Keresés

Részletes keresés

Csabaking Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1439

Jó kis metal albumot hozott össze a vén róka! :-) Most mondjam, hogy végre? Mióta vártunk valami hasonlóra, nem? :-) A hangzás tökéletes, szétveti az erő, és ami külön tetszik, az a kétlábdob hangzása! Nagyon metalos! :-) Gyilkos!

A Washington is Next! a kedvencem. Ez a szám valami iszonyat jó. A riffek, a dinamikája, a gyorsasága, a kétlábdobos irtás, a  refrén dallama, mind irtó jó. Engem egy bedurvított (jelentősen bedurvított...) Maidenre is emlékeztet a szám.

Van pár tölteléknóta sajna (ezek kicsit unalmasak, vagy valahogy nem ütnek annyira, mint a többi), pár hallgatás után ezek: Never Walk Alone; Pray for Blood; Amerikhastan.

A többi telitalálat. Még a Set me Free is jó, bár én jobban örültem volna, ha a Countdown to Extinction című számot veszik elő helyette. (Azon kevés lírai számuk, amit imádok.)

Szóval, én elégedett vagyok. A Megadeth végre  teljesen azt játszik, ami a műfaja: Thras Metal-t!

4umos Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1438

a címadó nótának is milyen kemény má' a riffje! jelenleg ez tetszik a legjobban! de maga szám is elég komor, súlyos. akár a szövege, ami jól odaszólogat az ENSZ-nek! :-))))

egyébként május 15. a hivatalos megjelenési dátum, de vannak országok, melyek eltérnek. pl. úgy tudom Németországban május 11. de lényegtelen, mert aki már nem bír magával, az sztem már letöltötte. persze ettől még "kötelezö" a gyári verzió beszerzése is. a letöltött anyag 192 Kb/s-es, de még így is jól szól, kíváncsi vagyok milyen lesz eredetiben... iszonyat jó a dinamikája a lemeznek, profi keverési munka!

deliriousnomad Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1437
Nos, egy hallgatás alapján: fasza a lemez. Kimondottan. Bővebbet később.
Ripper Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1436
Thx! Kissé húzós lesz a május meg ez a nyár megjelenés- és koncertügyileg... De ezt meg fogom venni úgyis.
Előzmény: deliriousnomad (1435)
deliriousnomad Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1435
Május 16.
Előzmény: Ripper (1433)
deliriousnomad Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1434
Hallgasd meg a Sleepwalkert, szerintem az a legjobb ezek közül. Myspace-en is fent van meg asszem, a hivatalos zenekari honlapon is.
Előzmény: Ripper (1433)
Ripper Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1433
Én még csak két nótát ismerek (Wasington és A Tout Le Monde II), de ez alapján szerintem nem lesz rossz a lemez. A Tout messze nem olyan gáz így, mint többen írtátok, bár másfelől meg kb. ugyanúgy felesleges, mint az Unforgiven II is volt az első rész után. De ha ez lesz a leggyengébb pontja a lemeznek, akkor én nem aggódom. A Washington Is Next meg teljesen rendben van, az egy fasza Megadeth nóta, füstölős gitárszólókkal, jó tempókkal, ahogy kell. Mi is amúgy a hivatalos megjelenési dátum?
4umos Creative Commons License 2007.05.02 0 0 1432
azért vannak áthallások más albumokból ezen az újon, nem tudom észrevettétek-e. pl. a burnt ice-ban mintha a captive honour gitártémájának továbbfejlesztését  lehetne felismerni, de van két olyan szám is a lemezen, (most hirtelen még a címekkel gondban vagyok) aminek az énekstílusa a hook in mouth-al egyezik, a másiknál (washington's next) az énekstílus pedig helyenként a dread and the fugitive mind-ra emlékeztet. de ettől függetlenül mestermunka!
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.01 0 0 1431
Szerintem az a leghelyesebb, hogy mindenki maga döntse el, hogy rajongó-e, igazi rajongó-e. lojális rajongó-e stb., mint más helyettünk. Abból nincs gond.

