Keresés

Részletes keresés

belfera Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13440
Először is szeretnék gratulálni csapatom szombati, jubileumi győzelméhez (2002-2003: Körmend-Falco 10-0) + külön gratula a kilátogató 600 nézőnek (szerintem ez elég jó teljesítmény egy zártkapus meccsen). Sajnos én nem lehettem köztük, ugyanis egy fránya születésnapi buli Sopronban tartott. Az utóbbi hetek amúgy sem alakulnak túl jól meccsrejárás szempontjából, hiszen utoljára a Kaposvár lemosását láttam élőben, és legközelebb már csak a kupadöntőre jutok el. De akkor aztán nagyon ott leszünk a helyszínen, 100kilós paksiakat eszünk reggelire, saabee-val pedig a dobot verjük + esetleg a kopasz lokistákat. :-))
A rájátszásból már egyetlen meccset sem szeretnék mulasztani, ezért amint kiderül a pontos program, azonnal beírom magam szabira a mérkőzésnapokra. Addig viszont munka-munka-munka, és maximum a tippverseny.

Ma délelőtt megnéztem videón a ZTE-Albát, és nem igazán értem, hogy milyen "nevetséges hazai pályát" látott sporttárs. Szerintem egált fújtak a sporik, bár én inkább a (borotva)pengés fehérvári irányítótrió "üssük-lökjük Nisavicsot" védekezésére emléxem + arra, amikor Moseley szándékosan kilökte az egerszegi irányítót, oszt sportszerűtlen helyett semmi.
Aztán lehet, hogy az Alba ellen, ráadásul Váraditól, ez már "nevetséges hazai pályának" minősül. :-))))

saabee Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13439
ott figyelt a mondat végén a " :-) "

De mindegy ebből már nem jössz ki ;-))
/TE!Olajszidó :-)) /

Előzmény: Törölt nick (13438)
pontty Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13437
Én azért nem értem ezt a vitát, mert egyfolytában a védekezésről beszéltek!? Srácok a Góbin kívül egy ember nem volt, aki akár csak elfogadhatóan is játszott volna az ellenfél térfelén. A negyedik negyedben volt olyan, hogy 4 percen keresztül csak egy kosarat kaptatok. Még ekkor sem lett volna késő, ha nem egy nagy betli az egész szombati támadójátékotok.
A 67 dobott pont viszont az.
Előzmény: albamama (13435)
nattata Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13436
Remélem a bírói kar cseréje!:-)))) Tegnap ritka rosszul fújtatok! (Én meg fujtatok)
Előzmény: BTOM (13432)
albamama Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13435
Azt nem értem, hogy a többieket miért nem találjátok meg?
Theisznek alig volt jó meccse.
Moseley a Paks ellen szarul játszott. Ok, tudom beteg volt, de akkor miért nem Hart-Luki-Lapov felállásban játszottunk?
David a Körmend ellen sem villogott, Theiszről nem is beszélve. Pedig ők nem 2 hónapja vannak itt.
A Zete ellen Bojan is és David is betlizett, és megkockáztatom, hogy ha az általam említett védekezés van, és Lukit nem csrélgeti ész nélkül, egész más lett volna a vége.
Szerintem zárjuk le ezt a meddő vitát, majd Sanyival meglátjuk, hogy ki és hogyan fog játszani.
Előzmény: timsó (13434)
timsó Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13434
Lukjanecet azért szerződtették ide mert statisztikái alapján jobb játékosnak mutatkozott, mint Hart. Viszont az itt eltöltött idő alatt nem igazán igazolta a várakozásokat. Támadásban nem mutatott semmi extrát. Távolról nem volt igazán veszélyes. Egy-egyezést ritkán vállalt be és alacsony %-kal hasznosította. Ebben kb. egy szinten volt (van ) Hart-tal. Viszont a védekezés az ég és föld a két játékos között. Sajnos az IBM értékelésnek nagy hibája, hogy a védekezés hatékonyságára ill. a rábízott taktikai feladat megoldására nem szolgál használható mutatószámmal. A szerzett labda ill. a blokkolások száma ezt nem igazán reprezentálja. Így hiába dob valaki egy meccsen 10 pontot és szerez mondjuk 20 IBM pontot, ha a rábízott ember dob egy huszast és csinál 30 IBM-et.

