Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
A készülék árcímkéje mellett oda volt írva a jellemzők közé, szép sorban, hogy 100 Hz. Erre odaintettem egyik kollégád, hogy akkor ez mi, nem kellene oda pipa melléje?
Ő váltig állította, hogy nem kell, 100 Hz-es a készülék, épp a Szentírásra nem esküdött meg.
Én ennek ellenére kételkedem, ezért kérdeztem itt. Amúgy, a gyártó honlapján hamar kiderülne, de pontos típusszámom nincs. Panasonic Viera volt amúgy az a készülék, amelyet épp néztem, és kevesebb volt, mint 160k.
Abban van valakinek tapasztalata, hogy set top box-szal tényleg annyival jobb a képminőség kábelen? Az emberek attól még nyomottak maradnak, de a kép és hang vajon mennyivel jobb? Megaztán azt is jó lenne tudni, egyáltalán valóban digitális adás mennyi van abból az agyonreklámozott tengernyi csatornából! LCD-vel semmi baj, nem rossz a kép analógban kábelen sem, csak összenyomott , mivel még nem hozzárendelt technológiával készülnek a felvételek, ill. filmek többsége. Osztán akkor meg minek vegyek STB-t, ha nincs lényeges különbség.
amúgy itt nálunk nagykanizsán a nagyrésze rá van tolva egy hd-generátorra amitől beszaratósan jó képük van, szerintem fönt pesten is(pont a lurdyban van a KIRAKAT-üzletünk) ezt használják
namármost a Lurdiban én a tegnapelőtt megnéztem pár lcd-t, 32" kategóriában (Euronics?), és 160k áron minden lcd 100 Hz-es volt. pedig én úgy tudtam, hogy csak 300k felett van 100 Hz. Ki érti ezt....?
Szerintem a mostani plazma és LCD TV-k között, nincs minőségi különbség ( élettartam, beégés ). Ami a különbség az az, hogy a plazmának szebb a színe ( nagyobb a dinamikája, de nagyobb a fogyasztása ), az LCD-nél kisebb a fogyasztás és világos helyen jobban látni. Itt nézelődéseknél, azért van egy logikai bukfenc, ha azt nézzük, hogy melyik készülék színe szebb, akkor szigorúan csak a digitális jeleket szabad összehsonlítani!!!
.
Számomra egy beépített vinyó nagyon jó szolgáltatás lenne, mivel a feleségem rendszeresen azt műveli, hogy gyerek csatornákról felveszi a meséket. Ezt most VHS-sel tudom megoldani, ami kipusztuló félben van.
.
A korábbi gyártásuakat nem javasolnám, mivel ott még megvoltak azok betegségek, amelyeket mindenki hangoztat.
Köszi, de sajnos egyik kód sem jön be. Jobb lenne - habár tudom, hogy nagy fáradság, ezért bocsi -, ha beírnád az összes lehetséges kódot, persze, csak ami a Samsung tévékhez valókat!
Vagy tán rosszul progrmozom: előszor folyamatosan nyomom a SETUP gombot, amíg a piros led nem kezd folyamatosan világítani, majd a TV gombot nyomom, majd beírom a kódot - ezután már működnie kéne, ha jól emlékszem. Nem?
Többieknek: Thomson ROC 3205 univerzális távirányító Samsung televíziókra vonatkozó kódjait keresem, mert a termékleírást sajnos nem találom. Kösz.
Kösznöm szépen, nekem nagyon sokat segített a leírásod.
Egyetlen kérdést nem tudok csak eldönteni: Érdemes-e merevlemezes TVt venni? Miért állt le ezzel a fejlesztéssel az LG? Nem volt kereslet, vagy valamilyen műszaki zsákutcába futottak? Engem spec nem zavar, hogy nem lehet a jelet kivenni a TV saját lemezéről. Vastagon elég, ha a hétvégén ömlő sokezer sporteseményt a hétköznapokon este meg tudom nézni. Utána pedig törlés. Ezen felül van még hátránya a saját merevlemeznek? Hallottam olyat is, hogy zajos, illetve, hogy könyen meghibásodik. A forrás viszont nem volt elfogulatlan:)
Ha bárki tud infókkal szolgálni a merev lemez vs nincs merev lemez kérdésben, azt előre is megköszönöm. Az LG 42LC51nek amúgy, mennyivel lehet szebb a képe, mint az előző szériás panelekkel szerelt LG 42LC2RRnek? Érezhető laikusoknak is a különbség?
Az LCD-kből még a gyártás során sok selejt lesz, ezért drága, amúgy ez a képernyő. Ha jól emlékszem, a kijelzők több, mint fele selejt. Bár, idővel biztos fejlődik a technológia. Az egyébként nem vitás, hogy jobb az LCD, mint a CRT, mert kisebb helyet foglal, kevesebbet fogyaszt, nem vibrál annyira stb.
Ennek ellenére a tévém még katódsugárcsöves, csak a pc monitorom lcd.
"Mellesleg már volt szó róla, hogy a Panasonic és a Hyundai kivételével gyakorlatilag minden más gyártó LG panelt használ.".........Igen volt szó róla, de csak te általad, amiről már másnak is meg volt a véleménye, meg én sem találkoztam még olyan emberrel aki osztaná ezt a nézetet. Én is kíváncsi lennék honnan van neked ez az infód .