A szombathelyi csarnok tényleg egy barbár munka lett, azt azonban nem értem, hogy a "Nincs hangotok" felirat 2 éve nem zavarta egyetlen filkós drukker szemét sem?
"Nos én erről a "manager kijelentette, hogy a válogatott szereplése rontja Kornélka jóhírét az NBA-ban és ezért nem engedi, hogy továbbra is a válogatottban szerepeljen" verzióról nem tudok."
Pedig ez az NS-ben jelent meg valamelyik rosszul sikerült EB-selejtező után, ha jól emlékszem. Sajnos az NS archivuma nem nyúlik vissza addig.
"Úgy tudom, hogy amíg nem volt éves szerződése, addig nem akart a válogatottban játszani, hogy meg ne sérüljön."
Errol az állításról könnyen be lehet bizonyítani, hogy hamis: Ugyanis Kornélnak sosem volt garantált szerződése ennek ellenére azért jatszott egy ideig a vállogatottban. Aztán jött az előző pontban említett manageri nyilatkozat és a valogatottság lemondása. Aztán legközelebb tavaly nyáron játszott a válogatottban Új-Zéland ellen.
Igazából én sem akarlak meggyőzni semmiről csak megfogalmaztam néhány tényekkel alátámasztott állítást arrol, hogy miért is gondolhatják azt az emberek, hogy Kornél "veri magát az NBA-s szerződésére".
Az ékezetekkel boldoggá avattál. Köszi! Ha már magyarok vagyunk, vagy mi a fene! :-)
Nos én erről a "manager kijelentette, hogy a válogatott szereplése rontja Kornélka jóhírét az NBA-ban és ezért nem engedi, hogy továbbra is a válogatottban szerepeljen" verzióról nem tudok.
Úgy tudom, hogy amíg nem volt éves szerződése, addig nem akart a válogatottban játszani, hogy meg ne sérüljön.
Ezt én tökéletesen meg tudtam érteni neki, ui. hazaszeretetből nem lehet megélni. Te valószínűleg kockáztattál volna egy több ezer dolláros szerződést, én nem. Ő sem. Nem vagyunk egyformák (szerencsére), de azért szerintem nem Kornél volt az első profi sportoló, aki lemondott a válogatottban való szereplésről.
Részemről ez a vita lezárva, egyikőnk sem fogja meggyőzni a másikat (speciel én nem is akarom).
Sterbenz emberi dolgaira visszatérve, az első gerinctelen dolog volt tőle a mai NS-os nyilatkozat. A körmendi meccs után Lukjanecet kihozni bűnbaknak több, mint csúsztatás.
Egyébként sajnálom szegény srácot, mert ő Kornéllal ellentétben nemcsak a szolnokiak, hanem a saját szurkolói sokszor alaptalan és túlzó kritikáját is megkapja.
Viszont nálam még mindig Ő a nyerő :-)))).
Hi All!
Hosszú idő után jelentkezem, de megnyugtatok mindenkit még élek:) Sajna a fórumot -mint mindent ami a nettel kapcsolatos- hanyagolnom kellettt idő és netelérhetőség hiányában, de a napi dolgokkal tisztában maradtam, sőt még meccsekre is eljutottam.
OAzIs!
Vigyázz nagyon Saabeeval, mert mostanában nagyon agresszív, főleg ha iszik:) A szombati meccsen ezért Ő fogja verni a nagydobot, hogy levezesse a bírók miatt hetek óta felgyülemlett feszültséget:) Engem is el akar agyabugyálni ha nem viszek vmi nemtomkiéshogyhívják játékos mezét!
Ja 1ébként ha vmi kérdésetek van Bodiroga, Fucka vagy ilyesmi nevű urakhoz, akkor azt kérem csütörtökig postázni! Pénteken mindenkinek válaszolok:)
Addig is legyetek yook!
Akkor is az ASE! (ha nem is leszek ott a Szolnok ellen!)
Szerintem itt egy tipikus csapdába estünk: szakmai munka ill. emberi szimpátia.
Mielőtt bárki félreértené, semmi bajom emberileg Sterbenzcel. Szimpatikusan nyilatkozik a Fehérvár TV-ben, egy tök normális pasinak tartom. (Ha tényleg mama lennék, még teccene is :-))).
(A soproni nyilatkozat, ha tényleg elhangzott, akkor azért újrafogalmaznám a dolgot, de vegyük csak rosszindulatú pletykának.)
A szakmai munka az más. Még abban is biztos vagyok, hogy minden TŐLE telhetőt megtesz a sikerért. Sajna csak ennyire fussa :-(
Példa: Hiába tartom szupernek az autószerelőmet, azért nem fogja a Mekláren istálló alkalmazni. Túl nagy falat lenne neki, ők a legprofibb mérnököket szerződteti.
