Én nem állítom, hogy a maffia egyedül csinálta az akciót. Természetesen politikai segítség nélkül nem ment volna a dolog, erre utal, hogy a CIA és az FBI vezetői nem voltak hajlandók elárulni, az ügynökük volt-e Oswald. A jelek arra utalnak, hogy kapcsolata volt a CIA-vel.
Azt is meg kell említeni, hogy a maffia kapcsolatot ápolt a politikával, a fuvarozók nyugdíjalapjával ügyeskedő Hoffa az alvilágnak és bizonyos politikusoknak is adott kölcsönt. Ismeretes, hogy a kubai emigránsok kiképzését CIA-ügynökök vezették a maffia pénzén, az FBI azt állította, szervezett alvilág nem létezik, ebből levonható a következtetés, hogy a maffiát a legfontosabb állami szervek egy része megtűrte, sőt...
Oswald ujjlenyomatai tudtommal nem voltak rajta a Mannlicher-Carcanón, viszont nitrátnyomokat találtak a kezein, de az arcán nem. Pedig hát a puska közel volt a fejéhez, ha ő lőtt...
A megbízókra Oswald vallomása nagyon veszélyes lett volna, hiszen megnevezhette volna a társait, onnan pedig már egy-két lépés a főnökök személyének kiderítése.
Ruby jó rendőrségi kapcsolatokkal rendelkezett, amellett, hogy a maffia embere volt, könnyen bejuthatott a dallasi rendőrségre, és be is jutott. Hogy mivel vették rá Oswald megölésére, afelől csak találgatni lehet. Nagyon szerette a nővéreit, a maffia az ő megölésükkel is megfenyegethette, azt ígérve, hogy pár év múlva úgyis kijöhet, hiszen "csak" egy elnökgyilkost kell megölnie.
Én nemtom, megeszem a kalapom, ha Oswald nem volt CIA-ügynök, ez egyáltalán nem elképzelhetetlen Mért is volna az, akkora bazi nagy az a szervezet, hogy tízezreket foglalkoztathat. Hogy azért küldték volna ki a SZU-ba, hogy a kormányzat tudta nélkül lelövethessék a saját U2-esüket, ami nyílt titokként repkedett évek óta a SZU felett a nuklikat kémlelendő, hát, ez nekem meredek. Mégis miféle békefolyamatot kellett volna megtorpedózni 1960-ban? Az enyhüléshez először kellett egy 62-es kubai rakétaválság... Ez baromság. Oswald kint volt és egyszerre tartotta a szovjetekkel is a kapcsolatot, különben az életbe nem ment volna haza, különösen nem orosz feleséggel, az fix. Az oroszok holtbiztos akartak tőle valamit és azt a valamit nem a SZU-ban akarták tőle. Viszont aligha Kennedy meggyilkolását akarták, ez megint teljesen értelmetlen. Az oroszok rettentően hallgattak az ügyről, de ezt indokolhatja, hogy Oswaldot saját ügynöküknek hitték.
A CIA az nem az a szervezet, amelyik önállóan külpolitizál, meg U2-est lövet a kormány tudta nélkül. És különösen nem olyan, amelyik az elnökre lövöldözik.
Kérdem én, elképzelhető, hogy ilyen fránya amatőr módra lett volna megszervezve, ha ők csinálják? Olyan puska az elkövető fegyver, amelyikről jól tudják, hogy képtelenség vele merényelni? Ugyan miért ne lehetett volna egy normális fegyvert odarakni? A CIA-ről ugyebár nem feltételezhető, hogy ne ismerné a fegyvereket. Ez inkább nagyon is úgy tűnik, mintha improvizáció lett volna.
Viszont a titkosszolgálatokra vall az Oswald elleni körözés, meg ezek az összevissza dumák a lövészkedésről Kennedy fejére, ez mondhatni teljes bukta, itt valaki előre osztotta a lapot, még mielőtt bárki is tudta volna, hogy baj lesz. Akkor meg hogy lehetne improvizáció?
Én asszem a titkosszolgálat egy része muszáj, hogy benne legyen, mert ezt sem maffia, sem kubaiak, sem oroszok nem tudták volna megtenni. Namost azt egyik ország sem szereti, ha kiderül, hogy a titkosszolgálata részben sáros az államfő likvidálásában, úgyhogy emiatt aztán nyugodtan titkosítanak bármit, amit csak kell.
