Kivétel nélkül meggyógyultak a Kaposvár sérültjei, így újra teljes csapattal, a legjobb összeállításában állhatott fel a házigazda, ami bizony sokat számított szombaton. A kék-fehérek aktuális ellenfele ugyanis a bajnokság címvédője, az Atomerőmű volt, amely a kezdeti bukdácsolás után egyre inkább összeérik Fodor Péter keze alatt, ráadásul Smith érkezése óta immár a kispad is "hosszabb a paksiaknál.
Egy másik tengerentúli, a lassan "ősatomos Davis dobta a vendégek első öt pontját, amire hazai részről egy ugyancsak messze földön híres pontgyáros, Dzunics válaszolgatott. Kemény volt a meccs, nagy hangsúlyt fektetett mindkét fél a védekezésre, így kevés volt a kosár, viszont az első negyed hajrájában kifejezetten sok a hiba. Ha csak egy orrhossznyival is, de rendre az ASE tartott előrébb, ezt látva Miljkovics mester beküldött még egy nehéztüzért, Archbold azonban ekkor nem váltotta meg a világot. Honfi és csapattársa, De Gray blokkja Mészáros betörésekor ezzel szemben nagyon tetszett a teltháznyi közönségnek az már megint csak kevésbé, hogy az első tíz percet hatpontos előnnyel zárta a jobban védekező vendéggárda.
A kaposvári drukkerek elégedetlensége aztán a második játékrész elején tört igazán felszínre, amikor pár percre kicsúszott a mérkőzés a játékvezetők kezéből. Itt is, ott is számon kérhettek rajtuk egy-két faultot, aztán amikor Dzunics megint belefogott a kosárszórásba, már felállva ünnepelt a csarnok hazaiakért szorító nézőserege. A már magyar válogatott amúgy a 39. évét taposó bedobó alaposan kipihenhette magát a sérülése miatti kényszerszünet ideje alatt, legalábbis az első félidőben hintett 19 pontja erre utalt, és a mozgásán is az látszott, kirobbanó erőben és formában érzi magát. De mivel társai ekkor még nem tették hozzá a tőlük elvárt pontokat az összterméshez, Dzunics kicsit magára maradt, ezáltal pedig nem tudta megtartani nagy nehezen kiharcolt négypontos vezetését a somogyi egylet.
Ivkovics érezte át ennek leginkább a súlyát a kaposváriak közül, remekbe szabott centergóljai hamar semmissé tették a félidei kétpontos vendégelőnyt, az igazi fordulópontot azonban Archbold hármasa és De Gray két gyönyörű zsákolása jelentette. A szívósan küzdő Atomerőmű persze nem sokáig engedte fickándozni nagy riválisát, az idő múlásával egyre ponterősebb Czigler találataival kapaszkodott, és a hatpontos hazai előnyből a záró negyed negyedik percére egypontos vendégvezetés lett.
Gigászi küzdelem zajlott a pályán, igazi háború, és a két nagy vetélytárs végső tartalékait is mozgosította a végjátékban a kulcsfontosságú győzelem megkaparintása érdekében. És amikor már mindenkinek a keze megremegetett az idegességtől, jött Simon Balázs. Az ifjú játékmester elsőrangúan kosárlabdázott a kulcspillanatokban, 11 pontot tartogatott az utolsó játékrészre, és egyértelműen ő volt a vendéglátó nyerő embere. Bár az utolsó percig próbálkoztak, vele nem tudták tartani a lépést a lepattanózásban meglepően gyengén muzsikáló Cziglerék, akik így lépéshátrányba kerültek az alapszakaszvégi kedvező pozíciókért folyó harcban.
Mestermérleg
Goran Miljkovics: A kosárlabda csúcsát jelentette ez a mai meccs. Minden benne volt, ami szép a játékban. Valamennyi játékos a maximumot nyújtotta, én azt mondom, sok ilyen mérkőzésre lenne szükség Magyarországon.
