Keresés

Részletes keresés

Flacika Creative Commons License 2007.11.02 0 0 211
Mekkora a másik (CRT) TV? mert egy 72 cm-es igaz, csak 20%-kal, de kisebb képet ad (magasságra, hogy a képformátum ne torzítsa el). Enek némileg ellentmont, hogy a vinyóra rögzített műsoroknál sem látszik. Próbáld ki eltérő tömörítéssel is felvenni a problémás csatornák műsorát, mert lehet, hogy az erősebb tömörítés esetén nem tudja "átvinni" a problémát. Ha a készülék hibás lenne, elvileg mindig produkálná a jelenséget.
Előzmény: Lion X (209)
Flacika Creative Commons License 2007.11.02 0 0 210
Igazad van, a gyengébb képminőséggel sem értek egyet. Mellesleg már volt szó róla, hogy a Panasonic és a Hyundai kivételével gyakorlatilag minden más gyártó LG panelt használ. Attól még az RF vagy a többi fokozatban el lehet rontani, de ha lesz időm, utánanézek pár tesztnek...
Előzmény: mmiissii (208)
Lion X Creative Commons License 2007.11.02 0 0 209

Sziasztok!
Nemrég behalt a régi TV-m és vettem helyette egy LG 37LC2RR (Két tuneres, merevlemezes) LCD TV-t. Tulajdonképpen tetszik a képe, már amilyen jó képe lehet egy LCD-nek a CRT-khez vagy a plazmákhoz képest, de van valami ami nyugtalanít.
A beprogramozott 44 adóból 8-nál azt vettem észre, hogy a kép jobbról balra, vizszintes irányban pulzál, (Hirtelen balra ugrik és az ugráshoz képest lassan
visszatér.), kb. 1mp-es intervallummal. A képrángás mérteke valamivel kevesebb
mint 1mm.
Megnéztem azt is, hogy ezek az adók nem köthetők csak a kábel, vagy csak a V/UHF sávhoz. Vegyesen fordulnak elő mindkét sávban. A video bemeneteteknél nincs ilyen jelenség. Sőt, ha a TV merevlemezére rögzítek a problémás adók valamelyikéről, visszajátszáskor teljesen stabil a kép, nincs remegés.
Van valakinek ötlete hogy mi lehet a baj? Vagy csak a kábelen bejövő analóg jelet nem bírja a digitális technika?
A lányom CRT-s Panasonic-ján nincs ilyen jelenség egyik adónál sem.

mmiissii Creative Commons License 2007.11.01 0 0 208
Ezért említettem a képminőséget. Lehet hogy valakit az extra szolgáltatások kárpótolhatnak a gyengébb képért. Bár gondolom Flacika evvel sem ért egyet (gyengébb kép) de nekem ez a saját tapasztalatom, illetve eléggé elterjedt nézet hogy az LG plazmái nem a legjobbak, de akit ez nem zavar ill. nem érzékeli a különbséget az adott esetben nyerhet egy sok extrával felszerelt tévét.
Előzmény: Flacika (207)
Flacika Creative Commons License 2007.11.01 0 0 207
mmiissii-vel ellentétben és igenis jó véleménnyel vagyok az LG-ről. Nekem is az van, 42PC1R. A Panával meg Samsungal felhasználói oldalról az a baj, hogy vagy nincs benne PIP, vagy csak HDMI-ről van. Ha meg mégis van, akkor meg drága (lásd Pana). Az LG mint márka is bevált, van egy 8 éves 6 fejes videóm (szerelő még nem látta), meg egy 160 GB-os HDD-s DVD felvevőm is tőlük. A plazmával is meg vagyok elégedve. Mellesleg van szervizes ismerősöm, aki szerint az LG igenis jó.
Előzmény: fazeres (204)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.01 0 0 206
Hasonlítsd össze a képét más gyártók (samsung, panasonic)hasonló áru készülékeivel. Én nem vagyok jó véleménnyel az LG-ről ilyen szempontból, de hát ízlések és pofonok....
Előzmény: fazeres (204)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.01 0 0 205
Amíg meg nem veszik az utolsó darabot:)
Előzmény: kozi_ (202)
fazeres Creative Commons License 2007.11.01 0 0 204
Lg 42PC51 Ez a LG lenne az Elektro Word-ben, csak hosszú lett a link.
fazeres Creative Commons License 2007.11.01 0 0 203
Sziasztok!

