egy angol fickó, kissé kapatosan lelőtte (!) bal kezének középső ujjáról az ott már pár éve meglévő szemölcsöt, ami nagyon zavarta... a lövés nyomán maga az ujj is elszállt nagyobbrészt... Tette mindezt még márciusban, enyhén :-) szeszközi állapotban.
Mint állította, a 12-es kaliberű Beretta vadászpuskát egy sövénykerítés aljában találta egy hónappal korábban. Szerinte nem a hülyesége, ill. részegsége okozta a balesetet, hanem csak visszaütés miatt következett be.
A bíróság előtt bűnösnek vallotta magát fegyverlopásban és engedély nélküli fegyvertartásban, amiért akár 15 évet is kaphatott volna (hoppácska!!).
Végül 16 hét felfüggesztett börtönbüntetést, 100 órányi közmunkát és 100 font pénzbüntetést kapott a bírótól, aki azt mondta, hogy ez igen szokatlan módszer a szemölcsök ellen, és nem érti, mi járhatott a pasi fejében...
A delikvens pedig kijelentette, hogy mivel az ujjával együtt a szemölcsnek is annyi, biztosan nem kell vele a jövőben vacakolnia...
Magyarul még nem láttam a hírt, de a yahoo hírei között észrevettem, hogy egy újabb hülye divat terjed, aminek immár megvan az első áldozata is.
Akik ezeket csinálják, könnyen díjazottakká válhatnak.
A plank, planking ide illő jelentését én egyszerűsítve és önhatalmúlag, tekintve a következményeket: a "padlót fogni", többértelmű kifejezéssel illetném.
A nem angolosoknak röviden: az új divat, aminek fotóit a faszbúkon is lehet nézegeti, tkp. annyi, hogy valaki a lehető legdilisebb és/vagy veszélyesebb helyeken hasrafekszik, karját a teste mellett tartva és ebben a pozícióban lefényképezik.
A Darwin-díj esélyes ficek Auszráliában, Brisbane-ben esett le egy 7. emeleti erkélyről. A rendőrség a múlt héten adott ki figyelmeztetést arról, hogy nagyon veszélyes ez a baromság. És valóban...
Az újévi merényéő volt? Állítólag újévkor akart robbantani Moszkvában. Még otthon magára erősítette a pokolgépet. Egy társától kellett volna üzenetet kapnia a mobiljára, hogy robbanjon. Erre kapott a szolgáltatótól egy BUÉK-üzenetet, még indulás előtt...
Hát igen, de egy olyan baleset, amihez azért erősen kellett az is, hogy az ipse megvegye azt a kurva hosszú botot (mert a magasfeszültségű vezetéket azért nem olyan könnyű ám elérni), ráadásul szénszálasat, amiről tényleg minden normális ember tudja (és ahogy Te is írtad, jelölik is rajta), hogy milyen jól vezeti az áramot, és ezért nem szabad ilyen helyre menni vele, és mégis odamenjen, és ott hadonásszon vele a magasban. Úgyhogy tényleg eléggé ontopic.
Ez szívás, de nem egyedi eset. Már itthon is volt több ilyen. A bot akár 8-10 méter hosszú is lehet, és rendszerint áramot jól vezető szénszálból van. Ráadásul nem is feltétlenül kell hozzáérni, adott körülmények között jó messziről is ívet húzhat.
Ettől persze még on-topic, mert minden botra rá van piktorammozva, hogy erre vigyázzunk, de ezt inkább tekinteném szimpla szerencsétlen balesetnek.
Ó, a szerencsétlen... :-( Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy kijár/hat/na neki a Darwin, mert nem hülyeségből vagy brahiból próbálkozott. Volt ugyebár már előző alkalom is, hogy nem volt (meg a) kulcsa, és akkor bejutott hasonló módon. A logikája jó volt, csak megfeledkezett az átalakításról. :-((