Kieg.: azon a versenyen Soni 0,53 hátránnyal lett negyedik úgy, hogy az utolsó 50 métere 3,12-vel(!!) volt rosszabb, mint a világbajnoké (150-nél 2,46 előnye volt az akkori másodikhoz, és 2,59 a későbbi világbajnokhoz képest).
Rebecca fordult 150-nél, és a riporter mondta, hogy innét, ha ledobja a horgonyt, akkor is nyer.
Nem került dobogóra sem.
Igencsak emlékezetes úszás volt. Most, amikor a 100-at nagyon megnyerte, mondtam is magamban, hogy ilyen 100-at Rómában is tudott a 200-as versenyen :-)
Amúgy jellemző: baromira nem emlékeztem, hogy azon a versenyen ki nyert. Te emlékszel? (Én most megnéztem, tehát tudom már ;-).
Inkább a délelőtti úszása volt "érthetetlen". Amennyiben délelőtt ússza a 2.00.05-os eredményét, most arról beszélnénk, hogy délelőtt majdnem elérte a "dresszes" egyéni csúcsát.
Rebeca Soni 2009-es 200 méter mellét nem lehet überelni, még ennél is jobban bekezdett, a végén jóhogy meg nem fulladt, de 2006-ban Boulsevitz is 200 pillén Budapesten majdnem belefulladt.
Szerintem, nem annyira vészes a helyzet, mint amit itt sokan látnak. Két úszó lányunk kivételével. Evelynnél a betegség nagyon sokat kivet. Öröm az is hogy itt van, is segíti a valtót. Ahol elsősorban a döntő, de másodlagos szinten az olimpia a tét. ( az első 12 automatikusan olimpiai induló lehet. Katka egy külön történet. Neki nagyon át kell gondolnia hogyan tovább. Nincs könnyű helyzetben.
Ettől még ez a tények miatt kevés. Evelynt kivéve, meg azokat leszámítva akik ha úszásról van szó még mindig 3-4 aranyat várnak, a női csapatunk teljesítménye gyenge. Holnap jön a 4x200-as gyors váltó, ott fog ez igazán meglátszani, döntőt várnék ha mindenki remek formában lenne illetve egészséges, és lenne is rá esélyünk. De sajnos nem fogunk.
Persze, van igazság abban, amit írsz, a körülményeket is figyelembe kell venni, meg azt is, hogy ez egy nagyon erős világbajnokság, pláne, hogy az ázsiaiak és a brazilok is ennyire följöttek.
Én magam is írtam, hogy aki pl előzetesen 3-4 aranyról, és társairól beszélt, az nyilván nem volt képben.
De kicsit úgy érzem, te meg a másik véglet vagy: mindenkit felmentesz.
Persze: mindenre van magyarázat, nyilván nem ok nélkül teljesít valaki rosszabbul, mint 1-2 éve, csak éppen Jakabost kivéve eddig a komplett női úszócsapatunk gyengébben teljesít.
Le lehet ezt bontani egyénekre, és végig lehet venni, hogy ki miért, de - Risztov kizárásától kezdve Mutina gyengélkedésén át Katka mai produkciójáig - ez így együtt már egy kicsit sok.
(Evelynt kivehetjük a körből, ő persze külön elbírálást érdemel a hosszú kihagyás miatt.)
De: körülmények ide-oda, szerintem egy világ -és Európa-bajnok úszónőtől azért annyi talán elvárható, hogy: ha már elindul egy versenyszámban (ahol korábban vb-2., Eb-1. volt), akkor a 16 közé azért sikerüljön bejutnia...
És: körülmények, szerencsétlen pályabeosztás ide-oda: szerintem egy Eb-bronzérmes úszónőtől - egy olyan távon, ahol 5 európai jutott döntőbe! - talán szintén nem ördögtől való, hogy döntőt vártunk.
és tényleg. Cseh Laci mostani úszása volt az első, meg Jakabos Zsuzsi, de ő abszolut jó formában van az látszik. Verrasztó srác viszont mintha már nem előszőr parádézna délelőttönként, bár eddig inkább csak 400 vegyesen indult, ahol megszokhatta h már délelőtt nagyon jól kell úsznia.
Dávid elizgulta a középdöntőt, már a készülődés közben is feszült pillantásokkal figyelte a két amerikait. Mentálisan világ életében ingatag marad. Betlinek neveznie ezzel együtt is merő ostobaság. Az égvilágon nincs semmi probléma, egyébként is a 400 vegyes az ő igazi terepe.
A lányok szereplését is blődli kikezdeni. Evelyn egy hónapos kihagyása effektív magyarázat mostani szereplésére. Semmi mellébeszélés, szimpla tényközlés, irgalmatlan hátrányban van bárki máshoz képest. Ő persze jogosan elégedetlen, hisz maximalist alkat, de reálisan nézve, vb előtti formáját alapul véve senki nem várhatott ennél többet. Ugyanez érvényes Katkára. Tavasszal még karrierje legjobb időeredményeit úszta a felkészülés adott stádiumában, június tájékán fogyott el. Edzőjétől el kell válnia, ha komolyan gondolja Londont. Aki a vb, EB bűvöletében élt, azok fikáznak, akik tisztában is voltak az előzetes várakozásokkal, azok csak felhúzott ajakkal bólogatni tudnak. Áginak szimplán peche volt, a rafinált olasz leányzóra figyelt, míg a riválisok elúsztak mellette, Pellegrini hajrájával pedig ő, mint senki más a világon nem volt képes tartani.
Imádom ezt. Te már 100-nál láttad. A százas részideje pontosan megegyezett az elődöntőben úszottal. Annak 1:55.5-lett a vége, amivel a döntőben is nyerhetett volna. Egyszerűen beszart, hogy Pellegrini milyen tempóban jön fel rá, a taktikájával semmi ban nem volt a világon..
Olyannyira,h Amszterdamban a qrvák állvamaradtak a kirakatokban.....
Életemben kevés ennyire rosszul felépített úszást láttam,mint amilyen az övé volt.Ranglistavezető létére totálisan eltaktikázta a versenyt,már az első száz után láttam,hogy baj van,150-nél tudtam,hogy Pellegrini befogja,de hogy gyakorlatilag belefullad a vízbe........
Jó lecke lesz neki,mindenesetre.Ilyen képességekkel ez a produkció volt eddig a világbajnokság szégyene.