Plazma TV vásárlásán töröm a fejem, és ki is néztem egyet. Ennek az ár-szolgáltatás aránya szerintem elfogadható. Az Euronics-ben 240-be kerül, itt sokkal olcsóbb. Van valakinek véleménye erre a készülékre???

http://www.electroworld.hu/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-electroworldHU-Site/hu_HU/-/HUF/El_DisplayProductInformation-Start;pgid=u.mz6oZKmHJSR0Ej4LVBwx1z0000Y7eEWAv7?ProductID=YWbD4QFHSvcAAAESko5FR_wF&CatalogCategoryID=F2XD4QFHYjcAAAEOjts03xij&Selected=Specifications#t_category_tabcontent
kozi_ Creative Commons License 2007.11.01 0 0 202
A pana 37pv60-as modelljét szerintetek még meddig lehet kapni az országban? úgy tudom - sőtt biztos - , hogy kifutó termék, a mediamarktokban pl már nincs is pár hónapja....
luk-oil Creative Commons License 2007.10.30 0 0 201
Itt találsz egy jó kis grafikont a nézési távolság/felbontás fügvényéről.

http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=818&aid=3

Tehát ha nem tervezed hogy közelebb tolod a foteled a tévéhez, akkor a te esetedben felesleges a full HD, de ha biztosra akarsz menni akkor próbáld meg valahol összehasonlítani. (Én is csak a csaját szememnek hiszek:))
Előzmény: gesaszi (200)
gesaszi Creative Commons License 2007.10.29 0 0 200
Üdvözletem a fórumozóknak!

Végig olvastam a fórum hozzászólásait, nagyon sok dolgot tisztábban látok. de segítséget kérek a hozzáértőktől: HD raedy vagy full HD?

A kinézett két tipus: Pana TH-42PV 70 260 - 300 ezer, vagy
Pana TH-42PY 70 420 - 450 ezer.

A használat paraméterei: kábel tv 60%, DVD 40%; 4 méter nézési távolság.

Érdemes már ma ennyivel többet fizetni a full-ért? Perzse tv-t nem 4-5 évre vesz az ember.
Jelforrások tekintetében?
A szemem egyáltalán képes érzékelni e ezt a különbséget?
mmiissii Creative Commons License 2007.10.29 0 0 199
Pl. Sony, Panasonic, LG, Samsung, Sharp mindegyiknek van gyengébb és erősebb változata. Válasz az igényednek és pénztárcádnak megfelelőt.:)
Előzmény: Törölt nick (198)
luk-oil Creative Commons License 2007.10.29 0 0 197
Sok playstsion=LCD
Előzmény: Törölt nick (196)
Flacika Creative Commons License 2007.10.28 0 0 195
Az ittveddmeg.hu szerintem tisztességesen dolgozik. Egy barátom édesanyjának vettünk ot egy Denon lemezjátszót, és az eredeti A.I.D.A. Audió garlevelet adták hozzá. A netes kereskedők azért tudnak esetenként olcsóbbak lenni, mert nem készleteznek (na jó, készleteznek, de nem mindenből és nem sokat), hanem megrendelés esetén a nagykerből hoznak cuccot. Az ebolt.hu is jó szerintem.
Előzmény: pisti072 (194)
pisti072 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 194

Mondjuk én bp.-i vagyok. Úgy hirdetik a tv-ket, hogy két év garancia. Ha nem hivatalos forgalmazótól veszik a tv.-t akkor nem tudom a garanciát hogyan lehet érvényesíteni. Azért ez nem 1000 forintos póló. Én is aggályoskodom egy kicsit, valószinű marad a "fukar mindenit" és társai.
Előzmény: mmiissii (192)
pumpika666 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 193

ők nem a HIVATALOS forgalmazótól szerzik be az anyagot, mint bármelyik kisker. hálózat, ezért soxor megesik, hogy egy 300 ezres pana plazma 255 ezerért van, akinek ez kell, vegye meg, lelke rajta, de vidékiként ilyen cuccokat én sem mernék rendelni

pesten, ha kézzel fogom az árut, akkor tutira meg venném olcsóbban, de vidékiként tuira fosnék egy 255 ezres cuccost lehozatni bizonytalan beszerzésből...

pont ma akartam havernak hozatni xbox360 elit-et, neten 113 ezerért osztják, nem akartam lehúzni, de legolcsóbban is 130 ezerből lenne meg, amin kb. 2 ezer ft árrésem lett volna, de én is azt mondtam neki, ha jár pesten akkor vegye meg, de nézze meg, bontsa ki, próbálja ki, stb.