Egy Magyarországra ill. Albacomp-ba szerződtetett légiósnak igenis meg kell tudni fognia egy válogattott kerettag magyar bedobót, sőt egy másik idegenlégióst is, mert nem mindig lehet úgy sakkozni a védekezésben, hogy neki egy gyengébb szintű spíler jusson.
Az más kérdés, hogy az eddig lejátszott meccsei alapján sejteni lehetett, hogy Kámán nehéz falat lesz Lukjanecnek, pedig mint ahogy ezt már Sporti feszegette nagyjából hasonlóak a fizikai adottságaik. Tehát abban igazat adok Mamának, hogy nem neki kellett volna fognia Kámánt. Azonban ha már így történt, akkor nem kellett volna várni amíg Kámán beszór Lukiról zsinórban 11 pontot. Hamarabb kellett volna váltani (cserélni Moseley-vel védekezésben). És ez már tényleg Sterbenz hiba volt. Ugyan ez volt a baj a Körmend meccsen is, amikor a második félidő elején Toya sorozatban öt kosarat dobott Lukiról. A váltás itt is sokat váratott magára.
Meggyőződésem, hogy jobb meccseléssel ha nem is tudtuk volna a rosszabb egyéni teljesítmények miatt megverni az Egerszeget, de azért talán még hét ponton belűl lehetett volna tartani a különbséget. A körmendi meccsről már nem is beszélve…. És akkor már mindjárt más a leányzó fekvése a pillanatnyi helyezést illetve a rájátszást jelentő helyek megszerzése tekintetében.

Előzmény: albamama (13428)
Bocai Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13433
"Utolsó negyedben alapvonali bedobás az Olajnak a mi palánkunk alatt.Ebből Fodor Geri dob ziccert,úgy hogy még a labdát se kell leütnie(!)." - És a hülye bíró nem vette észre hogy a hóna alatt viszi át a labdát a pályán?:)
Előzmény: saabee (13402)
BTOM Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13432
Tegnap a soproni meccsem után felmondtak egy edzőnek, a szerdai meccsemen "debütál" egy régi-új edző... :-))) Mi jön még?
Előzmény: albamama (13429)
sarkat5 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13431
Benne én is. Vakon.
Megígérem Neked, hogy ha rendszeresen Lukjanec fog játszani Hart helyett Sanyi dirigálása alatt is, akkor el fogom ismerni, hogy sokkal, de sokkal jobb játékos, mint Mike! :-)
Előzmény: albamama (13429)
Bask_e.t. Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13430
FARKAS SANYI!!! YES! YES! YES! :o)))))))))))))
albamama Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13429
www.albakosar.hu főoldal :-)))

Hart vagy Lukjanec? Bízzuk Sanyira! Benne megbízom.

albamama Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13428
http://www.kosarlabda.com/player/list.phtml?lea=HUN

Hart
Lukjanec

Hart 12 meccs alatt, Luki 8 meccs alatt csinálta.
A pályán töltött idő, ill. , hogy ki volt az ellenfél, az se mind1.

Hidd már el, hogy Sterbenz a hunyó!

Előzmény: sarkat5 (13422)
andrej11 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13427
Bocs, de Lukjanec 2 hónap alatt semmit sem csinált. Védekezése katasztrófa, az pedig hogy edzésen ellenfél nélkül jól dob senkit sem érdekel. A magyar mezőnyben lassú, körülményes és alamuszi... A Hart ha nem is dobott sok pontot, legalább jól védekezett.
Előzmény: albamama (13423)
Bask_e.t. Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13425
Edzőcsere tuti? Infó honnan? Mikor és hol lehet pontos, hivatalos információhoz jutni?

