Keresés

Részletes keresés

bokor Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1180
Közben ugyan összerogyik, de az kit érdekel, legalább méregtelenített szervezettel, egészségesen, nem menstruálva fog belehalni :-)
Előzmény: Törölt nick (1177)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1179

nem, nyuszika, nekem azoknak az altalad citalt szazezreknek meg millioknak az eletkorulmenyeirol, egeszsegukrol, eletkilatasairol es eletukrol irt tanulmanyok kellenenek. nem eleg szovegkornyezetbol kiragadni valamit. statisztikat barmirol keszithetek, akar arrol is, hogy akik rakban haltak meg, azoknak a 40%an piros zokni volt. tehat a piros zokni 40%ban felelos a rakert.

masik kerdes, hogy itt nem vegetarianizmusrol van szo, hanem elmebajrol. magot es fuveket ragcsalni nem egyenlo a vegetarianizmussal.

megint az ovodasokkal is ferditesz. a gyerekek az iskolaban etkeznek a legegeszsegesebben. otthon sutemenyt kapnak desszertnek, az oviban gyumolcsot. a csontritkulast en inkabb a keves tej fogyasztasaban es a naphianyban keresnem, ennek semmi koze a huseveshez.

a civilizacios betegsegek szinten nem a huseves kovetkezmenyei, ugyanis az egeszsegtelen taplalkozas nem egyenlo a husevessel. egeszsegtelen taplalkozas a zsiros, nehez etel, a mertektelen alkohol, a kave, cigaretta. civilizacios betegseg meg a stressz, a depresszio, az egyeb mentalis betegsegek, nem pedig a huseves.

en, lelkem, nem fogok keresgelni. keresgelj te, hiszen te allitod ezeket. tamaszd ala. nem lehet csak ugy bedobni, hogy "a madarak valojaban elevenszulnek", hanem bizonyitani is kell.

az USA pelda meg azert trefas, mert az emberek nagy resze idiota arrafele, es szamodra megis peldamutatoak. de ha te ugy erzed, ezzel a resszel nem kell foglalkozni, akkor miert is foglalkozzak az itthoni ovodasok egy elenyeszo reszevel? vegetarianusokert nem kell az USAba menned, vannak itthon is.

Előzmény: tigristomi (1170)
orlanda Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1178
Hát mit ne mondjak ... én az egyszeri kőművest és vízvezetékszerelőt is megnézném valamit elvinném egyszer tomit Villányba szüretelni hajnali öttől délután hatig hús nélkül ...
Előzmény: bokor (1173)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1176
indiaikra ne hivatkozz, marmint nem hus - es munka, mert necces a dolog.

egyebkent igazad van, de itt most nem rolad van szo, a "normalisan nem hust nem evokrol" hanem a "nem normalisan hust nem evokrol" erted?
tigristomi Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1175

Meg azert jon ide a keresetuk, mert sok szemellenzos mindig azt mondja, hogy azsia nem szamit, ahol nyomorognak az emberek.

Ezeket a santa probalkozasokat probaltam megelozni.

nettomazsola Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1174
nem keverlek, csak neked valaszoltam, de nem rolad beszeltem ... erted, ugye?
Előzmény: tigristomi (1171)
bokor Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1173
Én azért megnézném azt a bányászt, meg kohászt, aki nyers zöldségen élve bírja a melót... :-))
Előzmény: orlanda (1172)
orlanda Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1172

tomi, ne haragudj - ne egyél húst ha nem akarsz. De nyugtass meg, hogy ettől még menstruálsz.

Mellesleg megjegyzem, hogy nem csak fizikai munkával lehet pénzt keresni, és azt is, hogy a világ nem úgy van berendezve, hogy a fizikailag legerősebb keresi a legtöbb pénzt.

Afrika egyes részein pedig a civilizálatlan betegségek hódítanak leginkább - pl. éhen halás, ott biztosan örülnének a húsnak.

