Debreceni információk szerint(mivel a női csapataink nem harcolták ki az Euroliga Finalfourt) áprilisban 12-13 lesz a nyerő dátum.
Tehát ismét szombat-vasárnap...így legalább csak egy napot kell ellógnom a munkahelyről...
Az ünneplés meg hétfőre marad...:)))
(Mire Debrecenből Paksra érünk...)
Más: elnézve a tippliket a nagyérdemű egyértelműen a Kaposvárt tartja a szombati Kaposvár-Atom rangadó fevoritjának.
Remélem sok rossz tipp született,azaz borul a papírforma.
HAJRÁ ATOM!
Debrecen-Falco +17 (A pénz nem helyettesíti a tudást)
Szeged-ZTE -8 (A centereik verhetetlenek)
Kaposvár-Paks +5 (Foggal-körömmel)
Albacomp-MTE +14 (Sima ügy...)
Dombóvár-Olaj +4 (Halimic 34/27, Spivey 33/18)
Kecskemét-Sopron +16 (Ez a Sopron nagyon kilóg, sajnálom a Szalai Janit)
Debrecen - Falco H10 (Szoros is lehet,de a hazaiakat minden bizonnyal fűti a visszavágás vágya az őszi vereségért)
Albacomp - Körmend H10 (Istivel és Toromannal azért más lesz,de ettől még otthon az Albacomp az esélyes)
Dombóvár - OLAJ V4 (Remélem nem kell azt a cikit átélnem/átélnünk,hogy a Dombesz (is) oda-vissza ver bennünket)
Kaposvár - Atomerőmű H7 (Kiegészült a Klíma)
Univer Kecskemét - Sopron H20 (Sima meccs)
Szeged - ZTE V12 (Számukra szerencsés esetben még a zalaiak is beleszólhatnak a dobogós helyek elosztásába)
Na a szabálykönyv ott is előkerült, és épp ezen tört ki a vita, hogy mit is jelent a D.1.3. pont ;-)
Két vitatott kérdés van alapvetően.
1) Jelenti-e azt is az "egymás elleni eredmények" kitétel, hogy ha X,Y,W és Z csapatok holtversenyben vannak a tabellán, és a négy csapat egymás elleni meccsein mindenki 3 győzelemmel és 3 vereséggel áll, akkor meg kell nézni, hogy X Y-nal, W-vel és Z-vel szemben is a két meccs összesítése alapján jobb vagy rosszabb, vagy ugrunk rögtön a D.1.4. pontra.
2) A gólarány (goal average) ugyebár (D.1.8 pont - itt nincs feltüntetve) a dobott és kapott pontok hányadosa (és nem különbsége!) Namost akkor a pontkülönbség az a D.1.3. pontnál beszámít a rangsorolásba vagy nem? Ha beszámít, akkor páronkénti összevetésben, vagy csak a hat (hármas holtversenynél 4) meccs összesített gólkülönbsége.
Merthogy a női mezőnyben ezeken a kérdéseken az állhat v bukhat, hogy adott esetben 6 vagy 16 ponttal kell megvernie egyik csapatnak a másikat, hogy megelőzze az alapszakaszban.
"A kérdés az, hogy mi a helyzet több csapat pontegyenlősége esetén."
A nőknél is :-) Ott egy kecses négyes holtverseny alakul az élen, ráadásul úgy, hogy a négy csapat egymás közötti meccsei alapján mindenki 3 győzelemmel és 3 vereséggel áll majd (ha kialakul persze a négyes holtverseny, mindenesetre az esélye sokkal nagyobb a nullánál).
Csak azért szóltam, mert én is kíváncsi lennék vmi szakember hozzászólására, addig nem terhelném a T. asztaltársaságot a témában a PVSK-fórumon összegyűlt teóriák és szabálymagyarázatok mint lehetséges alternatívák vázolásával ;-)
Leghűségesebb ASE szurkolónk hozzájárulásával közlöm a versenyiroda levelét. Úgy gondolom ebből már minden világos és Sarkatnak volt igaza:
----- Original Message -----
From: ligairoda
To: wolfistvan@ln.matav.hu
Sent: Thursday, March 20, 2003 1:46 PM
Subject: holtverseny
Kedves István!
