ASE - KÖrmend -1 (a szokásos optimizmus, bár Isti nélkül nehéz lesz. Azt már csak halkan jegyzem+, hogy a hazaiaknál Cziglernek nem szabadna játszani a tegnapi Alexére mért szándékos ütése miatt, dehát a bírói felfogás mindenhol más és más......)
Falco - Szolnok +12 ( az utolsó negyedet telefonnal a kézben játszák a játékosok!:-))))
Kaposvár - Albacomp -4 ( Ez a vereség alapszakasz győzelmet jelent.)
Debrecen - Dombóvár -5 ( Sikerül a debreceni edző terve, csapata összekerül a Körmenddel. Azt azonban még nem tudja, hogy ezzel elzárta a 4 közé jutásba vezető útat!!!:-)))))
ZTE - Sopron +18 ( Lesz lehetősége "rápihenni" a hazai csapatnak a rájátszásra....)
Szeged - Kecskemét +6 ( Kezemben 2 doboz Tic-Taccal már nem érhet kár, oh nem!:-)))
Persze saabee persze, csak míg nálatok ott van a két ikertorony nálunk a mezőny két legbénábbja, így nem igazán lehet egy lapon említeni a két csapatot, nagy bánatomra. Az összehasonlításod egy kicsit sántít...
Nnnaaa, látod Bubic, mondtam én hogy megéri az a rengeteg telefon, a végén csak Kékesit küldik Albát fújni...Az már az én magánvéleményem, hogy ezt az embert kosárpálya közelébe sem lenne szabad engedni, mert beképzelt, mert azt hiszi, hogy jó bíró, és mert múlt héten a szaunában is úgy pöffeszkedett ez a gusztustalan fehérbőrű csiga, hogy legszívesebben belenyomtam volna a fejét a kályhába... :-) (úgy hallotam, hogy a meccs végén gratulált Patonay, ez ez igaz ez???:-)))
Ha abból indulunk ki, hogy a Kaposvár megveri az Albát (hihetetlen, hogy a kecskeméti betli milyen fontossá lett hirtelen a Kaposnak, mert ha az nincsen...) akkor ki lesz az első? Ha jól emlékszem Debrecenben vesztettek 10 körül Ivkoék, ugyanakkor nem is olyan régen igen méretes 20ast kaptak a cívisvárosiak...Vagyis egyenlő győzelemszám esetén Miljkovicsék örülhetnek, nekünk viszont akkor nyerni kellene Szombathelyen, vagy csak eggyel kikapni (esetleg xelni :-)))...
Hogy mennyire veszélyes a Falco idegenben? Ne tévesszen meg minket az idei szereplésük, mert tavaly ugye a nem is olyan gyenge Kaposvárt gyűrték le, 3-2vel, és ugyanúgy volt Alexe, Kálmán, Wiley lehet van egy jó Grant, és Heinle is jobb spíler Tarlenél. Bár igaz, hogy tavaly volt egy 40es utolsó negyedük, amikor még Gráczer is vágott vagy három tripleszt...Nem beszélve arról, hogy a rájátszás már teljesen más műfaj...Hülye a példa, de Jordan is mindig a rájátszáson alkotott iszonyatosakat, ezért is szurkolok a Wizardsnak, hogy meglegyen nekik a nyolcadik hely. Biztos vagyok benne, hogy továbbmennének...
Egy szó mint száz, nagyon taktikázni nem tudunk, győzelemre kell játszani Szombathelyen, és ha meccs közben kapják az infot a fiúk Kaposvárról (ugyanakkor feltételezve, hogy Debre nyer), akkor majd kiengedhetjük a kezünkből a győzelmet, és összekerülhetünk a Debrecennel. Kaposváron valóban kevesebb az esélyünk.
Szerintem a keményebb kérdéseket hanyagoljuk is... :-)))
Hogy miért van ez? Nem tudom. Nem kéne lennie... De sajna azt el kell ismerni, hogy van. Sok edzőtől lehet hallani, hogy ha X jön vezetni, akkor ő engedi a keményebb, de szabályos játékot, az agresszívabb védekezést, viszont ha Z jön, akkor a légypiszkot is észreveszi, és minden érintkezés falt.
Én sem értem, hidd el... De szerencsére a nagy többség ugyanazt a stílust képviseli, 3-4 kivétel azonban sajnos még akad.
Ha már egy bíró is van közöttünk. Lenne egy kérdésem hozzá. Miért van az, ahány meccs, annyi bírói felfogás? És akkor a keményebb kérdéseket még erősen hanyagoltam...
Hajrá Falco!
A számítógépes segítséget választottam, és lám jól tettem. Kicsit aggódtam, hogy elvesz kettőt, és akkor egy Benczur sem marad, de ez Albacomp masina, tudja a dolgát. :-)
ui.:
Egyébként jómagam is faterodra tippeltem.
Nem is Albacomp, hanem IBM. ;-)
Érdekes dolog ez a bírókkal. Én valahogy a fiatalabb generáció tagjaiban (Na jó, Vígh-et kivéve) jobban bízom. Mintha jobban távolságot tudnak tartani a történésektől (Faidt pl abszolút beleélte magát a Körmend -egyébként tényleg fantasztikus- küzdelmébe), másrészről meg talán még nincsenek prekoncepcióik a csapatokkal és a játékosokkal szemben.
Ezzel együtt ugye senki nem hiszi azt, hogy normális ember kosárbírónak áll? :o)))
(természetesen Btom az udítő kivétel :o))
Most már az Albacomp típusú számítógépről netezek, hát, tegnap a csapat jobb volt, mint ma a gép... :-)))
Egyébként érdekes ez a sportszerűtlen, mert az alapvonalról egyáltalán nem tűnt annak. Moseley nem is a lerántást reklamálta, hanem azt, hogy könyökkel benyomott neki egyet. Ez a Glisovics is érdekes... Látszik, hogy megtanították neki, hogy ha már dobás közben faltol, akkor az a dobás nem mehet be semmiképpen sem.
A hangulat jó volt, amikor Farkas Sanyit bemutatták, hát majdnem szétesett a csarnok... Emlékeztek arra, amikor kiment a labda, és a kispadtól horoggal átküldte nekem a labdát kb. 15-20 méterre, öltöny-nyakkendőben? :-))
Andrej! Bocsi, hogy elszúrtam a tippedet, de az utolsó negyedig jó voltál... Aztán az a 42-15... :-)))