Lehet nem témába vág, de tanulságos!
Az IBM pontok alapján az első 30 között 4(!!!) magyar játékos találunk. Kevés, naggggyon kevés, így azt lehet mondani, hogy csak statiszták sajnos a magyar játékosok. (persze azt korábban is tudtuk, hogy jobbak a külföldiek, látványosabban játszanak, ügyesebbek, jobb kosarasok, de ENNYIVEL???
:((((((((
1. LEE Patrick 32.3
2. MCCLENDON Chad 31.6
3. SPIVEY Jeremy 31.2
4. TOYA David 30.0
5. CZIGLER Laszlo 29.5
6. CERANCIC Dragan 27.5
7. HEINLE Brian 27.3
8. RAWLINS Darecko 27.2
9. MADISON DelMonte 26.6
10. KALMAN Laszlo 26.1
11. LAPOV Bojan 25.7
12. BUKVA Sejo 25.0
13. GREEN Ledon 23.9
14. NISAVIC Zoran 23.6
15. IVKOVICS Stojan 23.1
16. GLISOVIC Nikola 23.1
17. MOSELEY David 22.7
18. BENCZE Zoltan 22.3
19. DEGRAY Ronald 22.3
20. DAVIS Terrence 22.1
21. McDANIEL Clint 21.8
22. HALIMIC Emir 21.7
23. SITKU Erno 20.9
24. JACKSON Altron 20.7
25. STONE Kip 20.5
26. ALEXE Antonio 20.0
27. PARKER Darryl 19.8
28. GAMBIROZA Mladen 19.2
29. DZUNIC Branislav 19.1
30. VAISVILA Rytis 19.1
Na emlékszem én már olyan emberkékre Fehérváron akiket KIZAVARTAK A PÁLYÁRÓL BE AZ ÖLTÖZÖBE mert például kihagyott egy ziccert (előtte hergelte a nézőket) majd a nézők elkezdték hergelni és egy izom-atom qrva nagyot rugott bele a kosárlabdába...
Erre technikait kapott akkor nekiugrott a bironak aki ekkor kiállította és el kellett hagynia a játékteret - rendőri segítséggel.
Ja és egyébként 25-30 pontot szokott dobálni ez a színesbőrű játékos.
A következetességről annyit hogy az első vagy második negyedben volt egy tiszta helyzet amikor félpályán labdát szereztünk és 1 az 1 ben a körmendi az épp zsákolni készülő fehérvári játékost faultolta (ez szándékos volt és éppen nem a legsportszerűbb)
Ez persze nem menti fel Sterbenzet aki véleményem szerint nem jó edző!
Köszi a gratulációt, a Kapos-TV után már az m1-en is debütáltam. Mi jöhet még? Isteni dolog ez a médiasztárság!:-)))) Különben egy fehérváritól kapott 6-os osztályzat nekem felér egy 10-essel.:-))
A meccsről sokkal többet nem lehet mondani, már többen leírták a véleményüket, csupán pár dolog amit én másképp láttam (lehet, kicsit elfogultan).
Előrebocsátom, hogy felvettem a mérkőzést és többszöri visszanézés után jutottam a következőkre. Aki nem hiszi nézze+ még1x.
1. Matus szándékos faultja! Bizony lehet rajta vitatkozni, azonban a szabálytalanság tényét nem lehet megkérdőjelezni. Ami biztos, hogy Isti lendületből tört a palánk felé és az ütemhátrányban lévő Matus szabálytalankodott vele. Érdekes, hogy a játékvezetői síp után is a fehérvári játékos összefogott keze között volt a körmendi jobb keze...................
2. Lapov lépéshibája!
Sokszor beszélünk a következetességről és ez szerintem az volt. Lapov megsarkazta Grebit, majd próbált valamit kitalálni a sikeres befejezés érdekében, hiszen a védőnek besegített Trummer,így már nehezebb volt a feladat, aminek a következménye: lépéshiba. Ha nem csal az emlékezetem, akkor az első negyedben, amikor még minden szép és jó volt fehérvári oldalon, hasonlóért ítéltek szintén lépéshibát Grebenárnak. Ha már a következetességet emlegetjük, akkor illett befújni ugyanezt a másik oldalon is. Persze tudom, a végén szoros állásnál mindíg rosszul esik az ilyen (valszeg fordított szituban én is reklamálnék), sőt mérkőzést befolyásoló tényezőként emlegetik páran, +ugye nem mind1, hogy 15-0 állásnál vagy 81-81-nél teszik mindezt a szürkeruhások.