Fodor Péter: Igazi rangadó volt, amely nem a szépségről, hanem a küzdelemről szólt. Az első félidőben a kidolgozott helyzetek végén nem kaptuk meg a faultokat, a második félidőben pedig többet hibáztunk a kelleténél.
Nagyon jól kezdtek a hazaiak, percek alatt jelentős előnyre tettek szert. A körmendieknek csak a 6. percben sikerült először a gyűrűbe találniuk. A folytatásban Moseley és Németh vívott nagy csatát egymással, ekkor még jobbára az amerikai hátvéd került ki győztesen a párharcokból. A második negyedben folytatódott az Albacomp fölénye, a 13. percben már húsz pont volt a különbség. Ekkorra azonban Lapov három, Bencze pedig már négy személyi hibát gyűjtött össze. A kényszerű csere törést okozott a hazaiak játékában, míg a Körmend egyre jobban belelendült és hét (!) hárompontossal egyből szorossá tette az eredményt a félidő végére. Aztán a fordulás után a vezetést is átvette, elsősorban a szlovák-ugandai karmester, Toya nagyszerű teljesítményének betudhatóan. A vendégek zónavédekezése nem ízlett a fehérváriaknak. A körmendi palánk alatt a hazaiak egyik legjobbjával szemben szabálytalankodtak, óriási meglepetésre azonban Faidt játékvezető Bencze ellen ítélt, így a hazai center kipontozódott. A végjátékban döntetlen állásnál az utolsó másodpercben dobott hárompontosával végül is nyert a vendégcsapat.
Mestermérleg
Sterbenz László: A Körmend, ha elkapja a ritmust, életveszélyes. A második negyedtől elkapta. Mi ritmus nélkül játszottunk a zóna ellen. A végén a szerencse is elpártolt tőlünk.
Zsebe Ferenc: Az Albacomp riválisai felajánlhatnának némi prémiumot nekünk. A tizenharmadik percben azt hittem, hogy olyan nagy zakót kapunk, mint Debrecenben. De ezúttal nem zuhantunk össze.
Egy edző nem attól lesz jó (szerintem) hogy a csapata az első negyedben elmegy 20-szal hanem attól jó egy edző ha ezt végig meg is tudják tartani illetve ha szoros az eredmény akkor kidolgoz valamilyen taktikát!
És egy edző attól lesz rossz ha +20 nál elkezd össze vissza cserélgetni.
Védekezésünk a második negyedtől katasztrofális volt, támadásainkban semmiféle figurákat nem láttam egyszerűen siralmas volt látni hogy mennyire nincs tűz a csapatban.
Őszintén Sporttárs, Te aki azért elég otthonosan mozogsz a belső körökben is, nem gondolod úgy, hogy Sterbenz Lacival soha nem fog aranyat nyerni az Albacomp!
Szerintem épp az ilyen kiélezett meccsek mutatják meg ki a jobb edző kinek van jobb taktikája...
Amikor Farkas Sanyi volt az edző kevés olyan meccsre emlékszem amit mi buktunk volna el 1-2 ponttal.
Aztán össze lehet hasonlítani hogy Sterbenzzel mennyit buktunk el 5 pont alatt!
Jó edző de nincs meg benne az a plusz ami egy bajnoki aranyhoz kell!
Én még arra is kiváncsi vagyok hogy vajon mekkora tekintélye van neki?
(Csak egy példa tegnapról: időkérés aztán Góbit lecserélte csakhogy amikor Matus játékba akarta hozni a labdát 6 fehérvári volt a parketten ugyanis Góbi elfelejtett lejönni ismétlem mindez egyből az időkérés után volt tehát volt ideje elmondani a mesternek hogy ki ki helyett játszik...)
A lényeg hogy szerintem ez az Albacomp simán nyerhetné a bajnokságot egy jó edzővel!
Mondjuk a dobogóra még így is van sanszunk de akkor már bronz legyen mert az ezüst a legszarabb sztem!