és ez csak a jéghegy csúcsa, kicsit off voltam...

Előzmény: pisti072 (191)
mmiissii Creative Commons License 2007.10.26 0 0 192
Én max. csak akkor rendelnék neten nagyobb értékben, ha BP-i lennék. Hogyha valami gáz van az áruval akkor azonnal ki tudjam cseréltetni.
Előzmény: pisti072 (191)
pisti072 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 191

Mi a véleményetek az internetes áruházakról? Például az ittveddmeg.hu-nál vásárolt-e valaki, mennyire korrektek? Amennyire én néztem, minden lcd olcsóbb az interneten sokszor 20-30 e forinttal, mint normál boltban. Én az LG37lc51-ben gondolkozom, max 200e szánok vásárlásra. Van otthon digi t-kábelem,remélem ezen szép a kép.
Tejminátor Creative Commons License 2007.10.23 0 0 190
Én nem hiszem, hogy mellé nyúltam, mivel csak a szlogeneket hoztam fel. Ha mellé rakjátok más gyártok modelljeit is, akkor lehet, hogy keveset mondtam. ( Az eladók tájékoztatásáról annyit, hogy fél éve vásároltam egy Fuji 6500 fényképezőt, eladót megkérdeztem: mennyi a garancia: 2év. Különösebben nem foglakoztam vele mivel mindenhol ennyi. Egy hónap múlva elolvastam ezt papirt és egy év állt rajta. Most ismételten megkérdeztem: mennyi a garancia, válasz két év, megbékéltem vele. Vevőszolgálaton megkapom a papirost és látom három év. )
Előzmény: Flacika (189)
Flacika Creative Commons License 2007.10.23 0 0 189
Kicsit mellényúltál. A plazmák nem fogyasztanak kétszer annyit, mint az LCD-k. Azonos méretben, persze! LG 42PC51 vs LG 42LE51 330 / 200 W. Persze, a plazmáé még mindig több...
Előzmény: Tejminátor (186)
mmiissii Creative Commons License 2007.10.23 0 0 188
Most látom hogy a többi helyen meg 5000:1-en fut a készülék, én meg itt néztem először:

http://muszakishop.hu/webaruhaz/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,3671/category_id,103/manufacturer_id,0/

ha 5000:1 akkor persze a te tévédre nem vonatkozik amit irtam. :)
mmiissii Creative Commons License 2007.10.23 0 0 187
Nem akarom leírni a készülékedet, de a 800:1 kontrasztarány az elég gyenge. Mostanság 2000:1 vagy 3000:1 kontrasztarányú LCD tévéket már elfogadható áron lehet venni. Én legalábbis ez alatt nem vettem volna. Ennek hiányát a sötétebb jeleneteknél érzékelheted.
Elfogadom hogy neked tetszik a tévéd képe, de ha mellé tennénk egy kontrasztosabb LCD-t (plazmáról már ne is beszéljünk:)) lehet hogy elcsodálkoznál egy kicsit.
Tejminátor Creative Commons License 2007.10.23 0 0 186

Én csak a különböző márkák WEB oldalából indultam ki, de arányiban az üzletekben mégrosszabb a helyzet. Ha megnézed, akkor elég egyértelmű, hogy a gyártók leírták a plazmát mint technológiát legalábbis nagyközönségi forgalomból.

.

http://hu.lge.com/proddivergent.do?actType=search&categoryId=0102&modelCategoryId=&parentId=01&category_level=

http://www.samsung.com/hu/products/tv/plasmatelevisions/index.asp

http://www.sonyszalon.hu/products/category_6.html

Ezt elég nagy mértékben befolyásolta az is, hogy a LCD TV-k fogyasztása kb feleakkora, mint a plazmáé, a plazmáknál fennáll a beégés veszély ( habár ezt bőven cáfolják és úgy 3 év távlatából mikor letelt garancia mire is lehet hivatkozni ), élettartam ( itt is azt mondják, hogy LCD-re 60eüzemóra, míg plazmánál 30e üzemóra. Ezt is cáfolják, de szintén 3 év múlva ki emlékszik rá?? ) Az LCD-k egyértelmű előnye az árnyalatok jobb megjelenítése és nem kell foglalkozni az utánhúzással. Az LCD-nél ez probléma rögtön látszik, tehát a jámbor gyorsan el tudja dönteni, hogy mennyire zavarja. ( Engem nagyon zavart a Samsungok utánhúzása, de megjegyzem, hogy kevesen tudnak többet. )

.