Egy pár gondolatot én is írnék a meccsről, ha már Saabee-nak ez a kívánsága.
Miljkovics nem tévedett nagyot amikor elismerően szólt a meccsről, mert ami itt taktikai szinten mindkét oldalt ment, az valóban a csúcsnak számít magyar szinten.
Jó példa, hogy egyik csapat sem tudta egész meccs alatt 10 pontra növelni előnyét, mert mindig volt válasz a másik oldalon. Szóval kőkemény igazi rangadót láthattunk és az a csapat nyert, amelyiknek maradt egy sztárjátékosa a végére. Most merem igazából kijelenteni, hogy nagyon nagy játékos Simon Balázs. Nem ment neki igazán a játék, de tudta hogy el fognak jönni a pillanatai. Eljönnek, mert egészen döbbenetes az erőnléte és egy ilyen iramú meccsen a védői nála sokkal fáradtabbak lesznek a végén. Ritkán látni olyat, hogy Fodor Geriből valaki hülyét csinál, pedig szombaton a negyedik negyedben pont erről volt szó. Ez volt az a plusz amivel a somogyiak jobbak voltak és kijelenthetjük, hogy megérdemelten nyertek.
Nézzünk pár egyénit:
Zalán: Ez egy nagy nulla. Kezd nagyon elegem lenni ebből az idei betlisorozatból.
Ferkó: Nem volt rossz, de a végén többet kellett volna vállalnia.
Geri: Semmi különös.
Ernő: Neki valóban akkor megy a játék, ha a centertárs is jeleskedik, hiszen ilyenkor jól le lehet osztani és középtávról ő életveszély. Ez szombaton kimaradt, de ennek ellenére elégedett voltam vele, mert rendkívül jól védekezett Ivkón. Igaz ez fel is emésztette erejét.
Laci: Nagyon sok szídást kapott paksi oldalról, ám én nem láttam ennyire tragikusan a helyzetet.
Smith: Egy icipici hiányzik ahhoz, hogy a csapat legjobbja lehessen, de ez valahogy nem jön ki egy olyan játékosnál aki igazi csapatember, de nem érzi a többieket, illetve a többiek sem őt. Ha Peti be tudja rendesen építeni a playoffra, akkor helyezéstől függetlenül is komoly esélyünk lesz az aranyra, ám ha nem, akkor tutira nem játszunk döntőt.
Vaido: A rosszindulatúak joggal mondhatják, hogy ha Érsek Isti egyik kezét levágja , a másikat pedig a seggébe dugja akkor is hozza ezt. Jól mondta Szabi, neki ez túl magas szint.
Simi: Már írtam róla.
Báne: Rendkívül jól kezdett, ám a végére kicsit elszürkült.
Szőke: Semmi
Dög Ray (bocs!): Nekem nagyon tetszett, de az action tényleg nem kellett volna.
Ivkovics: Nagyon akart, de jól fogtuk. A szokott szemétségei most kimaradtak és nekem szimpatikus volt amikor lecsillapította a bírókat szídó kaposvári drukkereket.
Árcsi: Nem egy Smith szintű játékos, ám sokkal több benne a kezdeményezőkézség. Egy két villanását leszámítva mozdulni sem tudott a kanadairól.
Ha a két edzőt is mérlegre tesszük úgy gondolom nem voltak rosszak (sőt!), ám Petinél nem értettem, hogy a végén miért Smitty ül amikor muszály trít dobni.
A játékvezetésben voltak ugyan hibák, de ez abszolút nem befolyásolta a végeredményt. A palánk alatti faultokat elnézték és nyilván ezt sérelmezte Fodor Peti. Igen ám, de a másik oldalt is! Siminél pl. többször is elmaradt a +1. Megértem, hogy edzőnk nagyon elfogult, ám ne csodálkozzon a hazai közönség reakcióján, ha ennyire nem tud veszíteni.
A szurkerolás nem volt rossz, ám azt hinni, hogy leszurkoltuk a kaposváriakat ismét csak elfogultság. Tény hogy nem voltunk rosszak, az is hogy a hazaiak álmosan kezdtek, de azért ők voltak hangosabbak. Pozitív dolognak tartom, hogy egyik fél sem szídta a másikat. A meccs végi csípkelődés kaposvári oldalról belefér, ezt fordított esetben mi sem hagytuk volna ki.
