Keresés

Részletes keresés

elemes Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1148
Ahol tilos, ott hatarozottan legyen tilos. Ellenorizzek, buntessenek erte. Ahol meg nem okoz problemat, ott lehessen quadozni is, motorozni is.

Nem zárt körpályára gondolok, hanem kijelölt -- akár 10-15 kilométeres -- túraútvonalakra, mondjuk kiegészítve egy megszabott haladási iránnyal, a balesetveszélyt csökkentendő. A megközelítés azonban szerintem fordított kell legyen: "ahol nem okoz problémát, ott lehessen" -- ugyanis általában problémát okoz.
- eszméletlenül feldúrja a terepet, komoly eróziót okoz (a kijelölt downhill pályán pár év után 1-2 méter mély vízmosások alakultak ki),
- a zaj több kilométer távolságban is zavarja a gyalogtúrázókat,
- balesetveszélyes a kvadpálya és egyéb túraútvonalak kereszteződése.
Előzmény: Kamukáze (1142)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1147
Ez azért szerencsére nem egészen így működik...
Előzmény: elemes (1144)
Kamukáze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1146
Tapolca mellet van egy enduro palya. A tulaja nemet. Kerekesszekkel kozlekedik. Korulbelul 10 masodperc alatt kuszik at a szekbol a quad nyergebe, es azzal kozlekedik a palya teruleten. Versenyen is szokott indulni. Egyszeruen raszijazza magat a quadra.
Előzmény: quad quad quad (1143)
jazso Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1145
az illető akiröl beszélsz megkapat (a szerintem enyhe) büntetést. 1 napra le lett tíltva!
Előzmény: quad quad quad (1143)
elemes Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1144
Hogy ééén? Odarakok egy táblát, hogy tilos és életveszélyes Ha mégis odamegy, megöli saját magát.

Előzmény: cs.imre (1141)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1143

Felhivnám a kedves Moderátor figyelmét arra a traktor után köthető földművelő eszköz nevű ember igen arrogáns és tiszteletet nem betartó ember hozzászólásaira!

Felháborit ha valaki nem tiszteli a mozgásukban korlátozott emberekek illetve ha nyilvánosan kötelek fejmagasságában való kifeszitését ill.csapágygolyókkal való lövöldözést nyiltan leirkál!

Ez miért kerüli el a MODERÁTOROK figyelmét amikor ennél sokkal kissebb dolgok leirásáért is több tucat embert kitiltott ebből a fórumból!

Nem szeretnék következtetéseket levonni de lehet,hogy a mezőgazdasági eszköz nevü ember is moderátor?

Csak ne igy legyen!

Visszatérve a mozgás korlátozottakra sajnos BÁRKIVEL megtörténhet a baj!

Egy ismerősöm kutyát sétáltatott az erdőben majd a kutyája megindult lefelé és ő utána majd elesett és fejjel lefelé csúszott tovább!

A többiek várták,hogy keljen már fel mert mennének tovább!

Sajnos deréktól lefelé lebénult és tényleg csak tolókocsival tud többet erdőben közlekedni amit gyakran meg is tesz!

25 évesen történt ez vele tehát még sok sok évig kell igy élnie de remény mindig van mert az orvostudomány folyamatosan fejlődik!

Ez egy igaz történet akit érdekel megadhatom a barátom telefonszámát!

Ezt csak azért irtam le mert bármelyikünkkel bármikor megtörténhet a baj legyen az quadozás vagy TERMÉSZETFOTÓZÁS!

Kérném tehát,hogy tiszteljük azokat akik igy születtek vagy igy alakult az életük!

Még egy történetet is szeretnék leirni ami szintén ehhez a témához kapcsolódik!

Egy másik barátom súlyos hibát elkövetve felmászott egy kilátóba pontosabban felment a lépcsőn.

Annyira korrodált volt a kilátó,hogy összedőlt és őrá esett a szerkezet megbénitva a további életét!

A biztositó fizetett neki bár az egészséget nem lehet pénzzel megvásárolni!

