Hi!
Volt szerencsém az elmúlt két órában egy kosárlabda edzést végignézni régi cimborám Micus társaságában.
Mielőtt sokan továbblapoznának: jelenleg nem kicsiny hazánkban tartózkodunk, így ne egy laza zötyögős kis mozgásra gondoljatok. Már a kezdet nem a megszokott volt, hisz több mint tíz perccel a kezdés előtt már mindenki a pályán volt természetesen átöltözve, edzésre készen! Nem egészen "gyenge" bemelegítés után nagyon sok mozgással kettő-kettő elleni játék. Természetesen mindenki keményen odalépett, szikrázó védekezés mellett zajlott a játék. Ez volt jellemző egész edzésen. A fő- és a másodedző vezette a két csapat egymás elleni meccsét egész pályán. Hát mit ne mondjak rengeteg olyan adok-kapokot nem fújtak le, ami pl. a mostani hétvégén is vitatéma volt. Két nap múlva megnézhetem a csapatot igazi vérre menő tétmeccsen is, remélem nagyon sok tanulsággal!
Asszem ezek a játékosok a magyar bírói felfogás mellett nem sokat töltenének a pályán! Szerencsére csütörtökön nem magyar bírók vezetnek nekik:) Szal csakis yookat tudok mondani itteni kosaras tapasztalataimról. "kicsit" más ez a légkör. A csarnokról nem is beszélve! Kb. 6500 férőhely és mind ülő! Persze vannak állóhelyek is, de csakis a korlátoknak támaszkodók élvezhetik így a mérkőzést. Szal egyelőre nagyon messze van a magyar "élvonal" ettől a szinttől minden tekintetben. És most nem akartam +bántani senkit sem!
A Zalahús ZTE KK-ról nem sok szó esik a topicban, pedig ha szombaton nyernének legalább nyolc ponttal az Alba ellen, és a Kaposvár is verné a fehérváriakat akkor még egy vereség is beleférne a hátralévő két meccsből az egerszegieknek.
Hiszen akkor a negyedik helyen végeznének, míg a Petőfi alteregó csapata valószinűleg 5-ik lenne.
Szerintem szombaton nyernek is, csak attól tartok nem lesz meg a nyolc pont.
Félek, hogy a birók most visszaadják amit a Paks és a Körmend ellen elvettek tőlük.
És ne felejtsük el egy újabb székesfehérvári vereség már a negyedik lenne nekik az utolsó öt meccsükből.
A topiktornára minden csapat nevezhet akármennyi profit, de a fehérváriak csak kiöregedett nagymamákkal jöhetnek :-), asszem ez így igazságos... :-))
Albamamát a válogatottba... :-)
Olaj az Isten
Reszkess Paks, hétvégén megráncigáljuk a nagy csupasz csiga kukacát... :-) Már ha lesz olyan magas zsámoly, amelyre felállva elérjük a lábaközitneki... :-)))
Hi Saabee!
Már a zsákomban van a kért ződség. Viszont van egy kicsit rossz hírem: nyóc ójród bánja, mert ennyivel kevesebbe került, de ezt természetesen elisszuk:)
Ez igazából a csapatkapitányokra volt bízva.
Azonban ez sem jelentett feltétlen előnyt:ld.Szónok "leszereplése".Holott szvsz a játékosanyag náluk volt a legerősebb...
Valamint volt egy olyan szabály,hogy legalább 3 indexes DK tagnak kell lennie a 12 főben./Azért csak ennyi,mert volt asszem volt olyan város csapat,ahol ez éppen megvolt-pl. a kaposváriak közül utolsó 7N gyorsan regisztráltak néhányan :-) /
Feribá biztos emlékszik.
Viszont az is igaz,hogy a szabályokat én állítottam össze :-)))
Mellesleg lehet,hogy nagyképűen hangzik,de pont nálunk valósult meg az,hogy nagyjából mindenki játszott.Erről anno még a győztes csapat ifjú titánja /gy.k.:némó/ is megjegyezte,hogy milyen "szép gesztus" /nem találom a megfelelő szavakat :-( /,hogy nálunk mindenki pályára lép.