Kábé ennyi...Nyerhettünk volna, de ha a négy válogatottunk betlizik ne várjunk csodát. Én személy szerint nem vagyok csalódott, mert felesleges és indokolatlan ezt a csapatot leírni.
Szerencsére a bajknoki arany sorsáról nem a szolnoki szurkerek fognak dönteni, sőt még népszavazást sem fog kiírni a Köztársasági elnök. Érdekes, hogy pont egy játékvezető kérdőjelezi meg a szabálykönyvet. Lehet, hogy nem leszünk bajnokok, de ne menjünk a dolgok elébe. Az ellendrukkereknek pedig továbbra is a figyelmébe ajánlom a "Beszólok az Albacomnak" c. topicot.
A szomabti meccsről az albakosaron leírtam a véleményem.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy "kicsivel" nagyobb dolog az NBA sokszoros bajnokánál szerepelni, mint Trevisoban, tehát akár "verhette is volna" magát, mert lett volna mire!)
Még valamit elfelejtettem. A Németh Isti a nemi szervét otthon az ágyacskájában mutogassa, és ne Fehérváron a közönségnek.
Nem bántotta és cikizte senki sem. A meccs végén ehhez képest igen primitíven viselkedett. Valahol az emberi tulajdonságoknál keresendő az olaszországi kudarcának az oka... Előttem végleg lejáratta magát!
A fehérvári közönség nem kiabálta neki amúgy körmendi NBA, NBA, NBA mintára azt, hogy Benetton...
1. Gratulálok a Körmendnek. Egy csapat vita nélkül megérdemli a győzelmet, ha minusz 21-ről képes fordítani.
2. Egy csapat nem érdemel győzelmet és nem érdemli az alapszakasz első helyét ha 21-ről képes hazai pályán kikapni.
3. Sterbenz: a Matus magyarázta el neki, hogy a Toya-val szemben mit is kellene csinálni:((( Ez az ember csak állt és félt...
4. Faidt: ezt az embert a szombati meccs után örökre ki kellene tiltani a kosárlabda pályákról. Alkalmatlan!!! Hogy csalt-e? Nem hiszem. Hülyeségeket ítélt, elkezdték szidni, és megsértődött. A 4. negyedet elvezette...
- 2. negyed közepén 3 hibája volt a Lapovnak, 4 a BZ-nek. A BZ 5. hibája röhej kategóriája. A Trummernek az első negyedben a cseréje után 1 percen belül 2 hibát kellett volna ítélnie, nem tette...
A Hainje (tud ez egyáltalán kosárlabdázni?? Boldizsár 2)ámokfutását a meccs végéig nem vette észre.
Matusnak miért is ítélt sportszerűtlent? És amikor a zsákoló játékosunkat igyekezték "szerelni" akkor miért csak sima hibát adott?
Sterbencz Laci!Sterbencz Laci! Már leírtam egypárszor, de sajnos most is igazolva látom, hogy az állandó cserebere nem segít. Ha a csapatnak lendülete van, azt nem szabad megtörni. Az rendben van, hogy Zét lehozza 4 faultnál, de miért jön le az idén legponterősebben játszó Theisz (még 3 pontost is dobott, hihetetlen módon), és az a Mosley, akiben a pontjaink jó része benne van. Miért kell egy hiba után lekapni valakit? Lehet, hogy Zsebe sem csinált semmi különöset, de legalább hagyta belemelegedni a kulcsembereit, pedig az első negyedben a palánkot sem nagyon találták el. Ami meg ennél is szomorúbb, hogy szemmel láthatóan nincsen jóban a játékosaival (cseréknél gyakran még pacsira sem futotta), mintha kölcsönösen nem bíznának egymásban.
Faidt: Azon gondolkodtam meccs közben, hogy milyen szar lehet egy ilyen faszival párban fújni. :o) Szegény Faidt elvesztette a fonalat, ezt a nézők tudatosították (uk) benne, erre megsértődött, és nekiállt a Körmendet támogatni.
Nincs más hátra, gratulálnunk kell a Körmendnek, nagyon szimpatikus játékot produkáltak.