Vannak olyan fehérvári szurkolók, akika kezdetektől, minden ok nélkül szidják Sterbenzet. Én próbáltam elfogadni, hiszen a Farkas Sanyik nem rohangálnak szanaszét. Minden meccs után meghallgattam a magyarázkodását is és igyekeztem megérteni a helyzetét. Nem mindig sikerült, de a tegnapival végképp betelt a pohár.
Teljes mértékben egyetértek isz-ákossal: Ha olyan edző ül a padon, aki nem csupán elméleti szakember, hanem legalább egy icipicit meccselni is tud, valamint feltüzelni a társaságot, akkor ez a játékoskeret simán nyeri az alapszakaszt, de szerintem a bajnokságot is.
Amit tegnap művelt, arra egészen egyszerűen nincs magyarázat. A második negyedben a 25 ponttal vezető gárdát agyon és vissza cserélte, aminek meg is lett az eredménye: A szünetig hat pontra csökkent az előny.
Hogy miért kellett a jól játszó Theisz Peti helyére behozni Boriszt, az számomra rejtély. És ne válaszolja azt erre nekem senki, hogy azért mert kétszázszoros válogatott, tapasztalt játékos! Aki lát is a szemével, nem csak néz, az észreveheti, hogy Borisz most már hónapok óta rettentően rossz formában van. Ez edzéseken is szembeötlő. Nekünk, szurkolóknak persze, mert Laci nem látja. Tegnap is negatív IBM pontot szerzett szegény, ennek ellenére (és ettől voltam rosszul!) ő volt az, aki az utolsó percekben bejött volna, ha még valaki megkapja az ötödiket.
El kell viszont mondani a másik oldalt is, azt, hogy mit kell elviselnie Lacinak a meccsek közben. A helye mögött Nagy Gábor ül, aki minden elképzelhető dologba beleköt. Ő mondja meg, ki helyett ki álljon be, minden edzői döntést azonnal és hangosan véleményez. Ha ennyi baja van Lacival, akkor küldje el, keressen helyette másikat (nem kellene túl messzire menni: a vendégkispad mögöttig...). Ha nincs problémája a tevékenységével, akkor meg hagyja nyugton dolgozni!
Eszem ágában sincsen a bírókra fogni a tegnapi vereséget, mert az a csapat, amelyik -25-ről talpraáll, győzelmet érdemel, de amit Faidt és Király művelt, az szégyen. Megjegyzem, hogy mindkét oldalra, de az utolsó negyedben már úgy érezték, hogy ha a Körmendben volt annyi, hogy felálljon a padlóról, akkor megsegítik egy kicsit őket. Bencze Zoli 5 faultja közül 2-3 a teljesen nevetséges kategóriába sorolható (de volt ilyen Hainje-nél is), mint ahogy Matifu tiszta szerelésekor befújt szándékos (!) is. A legcsúnyább a pár másodperccel a vége előtt, egálnál "meglátott" lépéshiba volt a palánk felé forduló Lapovnál, akit ketten cibáltak a körmendiek és aminek az ellenakciójából a győztes kosarat szerezték.
Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam a lényeg az volt hogy (akármilyen is volt a bíráskodás) nem szabad 25 pontos elöny elszórakozását a bíróra fogni még akkor sem ha 3 pont különbségnél össze-vissza fujkálnak!
Szóval nehogy azt higgye bárki is hogy elégedett vagyok a bírói teljesítménnyel, de valljuk be a 25 pont ledolgozásában a bíróknak nem sok közük volt hogy utána miket műveltek az már más tészta és majd biztos elmondják a véleményüket erről a szakemberek (Sporttárs Rostás) is de én továbbra is az edzőben látom a vereség okát...
(Aztán lehet hogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel de amig ez a faszi az edző addig se bajnoki se kupa aranyról ne álmodjunk!)
