Üvegház vételben gondolkodom,most találtam egyet,ami 4mm vastag üveg,250cm+300cm,2m magas,tolóajtós.1 ablakos.Nem tudom jó lenne-e enyhén fagyálló növényeimnek télen?Vagy nem érdemes 160ezret beruházni?Akkor viszont időben új gazdát kell találnom az évek alatt túl nagyra nőtteknek.
Ha már a tökéletes megoldásnál tartunk: a polikarbonát lemezek találkozásához is van speciális toldó H alakú profil. Az jobb mint a PUR habos toldás és oda még alu ragasztó szalag sem kell.
Én is ilyet használtam, de néhány év alatt megette a Nap. /Télikertem D-i oldalán a dupla polikarbonát lapok találkozásánál lévő purhab szigetelést ragasztottam le vele./
Valami fémes szürke, marha erősnek tűnő ragasztó szalag nekem is lehullott a fólia ajtajáról, szakadást foltoztunk vele. Ott a szalag még bírta volna, de a ragasztó elengedett.
Nem mert ezek a szalagok UV ellenállók,hiszen erre a célra készültek.Nekem kb.22-23 éve vannak kinn.Azóta már nagyon sokat fejlődött az építőipar,tehát még jobbak.
Ahol a vége lesz, csak lesz valami tartó (L vas, v. valami keret), ahoz szilikonozd UV állóval. (Én egy ajtót is csináltam L vas kerettel belőle fólia házra. Oda szilikonoztam, nedves ujjal elhúztam frissiben és már tizen éve meg se pisszen.)
A cellák mindegy, hogy hogyan állnak, de a végét (lyukakat) ne hagyd szabadon, mert beleköltöznek a pókok, rovarok és besötétül az egész néhány év alatt. (Víz nem lesz benne.)
akkor biztos nekem is megfelel :) a cellák vizszintesen vagy fűggőlegesen vannak e ? gondolom lefele vannak hogy a cellákból a kondenzvíz ki tudjon folyni sajnos nekem csak úgy talál veszteség nélkűl ha vízszintesen teszem ....
A budapesti Főkert Zrt központi telepén van egy 9.6 x 50m-es nagy légterű növényház, ami teljes egészében dupla cellás (3 rétegű) polikarbonát lapokkal van borítva.
Mindenféle dísznövény csodák megélnek alatta.
Vélhetően a háztáji elvárásoknak is megfelel ez az anyag.
nemrég vettem 6 négyzetméter polikarbonát lapot féláron , három rétegü. Utánnaolvasva azonban elgondolkoztam hogy nem biztos megfelel az üvegházra hisz háromszor is megtörik a napsugár amig átér rajta aztán uv álló stb gondolkodóba vagyok esve hogy feltegyem e vagy hagyjam a nájlon fóliát rajta .
Ajánlatos a dőlt oldalnál is. /Ha nincs más szempont ami üti, akkor Ny-ról a bejárat, D-ről és K-ről dőlt oldal É-ról akár fal -vagy még jobb- kívülről hőszigetelt víztartály,esetleg is-is./
Méret: 4,5 méter hosszú 3 méter széles, az oldal magasság (mivel erkélyajtókból gondolom építeni) ezért 2,2 méter környéke. Gerincmagasság.....nos ezzel bajban vagyok. Ide talán ablakok lennének jók?!
Alapvetően a panelprogramoknál kiselejtezett erkélyajtókból szeretném az oldalait megcsinálni. A tetővel gondban vagyok mert nem tudom milyen tetőszerkezet lenne jó és hogy oda miket rakjak. Talán valamilyen ablak....bár a felcincálása annak sem 1xű.
Az összeállításnál arra gondoltam, hogy ha ki van betonozva az alap, abba lennének mindjárt frissen beállítgatva a 40x20-as zárszelvények. Az ajtókat hogy érdemes rögzíteni a zártszelvényhez?