Hajrá ALBA!!

kingtown Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13424
Nem tudom, hány meccset láttál, ahol Lukjanec játszott. Én mindet. Az az ellenfél még nem kapott játékengedélyt Magyarországon, akit Lukjanec meg tudott volna fogni.
albamama Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13423
Könyörgöm értsétek már meg, hogy nem neki kellett volna Kámánt fognia! Ez a napnál is világosabb: Moseley fogja Kámánt, Luki fogja Benczét.
Majdnem minden meccsen az ellenfél szokott ellenünk vezetni, ez már régóta így van. Ez balfaszság, sosem értettem, hogy miért engedjük el őket. DE utána le lehetett volna dolgozni a hátrányt, mint nem egyszer tettük.
Az Alba-Körmend üdítő kivétel volt, ott mi mentünk el. Aztán mi lett a vége? ...

ja és nem 10 pont felé ment a ZTE , hanem fölé ;-)))

Előzmény: andrej11 (13421)
sarkat5 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13422
Lukjanecnek volt két egész hónapja arra, hogy legalább egyszer megmutassa, mit tud. Edzésen kívül épkézláb dolgot nem mutatott.
Mike ennyi idő alatt legalább egyszer-kétszer megszórta magát és mindig igyekezett védekezni is.
Szerintem is a Körmend meccs után kellett volna váltani, de megértem Sanyit is, hogy akkor nem vállalta. Lehet, hogy én most sem vállaltam volna a helyében, bár gondolom, ő látja, hogy azért lehet valamit kihozni ebből a gárdából.
Előzmény: albamama (13419)
andrej11 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13421
A meccs döntő pillanatai voltak az első percek, amikor 10 pont felé ment a ZTE amiatt, hogy a Lukjanec képtelen volt tartani a Kámánt. Ez az edző és a játékos közös hibája.
Előzmény: albamama (13419)
andrej11 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13420
Gratula a Zalaegerszegnek. Teljesen megérdemelten nyertek. Jobbak voltak egy McClendonnal, egy Kámánnal és egy jó adag lelkesedéssel.

Mi meg lelketlenek. Ez a csapat bűne.

Edző felelőssége:

- Lukjanec és nem Hart. Nincs mit mondani, első negyedben 10 felettit dob a Lukjanecről a Kámán.

- Lapovot nem cseréli le a 6. percben 5-6 rossz kísérlet után.

- A Halm a 4. negyedig nem kerül a pályára.

- Góbi pályára küldését a végtelenségig halasztotta.

Ezek döntő hibáknak bizonyúltak, mert a 2. negyedtől csak rohantunk az eredmény után.

Lapov és Bencze teljesítménye kritikán aluli volt. Bedobó poszton meg annyit sem csináltunk.

Akinek szerepe volt Lukjanec szerződtetésében, annak hatalmas a felelőssége az eredménytelenségben. Lassú, körülményes, védekezni képtelen és alamuszi... Ez nem bántás, hanem tény. Felelősség a vezetésé és az edzőé. Hogy milyen arányban, azt csak ők tudják.

Sajnos az utolsó néhány meccsen 1 év munkáját szúrtuk el. Remélem a Farkas Sanyi tud csodát tenni! Bár a rájátszás előtt bekapcsolódni nem könnyű.

Sporttárs: mióta figyeli a csapatot a Sanyi? Mennyire ismeri a játékosokat?