Az USA-val nekem személy szerint az a bajom, hogy egy csomó agymosott zombi jött át ide onnan, akik ott nem boldogultak a világmegváltó eszméikkel, ellenben itt elvárják, hogy bámuljunk rájuk, mint borjú az újkapura és nagyon elmaradottnak érezzük magunkat hozzájuk képest, miközben késsel villával nem tudnak étkezni.

tigristomi Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1171
 Valakivel osszekeversz.
Előzmény: nettomazsola (1168)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1170

A keresetuk ugy jonne ide, hogy van aki azt hiszi, ha vki nem eszik hust annak nincs ereje dolgozni. Az olyanok pl., akik azt mondjak hogy egy gyerek nem lehet vegetarianus.

Szemelyesen sokat ismerek akik sosem ettek hust, roluk beszeltem. Indiaban sokan a vallas miatt nem esznek hust, es a csaladjuk is generaciokra visszamenoleg. Biztos mas nepeknel is van ilyen. Csodalom ha ez uj lenne.

Nem tudom milyen tanulmany kell ehhez ???????

Ahhoz is tanulmany kell neked, ha azt mondom hogy az afrikaiak szine sotetebb?

Tanulmany ahhoz kellene, hogy megvizsgaljak az europai etkezesi szokasokat.

Az egy magyar tanulmany volt, hogy mar az ovodasok es kisiskolasok egy kis reszenel is ami nem is olyan kicsi, 5-10%-os csontritkulas mutathato ki. Nem tudom a forrasat ennek, vki egy cikkbol masolta be az infot, de nem meplepo.

Amugy eleg megnezni a lakossagot, hogy 40-50-60 eves korban tomegesen fordulnak elo az embereknel a kulonbozo civilizacios betegsegek.

Ha tudsz angolul, akkor keress ra az interneten, ha neked tanulmanyok kellenek ehhez.

Nekem nem kell, en tapasztalatbol beszelek. Olvastam es lattam errol annyit, hogy engem ez nem erdekel, amikor azt mondja vki hogy ez nem igy van, az meg lepattan rolam. Ez van.

Utana nezhetnek persze, ami igazolna engem. Majd aki haladni akar a vilaggal, az utana nez.

Tok mindegy hogy milyen orszaggal jovok, johettem volna Nemetorszaggal vagy Angliaval, stb. Egy jelentektelen reszletnel ragadtal le. Egyebkent nem tudom mi baja van mindenkinek az USA-val, ha korulnezel a neten, valoszinu USA peldakat fogsz te is talalni, egesz egyszeruen, mivel ott csinalnak zommel mindenfele vizsgalatot. Az hogy tele van egeszsegtelen etkezesu emberekkel az USA, ez nem tudom miert trefas, ennek semmi koze ahhoz, hogy vannak ott vegetarianusok is. Ha ilyen logikus kapcsolatokon mulatsz, akkor szerintem kar foglalkoznod a temaval, ugyse jutsz a 0-rol 1-re.

Előzmény: Mikolt (1166)
nettomazsola Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1168
az, h valaki nem eszik hust az egy dolog. (irigylem erte) es megint mas az, ha vki eletveszelyes orultsegeket terjeszt.
en meg azt is elfogadom, h akarki kuraszeruen csak nyerset egyen, csak zoldseget, csak gyumolcsot, de azt terjeszteni, h a nyers zoldseg-gyumolcs a megvaltas minden bajra az azert nagyon durva.

szerintem is lehet hus nelkul 100%ig tokeletesen, jol enni, senkinek semmi baja nem lesz. a vashianyra is lehet figyelni.
(osi modszer; egy almaba vasszogeket szurni (nem acel) es par nap mulva az almat megenni)
en is ismerek masodik generacios vegetarius felnotteket es makk egeszsegesek.
(termeszetesen ismerek husevo egeszzseges embereket is)

igazabol az zavar amikor vmi ideologia kerul melle ... es agymosas lesz a dologbol.