Hazai side:Szvsz simán leszurkoltuk őket,kivéve az uccsó 3 percet-ez meg már érthető.Én nem hallottam őket egész végig.Aztán a végén jött a szokásos "Indul a busz!"No meg bevtettek egy "újat" is:"Óvjál Fodor!" No comment.
cöcöcö... nem gondolod komolyan, hogy csak az uccsó 3 percben volt szurkerolás... voltatok ti jópárszor halálos csöndben meccs közben is :-) legalább akkor hallanod kellett volna az ellent. gratula a hosszú értékeléshez, annyival egészíteném ki, hogy Archboldra esetleg azért emlékezhetnél, mert gyorsan pontozódott ki :-) és mert mikor kellett bevert egy 3ast. Az óvjál fodor szvsz jó volt, mert pont pampogott az asztalnál mikor felhangzott, hát ha nem óvott volna annyit korábban most nem kéne hallgatnia :-) azért szvsz pár súlyos arcon kívül akik ha "kellett" ha nem osztották a palánk alatt nem volt anyázás, csak 1x-2x a bíróknak. na, megyek aludni, mert ma 5kor keltem.:-0
Mindeki olvashatta a Nemzeti Sport 3 mondatos tudósítását a Kakasok-Falco meccsről, ezért én egy kicsit bővebben tudósítanék a mérkőzésről.
Részünkről katasztrofálisan indult az 1. negyed, rosszul dobtunk, a Falconak pedig minden beesett. Greennek BTOM már a 4 .percben magyarázza, hogy miért szabályos Alexe védekezése, Bukva ziccert hagy ki 1 méterről (ember nincs a környéken), majd Grant lesapkázza, 6 hármas kísérletünkből egy sem esik be. Egyedül Gémesnek és talán Lee-nek megy ebben az időben. Átállunk zónára, az sem jön be, egyre inkább elhúz a Falco. BTOM elnézi, hogy Marcit dobás közben két kézzel löki Kálmán, és már 14 ponttal elhúz Szombathely.
Újabb védekezés váltás, jöhet a letámadás. Bukva már lejön az első negyed közepén, Marci is a padra kerül, Green is pihen. Jön Boldi, Tóth Gabi, Lakatos. Olyan védekezést produkálunk ebben az időben, hogy az már csodaszámba megy. Lakatos leveszi Alexét, 7 pontot dob a nagyedben a Falco, így a szünetben már mi vezetünk.
A 3. negyedben folyamatosan tartjuk előnyünket, bár ragad rajtunk a Falco. Lee és Tóth Gabi játszik jól nálunk, és a kiegészítő embereink jó teljesítménye sem lebecsülendő (Simon N., Boldi). A 4. negyedben elhúzunk, csak saját magunkat okolhatjuk, hogy a vége ilyen szoros. 8 büntetőt hagyunk ki az utolsó 2 percben (Green maga vagy 6-ot), az utolsó fél percben még beszór Pankár és Alexe 1-1 triplát, így viszonylag szoros lett a vége.
Marci: Nem ment neki, nagyon sokat ült a padon, max 10. percet ha játszott.
Sejo: A legrosszabb debreceni meccse volt, Grant teljesen levette a pályáról. Nem sűrűn sapkázzák le, most ez is megtörtént.
Green: Neki sem ment, kihagyott ziccerek, büntetők, támadó hibák. Talán mentségére szolgálhat, hogy a meccs előtt az ujját kezelte az orvos, lehet, hogy valami problémája volt vele. Ő se játszott még ilyen rosszul debreceni színekben.
Lecsó: Most viszonylag jó napja volt, az elején az ő kosaraival tartottuk a lépést.
Lee: A szokásos jó teljesítmény, bár beinjekciózott lábbal játszott, a vezéregyéniségünk volt.
Boldi: Jó védekezés, a szokásos csupaszív játék.
Tóth Gabi: Nagyon jól játszott, ő volt a másik vezéregyéniség a csapatban.
Simon Nándi: Másfél negyedet játszott, jól megoldotta a feladatát, jól védekezett, és még pontot is szerzett.
Lakatos: Akkor játszik többet, ha Lee-nek nem megy. Most nem így volt, epizódszerepet kapott, Alexével viszont nagyot küzdött.
Ádám Béla: Küzdött, hajtott, bár sok dobást kihagyott.
