Nem tudja véletlenül valamelyikőtök, hogy mi volt a tegnapi edzőmeccsen? Már persze, ha meg lett tartva. Azt tudom, hogy a múlt héten még biztosnak tűnt.
Próbálok válaszolni.Persze ez végtelenül szubjektív lesz :-)
"Miért pont a Debrecennek kell aggódnia az elődöntőbeli ellenfele kilétéről?"
Most már nyílvánvaló,hogy a Debrecennek van a legnagyobb veszítenivalója.Ld. 2001 Kaposvár...
"Miért jelent az Atom nagyobb veszélyt a Vadkakasokra, mint az Olaj, vagy az MTE?"
Nézzetek a táblázatra,HEJJ-HEJJ! :-)
+ Azért az utóbbi két évben minden hazai döntőben ott voltunk...
"Miért nem a Paks aggódik azért, hogy elkerüljék a Debrecent?"
Ld. leső kérdésnél.
"Miért nem a szolnoki, vagy körmendi érdekek szerint irányítják a sorsolást?"
Ne legyél dilettáns!Erre a két csapatra nem igazán lehet elmondani,hogy a szövetség favoritjai lennének.Bár a Körmendet szeretik :-))
"Egyáltalán a sorsolás csak azért irányított, mert Debrecenben rendezik a döntőt?"
Azért talán a hazai gárdát mindig kicsit megtámogatják ilyen szempontból /kötelező hazai pálya (?)/
"Miért olyan elképzelhetetlen, hogy akár a kisdöntőben, akár a nagydöntőben a Debrecen újra nyerjen az ASE ellen? Talán előre tudni már, hogy milyen napja lesz akkor Sitku Ernőnek vagy Patrick Leenek?"
Egyáltalán nem elképzelhetetlen,de én hiszek benne,hogy ez nem sikerülhet.Főleg a rutinra+Fodor Péterre+az azóta már "beépült" Sssszmisssszre alapozva.No meg abból a két vesztes meccsből rengeteget tanulhatunk.
Egyébként a labda kerek...
A tegnapi cikk folytatása(tegnap már nem volt időm rá, hogy ezt a részét is beírjam):
(...)
A klub anyagi helyzetét illetően Fodor Sándor elmondta, hogy a Marc-Körmend nehéz helyzetben van a többi NB I-es csapattal szemben, elég csak összevetni mondjuk a székesfehérvári önkormányzat 70 milliós támogatását a körmendi 12 millióval. A klub elismeri, hogy a város nem tud többet adni, de mint mondta:
-Nekünk ugyanazon a bajnokságon, ugyanazokon a pályákon kell versenyeznünk, mint mondjuk az Albacompnak. Szerencsére azért akadnak "kiugrási pontok", melyek segítik a csapat kiemelkedését. Ilyen például a Benetton Trevisoval létrejött kapcsolat is, mely elsősorban a juniorképzés terén lesz igazán gyümölcsöző. Az olasz klub megbízta a körmendieket a legtehetségesebb játékosok felkészítésével, versenyeztetésével, amihez ők biztosítják a megfelelő szakmai hátteret. Ehhez azonban szükség van egy új, korszerű csarnokra, mely újabb lehetőségeket is hordoz magában, hiszen a Benettonos háttér vonzó lehet a befektetők és a potenciális szponzorok számára.
A bajnokságot illetően bizakodó az ügyvezető igazgató. Bár az elején elég sok volt a bizonytalanság, kapkodás, az utóbbi hetekben már kezd magára találni a csapat. Németh István visszatérése pedig az eredményeken is megmutatkozik. Az említett esetlegességek kiküszöbölése érdekében egy szervezettebb, fegyelmezettebb és ellenőrzöttebb klub létrehozása a cél.
-Az elmúlt években kicsit a "galery"-szellem működött kosárlabdázásban, amit én fontosnak tartok. Az egymásért tevés és akarás jó, hogy fönnmarad a csapaton belül, de azt is elvárjuk a játékosoktól, hogy partnerek legyenek a klub fennmaradásáért vívott harcban, ami bizonyos kötelezettségekkel jár.
Végezetül az utánpótlásról is ejtünk néhány szót, hiszen a juniorcsapat toronymagasan vezeti a magyar bajnokságot.