Annak egy pillanatig nem hiszek, hogy itt mindenki figyelmetlenségből nem látja, hogy teljes képtelenség a magányos merénylő teória. Warrenék igenis nagyon keményen megpróbáltak minél kevesebbet kideríteni; teljes sikerrel.
Szerintem sem a maffia volt a kulcs. Max. a lebonyolításban (bérgyilkosok?) lehetett benne.
Mind a 75 éves titkosítás, mind ezek a gyanús körülmények (Ruby viselkedése, célozgatásai stb.) arra utalnak, hogy ez az ügy bizony egészen magas szinten működött.
Pl. volt az a cetli, amit köröztettek vmelyik intézményben (nem jut eszembe, CIA, FBI?) a gyilkosság előtt kb 1 héttel (?), amin rajta volt, hogy Kennedy ellen merényletet tervez egy félkatonai alakulat Dallasban. Ezzel a hírrel aztán nem foglalkoztak, bevonták, eltűntették stb.
(Valószínűleg vki fentről megpróbálta az utsó pillanatban meghiúsítani.)
Ez nem nagyon lett volna, ha a maffia csinálta volna...
Miért lett volna kompromittálóbb Oswald esetleges vallomása, mint Rubyé? Az elmélet szerint mindketten ugyanabban vettek részt és mindkettőjük rendőrkézre került (Ruby meg sem próbálta úgy kivégezni Oswaldot, hogy legyen esélye a menekülésre).
Ha Oswaldot a maffia a kezében tartotta, miért kellett lebuktatniuk egyáltalán, mikor akárki más is megtette volna?
Ha nem volt, hogyan tudta a maffia elintézni, hogy ujjlenyomata mégis rákerüljön a fegyver ravaszára?
Ha a maffia lett volna, miért kellett titkosítani az ügyet?
Oswald úgy volt a legjobb balek, hogy meghalt. A megbízók emberei beszéltek vele, nyilvánvalóan feltűnési mániájára alapozva vették rá egy szerep eljátszására, feltehetőleg azt sem tudta, miről is van szó. Márpedig bárki is szervezte be Oswaldot, nem lehetett nyugodt addig, amíg a balek él. Amikor örökre elhallgatott Oswald, a beszervezőket és megbízóikat sem fenyegette többé veszély.
Persze Oswaldot már korábban, a merénylet után le kellett volna lőni, de ez nem sikerült, ezért aktivizálták az összeesküvők Rubyt. Aki csak Dallason kívül mert volna beszélni, de Warren nem szállíttatta el.
A maffiafőnökök, Trafficante, Giancana, Roselli, Marcello iszonyú nagy vagyont vesztettek el Kubában, meg is próbálták azonnal visszaszerezni. Castróékkal meg akartak egyezni, de azok nem adtak vissza semmit. A keresztapák nem adták fel, az állam az államban CIA-val közösen kiképeztettek kubai emigránsokat, egy rendszerváltással visszakapták volna a kaszinókat. De, mint a múltkor írtam, nem csak Kuba miatt akarta a maffia megállítani Kennedyéket, RFK szét kívánta zúzni az alvilágot. JFK támogatta öccsét, és ha újra megválasztják, a maffiavezérekre szomorú jövő várt volna. Lépniük kellett, és minden okuk meg is volt erre.
De ha a szervezett bűnözés gyilkolt és Ruby az ő emberük volt, akkor miért lövették le vele Oswaldot, akinek így semmi köze nem volt semmihez? Ideális bűnbak lett volna számukra, aki eltereli róluk a gyanút. Nem, ehelyett nyilvánosan lelövették. Ennek semmi értelme.
Aztán meg, ha olyan nagyon ideges a maffia Kennedyre, akkor miért vár az 1959-es Castro féle győzelmet követően csak 1961-ben megszervezett Disznó öböl után egészen 1963 novemberéig a gyilkolással?
Szerintem a szervezett bűnözés képtelen ilyen időtávban cselekedni. Vagy azonnal, amikor még vitális pénzügyi érdekei fűződnek a dologhoz, vagy soha, mert addigra már új pénzkereseti források után nézett. Már négy éve odalettek a kaszinóik, mire cselekszenek. Ezt maximum a jakuza képes megtenni, de a digók nem.