Amit sajnálok az színárnyalat, de cserében kaptam egy nagyon tetszetős, szerethető készüléket és nem érzem komromisszumokat. Ha HD oldaláról közelítem, akkor most egy HD DVD 8eFt egy lejátszó 100eFt, de ez csak az egyik szabványt tudja. ha két hónap múlva vásárolok ilyen lejátszót, akkor csak olyat amelyik mindkettőt tudja, de még mindig fennáll a probléma: honnan szerzek hozzá lemezeket és mennyiért? 

Előzmény: mmiissii (185)
mmiissii Creative Commons License 2007.10.23 0 0 185
Plazmából nincs választék?????:))) 42" feletti kategóriába még a plazma az elterjedtebb, még 42"-ban is. Igaz hogy, itt már erősen jön fel az LCD és lassan egyenlít.
Előzmény: Tejminátor (183)
Flacika Creative Commons License 2007.10.23 0 0 184
Érdekes volt az eszmefuttatásod. Viszont van benne egy logikai bukfenc. Igaz, ez nem számodra, hanem annak, aki még nem vett. A plazmát ugyanis túl hamar kilőtted, a HD ready 107 cm-es választékban bizony van plazma bőven, több gyártó még több típusa. Míg a 127-es full HD esetében igazad lehet, hogy kevés plazma száll versenybe, ez az általad választott kategóriában már nem igaz. Örülj a tv-nek, sok örömet benne.
Előzmény: Tejminátor (183)
Tejminátor Creative Commons License 2007.10.23 0 0 183

Mivel idáig csak csendben olvasgattam ezt fórumot, így most leírom a saját tapasztalataimat:

.

Úgy indultam neki, hogy vásárolni akarok egy 127cm-es, full HD, plazma TV-t. ( Igazából, azért mivel itt nincs probléma az utánhúzással és általában csak este nézek TV-t, ha pedig DVD, akkor teljes sötétítés és az 5.1-re ráteszem a hangerőt, had szóljon. )

.

Az egy dolog, hogy ilyen szolgáltatással ez kb 600eFt ( ami egy kicsit sok volt ), de igazából az zavart, hogy plazmából nincs választék! Csak elvétve láttam egyet-egyet. Így akár akartam, akár nem az LCD-t nézegettem. Tehát plazmából lett LCD.

.

Következő kérdés a méret: itt igazából az a gond, hogy a nappalim 5x5m-es és gyakorlatilag 4m-ről nézem a TV-t. Tehát nézegettem 4m-ről képet és bizony zavaró volt a nagyobb méretnél, hogy jobban kijöttek a hibák, tehát hosszas rágódás után lemondtam 127cm-ről és maradt 107cm.

.

Következő kérdés a full HD vagy HD ready? Itt az egyiknél a felbontás 1920x1080, míg a másiknál 1360x768. ( természetesen a kisebb felbontással is meg lehet jeleníteni a full HD-t csak hát nem teljes szépségében ) A probléma másik oldala az hogy egy full HD 107cm-es TV kb 400eFt-től indul, addig egy HD ready 250eFt. Néztem-néztem és bizony én legyek a nagyidai plébános ha láttam köztük különbséget. Mindkét készülékre ráadták a demo műsort és ezt bizony nézhettem. Tehát a full HD-ből lett HD ready.

.

Következő gond a válaszidő. Itt az a gond, hogyha a képen gyorsan mozognak az emberek vagy a tárgyak, akkor előjön az utánhúzás ( ami a plazmánál nincs ). A TV 80% 8ms-sel rendelkezik, de van amelyik 10ms, 6ms illetve 5ms. A Samsung-ok tipikusan 8ms-sel rendelkeznek és  mivel az egyik titkos favoritom  volt így megnézegettem. Bizony bizony látszódott és nem kellett nagyon erőlködni. Kértem egy sport műsort, kép annak rendje módja szerint kicsit zajos volt, azonban színesben még jól jött a sport műsor. Rákapcsolták a Samsung technológia élesítését és bizony nagy csalódás volt. Tehát 8 ms tévék kiestek, így maradt a PHILIPS 42PFL5322  ( 6ms, 250eFt) illetve az LG  42LC51 ( 5ms, 280eFt ).