-Most egy nagyon jó évjárat jött össze-mondta Fodor Sándor-, egy-két évre biztosítja azt, hogy jó játékosokat adjunk a felnőtt csapatnak. Ennek szellemében nemrég 4+1 éves megállapodást kötöttünk Kutasi Gergővel, és ahogy Ferencz Csabi betölti a 18. életévét, ő is hasonló ajánlatot kap a klubtól. A következő korosztályoknál hiányoznak azok a tehetségek, akik korábban megvoltak, így sokkal jobban oda kell figyelni a kiválasztásra. Ezekben a korosztályokban is nagyon számítunk a Benetton Treviso segítségére.
Ez így, ebben a formában nem igaz.
Ha kikapunk Kaposváron, és a végén a Pakssal állunk hótversenyben 17 győzelemmel, akkor mi vagyunk az elsők. Viszont ha a Kaposvárral, akkor csak 2-ak vagyunk, ui. ők Fehérváron is nyertek.
Sziasztok!
Végre a végére értem a sok hozzászólásnak, amit korábban nem tudtam elolvasni, és most én is hozzászólnék a Kupadöntővel kapcsolatos témához. Nem értem miért támadjátok nagyon sokan a Debrecent?
Ez most csak a Főnix miatt van? Mert mióta megépült ez a csarnok erősen rászálltatok a kérdésre. Már a negyeddöntő sorsolása után is sokan ironizáltatok azon, hogy “micsoda véletlen” dolog ez a Vadkakasok-Veszprém párosítás. Akkor sem értettem miért gondoljátok, hogy valakik eldöntik, hogy teszem azt, idén a Debrecen jusson be a döntőbe, mert nekik szép az új termük. Jó, szerintem is átestek a ló túloldalára a programszervezők, hiszen abban az időben legszívesebben még a Szegedi Szabadtéri Játékokat is az említett csarnokban rendezték volna meg, de ennyi semmi több. Valóban kicsit nagy volt a felhajtás meg miegymás, így mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ha a “tarajosok” eljutnak addig, akkor megpályázzák majd a döntő rendezésének jogát. Viszont miért ne tennék?
Miért ne pályáznának a rendezésre? Van egy szép, új létesítményük, amit a “jóisten” ( bár tudom az olaj.:-))) is ilyen, és ehhez hasonló események otthonául teremtett. Teljesen természetes, hogy minél rangosabb rendezvényeket akarnak odavinni, ha már egyszer úgy néz ki ahogy. Kicsit úgy tűnik, mintha titeket ez zavarna és mindenképpen bele akarnátok kötni, hibát akarnátok találni ebben az egészben. Pedig szerintem nincsen.
Először is a Főnix nyilván azért épült, hogy használják, a négyes döntő pedig tökéletes lehet rá, hogy megtöltsék egy hétvégére. Én, mint semleges szurkoló semmi kivetnivalót nem látok benne, hogy Debrecenben legyen ez a dolog, de kezdem azt hinni velem van a baj. Pontosabban azzal, hogy semleges vagyok, mert úgy tűnik a másik három résztvevő csapat szurkolói, úgy gondolkodnak, hogy nem is a döntőn mutatott játék számít, hanem az, hogy a rendezés meg legyen, aztán már úgyis a hazai csapat nyer. Ez csak azért furcsa, mert az irányított sorsolásra utaló megjegyzéseitekből az derül ki, hogy elítélitek azt, ha a sikert csak pénzért osztják, másrészt pedig az is, hogy azt gondoljátok, hogy aki a licitálásnál megveszi a rendezést, az egyben a kupát is megveszi. Pénzért. Persze azt is szeretnétek azért, ha az általatok vélt, a rendezéssel járó előnyt a ti csapatotok tudná kihasználni, vagyis az venné meg a rendezés jogát, a győzelmet meg a kupát. Ugyancsak pénzért.
