Szép napot mindenkinek.Segitséget kérnék5 éve kaptam a gyerekeimtől egy Bomann CB 556 tipusú kenyérsütött.Amit tudom röktön kikellett volna probálnom.de ezt elmulasztottam igy most vettem elő.Kiderült nem indul a keverő lapát csak kattan.keresnék egy szevizett vagy bármelyik szervizbe elvihetem??köszi a választ Üdv vöösmacs
Nekem nagyon bevált a Hausmeister 1300-as, de 2.5 év után a tengelye kissé tönkrement... Felhívtam a szervizt, ahol nem biztattak semmi jóval...majdnem annyiért nyúltak volna hozzá - ki tudja milyen sikerrel - amennyiért egy újat adnak!!Vettem egy ugyanolyan kinézetű gépet /szerintem ugyanaz!/ csak Vinchy néven fut ! Szerintem Te fogtál ki egy rossz darabot! :-(
Éppen most néztem, hogy január első napjaiban írtam, a színtelen kenyeret sütő Hausmeister gépemről, amelyiknek se a fólia, se a törölköző, se a kettő kombinációja nem használt.
A Hausmeister bepakoltam a Puntóba és elvittem a szervízbe Békéscsabán, állítólag megjavították, mivel kétlaki életet élek a gépet pénteken (pontosan 18 napja) vittem magammal Szegedre és nagy boldogan másnap megsütöttem a megjavított gépben a kenyeret, ami éppen úgy nézett ki, mintha javítás előtt sütöttem volna. ( A gép az sajnos másmilyen képet mutatott, otthon vettem észre, hogy a csavarhúzóval többször megsértették a szellőzőnyílásokat.
Ekkor már "betelt a pohár" a Hausmeistert kenyerestől visszavittük a vásárlás helyére a szegedi Media Markt-ba, ahol azóta ismételten javítják...
Én pedig várok...
Van-e valaki, aki a Hausmesister 1301 típussal elégedett?
Ha cserét ajánlanak majd, milyen gépet válasszak, bízzak a Hausmeisterben, mert én csak véletlenül fogtam ki egy selejtes gépet?
Megpróbálom legközelebb,habár normál alakú,és nem sokkal lóg ki a tartóból vagy miből:)Azért hátha...Most olvastam,hogy valaki letakarja a kukkoló nyílást is egy vastag törülközővel.Ezt is kipróbálom...
Tényleg el sem tudom képzelni, hogy miét nem süti meg rendesen. Volt, aki felvetette itt a fórumon, hogy talán túl magas a kenyér... nem tudom, az én kenyerem (1 kg-osat szoktam sütni) is mindig magas és mégis szépen megsül a teteje, pedig csak egy Hausmeisterem van.
Esetleg próbáld ki, hogy csak egy kis kenyeret csinálsz (ami nem jön fel olyan magasra stb.), mondjuk egy fél kilósat, vagy legalább is az eddig sütött kenyér felét. Ez egyszerű is, hiszen mindenből csak a fele kell.... hátha...
Karira kaptam a férjemtől egy Sencor típusú kenyérsütő gépet.nagyon jó,már többször sütöttem kenyeret és egyszer már egy foszlós kalács receptet is kipróbáltam,az is jó lett.Egyetlen(de nekem nagy)problémám,hogy nagyon hókadt fehér marad a héja,főleg felül,de még dark programon is.Mi az oka,mit lehet tenni?Vagy a gépem rossz?
Sziasztok! Nincs valakinek Salco tipusú kenyérsütő géphez használati utasitása? Épitkezés után valahová elkeveredett és most nem tudjuk használni. Ha valaki esetleg beszkennelné és elküldené azt megköszönném.
Írtam az előbb és nem ment át, ezért újra leírom:-))
Az öcsém is így járt, a receptük rossz volt, bár azóta sem értem, hogy ez hogyan lehetséges, de a tények ezt támasztják alá.
Azóta van normális kenyerük, amióta az én gépem használatijában szereplő receptek alapján készítik. Korábban beírtam már az alapreceptet, olvass vissza és próbáld ki... hátha:-)
Szívesen, egyébként az öcsém is így járt, egyszerűen rossz volt a recept (bár azóta sem értem, hogy ez hogy lehet, de hát a tények ezt igazolják). Azóta van normális kenyerük, amióta az én gépem használatijában szereplő receptek alapján csinálják ők is a kenyeret. Olvass vissza, korábban bemásoltam az alapreceptet, talán próbáld ki... hátha:-)
Szívesen, egyébként az öcsém is így járt, egyszerűen rossz volt a recept (bár azóta sem értem, hogy ez hogy lehet, de hát a tények ezt igazolják). Azóta van normális kenyerük, amióta az én gépem használatijában szereplő receptek alapján csinálják ők is a kenyeret. Olvass vissza, korábban bemásoltam az alapreceptet, talán próbáld ki... hátha:-)
Most már tényleg le fogom fotózni az egyik kenyeret és felteszem ide, már az is eszembe jutott, hogy ami nekem szépséges-tökéletes kenyér, másnak lehet, hogy nem is lenne az?? Hm... No, majd a fotók alapján eldöntitek:-)
Esetleg az élesztő??? Ha mindent az alaprecept szerint csináltál, jó volt a liszt is, akkor csak az élesztőre tudok gondolni.
