Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Az LG-nek ezt a mondelljét még nem láttam!Szerinted az amit te akarsz venni jobb mint az LG-nek a 106 plazmája?Árban kb egyeznek.Van olyan hozzászóló aki azt mondja,hogy inkább crt-t érdemes venni ebben az árfekvésben.
Gyerekek, semmi értelme ennek az "LCD elavult, jön az ilyen-olyan új technológia" dumának. Az OLED kijelzőkről már évek óta szó van, aztán mindig csak az a tény, hogy "majd valamikor jövőre". (Ráadásul az ilyen új technológiák a termékek megjelenése utáni egy évben még NAGYON drágák lesznek.) Az nem segít a topikindítón, hogy mi lesz TALÁN a jövőben. Arról beszéljünk, hogy miből választhatunk most.
Vegyél CRT-t. 250.000Ft-ból már igen jó CRT-t kaphatsz. (jelenleg SD-ben sokkal jobb képet ad egy minőségi 100Hz-es CRT TV mint az az LCD, Plazma amit 250.000Ft-ból megkapsz) LCD, Plazma akkor javasolt ha kell a HD. Ha meg HD akkor az a 250.000Ft kevés egy jó TV-re.
Valaki mondja már meg,hogy mindent összevetve melyiket érdemes venni a plazmát vagy az lcd-t.Nem sokára tv-t kell vennünk,és nem tudom eldönteni,hogy melyiket vegyem.Viszont az hozzátartozik a dologhoz,hogy 250 ezernél többet nem szeretnék költeni tv-re.
Sziasztok! Újként köszöntök mindenkit. Sok hasznos és érdekes véleményt olvastam Plazma vs. Lcd témában. Én már kinéztem a "nagy Őt",egy Pioneer PDP 507XD személyében.Ha valaki volna olyan kedves és írna róla néhány hasznos információt(előnye-hibája), azt nagyon megköszönném.Esetleg ha valakinek van ilyen,szivesen értekeznék vele...
Az LCD-k nyugdíjba küldése már megkezdődött hiszen az OLED panelek olcsóbban gyárhatók, nem kell háttérvilágítás, vékonyabb a képernyő, az OLED panel lehet hajlékony formában is, gyorsabb a válaszidő, stb. A Sony már jövőre piacra akarja dobni az első OLED TV-t :)
A jövőben kizárt,hogy az LCD maradna hoszszútávú megoldásként. Japán kutatók dolgoznak egy ennél sokkal költségkímélőbb eljáráson. A vas-oxid részecskék véleményük szerint 5 év múlva a folyadékkristályt nyugdíjba fogják küldeni méghozzá negyed annyiba fog kerülni,mint a mostani SG-k
Sajnos nem jól tudod.A válaszidő csak lcd-nél van.A folyadékkristályok elfordulási idejét jelenti.A plazma teljesen más elven működik.A plazmánál elektromos áram hatására rendeződnek a plazma részecskék.
Köszönöm a hozzászólást. Kezdem megszokni. Hallottam olyat, hogy a Sony BRAVIA-ja már kellemes homogén feketét tud, viszont ezzel ellentétben pl. a Westend MM-ben a "szaki" nem ajánlotta, mondván a Sony-ban sok Samsung alkatrész van, és mivel én az LG 32LC51 és a SONY 32U2000 között csapongtam, ezkből az LG-t ajánlották. Megmondom őszintén a bolti körülmények között az LG-nek szebb képe is volt valóban...
Ilyen, sajnos. Bele kell torodni,bar a merteket igy latatlanban nyilvan nehez megitelni. De teljesen sotetben bizony lathatsz ilyesmit, sima 19es monitoroknal meg most is 80-100k ba kerul egy olyan amin legalabb homogen a megvilagitas.
Amit a CRT-ről írtál, azt eddig is tudtam, és szerintem amit én írtam, az nem mond ennek ellent.