Ez nem ellentmondásos egy kicsit? Csak a példa kedvéért, én biztos szeretném, ha mondjuk a DVMSE megvásárolná (mert a licitálás miatt erről van szó) a rendezést, de nem sejtenék mindjárt gaz összeesküvést mögötte, ha végül egy másik, történetesen a Vasutas Csarnoknál jóval impozánsabb “helyszínnel” és több pénzzel rendelkező csapaté lenne a jog. Ami pedig a sorsolást illeti, csak néhány kérdésem van, de fogalmam sincs melyiknek pontosan ki lenne a címzettje.
Miért pont a Debrecennek kell aggódnia az elődöntőbeli ellenfele kilétéről?
Miért jelent az Atom nagyobb veszélyt a Vadkakasokra, mint az Olaj, vagy az MTE?
Miért nem a Paks aggódik azért, hogy elkerüljék a Debrecent?
Miért nem a szolnoki, vagy körmendi érdekek szerint irányítják a sorsolást?
Egyáltalán a sorsolás csak azért irányított, mert Debrecenben rendezik a döntőt?
Miért olyan elképzelhetetlen, hogy akár a kisdöntőben, akár a nagydöntőben a Debrecen újra nyerjen az ASE ellen? Talán előre tudni már, hogy milyen napja lesz akkor Sitku Ernőnek vagy Patrick Leenek?
Bár a megbundázott sorsolás eszméjét sem vehetted tőlem, mert pusztán azt elemezgettem, ha a debreceniek választhatnának, akkor mi lenne nekik a legjobb.
Egyébként szerintem sem volt stikli, márcsak azért sem, mert a sorsolás a licit előtt volt. Mivel az ASE 10 milkával ugrott neki (ennyivel múlt évben lehet, hogy elnyeri), így 100 %-ig senki nem lehetett biztos a hajdúsági rendezésben. Ezért is adtam hangot előtte annak a reményemnek, hogy hátha nekünk jön össze.
Felépülnek-e a sérültek?
Geri szerintem biztos, hisz eddig sem hagyott ki meccset, ám Dzunics-ot én nem tudom. Egy izomrostszakadás ilyen korban durva tud lenni, ám abszolút nem csodálkoznék, ha játszana.
Nektek mi lenne jó?
Tökmindegy! Abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy az alapszakasz megnyerése csak tőletek függ. Ha hozzátok a hátralévő bajnokikat meglesz, bár ehhez még el kell menni Egerszegre és Kaposvárra is. Utólag persze alakulhat úgy, hogy jobb lett volna a másik eredmény, de most elég ha önmagatokban bíztok.
Feriba!
Nem egy kiragadott mondatodrol van szo, csak a hozzaallas, mely szerint jol megmondod, hogy ez itten le volt vajazva, mert el akartak minket kerülni, nem szimpatikus. Vagyishogy az fel se merul, hogy valaki belenyult a gömbbe, oszt igy alakult. Amugy altalanossagban irtam, hogy üldözesi maniak vannak itten, nemcsak Rad ertettem:))
OazIssal abban eygetertek, hogy a Paks, ha akarna annyit aldozna egy kupadöntöre, amennyit akar (egyszer legalabb), ezek szerint nem akar:)) A Loki-dolgot meg csak infokent irtam, nem kioktatasbol, ha ugy erezted, sorry!
Nos, ahogy itt Ausztriaban is hallani, Körmendnek uj csarnoka lesz:)) Jo sok allami penzböl - aztan ezek utan nem szidni am a Paksot:)) Vicc csak, a sportteljesitmenyek felepitese valoban az allam feladata lenne. Szivböl remelem, jövöre egy olyan körmendi letesitmenybe mehetünk az Albacompnak szurkolni, ahol a vendegszektor es a palya köpestavolsagon kivül esik:)) De ha szuper csarnokhoz szuper csapatot is epitenek, akkor jaj nekünk:)) (Az idei Körmend, hogy a cikkre terjek, szerintem nem szerepel jol, vagyis, ahogy Rostas irta, ugy, ahogy varni lehetett ilyen szintu gyengüles - Isti - utan. De sajna szombaton nem kell tartanunk egy beletörödött, halvany Körmendtöl, a Fehervar-effektus - ketszerezett erobedobas, felspannolt allapot a mindenkori ellenfel reszeröl - rajuk duplan igaz szokott lenni.)
