Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2001.08.02 0 0 3360
Vegre egy velemenyen vagyunk,halom.Csak a stilusod....es talan egy kicsivel tobb empatia a masik irant.
Nem vagyunk ellensegek,hanem vitatarsak.Az nem baj hogy eroteljesen veded az allaspontodat ,de engedd meg masiknak is ugyanezt.
Cselszovesek,osztalyellensegek,osszeeskuvok es ugynokok egy mas gondolatvilaghoz tartozik.De most udv.
Előzmény: halom (3337)
Mumu Creative Commons License 2001.08.02 0 0 3359
Ugy latszik kedves Kiraly nem sokat tudsz rolam,nem olvasod a vallas forumot is.Protestans es presbiter is voltam (otthon).Boldogan fogadnam azt is ha zsido lennek.Nezd korul a topicjaim temajaiban es hozzaszolasoknal.De nem csodalkozom mert ez a ket evben voltam mar zsidoberenc es antiszemita ki melyik oldalrol nezte.
Előzmény: Kiraly (3328)
Mumu Creative Commons License 2001.08.02 0 0 3358
Isten hozott kedves Kalman,nagyon orulok targyilagos es dokumentalt hozzaszolasodhoz.Gazdagitod a topicot.
Előzmény: Pelhős Kálmán (3325)
Mumu Creative Commons License 2001.08.02 0 0 3357
Ez van...
Meghivnalak a politikai forumon kezdodo " Velemenyszabadsag,OK-Korlatok ? "cimu topicba.
Előzmény: Hussain (3332)
Kiraly Creative Commons License 2001.08.02 0 0 3356
De most azt javaslom hagyjuk ezt.

Tehat legyen szives aki erez kedvet vilagitson ra az altalam feltett kerdesekre. Kivancsi vagyok hogy valojaban mi mozgatja az amerikai gazdasagot. Pl. a fogyasztoi szokasok, stb. stb. milyen szerepet jatszanak abban hogy jol megy-e vagy nem Amerikanak. A kulpolitikanak milyen szerepe van.

Előzmény: halom (3353)
Kiraly Creative Commons License 2001.08.02 0 0 3355
Itt lathato halom hozzaszolasi kozott nehany:

halom válasz erre | adatok | e-mail 2001-07-30 19:30:40 (3291)

Óriási szerencse, hogy az "Albán légierö" csak itt tud eregetni.

Merjetek már nagyok lenni.
Csináljatok világpolitikát.
Használot F-16-al, meg használt villamosokkal.
Meg Olimpiát is Népstadival...Haha
Nagyot!

Veszett Kutya Creative Commons License 2001.08.02 0 0 3354
halom = Amerika.
halom Creative Commons License 2001.08.02 0 0 3353
"...Szulofoldedre valo kopkodes, AVH-zas es Kadar-pribekezes..."

Meg vagyok rökönyödve. Ezt a vitakultúrát nem kultiválom. Én a véleményemet mondom, te pedig vádaskodsz.
Bizinyíts.
Áh... nem szükséges... úgy is csak csürés csavarás lesz a vége, ahhoz meg semmi kedvem. Maradok a véleményemnél.
Elég volt belöled és a lábkitevösdidböl.

Előzmény: Kiraly (3352)
Kiraly Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3352
Ha gunyolodas, horges, a Szulofoldedre valo kopkodes, AVH-zas es Kadar-pribekezes nelkul is le tudod irni a velemenyed akkor a topic talan erdekesebb lenne.
Előzmény: halom (3351)
halom Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3351
Miért? Hát erös?

Talán a hazugsagtól, a kepmutatastól, a rongyrazastól es a mertektelen pazarlastól...

Vagy esetleg értenek hozzá a bunkó amerikaiak...

Előzmény: Kiraly (3350)
Kiraly Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3350

Probaljunk most arrol eszmecseret folytatni hogy miert olyan eros az amerikai gazdasag. Milyen befolyasa van a vasarloi eronek, vasarloi szokasoknak, a hiteleknek, az adoknak az amerikai gazdsagra? A Tax Cut vajon pozitivan sul-e el? Kinek mi a velemenye?

Előzmény: schgy (3348)
halom Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3349
Irígy vagy.
Ma már pazarlás is csak elvétve található.
És nincs szükség Országimázs Központra.

Előzmény: Törölt nick (3342)
schgy Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3348
Ilyen benyomása néha valóban van az embernek, de ez nem Amerikára, hanem az itt élő buggyantakra jelemző csak, max. a pazarlás van jelen erősebben.
Egyébként az a réteg, aki teheti, itt jóval többször tartja kordában magát, ne adj isten még másoknak is segít (ez is mekkora pazarlás), mint pl. Oroszországban, ahol az ilyen körülmények közé kerülők szinte automatikusan veszik fel az általad említett vonásokat. Persze ott kevesebben engedhetik meg maguknak, de aki igen, az viszont teszi is. Itt többen engedhetik meg maguknak és néhányan valóban teszik is.
Inkább kívülről néz ki ilyennek a dolog, meg azért, mert Európában és Amerikában más tapasztalatok szerint él az ember.
Szűken szakmailag egy megfigyelés.
Mostanában Linux-okat kellett installálnom. Érdekes volt megfigyelni, hogy az európaiak által készített disztribúciók alapértelmezése a sok program, op.rendszer egy helyen, az amerikai disztribúcióé pedig az egy gépen egy rendszer volt.
Kis helyen és nagy népsűrűség mellett nem lehet annyira individualistának lenni, mint a fordított esetben (ez pl. Oroszországban is megfigyelhető).
schgy
halom Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3347
Teszem.
Előzmény: Pelhős Kálmán (3344)
Kiraly Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3346
Kalman!