pl. ha a csirkeevestol idiota lesz az ember, a disznohusevestol feledekeny, a marhahustol meg mittudomen.
Előzmény: tigristomi (1162)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1166

honnan vannak az informacioid a szazezrekrol es milliokrol? szeretnem latni a tanulmanyt, cikket vagy barmit, amire hivatkozol, es lehetoleg a felbolond pucer csajnal hitelesebb forrasra hivatkozzal pls. nem baj, ha angol, mielott ez gatolna meg.

az nagyon trefas, ahogy az USAval jossz. messze foldon hiresen egeszseges orszag, tok normalis gondolkodasu emberekkel, kiegyensulyozott gyerekekkel es tokeletes csaladmodellekkel. az meg hogy a keresetuk hogy jon ide, azt vegkepp nem ertem.

amugy en is ismerek teniszbajnokot, meg olimpikont, meg politikust, meg szineszt, meg korhazigazgatot, aki husevo. most akkor ez neked erv a huseves mellett?

Előzmény: tigristomi (1162)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1165
ezzel a csaladdal nem az a problema, hogy milyen az alkatuk. itt arrol van szo, hogy az az ember, aki ilyen kaliberu tanacsokat akar osztogatni az embereknek, az ne a ferje felmeztelen meg a sajat maga terhes-bikinis fotojat pakolgassa a netre, mert hiteltelen lesz. 
Előzmény: tigristomi (1163)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1164
Ugy meglodult a topik mint az ozonviz, igy az elozo hozzaszolasom lehet hogy nem passzol a teljesen a temaba. Arra gondoltam, hogy a vegetarianussag a tema.
Előzmény: tigristomi (1163)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1163

Ha ez egy vegetarianus csalad, akkor azt mondom hogy en sok ennel testesebb vegetarianus lanyt/not lattam.

Meg ugye izmosabb sracot mint aki a kepen van. En is izmosabb vagyok nala a 15-eves vegetarianus multammal. Azzal egyutt, hogy mostmar szinte tejet se nagyon iszok, egyre kevesebb etelt eszem, mivel kevesebbel is jol lakom es tartom a sulyom.

Előzmény: orlanda (1119)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1162

A gyerekek vegetarianul taplalasaval kapcsolatban semmi nem haladt tul semmin.

Nehany embernel igen, ugylatom te is kozejuk tartozol. Ahogy az ido halad elore, ezt egyre cikibb lesz majd emlegetni.

Magaval mindenki csinaljon,amit akar,de a gyerek nem a tulajdona,hogy a sajat hulye ideologiait rakenyszeritse

Hulye ideologiaja itt legfeljebb neked van. Amit en mondok az a gyakorlat. Leforditom, de szerintem hiaba, hogy mit is jelent a gyakorlat: 100 000 -ek es milliok vannak, akik eletukben nem ettek hust. Vannak akiknek a csaladja generaciokon keresztul nem evett hust, meg tojast sem. Ezek kozul akikkel en talalkoztam, azok kinnt vannak az USA-ban, szep testesek, egeszsegesek es vidamak, es 5-szor annyit keresnek mint te.

Mivel ez a feherek kozott nem volt divat, igy nyilvan egyenlore sok azsiai az, aki hus nelkul nott fel. De egyre tobb feher is van kozottuk, a fejlett nyugati orszagokbol. En is ismerek tobbet, ifjusagi teniszbajnoktol kezdve mindenfele ember van kozottuk. Ha meghalljak azt, hogy van aki azt gondolja hogy nem lehet hus nelkul felnoni, azon maximum jot nevetnek.

Ha a lovak koraban lennenk, akkor azt mondanam hogy ertheto hogy ideologianak gondolod azt, ami a vilag masik nagy reszen termeszetes. Az internet es a teve koraban azonban ideje lenne levetni ezeket a babonakat.

Az hogy az orvosok is ezen a szinten rekedtek meg, ez sajnos szegyen, masreszrol jelzi az orvostudomany egyes teruleteinek a szintjet is.

Jo reggelt!