Igaz, hogy nem emlékszem pontosan, hogy melyik élesztőnél éppen milyen hibája volt a kenyérnek, de vagy összeesett, vagy fel se jött stb.stb., tehát azt biztosan állíthatom, hogy egyik zacskós élesztővel sem sikerült olyan kenyeret sütni, mint a SAFT-tal. A Saft-ból mindig egy-két tucatot szoktam venni egyszerre a Metroban, vagy a Corában, kb. 75 Ft/zacsi körül szokott lenni az ára.
Hogy őszinte legyek én zacskós élesztőből csak és kizárólag ezt használom, így a többiről csak a feledés homályába vesző "emlékeim" vannak, vagyis tulajdonképpen nincsenek:-) Ezért nem tudom biztosan megmondani mi lehetett a gond, inkább csak tippeltem.
Szia ! Nézd meg, hogy a 440-es hozzászólásomban hivatkozott korábbi hsz-ekben írt receptek szerint készíted-e a kenyered. A hozzávalók mennyisége a legfontosabb és persze az élesztő.
Ha csak teljes kiőrlésű kenyeret sütsz teljes kiőrl. progin, akkor zömök, tömör kenyeret kapsz ez a liszt tulajdonságaiból adódik - így ez ilyenkor természetes.
De ha alap, vagy gyors progin készíted a fehér+teljes kiőrl. liszttek keverékéből (vagy sima fehér lisztből) a kenyered, és betartod a receptben megadott víz, liszt, élesztő mennyiséget.... akkor (ha csak nem hibás a géped) nem lehet gond.
Némelyik kenyérsütő használati utasításában olyan vacak receptek vannak, hogy ihaj..
tudnátok tanácsot adni nekem arra vonatkozólag, hogy hogyan lehetne a kenyerem lazább? mert fura módon akármivel próbálkozok, nehéz és tömör kenyeret sikerült eddig sütnöm.
Szerintem sem igazán számít, bár a kétlapos - elvileg - alaposabban kever?? - talán, nem tudom, egykarosom még nem volt, de mivel a kétkaros szuper... ha már lehet választani, inkább ezt választanám a későbbiekben is:-)
Az egykarosban azt hiszem kisebb a maximálisan süthető kg-os kenyér??? Egyébként ahogy itt olvasgattam a hsz-ekben, a legtöbben kilós kenyeret szoktunk sütni.
Az 1 kg-os alaprecepteket: fehér búza liszt teljeskiőrlésűvel keverve és a csak teljes kiőrlésű lisztből készülő kenyérhez valót is beírtam korábban. Ha kisebb kenyeret süthet valaki a gépén, elegendő ezt a receptet, ill. minden hozzávalót arányosan lecsökkenteni.
Ja és a kenyérsütők többségének használatijában lb-ben (fontban) adják meg a kenyér súlyát, a váltószám 0,45. Magyarán egy kétfontos kenyér 90 dkg-os - tehát nem is 1 kg-osra, hanem 2 fontos - 90 dkg-osra vonatkoznak az alapreceptjeim:-)
Kedves Siletto, nem másolnám be újra a recepteket, de beírom a hozzászólásaim számát, légy szíves olvass vissza, az alább megadott hozzászólásaimból kimásolhatod a recepteket:
413-as hsz.
377-esben receptek: francia, barackos, tejes, tojásos és európai fekete kenyér
370-esben: alaprecept az 1 kg-os kenyérhez, továbbá ebben leírtam a pizza (langallo, pompos - ugyanaz a tészta) receptjét, bemásoltam egy kakaós kalács receptet és
szinten a 370-es hozzászólásban írtam le a saját "fejlesztésű" :-) karácsonyi édes, fűszeres kenyerem receptjét is - ezt idén csináltam először, de egészen fini és illatos lett:-)
359-esben fotó a bekészített hozzávalókról és a pizzához megdagasztott-kelesztett tésztáról
"Használja valaki egyáltalán azokat a recepteket, amiket a kétkaros gépben süthető kb. 1 kg-os kenyérhez írtam??"
Szívesen használnánk, tudsz adni egy linket? Ellenőrizni fogjuk a lapátokat, és kipróbáljuk a javasolt SAFT élesztőt is. Remélem, kapható a sarki boltban.