Ő elkezdett quadozni (igen jól látjátok)és ez adta vissza az életkedvét!

Természetesen nem volt egyszerű de a folyamatos mozgás segitett az állapotán és ennek mindenki örül főleg ő!

Tavaly elindult a Budapest-Bamakó futamon is akit bővebben érdekel a dolog sok sok cikket talál erről a storryról a médiákban!

Kádár Balázsnak hivják ha valaki szertne találkozni vele tudok segiteni!

Ui.

Nem szeretném ha ez az irás eltünne ennek a fórumnak az oldaláról mert elmentettem és ebben az esetben kénytelen leszek egyéb fórumokon szóvátenni az itteni kizárások ill.kimoderálások történetét amire remélem nem fog sor kerülni mert próbáltam finoman érthetően fogalmazni!

Kamukáze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1142
Hasonlo megoldas kene ide is. A zart korpalya igazabol csak crossozasra alkalmas. A turazashoz tura utvonalakat kene kijelolni(ezek szabalyozott korulmenyek kozott akar nemzeti parkokon is atvezethetnenek). Ahol tilos, ott hatarozottan legyen tilos. Ellenorizzek, buntessenek erte. Ahol meg nem okoz problemat, ott lehessen quadozni is, motorozni is.
Előzmény: elemes (1136)
cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1141
Te megölnéd azt aki az erdőben motorozik?
Előzmény: elemes (1135)
affamato Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1140
legyen...

1 tyúk kb 2000 Ft.
Ha megnézném az adóbevallásod, tuti találnék többet, és rajtad kezdeném a statuálást....
miután ezért levágnák a karod(11-12. század), vállalom hogy soha többet nem ülök quadra
vállalod???
Előzmény: elemes (1139)
elemes Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1139
Hosszabb távon természetesen olyan megoldásra van szükség, amely kíméletesen kezeli az alkalmi jogsértőket, ilyen szabályozás azonban csak akkor működik, ha már sikerült megteremteni a rendet -- a rend megteremtése viszont drákói eszközöket igényel. Lásd a 11-12. századi törvényeket (aki tyúknál nagyobb értéket lopott, halállal büntették, stb).
Előzmény: kovad1 (1137)
jazso Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1138

remélem ezt nem komoly?

ezt azért gondold át mégegyszer.

mást fenyegetni? ez nem szép.

és mit tennél ha az ilető elakad adróban  majd felál mert megvédték a védőfelszerelései és utánna megfejel?

kovad1 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1137

Ha ilyet komolyan gondolsz ,akkor súlyos problémáid vannak !

Mi a törvényes keretek közötti megoldásokat keressük ,te pedig még a középkorban élsz .

elemes Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1136
kamukáze

Ellenben akarunk az erdoben quadozni, motorozni. Innen kezdjuk ujra!

Sógorék találtak erre megoldást, bár ott a bringázás (aka downhill) okozott gondokat. Kijelöltek egy területet, ahol lehet, kitáblázták rendesen, raktak bele facilitiket (ugrató ilyesmi), a balesetveszélyt csökkentették (kanyarok külső ívén levő fák kaptak egy burkolatot, aki kisodródik, nyekken, de csontja nem törik, illetve a szakadékok elé védőhálót feszítettek a fák közé) és karbantartják. Gyalogosforgalom pedig a pályán tilos. Így aztán nem csak legális, de jobb is ezen a pályán legurulni, mint másutt. Bajnokságokat is rendeznek.
Előzmény: Kamukáze (1133)
elemes Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1135
laszloi

- „Szögesdrót nyakmagasságban”… (no comment, aki ezt kitalálta, annak nincs helye a társadalomban)

Ebben igazad van, pazarlás a szögesdrót, a sima drót is megteszi.
Előzmény: laszlou (680)
affamato Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1134
szép jelzők...
de _normális _ember ilyet nem mond.