Előzmény: Artúr Doki (13383)
albamama Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13419
Erre nagyon eccerű a válasz, mert Lukjanec képzettebb és jobb játékos, mint Hart.
Tudom ezzel sokan nem értenek egyet, de nekem ez a véleményem, és a kevés pontja annak köszönhető, hogy ész nélkül le-föl cserélgették. Az meg, hogy rajta ment el a meccs, az baromság (má bocs :-).
Szerintem a játékosok nem azért játszottak rosszul, hogy Sterbit elküldjék, hanem azért, mert az edző sokat hibázott, rosszul meccselt.
Én már az Alba-Körmend után megléptem volna a cserét, és az ultimátum Strebenz számára kedvező lépés volt, nem tudott élni a lehetőséggel (sajna vagy nem sajna).
Nem kéne Nagy Gábort baszogatni, sokat köszönhetünk neki, és az edzőcserével is a végsőkig kivárt.
Előzmény: sarkat5 (13415)
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13417
Jaaajjj, végre fehérváriak vitájának gyöngyszemeit mazsolázgathatom... :-)

Micsoda gyönyör ez nekem, micsoda gyönyör... :-)

Persze könnyű annak akinek már nincs vesztenivalója! :-)

Ill. dehogynincs...

Mit izgultok, visszajön Farkas, gatyába rázza a bandát, úgyis az első négyben lesztek, az elődöntőben meg már bármi lehet....

Nem bírom ezt a műbalhézást... :-))))

OAZIS

Előzmény: albamama (13414)
sarkat5 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13415
Igazad van, de: Miért ő játszott? Ez nem Sterbenz ötlete volt...
Előzmény: albamama (13414)
albamama Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13414
Mint Lukjanec-párti megkérdezem, hogy miért neki kellett fogni a válogatott bedobót? Miért nem Moseley fogta?
Biztosan az Ő ötlete volt.
Előzmény: sarkat5 (13413)
sarkat5 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13413
Szerintem az egerszegi vereséget nem szabad Laci nyakába varrni. Abban mindenki jócskán benne volt.
Én a vezetőség felelősségére hívnám fel mindenekelőtt a figyelmet. Szerintetek lehet késsel a nyakatoktól fél centire lejátszani egy sorsdöntő mérkőzést? Mert szerintem nem. Baromság volt ez az ultimátum. Én úgy érzem, hogy Nagy Gábor nem merte meglépni, hogy a tabellán első helyen álló csapat edzőjét küldi el, pedig világosan látta ő is, hogy baj van. Megtette az ultimátumát, amivel tulajdonképpen be is biztosította a zalaegerszegi vereséget (tudta, hogy a játékosok nem rajonganak Laciért, még ha utálni nem is utálják) és ma már nyugodt szívvel cserélhet edzőt, hiszen a csapat most csak ötödik.
Elnökünk mindemellett megkövetelte, hogy az általa szerződtetett Lukjanec szerepeljen a Zete ellen is és tulajdonképpen akár úgy is fogalmazhatunk, hogy ezen ment el a meccs. Az Egerszeg ugyanis az Andrej által "fogott" Kámán első negyed beli tizenhét pontjával ugrott meg és ezt az előnyt tartotta a végéig.
Sanyi visszajövetelének egyébként én is örülök, mert ha valaki segíthet ezen a csapaton, akkor az ő, senki más. Lacitól viszont nem kellene haraggal elválni és a szurkolók antipátiájával, mert tette a dolgát, ennyire futotta tőle.

Előzmény: góóól (13409)
isz-akos Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13412
Az sztem az edző felelősége hogy Lapovot a pályán hagyta a 4-ik sikertelen kísérlete után is cirka 3 percen belül...
Aztán amikor bejött Góbi jól megszórta magát (Lapovhoz képest)
Ilyen apróságokon múlik a kosárlabda!
Az meg hogy nincs 1 épkézláb figuránk (csak egy kabalafiguránk) megint kinek a hibája?
Előzmény: góóól (13409)
Olaj az Isten Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13411
Jaaa, Dobroje utro!

Nem Szolnokon volt a paksi meccs? Bakker, engem átvágtak ! Ott dekkoltam a mádöfákin’ ligetbe’, detélleg vártam ott saabeet teljes harci vértben…először arra gondoltam, hogy berezelt a kopasz állat :-), de aztán rávilágítottak, hogy idegenben kéne verekedni, még el is indultam hatkor, de csak nyolcra értem oda, ebből adódóan már senkit sem találtam a makovecbildíngnél, hát mit lehet tenni…kardomat mérgesen elhajítva, sisakrostélyomat felhúzva hazabattyogtam…

Drága bíró Úr, így történt, ez a színvaló igassság !