Ami meg azt illeti, hogy milyen autoja lesz BTOM-nak, nos, jegyzetelek, figyelek!!!! Szolnoki kupagyözelem eseten akkor se lesz pardon, ha utana hangsulyozottan hickomattal allit be minden meccsere:))))
Na ennyit kulföldröl, legközelebb alighanem otthonrol irok (hurra). Azt megmondhatna valaki, hogy az enyhen szolva sorsdöntönek igerkezö Kaposvar-ASE meccs elött hogy allnak a serültek (Dzunics es Fodor Geri)? Igazabol nem tudom, nekünk melyik eredmeny lenne jo...
Majd aztat én e szabályzom, hogy mikor mennyit dolgozok, mernekem nem parancsol senki én a magam ura vagyok U-U-U, oszt bubics azt még majd lekéne vajaznod velem hogy kinek a kocsijának a hátsó ülésének a drága recaro kárpitjának a szövettyét akarod te koptatni, me nagyon úgy néz ki ez itten e, hogy má újfent rám akarol akaszkodni... Csak jelzem, hogy létezik más alternatíva is: péntek este Népliget, 18óra : INDUL A BUSZ, INDUL A BUSZ :-)))
Az, hogy Debrecenben lesz a kupadöntő teljesen rendben van, rafináltan még annyit megtehettünk volna mi aljanépe szolnokiak, hogy felhajtjuk az árakat az egekig fiktíve (de jóval tízmillió felé), és akkor majd kiborult volna, hogy igenis milyen fényes lehetőségei vannak a debreceni klubnak, mert szvsz hajlandóak lettek volna ők többet is pengetni...jóval többet, csak már nem volt ellenfél...
Ellenben a paksiakat nem értem...Ekkora álladék nagy költségvetéssel mint ami nekik van, öt évre előre megvásárolhatnák a kupadöntő rendezési jogát (egy kis plusszért meg magát a kupát is...:-) BTOM a miénk ő nem eladó százcsilliárttrilliárd ejúróér sem...sicc saabee:-)), mindamellett jutna még 13-14-15-16 meg a franc tudja hány havi extra bonus, Cigusnak, Szmissssznek, más játékosoknak, edzőnek, gyúrónak,orvosnak, hivatalból reklamálóknak, Szövetségen belülinek és kívülinek, Nagy Gábornak, meg még egy kicsi nekem is, hogy ne pofázzak már annyit...
BTOM for FIBA President !!! :-PPPP
(Annyira jó nyalni :-OOO)))) :-PPP"+!%!/
BTOM, várjámá, jut eszembe: van egy cseppet lestrapált, Ivkovicsnak szánt, aztán neki kicsi lett ing berámázva, na? Egyszer volt a Sztólén is, mikor felpróbálta. Sapka nincs...:) Kicsi hely ez a Szónok. Mindent az Olajér, a picskuba!
Azé' ez az Octavia nem hangzik rosszul... De csak miattad az ADSL 5 éves szerződést kérném, legalább 5GB tárhely. És nem verjük nagy dobra, csak itt a topicban tudja majd mindenki... :-)))
Hello BTOM!
Azért mondeo ,mert állítólag tavaly Váradi kollégád egy transitot kapott.A FORD az első számú szponzorunk,de van kapcsolat a Skodánál is.Mit szólnál egy Octaviá-hoz?Tudod ,ha megnyerjük a MK-t választhatsz.Másik lehetőség BUBIC intéz neked egy éves ADSL előfizetést(bár erről még nem nyilatkozott)
Lehet hogy nem 1000-en hanem 1200-an megyünk és 2x teszünk rendet:-)))).
Hajrá olaj forever!
Bár az eredmény könnyű győzelmet sejtet, nem volt ez ilyen könnyű. Az első negyedben a sérült Toroman nélkül játszó körmendiek jól kezdtek, ha jól számoltam dobtak vagy 6 hárompontost. Mi rosszul dobtunk, de már ekkor is látszott, hogy a palánk alatt Grebenár nem bír Bukvával. A negyed 6 pontos MTE előnnyel zárult.