A Nemzetközi kosárlabda játékszabályok általános rendelkezéseinek
D.1.3 pontja alapján: Ha kettőnél több csapat kerül holtversenybe az elért pontszám alapján, akkor a második rangsorolás alapján holtversenyben levő csapatok egymás ellen lejátszott mérkőzésein elért eredmények döntik el a helyezésüket.
D.1.4 pontja alapján: Ha a holtverseny a második rangsorolás után is fennáll, a sorrendet a holtversenyben lévő csapatok egymás ellen játszott mérkőzésinek gólarány dönti el a még holtversenyben lévő csapatok között.
D.1.5 pontja alapján: Ha a holtverseny még ezután is fennáll, a sorendet a csoporton belül lejátszott összes mérkőzés gólaránya alapján kell eldönteni.
Spotbaráti üdvözlettel:
Halmos Péter
Liga Versenyiroda
(1) 273-0472
ligairoda@hunbasket.hu
"De akkor miért kifogásoltátok a tavalyi fináléban történteket? Ha jól emlékszem éppen a Szolnok volt az ellenfél!?:-)))"
Épp te írtad ez "csak" a Kupa.Egy hétvége,meg minden.Arra nem olyan drágák a sporik :-)
Nem BTOM?
+ abban a döntőben nem volt 1 hátszeles csapat sem.A hazai pálya meg azért általában tényleg jár egy-egy ilyen jelentősebb eseménynél
A sorsolásról annyit,hogy még ha licit előtt is van azért szvsz törekednek arra,hogy ne a /táblzat alapján/ két legjobb csapat kerüljön össze az 1. napon.
Különben azért kell a Debrecen "szájjaízének" megfelelően sorsolni,mert az ASE-nak mindegy kit adnak.Azon a hétvégén bárkit szíjjel-verünk./Ha néhány Forddal a Szolnok közbe nem lép :-) /
Feribá!
Hogy ki a favorit?
Nehéz ezt megállapítani,de olvasgatva a DK-t előre a legtöbben talán nekünk adnák a Kupát.=>Mi vagyunk a favorit (?)
Ez viszont olyan szempontból rossz,hogy az "esélyesség terhe" a mi vállunkat nyomja.Nehogy az legyen a gáz,hogy a Körmend ellen kötelező a döntőbe kerülés,és emiatt görcsösen játszunk.
Szvsz az első nap mutatott forma döntő lesz.
Az eddig leírtakra mellesleg jó bizonyíték bizonyos kaposvári MK döntő,ahol valami ASE nyert,aki a hozzáértők szerint abban a mezőnyben a legnagyobb outsider-nek számíott.
Szummázva az első nap után okosabbak leszünk.Hát még a második után /bár akkor inkább részegebbek-remélem/ :-)
Az lenne a logikus ezek alapján, hogy a pontkülönbség dönt. Példának okáért egy Alba-ASE-Debrecen hármas holtversenyben az Alba mutatója 3/1 (2 győzelem a Debrecen, 1 az ASE ellen, ez így 3), az ASE-é 1/3, a Debrecené pedig 2/2.
Szimpatikus kis holtverseny :-)))
Ahhoz, hogy ez összejöjjön az ASE-nek kéne nyerni Kaposváron, illetve nekünk is Egerszegen vagy Kaposváron. Bonyolódhat a helyzet ha kikapunk a ZTE-től, mert akkor ők is beleszólhatnak, vagy ha nyerünk is Egerszegen, de az ASE kikap hétvégén, és mi is kikapunk Kaposváron, mert akkor Alba-Kaposvár-Debrecen holtverseny is lehet. Ebben az esetben Alba 2/2, K.vár (asszem) 3/1, Debrecen 1/3. Persze feltételezve a papírformaeredmények (pl. Alba-MTE..., ez sajnos soha sem papírforma) bekövetkeztét. Remélem jól kalkuláltam és nem számoltam el sehol.
Az mondjuk látható, ha meglenne a hazai K.vár meccs, akkor már szinte alapszakasz-győztesek lennénk...
Ez azért egészen más!
A tabellát az alapszakasz lezárultáig úgy szerkesztik, hogy pontkülönbség esetén a kosárarány dönt akkor is ha csak két csapatnak van megegyező pontszáma. Ám a végén helyrekerülnek a dolgok és csak az egymáselleni fog számítani.