A rohamrendőrök nem tudom honnan kerültek elő (biztos Vidi meccsről hazaflé benéztek a csarnokba:-)) de nagyon megijedtem hogy balhé lesz belőle hál isten Ti sem provokáltatok senkit és talán a rendőrök sem akartak balhét!
Nehéz bármit is írni egy ilyen gyözelem után pláne úgy hogy az első negyedben 25 ponttal is égtünk :))
Valószínűleg most csak az érzelmek beszélnének belőlem, úgyhogy jobb, ha nagy tételben egyetértek az alattam szólóval, korrektül összefoglalta a dolgokat.
Talán egy dolog van, ami nem talál feltétlenül egyetértésre nálam. Hát bizony, a játékvezetés. Három pontos különbségnél nem biztos, hogy értelmes dolog olyasmit leírni, hogy a bírók nem befolyásolták a meccs eredményét, de én így gondolom, amellett, hogy szerintem egy iszonyat volt, amit a szürkék ezen a meccsen műveltek. A fehérváriak körében ahogy láttam, elég kemény kritika fogalmazódott meg (valami korlátozott taktikai légicsapás-szerű dolog is volt), de ha az eredmény fordított, valószínűleg mi nyilvánítottuk volna ki ilyen módon a nemtetszésünket. Egyszerűen hihetetlen, hogy ilyen dilettáns barmok futkozzanak a pályán játékvezetőként (hoppá, mondtam, hogy itten érzelmek vannak).
Mndenesetre a győzelem tényén kívül tele volt pozitívumokkal a mai este, a legfontosabb az, hogy végre hozni tudtunk egy kiélezett végjátékot, és mellette büszke lehetek a szurkolótáborunkra is; valahogy évek óta nem jellemző ránk, hogy hatalmas mínuszban is így hajtjuk a csapatot. Kedvenc kommandósainkra sincs panasz, ma egyedül csak nekem sikerült megsérülnöm közreműködésüknek köszönhetően, de talán túlélem. Biztos bunkó voltam :)))
Nehéz bármit is írni egy elméletileg kötelező gyözelem helyetti vereség után pláne úgy hogy az első negyedben 25 ponttal is vezettünk!
Akkor kezdjük az elején!
Az leszögezhető hogy a maréknyi körmend szurkoló hozta be a csarnokba a kosárlabda hangulatot mert a mi részünkről semmi szurkolára emlékeztető dolog nem történt és ami végképp felháborított engem az a pár darab 12-14 éves alba sálban hülyéskedő kis kölök volt akik hatalmas hanggal skandálták a 7. percben 20 pontos elönynél hogy "indul a busz"
Komolyan mondom szégyeltem magam helyettük is pláne ha azt nézem hogy a körmendi szurkolók -20 nál is ugyanolyan lelkesedéssel bíztatták kedvenceiket mint mondjuk +3 nál!
(Bár valljuk be -20 nál szerintem egy ember sem gondolta volna hogy nyer a Körmend)
Le a kalappal még a körmendi szurkolók előtt hogy amikor átvették a vezetést illetve a megnyert meccs után sem foglalkoztak a fehérváriakkal (Értsd nem szidtak senkit nem mutogattak etc...)
Bevallom nagyon kellemesen csalodtam a szurkolókban mert bennem még egy teljesen más (agresszívabb) körmendi tábor él...
A meccs úgy indult mint egy állom simán meneteltünk 25 pontos elönyig.
Csakhát elfáradtunk, szarul cseréltünk, és a szétesett csapatot Laci'bá nem tudta összerakni.
A bírók sztem nem voltak rosszak egyedül Matus technikaiját találtam túlzásnak de senki ne mondja azt hogy a bírók miatt kaptunk ki MERT AZ NEM IGAZ!
+25-ről nincs az a bíró aki el tudja csalni a meccset ha a csapat nem gyengül le és az edző nem lesz tehetetlen!
Arra akarok kilyukadni hogyha egy Farkas Sanyi ült volna a kispadon akkor legalább 40 de még az is lehet hogy 50 ponttal verjük meg a Körmendet!