A második negyedben cca. másfél perc alatt dobtunk 10 pontot, beindult Lee és Green is. Szvsz ekkor nyertük meg a meccset, de kellett hozzá Zsebe és Fodor Sanyi ökörsége is. Zsebe lehozta Toyát, fel helyette Kutasi, majd Grebi le, Keresztes Rafi fel. Gondolhatjátok milyen eredményes volt ezek után a körmendiek támadójátéka. Ketten együtt 2 perc alatt annyi hibát vétettek, hogy lazán elhúztunk. Visszajött Toya és Grebenár, felzárkózni látszott az MTE. Egy bírói hibát reklamál a Körmend - nem láttam mi történt, így véleményt nem tudok mondani, hogy jogosan vagy sem -, a bírók mutatják, hogy nyugi, mindenki üljön le a padra. Erre Fodor Sanyi a kispad legtávolabbi végéről odarohan a zsűriasztalhoz reklamálni, és Zsebe Feri berohan a pályára, ő pedig ott csinálja a cirkuszt. Ez értelemszerűen technikaihoz vezet, büntetők jók, majd dobunk egy triplát is. Ekkor el is dőlt a meccs, de még hátra volt 2 negyed.
A 3. negyedben Lee már nem is tud hibázni, a különbség egyre nő. A negyedik már vadkakas örömjáték, ebben Marci vitte a prímet, és vége elég megalázó lett. Mi csapatként voltunk jók, a padunk is hosszabb. Zsebe Ferit imádtam játékosként, de edzőként van mit tanulnia. A körmendiekben nem volt tűz, nem volt aki hajtotta volna őket, palánk alatt kifejezetten gyengék.
Marci: elég gyengén kezdett, a végére viszont belejött, jó közepeset nyújtott, tud ő ennél többet is.
Lee: Ő is gyengén kezdett, de aztán nem tudott hibázni. Sérülten szvsz nagyot játszott.
Green: Jó volt, hozta amit tud, de hiányoztak azok a nagy zsákolások, amiket tud.
Sejo: Grebenár nem igazán tudott vele mit kezdeni, jó az öreg a háznál.
Gémes: Sajnos mintha nem lenne formában, küzd ő, de sajnos nem az igazi.
Boldi:. Nem egy Jordan, de igazi csapatember, most is küzdött, hajtott.
Tóth Gabi: nem dobta túl jó százalékkal a triplákat, de jól védekezett.
Lakatos: nem igazán töltött sok időt a pályán, hozta a szokásosat
Simon Nándi: 6 pont, tőle ez extra teljesítmény
Toya: Most láttam először játszani, szerintem nagyon jó vásárt csinált vele a Körmend
Rudi: Most nagyon jól ment neki, de tuti hogy van rajta vagy 4-5 kg súlyfelesleg
Grebi: Semmit nem fejlődik, Bukvával nem tudott mit kezdeni.
Mujanovics: 2-3 trojka, semmi extra
Az amerikai gyerek (bocs de a nevét nem bírom megjegyezni): Katasztrófa. A szolnoki Stewart hozzá képest egy kosárfenomén.
Bacsa: tavalyhoz képest nem igazán fejlődött, sőt …
Szlávik, Kutasi, Ferencz: pályán voltak, de hogy ők lennének a jövő igéretei? Hát vannak kétségeim felőle.
A játékvezetés nem sok szót érdemel, átlag magyar színvonal. Hibázunk az egyik oldalon, a következő támadásnál visszaadjuk a másikon. Komolyabb meccsen balhé is lehetett volna, mert néha határozatlanok voltak, állt a játék, mert meg kellett beszélniük, hogy mi legyen. Zsebe esetében viszont szerintem jól kezelték az ügyet.
A vége: 103-72! :-(((
Ez van, végülis nem meglepő az eredmény, főleg Isti és Denis nélkül.
Más.
Csarnok témában:
Az egész városnak épülne a csarnok
Biztató tervek Fodor Sándortól a kosárlabdacsapat háza tájáról
2003. jelentős év a körmendi kosárlabdaklub életében. Ha minden reményük teljesül, az edzőváltás ellenére is jól teljesítő csapat ősszel már egy teljesen átalakított, minden igényt kielégítő sportcsarnokban folytathatja munkáját. Erről és a klub jelenlegi helyzetéről, illetve jövőbeli terveiről kérdeztük Fodor Sándort, a Marc-Körmend ügyvezető igazgatóját, aki az építkezésről az alábbiakat nyilatkozta.