Kicsiben itt is kb. erről van szó.
Hogy boldog legyél most írok ékezeteket is.
Senki nem állította, hogy Kornél nem a legjobb magyar kosárlabdázó. Én azt mondom, hogy mikor kiment Amerikába nem volt az NBA-be való és jól jött volna neki egy két év valamelyik erősebb európai bajnokságban, hogy egy kicsit edződjön. Sajnos nagyon szembetűno volt a lassúsága és a körülményessége sőt néha a tanácstalansága a pályán.
A Jordanos hasonlathoz csak annyit, hogy azért ne az amerikai szennyújságírás legyen az etalon.
A válogatottas példához meg annyit, hogy a sok embernek éppen az szúrta legjobban a szemét, hogy a nagytudású manager kijelentette, hogy a válogatott szereplése rontja Kornélka jóhírét az NBA-ban és ezért nem engedi, hogy továbbra is a válogatottban szerepeljen. Erre Kornél ahelyett, hogy jól picsánrúgta volna a faszit (aki mellesleg egy normális szerződést sem tudott neki összehozni odakint) és kijelentette volna, hogy természetesen bármikor a csapat rendelkezésére áll, csendben egyetértett. Jobban belegondolva lehet, hogy ez volt az a pont, ahol sokan úgy látták, hogy veri magat az NBA-s szereplésére.
Az akkor már biztos, hogy április 12-13-án lesz a kupadöntő? Lehet intézni a szállást? Artúr, ha lesznek már jegyek, rakjatok egyet nekem is félre! Kössz!
Azé’má’ milyen érdekes, ahogy kikap az Alba, egyből megnövekszik a hozzászólások száma…:-)))
Remélem jó sok hozzászólás születik majd az egerszegi és a kaposvári meccs után is, hiszen nekünk talán magával a Zalbával lenne a legrosszabb összekerülni, hisz velük szemben esélyünk vajmi kevés, ezt lássuk be…
Mostanában nem nagyon foglalkozok kosárlabdával, nem tudjátok melyik négy csapat maradt a kupában? :-) Pavlovics ménemjácott Dombóvár ellen ? (elkapta a tanár úr a folyosón revansilag? :-)). Akárhogy is fáj :-), bizony nem jelenthetjük már ki egyértelműen, hogy az Alba nyeri az alapszakaszt, mert szar a finis, Kapos meg befut a nyerőre, csak télleg adja a Jóisten hogy ne másodikok legyenek, mert mint már mondottam volt legott semmi kedvem sporttársnak magyarázkodni, hogy miért nem megyek Fehérvárra… :-)). Mondjuk egy Kaposvár, Debrecen, Paks-Alba, Alba-Paks sorrenddel gondolkodás nélkül kiegyeznék…realitása van a dolognak, hisz a kakának jó a hajrája, simán hozhatják az okosat, és még lehet újfent az égiek felé kell majd fordulnom, hogy túlzott buzgalmuk nehogy alapszakasz-elsőbbséghez vezessen…Azonban setét szemlélettel bíró jövendőmondóim biza a fehérvári „A” verziót tartják a leginkább valószínűnek…
Hogy kikaptunk a Dombóvártól? Hááát…Anzulovics kitalálhatná már mit akar, vágjon inkább minden meccsen 26/12-t és mi sem fogunk nyavalyogni., hogy nem kiszámítható a teljesítménye… :-)
A forduló axiómái:
1, Lapov lépés
2, Matus szándékos
A fenti tételek bizonyítást nem igényelnek, ha esetleg mégis - kérdezzétek saabeet, akit a hétvégén még talán le is verhetek…:-) Már ha úgy alakul a helyzet… (próbáljunk minden eshetőséggel számolni…:-))
Játékosok felelőssége:
Természetesen létező probléma. A végefelé úgy láttam, hogy az a taktika, hogy Lukjanec 1-1-ezik, erre Moseley eldobja a hármast. Ehhez pl. vállalni kell a felelősséget. Ha bedobja, (márpedig be tudja, dobni) Isten lesz, ha nem, akár ki is kaphatunk (ki is kaptunk :(.
Itt arról van szó, ami már többször is elhangzott, hogy Sterbenznek a kellő tekintélye sincs meg. Nem állítom, hogy ha Farkas adja a taktikát, akkor tutira betartják, de azért nagyobb százalékkal, arra mérget vennék.
Én kurvára nem értem a szhelyi illetve körmendi szurkolókat. A két csapat játékosai haverok. Mi, ifisták, amikor játszottunk OIK-on vagy más utánpótlás tornákon egymásnak szurkoltunk, szintén jóban voltunk. Mire jó ez az ellenségeskedés? De legalább szépen írta volna ki, formás betűkkel... Én bármelyik körmend-falco meccsen vállalom, hogy piros feketébe öltözöm, persze belfera meg sárga-feketébe. Hajrá vazs!