Persze, hogy jól eldolgoztak együtt. Azért gondolom két hasonló kaliberű emberről lévén szó, volt ott egy kis kölcsönös tisztelet vagy mi fene is. Én csak azt mondom egy kapcsolatot két ember alakít, és a Farkas Sanyinál nem annyira kellett beleugatni, mint mostan, mikor csak egy Sterbencz Laci van. Tehát Nagy Gabi is máshogy viszonyulhat két teljesen különböző edzőhöz.
Milyen jó, hogy Sanyi, Laci, Gabi és valahány név a naptárban ilyen jó haverjaim.:-))))
Pont ezért írtam, hogy véleményemet a távolság, és a "lapokba bele nem látás" miatt csak felszines tapasztalatokra alapozhatom. Nyilván benne volt a tévedés lehetősége, és természetes, hogy ti jobban ismeritek ezeket az embereket. Viszont én nem azt írtam, hogy Nagy Gábort a személyes érdekei vezérlik a csapat érdekei helyett, hiszen gondolom a kettő egy és ugyanaz. Csak arra gondoltam, hogy tisztában van saját tulajdonságaival (tudja, hogy szüksége van arra, hogy ő irányíthasson), és azzal, hogy mivel semmi sem megy könnyen lesznek problámák a csapat körül, így egy kevésbé öntudatos edzővel könnyebb elsimítani az esetleges konfliktusokat és kevesebb hátránya származik ebből az együttesnek. Ez nem feltétlenül negatív dolog, és én sem annak szántam. Meg persze nem is tudom, hogy így van-é. Csak egy futó gondolat volt...
Helló!
Többféle dolgot írtatok itt a fehérvári csapatról, illetve az edzőről. Olvastam olyat például, hogy Sterbencznek nincs tekintélye és nem tud meccselni. Aztán olyat is, hogy nehéz úgy dolgozni, hogy Nagy Gábor meccsen ott ül mögötte és mindent kommentál, meg arról is, hogy azért a játkosok felelőssége is ami a csapattal történik. Nos ahogy én látom a dolgot (kívülről természetesen és csak felszinesen) itt volna egy csomó összefüggés. Elsősorban szerintem az volna a kiindulópont, hogy Sterbencz László nem tartozik az úgynevezett mesteredzők közé. Úgy értem, még véletlenül sem lehet egy napon emlegetni Farkas Sanyikkal meg hasonló született vezetőkkel, és egyéb kreatív edzőkkel. Tehát speciel Varga Matyival sem!:-))))
Ő annak a tipusnak tűnik, aki megtanulgatta amit lehetett, de az irányításával (direkt nem irányítása alatt) szerintem sem lesz bajnok az Alba. Ettől még megnyerhetik akár az idei alapszakaszt, sőt playoffot is, de ebben az esetben a titok nyitját fejtegető újságírók rossz helyen kopogtatnak majd Sterbencz ajtaján. Ha nyer az Alba, az nem miatta lesz. Hogy akkor miért ő az edző? Szerintem egyértelműen összefügg azzal, amit, ha jól emlékszem Isz-akos írt a napokban. Mármint azzal, hogy Nagy Gábor viszont jóval fejlettebb és erősebb egyéniség, így olyan trénerre van szükség, aki nem olyan karakán, hajlandó kicsit meghajolni, egyszóval irányítható. És a Sterbencz Laci elviseli az irányítást. Ez viszont pont oda vezet, hogy egy idő után nem lesz kellő tekintélye a játékosok előtt.