:-)))

Hogy miért nem mentem?

CSAK !!! :-)

Ellenben meghesszeltem a ZTE-Albát, hát ez a Meklendon, ez egy álllaaat !! A gyenge napot kifogó Lapovot rendesen felkajálta! DE jó hogy a horvát már nem nálunk játszik ! :-) Hát lassan már én is kezdek rájönni, hogy nem mindig az Albának fújnak :))), vagy pedig az lehet, hogy szűkül NG büdzséje… :-)) Volt itt minden: olyan, amit nem kellett volna befújni és befújtak, vagy fordítva, de akadt elvétve jó ítélet is… :-)) Szóval hazai pályán, annak minden előnyét kihasználva nyert a ZTE, tette ezt megérdemelten, mert McClendon tarthatatlan volt, fantasztikus ahogy a kezében köt ki minden lepatt…

In accordance with albamama szerintem is edzői tévedések sorozatának volt köszönhető (csak mint laikus szurkoló ugatom a kosárlabdát) az, hogy még csak nagyon szorossá sem tudtátok tenni a meccset, és még a hét pont ugyan utolsó reménysugárként ott lebeghetett sporttársék szeme előtt, Chadwick 2.09 perccel a vége előtt dobott tempója (71-62) vízválasztóvá lett…Hááát, elsőből ötödik…

Ami nekem a szemem szúrta az Góbi mellőzése az elején, én már a hetedik-nyolcadik percben behoztam volna, néztem is értetlenül. Theisz valóban gyenge, ha több is van benne, edző legyen a talpán, aki az önbizalomügyileg is erősen visszaesett spílert visszahozza…(majd Farkas…:-))

Apropó, gondolom, Fehérváron alábbhagy majd a mutogatás más csapatokra, hogy edzőcsere, meg légióscsere, mert a Lukjanec-Hart-Sterbenz-Farkas mizéria sem a tökéletes kiegyensúlyozottságot tükrözi az én megítélésem szerint. Nem szurkálni akarok, csak akkoriban, mikor nálunk volt para nagyon jöttetek a „mirőlbeszéltekkevéspénzrőlmikoregyfolytábancserélgettek?” kérdéskörrel…Nem ment a szekér, hát cseréltünk, hogy miből nem tudom. Nálatok is most a nagyobb bajt megelőzendő lépéseket tesznek…Részemről nincs ebben semmi kivetnivaló, csak imádkozzatok, hogy jól süljön el a csere…Bár Sterbenz tényleg csak átlagos, vagy még az sem…

Még annyit, hogy Lukjanecet most láttam másodjára, semmit olyat nem mutatott, amit pl. egy körmendi Bacsa ne tudna…Bár nyilván nem olyan súlyos tévedés, mint Stewart…:-(

Hát ennyi egy szuszra, majd még jelentkezem Albát szidni, mint mindig !!! :-)))

OAZIS

OFF:Bubic, nagyon megijedtél mikor az ötösön reggel elsuhant melletted az ezüst nyíl? :-)), Nyugi, nyugi, no para, legközelebb megpróbálok majd nem totyorogni 190-nel !:-) (Új rekord: Szónok-BP, hétfő reggel:1 óra 10perc a Hungária körútig :-))