-1976-ban épült a városi sportcsarnok annak apropóján, hogy a kosárlabdacsapat felkerült az NB I-es csapatok listájára. A csarnok jelenlegi szerkezete és kialakítása az 1985-ös átalakítás óta változatlan. Az épület rendkívül elhasználódott, korszerűtlenne vált. Emellett számtalan hiányossággal is számolni kell, ilyen például a büfé vagy a mellékhelyiségek problémája. S maga a játéktér sem alkalmas nemzetközi mérkőzések játszására. Mindenképpen megérett egy alapos átépítésre. Az utóbbi hónapokban egy olyan kapcsolati rendszer jött létre az olasz Benetton Treviso és a körmendi klub között, mely előrevetíti egy komolyabb együttműködés lehetőségét, különösen az utánpótlás területén. Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra kialakítása.
Ennek érdekében a klub felvette a kapcsolatot Bebes István polgármesterrel, majd részt vettek egy megbeszélésen dr.Szilvássy György közigazgatási államtitkár úrral, ahol tisztázták a minisztériumi támogatás elnyeréséhez szükséges feltételeket.
Az önkormányzat képviselő-testülete 35 millió Ft-os támogatást szavazott meg a költségvetésben a sportcsarnok bővítésére, s további 10 millió Ft értékben apportált földterületet a leendő parkolók kialakítására. Az állami támogatáshoz az önköltség 50%-át önkormányzati és vállalkozói önrészből kell fedezni, ez utóbbi rész megszervezése Fodor Sándor feladata volt. Miként elmondta:
-Amit Körmenden ez ügyben meg kellett tenni, azon túl vagyunk. A kötelezettségvállalások ott vannak a minisztériumban, és most-a sport nyelvén szólva-"a minisztérium térfelén pattog a labda". Ha a támogatást elnyerjük, akkor nag valószínűséggel együtt lesz a pénz a beruházáshoz. Mivel az állami részvétel igen nagyfokú, közbeszerzési pályázatot kell kiírni a tervezéstől a kivitelezésig. Ezt követően, valamikor a nyár elején elkezdődhet az építkezés.
Terveik szerint a csarnok a nyugati oldalon lévő parkoló felé, illetve a déli főbejárat felé bővülne. A nyugati részen lenne egy fix lelátó kényelmes ülőhelyekkel. A pálya is odébb kerülne, a túlsó oldalon pedig mobil, kihúzható lelátó lenne, így tulajdonképpen arénaszerűen működne az egész. Az átalakítás során lekerülne a mostani kazettás álmennyezet is, hiszen eléggé balesetveszélyes. A földszinten, a fix lelátó alatt egy kondicionálóterem és egy szauna lenne. Ezek mellett egy-egy palánkos, üvegfallal körülvett, kis pályát alakítanának ki, ezt a játékosok és az iskolások ingyen használhatnák, baráti társaságok pedig bérelhetnék.Sőt, még egy szurkolói klub is kapna itt helyet. Az első szinten helyeznék el a klub irodáját, amely egyben V.I.P. szobaként és szükség esetén konferenciateremként is funkcionálna. A mostani öltözők helyére pedig mellékhelyiséget telepítenének, megoldva ezzel a déli rész mosdóproblémáját. Egy szinttel feljebb egy kerengőt alakítanának ki, a mostani klubhelyiség helyén pedig a büfét.
-Tervezzük még egy szurkolói bolt megnyitását, ami a csapat relikviáit árusítaná és tárgyalások folynak az ügyben, hogy a Benetton néhány terméke is ide kerülne a szponzoraink termékeivel együtt. Én azt gondolom, hogy szakmai oldalról is és a szurkolók szempontjából is korszerű, megfelelő csarnok lesz. Terveink szerint ősszel befejeződik az átalakítás.
Fodor Sándor hangsúlyozta, hogy ez a csarnok nem csak a kosárlabdacsapat csarnoka lesz, hanem az egész városé. A kézilabdától a tömegsporton át minden bekerülne, sőt városi rendezvényeknek, iskolai, szabadidős, kulturális programoknak is otthont adna az intézmény.(...)