Geci egy világ, az tény. De azt is tegyük hozzá, hogy (hazai léptékkel nézve) nem valószínű, hogy megérnek annyit a CD-k és DVD-k vagy más szoftverek, mint amennyit kérnek értük. Pl játékszoftverből sem megyek 3000 Ft fölé, annál többet nem érnek meg, akármilyen jók. A lényeg az, hogy ha nem akarna mindenki hatalmasat kaszálni, inkább egy tisztességes haszonra törekedne, akkor valszeg több gyári dolgot vennénk. Én biztos, mert tényleg benne van a fííííling, amikor az ember kibontogatja...stb.
4umos Creative Commons License 2007.05.01 0 0 1430
mondjuk igen, az az érzés amiről beszélsz, hogy "ízlelgeted" az új lemezt, az tényleg páratlan és én is szeretm, de most nem bírtam ki, h ne töltsem le. Attól függetlenül bizonyos szempontból geci egy világ a mai, hogy szinte minden kiszivárog, minden letölthető már jóval a megjelenés előtt.
Előzmény: vsiivz (1427)
4umos Creative Commons License 2007.05.01 0 0 1429
igen, abban teljesen igazad van, hogy alapjában a kérdés nem túl jó. sőt, miután beírtam, utána gondolkodtam el én is, hogy egy kicsit naiv is, de már nem akartam korrigálni. talán az igazi rajongó szó helyett a hűséges vagy lojális lett volna jobb, aztán persze tényleg ott vannak azok a hozzászólók is, akik nem rajongói a zenekarnak, mégis szeretik a zenéjüket és megveszik, de legalább is hallgatják őket.
Előzmény: Törölt nick (1426)
Tyler Creative Commons License 2007.05.01 0 0 1428

Szerintem is a kérdéssel van a baj, bár én (már) nem tartom magam Megadeth rajongónak. Én letöltöm gond nélkül a lemezt, és ha igazán fontos nekem, akkor meg is veszem. Mint pl. a St. Angert a Metallicától. Annak ellenére megvettem, hogy nem tetszett (és most sem tetszik) az az album.

Amúgy az új Megadeth lemez kétségkívül "megadethes" de néhány hallgatás után nekem kicsit jellegtelennek tűnik. Persze lehet, hogy később majd változik a véleményem. Nem tudom, hogy az én ízlésem változott meg, vagy valóban a klasszikus Megadeth karakteresebb zenészei hiányoznak, vagy más a probléma. Mondjuk a Set me free-től eltekintve vállalható az album, szóval olyan nagy gáz nincs vele, mint amitől egy kicsit tartottam.

Előzmény: 4umos (1423)
vsiivz Creative Commons License 2007.05.01 0 0 1427
nem konnyu a valasz a kerdesre, mert egy szubjektiv dolgot akarsz altalanositani, es kozben egy konkret dologhoz kotni
a legjobb adhato valasz: az, aki magat annak tartja
a sajat ertekrendjen belul hol helyezkedik el esetunkben peldaul a megadeth
nem kotnem lemezvasarlashoz, koncertlatogatashoz, de letolteshez sem - mindnek lehetnek a rajongastol fuggetlen akadalyai

en peldaul nem toltottem le a lemezt, mert ugy gondolom, hogy 2 hetet siman kibirok az uj lemez hallgatasa nelkul
imadom, amikor a kezembe veszem a lemezt, ovatosan kibontom a celofanbol, es hatradolve vegighallgatom, mikozben a bookletet olvasgatom-nezegetem
ezt az erzes 2 het varakozasert nem adom fel
rogton mas lenne a hozzaallasom, ha mondjuk 4 honap lenne az az ido, amit varakozassal kellene toltenem :o)

(mas kerdes az is, hogy en peldaul nem tartom magam megadeth-rajongonak)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.01 0 0 1426
Ezt a kérdést már én is feltettem korábban a kritikák szempontjából, de a nem egyértelmű válaszok miatt úgy gondolom, hogy valszeg a kérdéssel van a baj. Sztem nem kéne különbséget tenni igazi és nem igazi rajongó között, mert akkor ugyanott fogunk tartani, ahol a hazai politika az igazi és a nem-igazi magyarokkal, azaz a hazaárulókkal. Én inkább kerülném a kérdést. (érdekes látni, amikor a nagy magyar-magyar (ahogy Hofi hívta őket) beül a legújabb BMW-be, vagy valami hasonlóba, mintha nem lenne magyar autónk.)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.01 0 0 1425
Nekem sincs lelkiismeret-furdalásom amiatt, mert letöltöttem. Ha nem sikerült volna jól az album, akkor is megvettem volna, mert a gyűjtemény az gyűjtemény.
GodAss Creative Commons License 2007.05.01 0 0 1424
Aki kepes akar Becsbe(!) is elutazni, hogy lathassa eloben kedvenc Mickey-egeret :P
4umos Creative Commons License 2007.04.30 0 0 1423

van egy felvetés, amire kiváncsi vagyok, ki hogyan reagál?