Egyszeruen nincs mit mondani olyan emberrol aki a sajat Szulofodjere es nepere szo szerint kop(halom-SHALOM).

Előzmény: Pelhős Kálmán (3344)
Pelhős Kálmán Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3345
Pusztaixy
No öregem, Te is sok értékeset hoztál a témához. És vajon mitől lettél ennyire szakértő? Kifejtenéd bővebben a véleményed?
Pelhős Kálmán Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3344
Szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy az indulatok csak akkor tudnak így elszabadulni, ha legalább két ember részt vesz a szardobálásban. Ha ennyire nem tudjátok egymást elviselni, nem lehetne egymáról nem tudomást venni?

Okos enged, szamár szenved…

Kiraly Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3343
Vigyazz!

Meg a vegen lefasisztaznak, lekadarfiokaznak, AVHznak, stb. Meg meg Magyarorszagot is lekopkodik (halom).

Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.01 0 0 3341
Hat ti csak vitatkozzatok, en meg futyulok.

Pardon me boy, is that the Chattanooga choo choo.
Track 29, or you can give me a shine.........

Holnap reggel, megyek eszakra a Motor City-ben es megnezem az ottani magyarokat.
Visz latasra; "T"

halom Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3340
Kényszer? Vagy önként van itt valaki, vagy sehogy.
Eddig ez eszembe sem jutott. A kérdés az, hogy kinyitsz-e egy topikot és felveszed-e a kesztyüt. Én ilyen felvevös vagyok. Sokaknak meg nem tetszik, de azért dobálják. :)
Előzmény: break2 (3339)
break2 Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3339
Egyre off-abb a tema. :-(

Mi nekem Amerika? Tobbek kozott az, hogy nem kenyszerulok be ilyen beszelgetesekbe a mindennapjaimban. Az atlagtolarencia magasabb fokra hagott itt. Persze itt is boven vannak szelsosegek, en csak a nagy atlagrol beszeltem.

Kiraly Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3338
En nem nezek le senkit, teged sem. Magadra vetted egesz egyszeruen. En nem irtam azt hogy zsidonak lenni rossz, vagy hogy rosszak.
Előzmény: halom (3337)
halom Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3337
A zsidózás, az antiszemitizmus az egész emberiséget degradálja. Tehát engem is. Lenézni, megvetni, bántani valakit a szokása, természete, vallása, külseje - Isten bocsáss - a vagyona miatt, nem csak aljas, de nevetséges és kicsinyes dolog is.
halom Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3336
Király vagy.
Nem vagyok zsidó, amit néha nagyon sajnálok.
Nem jártam Izraelben. Sajnos.
A pénzt viszont nagyon szeretem, a hülyéket egyáltalán nem.
Kis piszkos megjegyzéseddel elárultad magad.
Nem vitázom.
Veled.
Nem vagy kompetens.
Előzmény: Kiraly (3335)
Kiraly Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3335
halom:

Miert, szerinted az antiszemitizmus ha megkerdezi valaki:

" Ha a zsidoknak igen, a feketeknek miert nem?"

Tovabba latom nagyon jol hogy neked ott a haza ahol a penz.
Most mar osszeallt a kep. Hanyszor jartal Izraelben?

Előzmény: halom (3334)
halom Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3334
"...világ torkán lenyomni..."
Aha.
Figyelek.
Én legyek jómodorú, illedelmes úriember, ti pedig egy amerikás topikot is az antiszemitizmusotokra használtok.
Na nem!
Ezt nem játszuk.
Előzmény: Pelhős Kálmán (3329)
Hussain Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3333
Köszönöm a bizalmat, de leginkább csak a Közel-Kelet történelméban vagyok valamennyire otthon (lásd nevem :)). Azért ha valamit tudok, majd javítok.:)

üdv

Előzmény: Pelhős Kálmán (3325)
Hussain Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3332
Kedves Mumu!

Igen a Biblia szerint Ábrahám (ABLV) két fia a két nép őse. Sajna viszont már a 2 világháború bebizonyította, hogy a népek közötti rokonság nem sokat jelent. Vagy pl. ha megnézzük az I. világháború országainak uralkodóházait, akkor észrevesszük, hogy szinte az egész egy nagy családon belüli viszály volt.:))

Igazsága a Földön mindig a legerősebbnek van, épp ezért szerintem minden kárpótlás, "igaszságszolgáltatás" igazságtalan. Ami az egyiknek ártott, a másiknak jó volt. Hogy egy kicsit a topichoz is visszakanyarodjak, az indiánok elűzése, kiirtása az indiánok számára katasztrófa volt, viszont rengeteg nincstelen európai telepes számára ez felemelkedést és boldog jövőt jelentett nem csak nekik, hanem utódjaiknak is, akik talán ha Európában születnek meg, akkor egy lövészárokban, gázkamrában, stb. végzik. A vallásosak számára ugyebár kivezető út Isten, mint a legerősebb akinek tehát így abszolút igazsága van világon, de ha a materialista felfogást nézzük, akkor a viszont a világ rideg, kemény és igazságtalan lesz a Föld az idők végezetéig és a legtöbb ember sose kaphat majd "jogorvoslatot". Ez van.:(

Előzmény: Mumu (3324)
halom Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3331
Kicsit túl sok a kioktatás.
A téma: "Mi neked Amerika". Én elmondtam.
Kiraly Creative Commons License 2001.07.31 0 0 3330
Jol beszelsz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!