Én sem hiszem, hogy Johnson be volt avatva, különösebb oka nem volt Kennedy megöletésére. Politikai vetélytárs mindig akad, egyikük eltávolításáért túl veszélyes részt venni egy kockázatos akció előkészítésében.
Alighanem a maffia volt a legdühösebb Kennedyre és az öccsére. Castro lefoglalta az amerikai alvilág kaszinóit Kubában, iszonyú pénzeket buktak ezzel a keresztapák. Az köztudott, hogy a CIA a maffiával közösen képezte ki a kubai emigránsokat Floridában, mindkét fél sokat várt a Disznó-öbölbeli akciótól. De az gyászos véget ért, mert JFK nem küldött légierőt és hadihajókat. Emellett RFK kereszteshadjáratot indított az alvilág ellen, amely Hoover szerint nem is létezett. RFK rászállt a fuvarozók vezérére, Hoffára - aki évekkel később nyomtalanul eltűnt -, kiutasította az USÁ-ból Carlos Marcellót, a nagy hatalmú keresztapát, minden áron ki akarta ütni a nyeregből Hoovert, aki az FBI igazgatójaként tagadta a szervezett bűnözés létezését.
JFK megölésével RFK sem folytathatta addigi tevékenységét. Két légy egy csapásra. Igaz, Robert később újra veszélyessé vált. Esélyes elnökjelöltként üzent Garrison ügyésznek, hogy ha nyer, leszámol bátyja gyilkosaival. De ekkor jött Sirhan B. Sirhan...
Arról is olvastam régebben, hogy a merénylet mögött texasi olajmágnások álltak, közülük is Paul Getty és Haroldson L. Hunt nevét említették meg. Kennedy ugyanis adópolitikájával hadat üzent a kevés szövetségi adót fizető milliárdosok ellen!
Kiderült, hogy a Dallas Morning News-ban címlapon megjelenő hirdetést is a milliárdos Hunt fia Nelson B. Hunt fizette. Ez volt az a fotó, amely úgy ábrázolta az elnököt, mintha egy közönséges bűnöző lenne, akit köröznének (dead or alive)!
Nekem csak azzal van bajom, hogy ha mondjuk a fegyverlobbi volt, akkor biztosan tudnia kellett volna előre, hogy Johnson az ő érdekeik szerint fog cselekedni, különben értelmeteln ekkora kockázatot vállalni.
Létezik az, hogy Johnson be volt avatva?
Kételkedem.
De mivel magányos gyilkos teória (monjuk egy dühös és bosszúálló kubai) már csak a szemtanúk által hallott lövések száma alapján is bukik, ezért összeesküvés kellett legyen. De ha az, akkor ahhoz indok szükségeltetett. Ám mi volt az?
Warren az elé tett szakértői jelentésekből dolgozott, azok pedig szokatlanul sok helyen elferdítették az igazságot. Garrison ügyész pont ezekre mutat rá.
Érdemes elolvasni Jim Garrison ügyész érveit és bizonyításait. Ő a Warren-jelentés állításaiból indult ki, és minden lényeges állítását megcáfolta.
Néhány érdekes dolgot kiemelnék tőle:
1. Ruby a gengsztereknek és a rendőröknek is dolgozott, bárjában mulatott sok dallasi rendőr.
2. Oswald abban a házban üzemeltette Kuba-pártinak álcázott mozgalmának irodáját, amelyben szélsőjobbos szervezetek is tanyáztak. Oswaldot felvette egy tévé operatőre, amint Kubát támogató röplapokat osztogatott New Orleansban. A társa egy Castro-ellenes kubai emigráns...
3. J. D. Tippit sokszor megfordult Ruby bárjában.
4. Oswald állítólag lelőtte Kennedyt, majd pár órával később Tippitet. Elfogása után nem sokkal a jó rendőrkapcsolatokkal bíró Ruby bejutott a dallasi rendőrségre, és megölte Oswaldot. Kihallgatásakor azt mondta Warrennek, ha nem viszi el Dallasból, nem fog beszélni. Nem vitték el, meghalt a börtönben, állítólag természetes halállal.