Hihetetlen hogy mennyire nincs érzéke Laci'bának a cserékhez, hogy mennyire nem tudja összerakni a csapatot!
Emlékszem hogy Farkas Sanyi szinte kibújt a bőréből ordíbált és mutogatott ha valami nem ment együtt élt a játékkal.
Ehhez képest Sterbenzben annyi tűz nem volt hogy azt már rossz nézni.
Egyébként (gondolom nem mondok ujdonságot) a Körmend a 3pontosaival vert meg minket nem számoltam de legalább a pontjaiknak a felét 3masból szedték össze.
És persze egyszer nem léptünk ki rájuk védekezni még az utolsó másodpercekben sem amikor 81-81 nél mindenki látta hogy 3-masra mennek lentről. És senki egy lélek sem volt a 3-mas vonal közelében olyan tisztán dobhatta be a végén a srác a labdát mint ahogy még edzésen sem!!!
Egyedül Bencze védekezett jól de aztán elfáradt és a 3-masokat már senki sem tudta megállítani - a mi részünkről. Merthogy a Körmend nagyon jól védekezett esélyünk alig volt 3 pontos szerzésre (azért igy is dobtunk legalábbb 5-öt)...
Mindent összegezve szerintem egy csapat megérdemli úgy a győzelmet hogy az első negyed katasztrófális teljesítménye után nem zuhan össze és van tartása...
De azt újra megjegyzem hogy ennek a Körmendnek semmi esélye nem lett volna ha egy JÓ EDZŐ ült volna a kispadunkon!
Lássuk be Sterbenz egy közepes edző aki hozni tudja az átlagot egy középcsapatnál de soha nem fog bajnokságot nyerni akármilyen szuper csapatot tesznek a segge alá (mert sztem ez az Albacomp nagyon is jó csapat - lenne)
Dombóvár - OLAJ 84 - 80
Ha valóban Predrag nélkül nyomtuk le,még nem is vagyok annyira csalódott ; mindenesetre kíváncsian várom a statisztikát.Jövő héten pedig irány Paks,és nagyon megorrolok azokra az emberkékre,akik "beadják a divatot" és itthon maradnak :-)))
Gratulálok a csapatnak! Szép volt fiúk!!
Szégyellje magát minden MTE-drukker, aki a csapata vereségére tippelt!! De különösen azok a divatok bújjanak el, akik el sem mentek Fehérvárra! :-)))
Sziasztok! Bocsi, de nem olvastam végig a hozzászólásokat, igy lehet, hogy off leszek (menjek a tudom hová:), szóval az érdekelne, NBA "szép pillanatokat" (nem egész meccset) hol lehet letölteni? Segitségeteket előre is köszi.
A férfikosárlabda-NB I pénteki mérkőzésein a Debreceni Vadkakasok nagy csatában verte a szombathelyi Falcót, míg a Zalaegerszeg együttese Szegeden diadalmaskodott két ponttal.
Hi!
Kaposváriak!
Holnap a meccs szünetében egy topic találka?
A vendég bejárathoz gyertek,ha ok a dolog.
Üdv:
Tomas
Hajrá ASE!
Irány Kaposvár Kilmát verni!!! :)))
Most úgy érzem, hogy bent leszünk a 8-ban!!!
Jó a hangulat! a játékosok és az edzők rájöttek, hogy profik tehát az érzelmeik másodlagosak és első a teljesítmény!
Holnap az első lépés a háromból!!
Nem kivánom senkinek azt, hogy szomorú legyen csapata eredményei miatt, de sajna az nem megy, hogy mindenki maradéktalanul boldog legyen.
Ha nem leszünk bent a nyolcban nem omlik össze a világ, hiszen a két kulcsjátékosnak (Nico, See) kétéves szerződése van tehát rájuk lehet építeni. Az Univer 10 éve van a csapat mögött, tehát nem hiszem, hogy most visszalépne.