szóval, KI SZÁMÍT IGAZI RAJONGÓNAK? aki letölti az új albumot a megjelenés előtt vagy az, aki nem és kivárja?

nekem az a véleményem, h én elég hűséges megadeth rajongónak tartom magam, és elő is rendeltem már az új albumot (ergo ki is fizettem előre!), de ettől függetlenül letöltöttem és hallgatom, mert úgy vagyok vele, h ha már letölthető és a "fél világ" már meghallgatta, akkor miért én legyek az a rajongó, aki majd az "utolsók" között hallgathatja meg május 15-étől...

4umos Creative Commons License 2007.04.30 0 0 1422
sztem az egész album be fog majd jönni, majd meglátod! :-)))
Előzmény: Törölt nick (1421)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.30 0 0 1421
Ez a washington is next szám korábban egyáltalán nem jött be. Most viszont egyre jobban
4umos Creative Commons License 2007.04.30 0 0 1420

fú, ez nagyon jó lemez lett! nem is akarom mihez vagy kikhez hasonlítani, mert teljesen értelmetlen lenne. azt hiszem a megadeth már régóta rámutatott , hogy méltatlan hasonlítgatni és méregetni akárki(k)hez is, mert nagyon erősek önállóan (is). sírnék örömömben, ha fele ilyen jó lemezt tudnának még csinálni. és most persze nem a megadethre gondoltam...

elég jól sejtettem a várakozásokból és a "csöpögtetett" számokból, hogy nagyjából milyen is lesz az új album! hát, nem csatódtam, sőt!!!!! m/ U.A. m/

4umos Creative Commons License 2007.04.30 0 0 1419
bocs' közben megtaláltam a torrent linket. elég kemény sebességgel jön le. (240 Kb/s)
4umos Creative Commons License 2007.04.30 0 0 1418
egyébként honnan tölthető le a teljes album?
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1417
Meghallgattam munkába menet, és hazafelé is egy-egy alkalommal az egész albumot. Kellemes. Egyetlen zseniális pillanat nincs rajta, de valódi Megadeth. A sok szóló viszont nem a kedvencem, Friedman nagyságrendekkel jobban csinálta ezt a műfajt.
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1416
Hát, nem gyenge alkotás, az biztos. A systemnél 3szor durvább, sőt megkockáztatom, hogy a rip-nél is. Nekem a peace sells-et és a killinget juttatja leginkább eszembe, bár nemtom mér. A Burnt Ice végét nem gyengén felpörgetik, szólók szarásig.
Engem talán legjobban a sok helyen tapasztalható dallamtalanság zavart. Érezni, hogy mindenképp keménykedni akartak, s az össze is jött nekik rendesen.
Előzmény: BlackMailer (1415)
BlackMailer Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1415

végighallgattam... elsőre kissé zavaró, hogy Dave ennyit énekel, de nem rossz. Tele van szólóval ahogy kell.

BlackMailer Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1414
...hehe én is most kezdtem el hallgatni. Ha már nem RISK akkor nem lehet gáz. Remélem a 2004-es színvonalat hozza, avagy jobb...
vsiivz Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1413
en nem toltom le
azt a 2 hetet mar kibirom

a bonuszdallal kapcsolatban ezt az infot kaptam egy japan cegtol:
9th May is street date of Megadeth. There's no special edition but Japan version exclusively includes a cover of Led Zeppelin's "Out on the Tiles"
a cd-japan oldalan is ez van fent
black swan sehol sincs emlitve es az eredeti led zeppelin szovegben sem szerepel es a szoosszetetel
Előzmény: Törölt nick (1411)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1412
Hát, RISK-nek semmiképp sem mondható...
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1411
warez rossz. album jónak tűnik. viszont az "out on the tales"-nek nyomát sem találom. A bonus track címe: black swan (lehet, hogy zeppelinék meghallgatták a feldolgozást és inkább nem járulnak hozzá a kiadáshoz?!:)))
Előzmény: Törölt nick (1410)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.29 0 0 1410
ja igen, letölthető a teljes UA.
ha nem mondtam újat, akkor bocs.
egyébként első blikkre nem rossz, de még hallgatnom kell.
Előzmény: Törölt nick (1408)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!