.

Következő kérdés a képjavítás, mivel igaz hogy a szarból nem lehet várat építeni, de legalább amennyire lehet próbáljuk meg eltakarni, hogy mire is épül. Köszönhető a nagy tudású eladóknak fogalmuk se volt, hogy van ilyen vagy nincs, mivel az adatlapjuk nem tartalmazta. Ez persze nem jelentett semmit, mivel kezemben a távirányítóval ez gyorsan kiderült. Itt csak annyi volt a lényeg, hogy ezeknél nem lehetett kikapcsolni, tehát mindig bevan kapcsolva, ( A Samsungoknál lehetett kapcsolgatni. ) és egyáltalán nem ártalmas!!!!

.

Végül az LG 42LC51-t vettem és nem bántam meg! TV műsornál szebb képet kapok mint a CRT készüléken ( 72cm-es LG ). A lányom rögtön tesztelte egy VHS magnóval és nagyon szépen korrigálja a hibákat. ( Érdekes volt, hogy nem rögtön. Eltelt néhány perc mire szépen kisimult és utána folyamatosan tartotta. ) HD jellel még nem próbáltam, mivel az egy következő beruházás lesz, remélem két hónap múlva. Akkor már lehet hogy látni is fogom a HD műsorok szépségeit is.

.

Végszó: az hogy mit írnak ki az üzletben az adatlapra az egy dolog, ne gondoljuk, hogy igaz is, vegyétek kezetekbe a távkapcsolót és nézzétek meg, hogy mi állítható ezekben készülékekben. A bemenetek számát tekintve mindegyik rendelkezett 6-8 bemenettel és természetesen HDMI-vel is. Egy picit bután jönne ki a HD ready bemenet nélkül. Itt szerintem az 1080x768 felbontásoknál lehet ez kérdés. Sok ökör szolgáltatás között találtam azért egy értelmeset is. A TV-be már beépítettek vinyókat is. Ez szerintem nagyon jó mivel a TV műsorokat különösebb hókusz pókusz nélkül fel tudod venni. A gond csak az volt, hogy egy olyan típust láttam, amelyik ki tudja ezt küldeni ezt valamelyik interfészére és az is csak 1080x768 felbontással rendelkezett.

.

Mindenkinek jó elmélkedést és csak annyi volt a célom, hogy leírjam, hogy a full HD 127cm plazma TV-től, hogy lyukadtam ki a HD ready 107cm-es LCD TV-nél.  

Flacika Creative Commons License 2007.10.19 0 0 182

Azért biztos, ami biztos, nézzél meg egy 37"-os Pana plazmát (más nem gyárt ebben a méretben plazmát) és egy LCD-t egymás mellett azonos műsoron, és figyelj oda a finom tónusokra, melyik mennyi részletet tud egy színben megjeleníteni. Meg a gyors mozgásokra, bár autó-és motorverseny már nem sok lesz... Aztán ha mégis LCD-t választasz, lelked legyen rajta. :)

Előzmény: gazsiba (181)
gazsiba Creative Commons License 2007.10.18 0 0 181
Üdv!

Aktuális lesz a TV csere, és hosszas vívódás után LCD lesz belőle.

Az a kérdés a szakértőkhöz, hogy 37" méretben ~240 000 pénzig melyik a jó, nekem a Sharp és Philips amit a boltban ajánlottak
mmiissii Creative Commons License 2007.10.14 0 0 180
Biztos hogy nincs ilyen player, értelme sem sok lenne. Minek egy gyenge analóg jelből egy még gyengébb digitális jelet csinálni. Sz...-ból nem lehet várat építeni.
A 720p kimenetű dvd-playerel sem fogsz egetrengető minőségi különbséget produkálni, mondjuk egy 576p-hez képest. Az analóg soha nem lesz DVD minőségű, a DVD meg soha nem lesz HD minőségű.
Normális analóg jellel gyönyörűen fog boldogulni a Pana. plazma.

"A fennt amlitett Panaban a bent levo upscaller nem tul fenyes kulso video processzort ajanlanak melle de mondjuk ez az osszes nem 1 milllas plazmaban olcso upscaller van (ezen sporolnak)."

Ez a mondat kissé zavaros nekem.
Előzmény: vicosoft (178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!