A meccs pozitívuma, hogy három alapemberünk gyenge játékát ellensúlyozta a cserék nagyszerű beugrása. Azt hiszem ez volt az a meccs, ami után el lehet mondani, hogy csapatként nagyon jól működtünk, és elviseltük azt, hogy az ászaink betliznek.
Kálmán Lacika: Nagyon nem bírt az embereivel támadásban, hiszen őt percenkét szinte mindig más fogta.
Alexe: Jól ment neki, kintről nem tudott hibázni.
Pankár: Hamar összeszedett 3 faultot, így sokat ült a padon.
Heinle: Jó volt, az ő játékának is köszönhette a Falco, hogy partiban maradt a meccs végéig.
Grant: Nagyszerű játékos, lemosta Bukvát.
Dénes: Tavalyhoz képest sokat fejlődött, nagy játékos lehet belőle.
Gráczer: Mint a pályán sem lett volna.
Nem biztos, hogy játékvezetői szemszögből könnyű meccs volt. BTOM viszonylag kiegyensúlyozottan bíráskodott, voltak tévedései (Marcit tuti, hogy dobás közben meglökte Kálmán), de azért nagy hibákat nem vétett. Bodnárt eddig sem szerettem, de most sem lett a szívem csücske. Annyi ökörséget fújt, hogy az valami hihetetlen. Egy példát hoznék, ami ezt alátámasztja, itt éppen a mi javunkra tévedett: Alapvonali bedobás, Lee eljátssza, hogy Kálmán a bedobásnál nekimegy. BTOM cca. 2 méterre áll az esettől, jól látja, hogy semmi sem történt, Lee is felpattan. Erre az esettől kb. 20 méterre álló Bodnár befújja Kálmánnak a hibát. Csak röhögni lehetett rajta. A közönség véleménye is egyezett az enyémmel, mindenki szidta Bodnárt, mert szerintünk szinte mindig ellenünk tévedett.
Bocsika, hogy sokat írtam, de ez most így sikerült.
Zsinórban hetedszer jártam Kaposváron,eddig mindig vesztettünk.Lehet,hogy G_e_r_y "taktikáját" le kellene nyúlnom :-)
Néhány szó a meccsről...
Remek kezdés-Feribá villogott.Ziccer,majd tripla.Az első negyedet csodálatos védekezésünknek köszönhetően 6-tal nyertünk.Már ekkor látszott,hogy Dzunics nem éppen sérült...
Aztán a második negyedben sikerült beszednünk 7 pöttyöt,miközben nullát termeltünk :-( ,azonban még összekaptuk magunkat,és a szünetben továbbra is vezettünk 2-vel.
A harmadik negyed döntőnek bizonyult.Azonban most elmaradt az utóbbi időben szokásos 10-0 körüli rohanásunk.Így a negyed közepe táján kialakult egy stabilnak mondható 5 pont körüli kaposvári előny.Ez az állás tekintetében szinte behozhatatlannak tünt...
A negyedik negyedben egy utolsó nagy rohamra indultunk,aminek eredménye képpen sikerült felzárkoznunk.Aztán jött Simon,és minden reményünket szertefoszlatta...
Összefoglalva:
Egy ilyen rangadót el lehet veszíteni Kaposváron.Azonban hogy ott legyünk az élbolyban meg kellett volna nyernünk.
Ám a mutatott játék alapján azt kell mondani nem érdemeletünk volna győzelmet.
Kihagyott ziccerek sora!Geri az 1.,Czigler a 3./zsákolás!!!/,Szmisz a 4. negyedben.Egészen gyerekes eladott labdák és figyelmetlenségek.
A másik oldal pedig jobb volt egy Simonnal.Egész egyszerűen tarthatatlan volt az utlosó negyedben.Hiába próbált rajta védekezni Bácsi,Zacsi /még az életben nem tudta megfogni/,Geri,meg még tán Szmisz is.Eszméltlen gyorsan és jól 1-1-ezett.
A plélyörök:
-Zacsi:(-),asszem ez mindent elmond.Egy rangadón nem lehet ilyen alibit játszani.Bár azért akart,elemelte a triplákat,csak egészen 1xűen nem sültek.Védekezésben pedig lassú volt.Most már igazán itt lenne az ideje,hogy felpörögjön.
-Feribá:ISTEN volt ismét.Óriási SZÍVE van.Bár igazából csak az 1.félidőben villogott-de akkor nagyon.Talán elfáradt.Védekezésben nem volt az igazi-de a besegítések egész jól érkeztek.