A kérdés az, hogy mi a helyzet több csapat pontegyenlősége esetén.
"Én még mindig nem látom miért nem aggódik a sorsolás miatt a Fodor Peti. Ti csak akkor akartátok volna mindenképpen megnyerni a kupát, ha Pakson rendezik a döntőt?"
Ez akkora baromság, hogy válaszolni sem érdemes rá.
A lényeg szerintem a következő:
1. Debrecen, mint város elhatározta, hogy megrendezi a 2003 évi magyar kupát és erre hajlandó komoly összeget szánni.
2. A licitet megnyerték korrekt körülmények között, hisz a végleges ár az ASE kupára szánt kerete fölött volt, az Olaj és az MTE pedig nem szállt be komolyan a párharcba.
3. A sorsolás mint írtam a licit előtt volt, tehát nem valószínű a bunda.
4. Számukra a kétnapos teltház csak akkor jöhet össze, ha csapatuk döntőt játszik.
Ennyi és nem több!
Egyébként elárulom, hogy egy paksi szurkoló nem volt aki komolyan számolt volna azzal, hogy a rendezés joga hozzánk kerül, mindössze bíztunk valami csodában. Éppen ezért tűnik számomra értelmetlennek az idézett mondatod.
Saabee!
Igazad van tényleg szubjektív, de az én válaszom is.
Személy szerint én akár még azt is el tudom képzelni (biztos a nagyfokú naivitás), hogy a debrceniek nem egyszerűen azért szeretnék rendezni a döntőt, mert így van a legnagyobb esélyük a végső győzelemre, hanem mondjuk azért, mert nem mostanában volt ilyen náluk. Esetleg, mert elég nagy ez a Főnix és rengeteg nézőre számíthatnak, meg egy jó hétvégére, ami akár azt is eredményezheti, hogy ezután a “hétköznapi” bajnoki meccsekre is eljár egy-két olyan ember, aki eddig nem tette, de most mégis jól érezte magát. Én egyáltalán nem érzem úgy, hogy a Vadkaksoknak van a legnagyobb veszíteni valója. Ha a csapat bejut a vasárnapi fináléba, majd ott egy teltházas, színvonalas, izgalmas meccsen 5 ponttal alulmarad a bajnok Atomerőmű SE-vel szemben, akkor még mindig nem kizárt, hogy jól sikerült a rendezés és maga a rendezvény, illetve meglehet az anyagi siker is. Ebben az esetben az a bizonyos veszíteni való ugyanannyi, mint a másik három csapat esetében. Tehát a Kupa.
Na most, ha a “táblára” nézek, csak azt látom, hogy a Magyar Kupa négyes döntjébe az Atom, a Debrecen, a Körmend és a Szolnok jutott. (a sorrend szándékosan alfabetikus)
Ez ugyanis nem a bajnokság, hanem a Kupa. Nem hinném, hogy számítanak a bajnoki helyezések. Azok ugyanis az eddigi 18 bajnoki forduló eredményei alapján alakultak ki, míg a kupagyőztes az lesz, aki abban a két napban a négy csapat közül a legjobb teljesítményt nyújtja majd. És itt van a hangsúly: majd, akkor, egy hónap múlva, vagy mittomén pontosan mikor. A lényeg, hogy nem most, és az, hogy Nostredamust kivéve senki nem tudja még, hogy mi lesz akkor.
Illetve dehogyisnem. Olaj az Isten és a többi olajos szerint példul BTOM már rajta van az ügyön. Ja , és ettől függetlenül még állítólag lesz egy új egy Mondeo is a garázsában!:-)))
Na most komolyan. Én még mindig nem látom miért nem aggódik a sorsolás miatt a Fodor Peti. Ti csak akkor akartátok volna mindenképpen megnyerni a kupát, ha Pakson rendezik a döntőt? Mert ha még mindig nyerni akartok, akkor ugyanúgy aggódhat a paksi vezérkar, mint a debreceni. Vagy az a lényeg, hogy egy esetleges kudarcot könnyebb a hazai pályával magyarázni? Nem értem.