( a TeleSport – többek között Némó szereplésével is színezett – vasárnapi összefoglalójában például Bencze Zoli egy mondatban sokkal intelligensebben és határozottabban kifejtette véleményét a meccsel kapcsolatban, mint arra edzője 2-3 perc alatt képes lett volna )
Ami a játékosok felelősségétvel kapcsolatban én csak azt látom, hogy van egy nagy gond ezzel az Alba kerettel. Vannak a centerek, akikkel ugye nincs baj. Mindig lehet rájuk számítani, hiszen Lapov és Bencze meccsről-meccsre ugyanazt tudja nyújtani, Góbi is megteszi általában, amit cseréből lehet, sőt ha jó napja van, akkor többre is képes, de mezőnyben a Moseley kivételével az edzőnek minden meccs egy zsákbamacska. Theisz, Boros, Matus és Halm bármikor játszhat nagyon jól, de bármikor mutathat értékelhetetlen teljesítményt is. Tehát Sterbencz össze-vissza cserélget, mert sosem tudhatja, mikor ki a jobb megoldás. Lukjaneccel pedig éppen az a baj, hogy úgy néz ki, légiós létére előre lehet tudni, hogy eredményességben nem megy túl egy határon. Tehát, ha mondjuk Moseley gyengébb napot fog ki, Lukjanec az eddigi teljesítménye alapján, akkor sem fog vezérré előlépni. (mielőtt nekem ugrotok megjegyzem, hogy Hart sem jobb, mert ő meg bele illik a Boros-féle sorba)
A centerek faultproblémái és Moseley kevesebb pontja esetén tehát az eredmény pont az, mint a Körmend ellen. Kapkodás, szervezetlenség, és szerencse hiján vereség.
És azt mindenki látja, hogy az Alba most nincs jó passzban, pedig most lenne a legfontosabb. Már nem is ők a nagy esélyesek az alapszaksz megnyerésére...
Egyébként imádok regényt írni...:-)))
Csak be kell irni hogy minden fehérvári találkozik a meccs előtt mittomén 1 órával valamelyik ivolda előtt esetleg egy egy mailt megereszteni és akkor meccs előtt egy kis esélylatolgatás meccs után egy kis meccs elemzés!
észrevétel?
Hányan lennénk?
6-an 7-en...
Mindenki tegye fel a kezét aki jár Albameccsre!
Mija az aktuális olvasott e-mail címed?
Írd meg a saabee@freemail.hu-ra.és írok pár sort a Debreceni MK-döntővel kapcsolatban!!!!/Utazás-szállás-jegy-balhé a szónokiakkal stb ;-) /
Igaz csak egyszer láttam játszani, de egyéni képzettség alapján nekem Lukjanec egyértelműen jobbnak tűnik Hart-nál. Ha ezt egy edző is így látja nem csoda hogy próbálkozik, hisz a csapatba való beépítésével a gárda hosszútávon ütőképesebb lehet.
Tulajdonképpen nem is olyan nagy baj, legalább tényleg lesz idő az ünneplésre, kipihenésre. Remélem, nekünk! :-) Akkor most már csak menetrendet kell nézni, meg vmi szállást intézni. Aztán bejelölni a harcálláspontokat a városban, ahol összecsapnak a szurkolótáborok... :-)
"– Lukjanec érkezésével lemondott Hartról, a korábbi légiósról, aki azonban továbbra is önökkel van. Elképzelhető a visszacsere, vagyis, hogy a ZTE ellen esetleg ő szerepel?
– Maradjunk annyiban, hogy a vereséget követően felvetődött ez a lehetőség is. "
A vereséget követően!!! Ha nyerünk, akkor Luki az ász. Még véletlen sem azt mondta, hogy egyformán felelős mindenki, vagy ne adj Isten ő baszta el.
"Mellesleg az egyértelmű, hogy Lukjanec eddig még semmit nem bizonyított. Pedig most már volt rá alkalma bőven. "
Számodra egyértelmű? Szóval Te tudod, hogy ha az utóbbi meccseken Hart játszik, akkor vele taroltunk volna? Csak azt ne mondd, hogy rosszabb nem lett volna, mert ebben egyetértünk.
Viszont továbbra is fenntartom, hogy Lukjanecet nem bűnbaknak hoztuk ide, és az idehozataláról a szakmai stáb döntött. Tehát ha csinál 23 IBM pontot, ami 3. legjobb a csapatban, akkor azért ne varrjuk a nyakába a vereséget!
Dávidról nincs kedvem tovább vitázni.
Csabesz! Ha az Olaj megver minket a Gáz utcában, fizetek Neked egy nagy málnát.