Három ember, aki sokat tudott, azelőtt meghalt, hogy beszélhetett volna...
5. A Warren-bizottság jelentése szerint Kennedyt két lövés találta el, ezek egyike sebesítette meg Connally szenátort is. Oswald 5-6 másodperc alatt háromszor lőtt a mozgó elnöki autóra egy rendesen be nem állított Mannlicher-Carcanóval, amely szakértők szerint az egyik legrosszabb puska volt az akkori kínálatból.
Kennedy egyik testőre, a sofőr Greer mellett ült Kellerman golyózáporról beszélt, többen hallottak lövéseket a füves dombról és a Dal-Tex épületéből, de ezt a jelentés nem vette figyelembe.
Azt sem, hogy Oswald arcán nem volt lőpormaradvány, de a két kezén igen. Ha lemosta az arcát, a kezét vajon hogyan nem érintette a víz?
Nos a végzetes 313-as képkocka beli lővés semmi esetre sem lehetett a tankönyvraktárból, méghozzá messze nem.
Nem is értem, ezen csak akkor nem lehet fennakadni ha nem akar az ember.
A füves dombon lévő kerítés mögötti parkolóból adhatták le, mivel szemből, felülről és jobbról érte a lövés az elnököt! Az különben ideális hely volt, a fák és a kerítés takarásában... a helyszín is elég gyorsan elhagyható. Azt olvastam, hogy a hátát ért lövést nem is a tankönyvraktárból adták le, hanem a Dal-Tex Buildingből!
Kennedyt a toroklövés a 224. képkockánál éri.
313-as a fejlövés.
Négy másodperc a kettő között a különbség.
Ez elég két lövés leadására a füvesdombról.
Oswaldnak szvsz mindenképpen meg kellett halnia,mert ha tárgyalásra kerül a sor akkor egy jó ügyvég könnyen bebizonyithatta volna,hogy semmi köze a lövésekhez.
Ekkora baromságot már régen olvastam. Drábik a múltkor transzba esve szónokolt a szabadkőműves összeesküvésről a BP TV-n, abban is kb. ennyi a bizonyított dolog, mint a Beatles-konspirációban.
A Kennedyt eltaláló fejlövésre talált már valaki magyarázatot, honnan érkezhetett?
A kocsival szemközti felüljárón sokan álltak, onnan biztosan nem lőttek. Az El nem oszló kételyben mutattak még 4-5 épületet, amelyekből tüzelhettek.
A Kennedyt érő nyaklövést szerintem a füves dombról adták le, többen hallották is. Bár az a legfurcsább, hogy a boncolási eredményekből még azt sem tudni, pontosan milyen sérülések érték az elnököt, volt-e egyáltalán nyaklövés, mások szerint a koponyasérülést manipulálták.
Azt nem hiszem, hogy Warren, a Legfelsőbb Bíróság elnöke benne volt az összeesküvésben, de bizottságának tagjai nem végeztek alapos munkát, bizonyára több szakértő is megvezette őket. A csontokon áthatoló, össze-vissza csapódó, és mégis sértetlen varázsgolyóról szóló elméletet tisztességes szakértők nem merték volna jelentésbe foglalni. Erre mutatott rá Garrison bíró a JFK-filmben. Az egylövészes változatot csak az hiszi el, aki nem akar gondolkodni.
Mit szóltók ahhoz az elmélethez, mely szerint Tippit rendőrnek kellett volna megölnie Oswaldot, hogy már eleve holtan találják meg a "magányos merénylőt"? Oswald gyorsabb volt, ezért aktivizálták Rubyt, aki magas rangú maffiózókkal tartott kapcsolatot. És gyanúsan könnyen férkőzött Oswald közelébe, egy őrzött épületben.
Nem tudom, de nekem Drábik bácsi eléggé leszerepelt a Beatles és a "sofőr lőtt" dolgokkal. Én nem tudom komolyan venni, mert ha arra gondolok, hogy a többi írományában csak fele ennyi hülyeség van, már akkor is tök értelmetlen.
Csak azt nem értem, hogy ha nem akarják, hogy kiderüljön, miért írnák le az igazat. Hazudtak valamit, és majd azt tudjuk meg 35 év múlva. Sztem teljesen felesleges erre várni.