Dávid Kornél
A szolnokiakon és a körmendieken (TISZTELET A KIVÉTELNEK!) kívül mindenki számára nyilvánvaló, hogy (eddig) a legjobb, legeredményesebb, legprofibb szemléletű magyar kosárlabdázó.
Ezen kár is vitázni, eredményei bizonyítják.
Kis túlzással nevezhetjük a mi Jordanünknek. :-)))
Na most Willi barátunk, aki sokáig élt Ámerikában, és már ékezeteket se használ, mesélhetne arról, hogy ha Jordan nyilvásosan szellentett egyet, másnap vezércikkben közölték, hogy neki még a fingja is illatos.
Szóval itt megint a tipikus kötekedésről van szó:
Dávid csinálhatna tripüldabült is a válogatottban, akkor az lenne a baj, hogy miért nem bézbólsapecben tette ezt. Alexe összetúrházhatná az egész Tiszaligetet, ő akkor is királycsákó lenne.
Istikénkről még korai beszélni, egyelőre bennerekedt a tehetsége.
"Azt meg nem tudom, honnan vette itt valaki, hogy annak idején Kornél "verte magát" a külföldi szerződésre, de ennél rosszindulatúbb baromságot még nem olvastam,"
Rostas!
Lehet, hogy Kornel explicite nem verte magat az NBA-s szereplesere, de a sajtobol sanos nagyon ugy nezett ki. Lehet, hogy ez csak az ot tulsagosan sztarolo ujsagirok hibaja. Pl. engem kifejezetten idegesitett, hogy egy heten haromszor olvashattam, hogy Jeep Cherokee tipusu terpjarojan eppen mikor, honnan, hova ment. Meg azert volt egy ket nyilatkozata miszerint o csak az NBA-ben szeretne jatszani. En lattam egy parszor es ugy gondolom, hogy akkor meg nem volt odavalo. Mondjuk, ha elotte jatszott volna egy-ket evet Ny-Eu-ban akkor talan.
Matusé tényleg fault volt, de a szándékos ilyenre szerintem fújhatatlan (aztán mégis...), a Lapovnál fújt lépéshibánál viszont nincs igazad. Megnéztem vagy ötször, egyértelműen fault. Mindkét körmendinél jogos lett volna, de Trummernél 100%.
Bencze Zoli faultjai közül 2-3 is teljesen alaptalan volt, viszont volt nektek is támadó, aminek befújása szánalmas bírói lépés.
Hát, nagyjából olyan a reakcióidőm, mint Cziglernek, amikor faultot fújnak ellene (hatásszünet-hatásszünet-hatásszünet-akut világfájdalmat tükröző arc, közben mindkét kézzel a tetőszerkezet markolászása), de abban a két nappal ezelőtti elemzésben érintettél nagyjából minden témát, ami a meccsel kapcsolatban eszembe jutott.
Az első természetesen Isti. Valahogy az a baj, hogy mióta visszatért, még nem volt igazán jó meccse (persze ez így nem igaz, mert például a kaposvári kupameccsen a harmadik negyedben nyújtott teljesítmény olyan extraklasszis téma volt). Mindenképpen hasznára van már a puszta jelenlétével a csapatnak, valahogy látszik az összeszedettség, ha pályán van. Remélem, hogy a kupadöntőn megmutatja az igazi énjét, aztán utána már felőlem pihenhet is.
Toyáról nem is kell sokat beszélni, láthattuk. Ha nem is igazán stabil ez a forma nála, akkor is sokat nyertünk vele.
Ha már az edzőknél vagyunk, én Babát nem értettem az elején, eléggé meglepődtem a kezdőcsapaton (úgy látszik, ők is, mert nem akárhogyan kezdték a meccset).
A fiatalok és a bírók. Ez igencsak komoly probléma, úgy látszik nem igazán akar változni a dolog. Pár éve én is igencsak felháborodtam az ilyesmin Grebi esetében (persze tudom, hogy nem ez az egyetlen oka annak, hogy általában nem Ivkovicsot a feje fölött pörgetve pofozza ki a vendégtábort a csarnokból, hanem némileg kevesebb harcosságról tesz tanúbizonyságot), ezek a dolgok némileg hátráltathatják egy fiatal játékos karrierjét. Nem vagyok semmilyen diszkrimináció híve, (a pozitívé sem), elég lenne az egyenlő elbírálás.
Na azért két konkrét fújás, amiről itt már volt szó. A meccs újbóli megnézése után is fenntartom a véleményemet mindkét esetről (bár könnyű, mert itt még nem írtam le).