Ami a negyedik kérdést és választ illeti, nos tényleg dilettáns voltam, amikor azt hittem, hogy csalni lehet a körmendi, sőtpláne a szolnoki oldalra is. De akkor miért kifogásoltátok a tavalyi fináléban történteket? Ha jól emlékszem éppen a Szolnok volt az ellenfél!?:-)))
Feribá04 az írta, hogy a sorsolás a licit előtt volt. Ebben az esetben szerinted, hogyan támogatják a “hazai” csapatot? Hiszen még nincs is olyan!?
A labda viszont tényleg kerek. Ebben egyformán vagyunk szubjektívek.
Egyébként bocs, hogy nem mentem le hozzátok a szünetben, de féltem, mert azt hallottam, hogy egy agresszív állat vagy. Különben meg ti vezettetek, mi borzasztóan játszottunk(?) és ez fájt nekem. A meccs után viszont odamentem hozzád, de el takartam az arcom, nehogy később, amikor haverkodni próbálok felismerj, mert én meg egy kétszínű mocsadék vagyok.:-))))
Na jó, ez tényleg csak tréfa volt. Mindenkitől bocs a hosszúságért!
Debrecen - Falco +14 ( pedig megkapják a fizetésüket a vendégek........)
Szeged - ZTE -10 ( keveset beszélünk a Zetéről, pedig jó csapatuk van! )
Kaposvár - Paks +7 ( ember legyen a talpán aki eltalálja akár a győztest is! )
Alba - Körmend -2 ( elvből nem fogadok a sajátjaim ellen s lehet, hogy jól teszem......)
Dombóvár - Szolnok +8 ( bármi lenne a végeredmény, nem lepne+ ! )
Kecskemét - Sopron +16 ( kapaszkodnak a hazaiak a matematikai esélybe! )
Én is így tudom, hogy 3-as holtverseny esetén a pontkülönbség számít.
Meglepődtem, hogy hirtelen a Debrecen elé kerültünk, akkor kérdeztem utána, na de nem a szövetségtől, csak egy mezei szurker mondta nekem is.
Ebben nem vagyok tutira biztos, mert én is csak a múltkori hazain hallottam, hogy bármilyen hármas, vagy annál nagyobb holtverseny esetén a pontkülönbség dönt.
Szóval helyesbítek nem tudom a választ, de jó lenne utánnanézni...
Mennyire vagy biztos abban, hogy hármas holtverseny esetén nem az egymás elleni számít? Én emlékszem arra, hogy milyen ádáz számolgatásokban voltunk annak idején, amikor az elsőségért voltunk harcban. És akkor az egymás elleni volt az elsődleges, még ha hárman is álltunk egyformán.
Ez változott?
Telitalálatok a válaszaid, de egy dologgal nem értek egyet. A négyes döntő legnagyobb favoritja (főként a hazai pálya miatt) igenis a Debrecen.
Nekünk úgy gondolom teljesen mindegy, hogy az elő vagy a nagydöntőben kapunk ki, ám a hazaiaknak egyáltalán nem, hogy a második nap az első vagy a második helyért játszhatnak-e. Ezért van több vesztenivalójuk.
Szombaton megyek szurkolni, remélem te is ott leszel.
Ebben az esetben majdnem boritékolható a hármas holtverseny (Debrecen) és akkor nem számít az egymásellenei, csak a pontkülönbség. Úgy gondolom ebben már szinte biztosan mi leszünk a legjobbak (hacsak bele nem rohanunk szombaton egy ötvenesbe), tehát elétek és a Loki elé kerülünk.
Mint mondtam az a legbiztosabb, ha nyeritek a meccseiteket (mint ahogy mindenkinek).
Most olvastam el az elmúlt hét "termését", így a beírásra már alig marad időm.
Belfera!
Látom a múlt pénteki beírásomra tett reakciód nem aratott osztatlan sikert! :-)
Ez persze nem baj, hiszen az a jó, ha a fórum éppen a különböző vélemények ütköztetéséről szól.
Én nem akarok visszatérni a témára több ok miatt:
1./ A múlkor úgy kezdtem a beírásomat, hogy " először és utoljára",
2./ Nem szeretném, ha kizárnál a tippversenyből :-), vagy ha zártkapussá tennéd a kertemet :-)), az meg különösen irritálna, ha pont az Ivkovics embereivel lövetnél le :-)))