-Geri:Felemás.Néhány gyors indulás-jól.Aztán amikor irányított jöttek az eladott labdák.Jó védekezés.
-Ernő:Ahogy Feribá04 mondta a meccs közben Ernőnek akkor megy jól,ha a csapat jól játszik.Ezen a meccsen tehát elég gyengus volt.
-László:Védekezésben remek /szvsz/,támadásban NEM ÉRTEM!Ekkora magasággal miért nem nyomul befelé.és zúzzzzza beléje a gyűrűbe!?Forgolódik,aztán kivülről eldobja...Igazán akkor lepődtem meg,amikor az NS-ben olvastam a pattanózás arányát,bár ebben Czigler elég jó volt.
cserék:
-Szmissszz:Kulcsfigura lehetett volna...Amikor beállta 2.negyedben totálisan összezavarta a hazaikat.Szőke rögtön begyűjtött róla 2 faultot.Azonban nem tudott nyerőember lenni :-( Sokkal,de sokkal több van benne.Az MK döntőn már igazán "kijöhetne" belőle :-) Szvsz több lehetőséget kellett volna kapnia!Védekezése ismét remek volt.
-Vaido:KEVÉS!Nagggyon kevés.Vagy úgy is mondhatjuk azt nyújtotta,amit tud.Hüje faultok,eladott labdák.Be kell látni ő kevés erre a szintre.Bár igaz,hogy szívét-lelkét kiteszi.Azonban a tekjesítményét kell figyelembe venni!
Kaposvár:
-Simon:Nem mutatott sokat,csak megnyerte a Kaposvárnak a meccset...Az utolsó negyedig szvsz nem csinált semmit.Ott azonban kb. 1 az 5-ben megvert minket.Ha megfogjuk az utolsó negyedben nyerünk.
-Braniszlav:Az elején egyedül tatotta velünk a lépést.Nem tünt sérültnek...
-Szőke:Vonal ő is.Alibi.Védekezésben is kevés.Tud ennél többet is.
-De Gray:Átlagos játék,egy iszonytató búúúra Zacsinak+két hatalmas zsák.Ja és egy elég nagy
f@sz.Egyik akciója után rácsapott egy kegyetlenet a paksi dobra.A vendég blokknak több sem kellett rögtön ugrott,de Grélyegy mosoly helyett meg mutatta,hogy gyertek.A találka a Brill felsorakozása miatt azonban nem jöhetett létre :-( Árcsboldnak úgy kellett lefognia.
-Ivkovics:Picsku materi!Továbbra is utálom /ez azt is takarja,hogy jól játszott-bár az első félidőben elég szürke volt + a szokásos "színház"/
cserék:
-Árcsbold:Nem is emléxem rá.
-Fülöp:Élt a pár percnyi lehetőséggel.Lekapott a "nagyok" mellett pár pattanót is.
-Filipovics:Kiegészítőember
-Varga Bobo:Lálálálálálá...
Sporik:
A meccs fontosságát is tekintetbe véve régen láthattunk ilyen jó színvonalú fújást.Azonban ez nem jelenti azt,hogy tökéletesen vezették volna :-) Ezt jelzi az is,hogy nem volt jellemző a kórusos anyázás.
Néhány pillanatra kicsúszott a kezükből a meccs a 2.negyedben,azonban sikerült megfogniuk.
Nem tudom,hogy Fodor Peti miért hivatkozik a sporikra ez a meccs nem rajutk ment el!
Szurkerolás:
Hazai side:Szvsz simán leszurkoltuk őket,kivéve az uccsó 3 percet-ez meg már érthető.Én nem hallottam őket egész végig.Aztán a végén jött a szokásos "Indul a busz!"No meg bevtettek egy "újat" is:"Óvjál Fodor!" No comment.
Atomic Boys:Feribá04 vezetésével igazán oda tettük magunkat.Valójában több emberre számítottam /voltunk kb. 70-en,ebből 40-en szurkoltak is.../.Hangosak voltunk,és mindent beleadtunk,hogy egy bajnoki meccsen '98 nov.14. után ismét győztesen távozhassunk Kaposvárról.Érezte mindenki,hogy nagyon kell a siker.Azt hiszem elmondhatjuk ez nem rajtunk múlott.A csapat is mindent megtett /ezt jelezte a meccs utámi vastapsunk is/,azonban majobb volt a Klima :-((
Topic találka nem volt sajnos a szünetben :-( Azonban egy ránk vigyázó rendőr elmondta,hogy ők már "bemelegítettek" a Kaposvár-Pécs focimeccsen.Ahol a 250 baranya provokált.Ők meg "lerendezték saját hatáskörön belül" :-)
Szerencsére a beígért (?) balhé is elmaradt.