1. Matusé sima egyszerű fault volt (más kérdés, hogy a szándékosból nem is jöttünk ki valami jól).
2. Lapov esetéhez igencsak közel álltam, meg a videó is erősítget. Lépés.
Na, ennyi. Ha érdekel valakit, írok az őszi kecskeméti meccsünkről is, vagy a tatárjárásról :)))
szép volt körmendi barátaink!Ezuton is köszönöm a remekmű készítőinek hogy ilyen csodával virágoztatták fel amúgy is elég egyszerű csarnokunkat!köszi
Ha nem is a Red devils volt ,akkor is csak körmendi lehetett és valszeg nem az ülő szektorból kerültek ki a munka készítői!Ezt azért mégse gondoltam volna!
VKi nem tudja hogy a 7végi Körmend-Falco-t a Szhelyi tévé adja-e élőben?Vagy esetleg kivetítő?
Sterbenz László szerint elképzelhető a Hart, Lukjanec visszacsere
Fagyos hangulat Fehérváron
S. T. R.
NS, 2003-03-25
– Mondja csak, állt már olyan csapat élén, amely húszpontos vezetésről veszített?
– Még soha – így Sterbenz László, aki az Albacomp edzőjeként a legutóbbi fordulóban kénytelen volt végignézni, hogy a 13. percben még kerek húszassal előrébb tartó együttese a végén 86–83-ra kikapott hazai pályán a Körmendtől.
Sterbenz László nem hitt a szemének: hatalmas elônyrôl vesztett az Albacomp
– Tudja már, hogy mi történhetett?
– Sok minden közrejátszott abban, hogy elbuktuk a meccset. Kezdjük ott, hogy amíg a palánk alatt tudtunk játszani, addig nem volt semmi baj, ám a második negyed elején Lapov három, míg Bencze négy személyi hibánál járt, ezért meg kellett bontanom a csapatot. A körmendiek zónázni kezdtek, és amit addig mellédobtak, az ettől kezdve bement. A második felvonásban rengeteg triplát kaptunk, csak az utolsó három percben négyet, ami megengedhetetlen. Nyolcvanhárom pontot dobtunk, ezzel nincs különösebb gond, inkább az a fájó, hogy a nagyszerű kezdés után nyolcvanhatot kaptunk. Nem is olyan régen a Szolnok ellen huszonhat pontot dobtunk zsinórban, ezúttal hatalmas előnyt adtunk le három negyed alatt, ez benne van a játékban. Sajnos most mi voltunk a rossz oldalon.
– Úgy tetszett, a rivális karmesterét, a harminc pontig jutó Toyát sehogy sem tudják kikapcsolni a játékból.
– Ahogy mondja, megoldhatatlan feladatot jelentett az őrzése. Egy-egyben mindenkit megvert, a centereink pedig félve az újabb faultoktól, nem tudtak besegíteni.
– A lefújás után mintha nem lett volna kibékülve a játékvezetőkkel.
– Hatalmas előnyt szórakoztunk el, úgyhogy elsősorban a saját hibáinkkal, felelősségünkkel vagyunk elfoglalva. Azzal együtt, hogy vitathatatlan, a centereink kiválásával vezéreinket vesztettük, és ez érzékenyen érintett bennünket.
– Milyen most a hangulat Székesfehérvárott?
– Nagyon fagyos.
– Na és hogyan tovább?
– Nincs mese, győznünk kell Zalaegerszegen. Mélyütés volt a múlt szombati vereség, ám nagyon bízom benne, hogy Egerszegen visszatérünk a helyes útra.
– Továbbra is az Albacomp vezeti a tabellát, ám a sorsolása roppant nehéz, talán a legnehezebb a riválisok közül. Mit gondol, a hazai vereség megváltoztatja a céljaikat?
– Óriási a tömörülés, bárki lehet első is, ötödik is. Én óvatos vagyok, azt mondom, zárjuk az alapszakaszt az első négy hely valamelyikén, és akkor megnyugszanak a kedélyek, felszabadulnak az energiák. Ha így lesz, semmi sem elérhetetlen.
– Lukjanec érkezésével lemondott Hartról, a korábbi légiósról, aki azonban továbbra is önökkel van. Elképzelhető a visszacsere, vagyis, hogy a ZTE ellen esetleg ő szerepel?
– Maradjunk annyiban, hogy a vereséget követően felvetődött ez a lehetőség is.
Fogalmam sincs ki jegyzi eme "remekműveket".Ám úgy gondolom,hogy a Red-Devilsnek vajmi kevés köze van hozzá.Hogy miért?
-sárga festék
-saját nevüket már csak nem pingálják fel
-miért pont most követték volna el
-nem az ő "stílusuk"
Aztán lehet,hogy mégis tévedek :-)
Biztosan kwest bérelte fel némó-t,hogy az Alba-verés után ugyan fessen pár kedves mondatot a Falco-nak.Úgyis olyan egyhangú volt a Sugár utcai csarnok.