ahogy látom eddigi írásaidból, olyan ember aki quados természetvédő nem lehet

ezen az alapon lehet-e természetvédő:
-aki kocsival jár,
-mobilt használ,
-kutyát tart láncon,
sorolhatnám még tovább, de felesleges....
Előzmény: eke (1104)
Kamukáze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1133
Nincs quadom, sot mar endurom se. Ellenben akarunk az erdoben quadozni, motorozni. Innen kezdjuk ujra!
Mert ha a "ne akarjatok" a hozzaallas, akkor ne akarjunk gyalog sem az erdoben tenferegni. Aki nem erdesz, annak semmi keresnivaloja ott. A gyalogos is kart okoz az erdoben. Hogy csak egesz kicsit? Valaki itt nagyon haborgott az eleobb, hogy nem a kar merete szamit, hanem maga a karokozas.
Előzmény: igen7 (765)
jazso Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1132

Jó regelt! látom volt termés bőven!

Az én quadom gyári dob van. szerinztem aki komolyan gondolya a dolgot az találhat böven megoldást és kompromiszumot a sportdob és a gyári dob között.

Előzmény: cs.imre (1127)
Kamukáze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1131
Ertelmetlen kerdesekre nehez ertelmes valaszt adni. Elvegre mi a francnak egyaltalan szemelyautokat epiteni? Ha mar epitunk, akkor olyanokat miert, amik kepesek 250 koruli sebessegre is. Miert hasznalunk ennyi papirt? Miert akar valaki plazmatevet? Mi a francnak epitunk es tartunk fent k. nagy stadionokat, hogy aztan ott emberek focizzanak?(En meglehetosen ruhellem a focit, ezert nem is nezem.) Miert keszitunk alkoholos italokat?

A valasz: Mert szeretnenk.
Előzmény: annyi baj legyen (702)
Nativirág Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1130
Már látom is mi lesz a következő támadási felület. "Nem árt annyira". Szóval természetesen biztosan van olyan állatfaj, mint mondjuk egy madár, aminek mindenképpen árt. De én most az őzekre, vaddisznókra, nyulakra gondoltam.
Nativirág Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1129
Ok, neked van igazad. Az állatok szeretik a vadászokat, sőt szinte várják őket, hogy halálra legyenek gyilkolva! :D

Azt egyébként nem gondolom komolyan, hogy a motor zajától az állat nem ijed meg, csak szerintem sok állatnak ez nem árt annyira, hiszen vannak részek, ahol egész nap ezt hallgathatják ha akarják. Lásd erdőn átmenő utak, vagy ha ez nem tetszik, akkor az itt-ott előforduló, egész napi motorfűrészelés, fakitermelés.

Az erdő évről évre több? Ugyan már! Hivatalos tény, hogy a föld erdejei hány százalékkal vannak kitermelve évente.

Egyébként nem jártál még a Mátrában? Azt akarod mondani, hogy torzít a szemem, amikor azt látom, hogy évről évre csupaszabbak a hegyoldalak? Hogy egy szempár torzít az még hagyján, de hogy minden túratársamé is? Igazán érdekes, nem tudom te hol jársz, ahol évről évre több az erdő.
Előzmény: annyi baj legyen (1105)
annyi baj legyen Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1128
és ebből mennyi fészkelt ott?
Előzmény: cs.imre (1127)
cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1127
Az állatokat miért zavarná egy gyári kipufogós gép,elég arra gondolnod,hogy hány ragadozó madarat láttál már az országutak mentén!
Előzmény: NJani (1120)
cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1126
Igen,és mint látjuk,hatalmas eróziózt  hagy maga után!
Előzmény: medvegyu (1111)
gGAbesz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1125

Én csak akkor hiányolom a környezetvédőket, mikor sittkupacokat jelentgettünk nekik. Azt mondták, hogy ez mindennapos probléma, ebből nem lehet újságcikk, tv felvétel, ezzel nem foglalkoznak. Min tömegszerencsétleség (veszélyes hulladék, stb) kell.

Nesze neked magyar környezetvédelem.