A kérdés az, hogy pontosan mit jelent az LCd-nél a válaszidő? Erről viszont te sem írtál. De ha tudod, érdekelne. Mondjuk megguglizhatnám, de így egyszerűbb :)
Szia! Akkor ugyan azzal a taggal beszétünk :), ő adta meg a szervíz számát, ahol beszéltem egy szervízessel. Azt mondta a szervízes, hogy valóban lehet ilyen jelenség, persze nem drasztikusan. Ja és hozzátette, hogy plazmát kéne venni és az nem csinál ilyet. Csak egy 20m2-es napplaiba nem akarok 104-es képet, mert a 82 is nekem nagy jelenleg. na mind1...
Összenéztük egy Samsunggal is - bolti körülmények között, fény stb... - tök jó volt az LG is. Kicsit magaba szálltam, hogy lehet ez valami hypohondria nálam, ugyan is sötét szobában az LCD monitor is világít, a blank screen képernyőkímélőnél, stb... Volt aki azt mondta, hogy át kell szokni a CRT után az LCD-re. Hagyom, had menjen, tapasztalok... elvégre 2 év gari van rá. Bár LG terméket még sosem kellett szervízbe adnom, remélem nem ez lesz az első.
Az LG ügyfélszolgálatával jó tapasztalataim vannak. Bár akivel én beszéltem, kissé törte a magyart... Beszélj velük is, hátha mást mondanak. 06-40-54-54-54 (gyk: 06-40-LG-LG-LG... :))
Nah... hát én meg időközben beszéltem a XIII. kerületi LG szervízzel, azt mondják ők is, hogy igen csont sötét szobában, sötét jelenetnél van ilyen hatás, mert hogy vanalhonnét meg kell világítani a képet. Szóval akkor ez ilyen? Más típusoknál, valaki tapasztalt esetleg hasonlót. B@ssza a csőrőmet, hogy kiadok ennyi cash-t egy tv-ért és bár minden másban tökéletes, sötét képnél "sarokbanfénylés" van... >:
"Minél nagyobb a válaszidő annál mosottabb lesz a gyors mozgás mivel pixel képtelen követni a 64µs alatt lezajló sorkirajzolást." Pontosabban fogalmazva a függőleges kioltás sebességére és a sorkirajzolás sebességére van kihatással a pixel válaszideje.
Egy kicsit kevered a dolgokat. A CRT-ben az elektronsugár µs alatt végigpásztáz egy sort. Pontosan 64µs alatt rajzol ki az elektronsugár egy teljes sort (PAL norma esetén). Az a 20ms amit keversz az a képcsőre felvitt foszforréteg utánvilágításának ideje ami lehetővé teszi, hogy egymás után (20ms késleltetéssel) két félképet jelenítsenek meg melyet az emberi szem tehetetlensége miatt 1db teljes képnek látunk. Viszont a digitális paneleknél (LCD, Plazma, OLED, stb.) a válaszidő a pixel állapotváltozásának idejét jelenti. Mivel a digitális paneleknél nincs utánvilágítás azaz ha a pixel kialszik, az azonnal kialszik ezért nem lehet váltottsoros (interlace) módon megjeleníteni a képet mint a CRT esetében ahol a foszforréteg gondoskodik arról, hogy a két egymáshoz képest 20ms időkülönbséggel rendelkező képet egynek lásd. Tehát a digitális paneleknél csak a teljes képet lehet kirakni (progressive megjelenítés). PAL szabvány esetén egy sor 64µs alatt kirajzolódik és a teljes képet 40ms ideig kell a képernyőn láthatóan tartani. A pixel válaszidő ezekre van hatással. Minél nagyobb a válaszidő annál mosottabb lesz a gyors mozgás mivel pixel képtelen követni a 64µs alatt lezajló sorkirajzolást. Éppen ezért van jelentősége az OLED megjelenítőknek mivel ezeknél a válaszidő már igen közel áll a CRT elektronsugarának sebességéhez.
Na de itt pont arról volt szó, hogy mennyire van "utánhúzása", azaz ha ellövik mondjuk a labdát, mennyire húz csíkot maga után. Arra próbáltam rávilágítani, hogy ha nem csal a gondolatmenetem, akkor egy 20 ms válaszidő alatti LCD legalább olyan jó, de inkább jobb, mint egy képcsöves tévé. Azokra meg ilyen panasz nem szokott lenni.