Tamás

Előzmény: Gabiiiiii (940)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1161
en tok finoman kerdeztem tole, de ecceruen nem valaszolt.
Előzmény: eszter113 (1159)
eszter113 Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1160

Hat igen, ebben igazad lehet...

E.

Ps.: az "uberelik"-et elso blikkre urbeleiknek olvastam :o))))

Előzmény: Törölt nick (1158)
eszter113 Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1159

Szerintem  nem szorakozik.

De amig csak maganak art (ha art), miert ne ehetne ugy, ahogy akar?

Miert gondoljatok, hogy nehany fikazo hozzaszolastol  megvaltozik a velemenye? Ha valakinek tenyleg annyira szurja a szemet, hogy milyen egeszsegtelenul taplalkozik szegeny Annacska, es tonkreteszi az egeszseget, inkabb finoman adjon neki tanacsokat szvsz.

Eszter

Előzmény: _optimista_ (1155)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1158
Létezik olyan, hogy érzelmeink űberelik az elménket. Például ha önbizalmunk híján nem akarunk felnőni, felnőtt nővé válni, ösztrogént termelni, nőies csípőt és kebleket növeszteni , menstruálni .... Ismerős téma.
orlanda Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1157
Gondolod, hogy szórakozik? Bár ... a fene se tudja, lehet hogy észre téríti egy-két ilyen hozzászólás.
anyabanya Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1156
Akkor azért van egy lényeges különbség a lenmag és apa közt, mert ugyi apa nem fér be egy kenyérbe, és megsütve hülyén mutatna...
Előzmény: Törölt nick (1151)
_optimista_ Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1155

na????

mi na?:-DDDDD

vannak lanyok,akik tenyleg kuszkodnek ilyen problemakkal,ezert kulonosen undorito ez a szorakozas. tenyleg, azt nem is mondta meg,orvosira jar, vagy hova?allitolag egyetemista. 10 eves fiugyerek tobbet tud a noi testrol,aman biztos:(

Előzmény: orlanda (1154)
orlanda Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1154
na ...
Előzmény: _optimista_ (1153)
_optimista_ Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1153

Ne csak nézzetek, lássatok is. Ez a ma esti javaslatom. :)))

kedves almacska! nagy jot teszel a vilagnak,hogy nem menstrualsz!!!!

(bar en meg mindig azt hiszem,hogy szorakazol velunk,ilyen allat nincs! te lenni zsiraf a'la bokor??:-D)

amint le birtad irni,hogy a kajádban,meg a napi 6 deci vizedben van elég folyadék,rajottem,hogy ez mar hulebol is sok.kedves olvasok!nem ko am mindenre valaszolni,mint tegnap irtam ,ez szorakozik, ti meg ugrotok.

en meg ma utoljara!:-D

Előzmény: Jablko (1113)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1152
Én meg szezámmagot szintén kenyérbe, és szintén jó sokat. (Meg a kenyérre rá is.)
Előzmény: Törölt nick (1151)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1151
az biztos, hogy veszélyesebbek mint egy marék lenmag. Én kenyérbe szoktam sütni jó sok lenmagot, meg napraforgómagot.
Előzmény: anyabanya (1150)
anyabanya Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1150
az én apukám meg azt mondta, hogy a pasikkal kell vigyázni...
Előzmény: Törölt nick (1146)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1149
Nem biztos, hogy minden vegetariánusnak kevés a vas a vérében (nekem sem kevés 15 év vegetariánizmus után). Nem csak a táplálkozástól függ, hanem a szervezet vasmegkötő képességétől is. (Ez is egy olyan adottság, ami képessé tehet valakit a húsnélküli táplálkozásra, mármint, ha a szervezete jól hasznosítja a bevitt vasat. Ha meg nem, az mindenféle hiánytünetet okozhat, tehát az illető ne legyen vegetariánus.)
Előzmény: mikimuki (1129)
orlanda Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1148
Nekem a család női felmenői mondják mindig, hogy a férfiakkal kell vigyázni. De vigyázok is velük! (a női felmenőkkel is).
Előzmény: Törölt nick (1146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!