapat szolnoki bajnokiján sem a csarnokban,sem azon kívül sem érte semmiféle atrocitás a hozzánk ellátogató Vadkakas szurkolókat - ezt egyben vegyétek egy képletes üzenetnek,miszerint mi egyáltalán nem akarunk balhét a két szurkolótábor között.
Azt is tudom,hogy mindkét táborban jelen vannak olyan "elemek" (értsd : hulla részeg,barbár módon viselkedő és mindenkibe belekötő,magát szurkolónak valló egyén),amelyek fokozzák a balhé veszélyét.Nekünk,azaz az úgymond "normális" drukkereknek a feladatunk,hogy próbáljuk az ilyen egyéneket megakadályozni áldásos tevékenységükben és nem szabad felülnünk a provokációnak sem,akármelyik oldalról is "érkezik".
Ennyi.
Hibátlan,szervezett rendezést és balhétól mentes,sportszerű szurkolást kívánok nektek!
Fish, saabee,
Tudtam én, hogy valami furmány van a dologban :-))
Bár az én józan paraszti eszemmel a telitalálat az amikor minden eredményt eltalál a delikvens (lásd totó)
csocsi
Érdekes, hogy amikor oilboys írta le, hogy szerinte milyen párosítás lesz nem emelgetted ennyire a hangod.
A gond az, hogy nem is igazán érted miről van szó. Szó nincs itt arról, hogy hányszor tángált el idén minket a Debrecen, mindössze annyi a lényeg, hogy a három "vendég"csapat közül a mi gárdánk jelenti a legnagyobb veszélyt a hazaiak számára. Úgy érzem a jelenlegi helyezések is ezt mutatják. Vagy te másképp gondolod?
Nem igazán értem melyik mondatomból érzékelted, hogy lenézném a debrecenieket, ezért kérem kopizd be ide.
Egyébként köszönettel tartozom az infóért, hogy a Vadkakasok nem Loki, hiszen erről nekem, mint debreceninek fogalma sem lehet.
Félretéve a marhaságot,biztos izgalmas lészen,ha körmendi és szolnoki hordák lepik el Debrecent.
Szerintem a lokisták nem fognak ölbetett kézzel ücsörészni.
Főként,ha a focisták is odahaza játszanak esetleg...biztos nem fognak elzárkózni egy kis erőszaktól.
Egyszer már ugyebár mi is összefutottunk egy nagyobb csoportjukkal,hát balhé ugyan nem lett,de nem voltak túlzottan barátságosak(annál inkább full részegek).
Igaz a kosárlabda nem kötötte le őket túlzottan és mivel közöltük velük,hogy nem lesz csihi-puhi,agy elballagtak haza( vagy egy újabb kocsmatúrára).
Ennyi.
10.6 miller volt a nyerő összeg...infóim szerint.
Állítólag paraszthajszállal maradtunk le,de lehet,hogy csak az ár feltornászása volt a cél...:))))))))))
Így aztán most az esetleg anyagilag kevésbbé jól álló körmendiek szorongathatják a kezünket...mert ugye ebből az összegből részesedik mindenki...
Helláj!
Kakasok-MTE H13
A kupadöntőre ezren megyünk!
+ezer Paksi+ ezer Körmendi az 3000.
Marad még hely 3500 Debreceninek is.
Irányított sorsolás volt és kész.A két tavalyi döntöst külön vették ,hátha újra összejön az álom döntő.Mi azért szálltunk ki ilyen hamar ,mert így marad lové a bírók megvásárlására:-))))))(Lásd Váradi)BTOM-nak meg van rendelve egy új mondeo.Ő már tudja a dolgát:-)))))).
Hajrá olaj forever!
"Jó hír, hogy a tavalyi árnál jóval olcsóbban sikerült megszerezni a rendezési jogot."
Egészen biztos infórmációm szerint ez NEM ÍGY VAN!(csúsztatás :-) (c)sporttárs )."Informátorom" szerint legalább annyit,ha nem többet... kellett leteniük az asztalra a debrecenieknek,mint a szolnokiaknak tavaly.
És hogy ezt miért nem lehet "bevallani".Nos az ok egyszerű.Jóval többet kellett fizetniük,mint amennyit szerettek volna rá áldozni.
Állítólag nekün is szándékunban állt elhozni a döntőt,azonban hiába mentünk el a pénzügyi keret adta lehetőségeinkhez képest a végsőkig ez kevésnek bizonyult.
Tévedsz! Én csak azt jövendöltem+, hogy a rendező mindenképpen elkerüli az ASE-t. De legyen, tételezzük fel a tisztaságot, ne beszéljünk irányítottságról és győzzön a tiszta sport!
"szoval erösnek erzem ezt a "mindenkeppen el kellett kerülniük a Paksot" velemenyt:))"
Egy bizonyos halasztott meccsel kapcsolatban nem fogalmaztál meg hasonló véleményt,értsd: ott azt a csapatot védted,amelyiket szinte a teljes mezőny végigvert már...
Ettől függetlenül egyetértek veled.
Bár azt egész egyszerűen elképzelhetetlennek tartom,hogy még egyszer kikapjunk a Debrecentől,akár idegenben is... /Bár a kupa sorsát a két meccsen mutatott játél,azaz az aznapi forma dönti el/
Feriba!
Mi ez a hatartalan magabizas? Azok utan, hogy a bajnoksagban oda-vissza vert titeket a Debrecen (amely meg veletlenül se Loki, azt a focistak es kezisek tartjak fönn maguknak) - szoval erösnek erzem ezt a "mindenkeppen el kellett kerülniük a Paksot" velemenyt:))
Egyebkent engem szoktak itt üldözesi maniasnak belyegezni, na ehhez kepest olvassatok el a kupadöntö es a sorsolas kapcsan keletkezett hozzaszolasitokat. (Nemo...:))!) Nem is tudom, lett volna-e olyan parositas, amelyben szegeny Vadkakasok nem kapjak meg a maguket:)
(Ha a Paksot kaptak volna az elödöntöben, Feriba talan azt irja, "iranyitott volt, mert azt hiszik, minket mindig legyöznek:". Szoval, a Debrecen szempontjabol ez a tipikus nincs rajta sapka-effektus...:))
Egyebkent paksi reszröl kicsit uj ez a hozzaallas, kicsit olyan, mint eppen veletek szemben volt meg nem is olyan regen Körmendröl vagy Szolnokrol. Szoval, ne kezeljuk le a Debrecent es ne szoljunk be neki csak azert, mert neki ujabb keletü a jo csapata... (Felig vicc csak.)