LD Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13410
Szerencsére hétvégén elromlott a gépem, így szombat este már nem tudtam írni... Jobb is... Szégyen és katasztrófa volt amit Egerszegen produkáltunk, és azt hiszem közös felelősség. Felelősek a játékosok mert szív és ész nélkül játszottak; a volt edzőnk, mert szakmai munkának a nyomát nem lehetett felfedezni (l. semmi koncepció a védekezésben, pl. Lukjanec fogja Kámánt, míg Moseley Benczét, aki ezt kitalálta annak jogosan lehet ajtót mutatni; egy kidolgozott figura nem volt támadásban már meccsek óta), felelősek a vezetőink (...) mert egy bólogatójánost alkalmaztak edzőnek, idén is sikerült elb@szniuk a légiósszerződtetést (és bár lehet, hogy van 3 bajnoki és 2 kupagyőzelmünk, de az inkább egy szerencsés edzőválasztásnak volt köszönhető; belegondolni is rossz, hogy ha anno Farkas helyett sikerül hozni egy Hajnal szintű nímandot akkor most ilyen lehetőségekkel is 0 aranyunk lenne), és szokás szerint nem látnak tovább a saját érdekeiknél; és felelősek vagyunk mi, szurkolók is, mert mi sem látunk tovább az orrunknál és a pillanatnyi sikereknél, és nem állunk ki a CSAPAT és érdekei mellett.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Sanyi mit fog produkálni, főleg, hogy az elvárások most aztán igencsak nyomasztóak lesznek. Sanjos úgy állunk, hogy egy idegenbeli bravúrt már mindenképpen csinálnunk kell, hogy négyben legyünk. Ha tudunk nyerni Kaposváron (nem hiszem), akkor a többi meccstől függ a sorsunk, de mindenképpen négyben vagyunk, ha nem akkor ötödikként fordulunk, és valószínű az ASE vagy a ZTE ellen kezdünk. Mindegyik pokolian nehéz, viszont ha továbbjutunk akkor úgy néz ki megkaphatjuk a Debrecent, ahol mát tudtunk nyerni. Lényeg a lényeg, ha ezzel az állománnyal nem leszünk négyben, akkor szerintem sok mindent új alapokra kell helyezni...
góóól Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13409
Sziasztok!

Kicsit vitatkoznék albamamával. Jó (és könnyű) lenne ezt a vereséget rákenni az edzőre, de ez ebben a formában nem igaz. Mert amit a fiúk mutattak, köszönő viszonyban sem volt a kosárlabdával. Elképzelés, figurák és LELKESEDÉS nélkül nem nagyon lehet nyerni. A ZTE egy elszánt játékkal simán hozta a meccset.

Ha jól emléxem, egyetlen lerohanásos pontot se dobtunk, de ha a pörgős játék nem a mi stílusunk, akkor miért nem lassítjuk a tempót?

Azzal vígasztalom magam, hogy a fiúk tudták, ha kikapnak, megszabadulnak a Mestertől. Tehát nem is vagyunk olyan szarok (talán)

saabee Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13408
Tipp-tipp-tipp-saabeetipp

2003. április 2., szerda

18.00 Falco KC-Szhely–Atomerőmű SE -11 /kell és kész/
Vígh dr., Hegedűs (Pázsitka)

18.00 MOL Szolnok–Marc-Körmend +3 /bár igazából +/- 0-t kéne rá tippelni/
Valovics dr., Kóthay (Benczur L.)

18.00 Kvári Klíma-Vill–ZTE KK +9 /ez a való világ :-( ,nem az OazIs féle csokis izé/
Faidt, Forrai (Szlávik)

18.00 Albacomp–Soproni Ászok +23 /edző nélkül is/
Benczur T., Papp (Karner)

18.00 D. Vadkakasok–Sole-Szedeák +16
Váradi, Kiss L. (Várhalmi)

18.00 Univer KSE–DVMSE +7 /nehéz az ultra(1) sorsa/
Harsányi, Smied dr. (Nemes)

Hajrá ASE!

saabee Creative Commons License 2003.03.31 0 0 13407
OazIs!

Azt el is felejtettem,hogy aztán nehogy azzal gyere,hogy azé' nem gyütté el szippantani egy kis sugarat,mer' "csőcsokicsuidálé",meg ilyenek,szóval hogy nálatok járt a Bigbrádá.
ATilla-val spanolsz ahelyett,hogy jönnél bunyózni Paksra...

Ilyen vagy TE!TE...,TE,..villalakó!

Előzmény: saabee (13402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!