No ez volt a hétvége röviden :-))
Avass /egy visszavonlut (?) klasszikus/ és OazIs /kortárs "nagyság"/ babérjaira törve ;-)
Feribá04!
Jó lenne,ha te is "firkálnál" valamit a meccsről,hogy "hitelesebb" legyen a kép!
Először is gratulálok a Körmendnek! Megérdemelték a győzelmet, jobban játszottak az első negyed kivételével. Pár megjegyzést azért fűznék a dologhoz. Faidt ismételten bizonyította, hogy alkalmatlan arra, amit csinál. Szerintem nem direkt csinálta, amit csinált, egész egyszerűen teljesen hülye. Sajnos többször tévedett a mi kárunkra, és sajnos a legfontosabb pillanatokban. Pl. Zé 5. faultja, Lapov lépéshibája miközben őt faultolták, a legnagyobb hülyeség pedig Matus szándékos hibája volt, ami nem is biztos, hogy fault volt egyáltalán. Mindegy, nem emiatt buktunk, bár Sporttárs-nak igaza van abban, hogy Váradi sokkal kevesebbért kapott pofont Körmenden...
Ami minket illet. Nevetséges volt ez a védekezésnek nevezett valami. Az MTE-ben volt, hogy Hainje játszott ötöst, tehát gyakorlatilag nem volt centerük, mi mégis rutinosan behúzódtunk, és ezzel sikerült jól megdobatnunk az ellenfelet. Talán egy hármasuk volt, ami emberről lett eldobva, a többi teljesen tiszta helyzet volt. Jellemző momentum, hogy Németh volt, hogy még a vonalat is megnézthette dobás előtt, a környéken nem volt senki. A másik nevetséges dolog Toya "fogása" volt. Először Theisz Petivel fogatta, akinél azért jóval magasabb és ruganyosabb, őt szépen bevitte a körtébe és ott könnyedén átdobta. Utána átvette Lukjanec (mit keres ez itt?), akit egy lépésből megvert kb. hatszor. Ha véletlenül besegítettünk akkor leosztotta, ment a sima tripla, ha nem, akkor ziccerezett. Az MTE a lehető legegyszerűbb sémákat játszotta, igaz azt nagyon jól, edzőnk pedig semmit sem bírt kitalálni ez ellen. Szintén nem bírt kitalálni semmit (majdem 3 negyed alatt) a zóna ellen sem.
Így még az az sem biztos, hogy 4-ben leszünk, ígaz ha nyerjük a hátralévő 3 meccsünket akkor elsők maradunk.
Kicsit visszatérnék kedvenc "edzőnkre". Azt hiszem talán most még nem lenne késő váltani, lenne is jelöltem... Egyrészt az ember megremeg döntő szituációkban, nem tud jó döntéseket hozni. Meccselni abszolút nem tud, az ellenfél számára mindig nagyon jó ütemben nyúl bele... És már sokadszor. Másrészt nem hiszem, hogy olyan emberre van szükségünk, aki állítólag azt nyilatkozza a Soproni tévében, hogy hányingere van mikor meglátja a Fehérvár táblát... Bár ez lehet, hogy csak pletyka, de sajnos el bírom képzelni.
Sokszor gondolkodtam már rajta, hogy leírom ezt, eddig nem tettem, talán most itt az ideje. Elég általános vélemény, hogy nem is igazán lehet normálisan dolgozni abban a közegben, ahol megmondják az edzőnek, hogy ki játszik, mikor, mennyit, minden húzása azonnal kommentálva van, gyakorlatilag semmiben nincs szabad keze. Ebből a szempontból megértem és sajnálom Sterbenczet, ha kiáll karakánul, nem lesz állása, ha nem, annak pedig ez az eredménye. Nagyon sokan kritizálják az edzőnket, sokszor jogosan is, de az igazi probléma nem ő. Csak kicsit tovább kéne látni az orrunknál...