Bár vittem már fel rendőrt quadal egy oszlásnak indult autóhoz is.

Előzmény: kutya. (1123)
gGAbesz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1124

Jah és szélsőséges környezetvédő álláspontról. Miért is nem megy már kisvonat Taksalápára Miskolcsról? Mert a környezetvédők megtorpedózták. Védett lepkék vonulási útvonalában van a nyomvonal, és abban jelentős kárt okoz a vonat. Könyörgöm. itt volt a nyomvonal 100 éve...

Na kiolvasva az éjszaka termését, lasan elkezdek dolgozni. Elő is veszem a szolgálati járművem, Honda TRX400 EX-et. Még jó, hogy 1 talpfa felfér rá.

Előzmény: brumaire 18. (1097)
kutya. Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1123

Egy, elismert, valóban szélsőséges környezetvédő álláspontot képviselő ember miért agyatlan? - Aki egy ember fogyatékosságával viccelődik, aztán elnézés kérés helyett egy újabb poénnal (rokkantaknak alanyi jogon quad) üti el a dolgot, az a szememben igenis agyatlan. Ha valaki inkább a gugli-t bújja egy frappáns poénért, mint hogy leírja : 'Túl messzire mentem, bocs." az nekem ne papoljon illetlen viselkedésről.

Merthogy a értelmesebbje, a nyomorékok parodizálását , a velük való élcelődést már 10-12 éves korban feladja - mert rájön hogy nem való.

És ez teljesen mellékes attól, hogy a munkájában mit ért el (és ha ilyen jellem, akkor hogyan.)

Az hogy valaki egy éles stílust képvisel, az teljesen rendben van, legalább is számomra. De ennek már nem volt köze a környezetvédelemhez...

Előzmény: brumaire 18. (1097)
gGAbesz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1122

Bizonyos értelemben én se. Pl futó utas= sportoló. És az a biztos, hogy elérjünk egy vonatot, hogy látjuk az előző végét.

Zajártalom? hát nem akarlak elkeseríteni, de egy Mk48-as sorozatú 45 éves mozdony nagyobb zajártalommal, és környezeti terheléssel közlekedik.

Mi lenne az üdvös megoldás:

1. Létrehozni önnáló járműkategóriaként a quadot.

2. valamennyit forgalomba helyezni, műszakivizsgázni. (mekkora bevétel is az államnak, és abiztosítóknak? )

3 a szabálysértőket szigorúan büntetni, járművet forgalomból kivonni (hatóságilag), és szigorított műszakira küldeni.

Szerintem minden éppeszű quados ezt támogatná.

Ennyi erővel viszont pl. a búvárkodás is káros sport, mert a kilégzett, széndioxidban gazdag levegő ugye a vízbe jutva.....

Érdekes, mégse piszkálják a búvárokat sportjuk miatt. A két sport anyagilag kb 1 kategóriás.

Előzmény: brumaire 18. (1065)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1120

Elnézegetve a linkeket engem cseppet sem zavar, ha ti amerikai nemzeti parkokban quadoztok. :-)

És hogyan vélekedsz a zajszennyezésről és a mondjuk a rétisasos példámról ?

Előzmény: Törölt nick (1116)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1115

kutya,

Na ez a villanyquad már szimpatikusabb, mert legalább nem okoz zaj és lég szennyezést. Bár ha jól tudom a quadozásban a hangorkán az egyik "élményforrás".

Előzmény: kutya. (1081)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1114

Még egy fél gondolat.

Amikor otthon, a szomszéd este 10-kor bömbölteti a töc-töc zenét, amitől a gyereked nem tud aludni, te nem tudod a könyvedet olvasni, akkor mit gondolsz a szomszédról, aki ezzel a magatartással elég mélyen belegázol a magánszférádba és rohadtul nem hagyja, hogy a másokat nem zavaró tevékenységedet folytasd ?

Szerintetek nagy a különbség a felhozott példa és aközött, amikor a családommal kirándulok és a gyerek elsírja magát, annyira megijed a quad zajától ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!