Én is úgy látom,bár nem 100%-osan, mintha nem zsebkendőért nyúlna a belső zsebbe, hanem mintha a nyakához kapna, de nem pontosan a torkához.
Bár ki tudja? Lehet, hogy tényleg volt valami kábító anyag amit ráspricceltek, és ezt akarja letörölni, ezért nyúl a belső zsebe felé de megbénul a mozdulata.
Ilyen távolságból azonban nem spriccelnek pontosan.
Az is látszik, hogy a neje megfogja az alkarját, és úgy viselkedik, mint aki meg akarja nézni mi van a férjével? Ezt a vesződséget a K előtt ülő is megnézi, majd mikor vissza fordul előre a kozben kapja az elnök a végzetes lövést. Szinte ebben a pillanatban látható amint a kormányzó felkiált.
Ekkor kaphatott ő is egyet lövést?
...amíg az elkövetők/összeesküvők leszármazottai már nem éreznek szégyent felmenőik iránt és kimondják az igazságot, bár erre kicsi az esély.
Visszatérve Oliver Stone filmjére, Drábik bácsi írásaiból szemelgetek (jobb híján):
"Kétségtelen, hogy Stone filmje ráirányította a nemzetközi figyelmet a J.F.K. elleni összeesküvésre, mégis több merényletkutató úgy véli, hogy a médiumok nagy felhajtása maga is manipuláció volt a tények feltárásának megnehezítésére. Mark Lane véleménye szerint Stone összekeverte a megtörtént eseményeket a csupán képzeletben létező feltételezésekkel. A J.F.K. elleni merénylet mögött meghúzódó tények azonban önmagukban is elég szenzációsak, és semmi szükség nincs rá, hogy fikciókkal színezzék ki őket."
"A film a titkosszolgálatok és a hírszerzés szerepét mélyen alábecsülte. Emiatt vetették Stone bírálói a rendező szemére: végső célja neki is a figyelem elterelése, az összeesküvés valódi irányítóinak a leplezése volt."
"Louis M. Bloomfield, a Permindex fontos beosztású vezetője volt és egyben hosszú időn át ügyvédként képviselte a Bronfman család érdekeit Kanadában. Nos ehhez a tulajdonosi körhöz tartozó, és ilyen kapcsolatrendszerrel rendelkező vállalat szponzorálta Oliver Stone filmjét, és a film által sugalmazott "nagy összeesküvés-elméletet"."
"Piper úgy véli, hogy ez is újabb kísérlet volt a merénylet körüli vita lezárására, s arra, hogy kapja meg a közvélemény, amit szeretne: azaz, hadd tudja meg, mi is történt valójában Dallas-ban."
Tehát mennyivel jutottunk a filmmel előrébb?
Mialatt takarja a tábla, az esernyős ember (Umbrella Man) belelőtt egy elpárolgó (felszívódó) anyagú lövedéket, amelyben olyan méreg volt, ami lebénította Kennedyt. Ezt természetesen lehet vitatni, de nem nagyon van más ésszerű magyarázat arra, mitől lett mozdulatlan ilyen hirtelen.
Ha megfigyeled, Kennedy nagyon merev, szinte mozdulatlan miután előbukkan a tábla mögül.
Nem úgy viselkedik, mint valaki, akit eltalált egy (még nem halálos) lövés. Vesd össze Connallyvel, akit szintén eltalál egy lövés, ő láthatóan mocorog, valószínűleg fel is kiált és később lebújik, hogy kikerüljön a tűzvonalból.
Kennedy ezzel szemben bénultan, mozdulatlanul ül és így tökéletes célpont lett a végső lövéshez.
(Ez az általam lejjebb ajánlott oldalon szerepel, én csak interpretálom. :-) )
Aztán ott van az az integetős ember az esernyős mellett. Senkinek nem tűnt fel (mármint itt a topicban), milyen roppant gyanúsan viselkedik? Nem az elnöknek integet, hanem mozdulatlan, feltartott kézzel jelez, valszeg az elbújt, jelzésre váró bérgyilkosoknak.
Alapjában véve nagyon ijesztő ezt látni, számomra nem is a több lövés, hanem ez a két igen gyanús figura a legjobb bizonyíték arra, hogy összeesküvés volt.