Vegre egy velemenyen vagyunk,halom.Csak a stilusod....es talan egy kicsivel tobb empatia a masik irant.
Nem vagyunk ellensegek,hanem vitatarsak.Az nem baj hogy eroteljesen veded az allaspontodat ,de engedd meg masiknak is ugyanezt.
Cselszovesek,osztalyellensegek,osszeeskuvok es ugynokok egy mas gondolatvilaghoz tartozik.De most udv.
Ugy latszik kedves Kiraly nem sokat tudsz rolam,nem olvasod a vallas forumot is.Protestans es presbiter is voltam (otthon).Boldogan fogadnam azt is ha zsido lennek.Nezd korul a topicjaim temajaiban es hozzaszolasoknal.De nem csodalkozom mert ez a ket evben voltam mar zsidoberenc es antiszemita ki melyik oldalrol nezte.
Tehat legyen szives aki erez kedvet vilagitson ra az altalam feltett kerdesekre. Kivancsi vagyok hogy valojaban mi mozgatja az amerikai gazdasagot. Pl. a fogyasztoi szokasok, stb. stb. milyen szerepet jatszanak abban hogy jol megy-e vagy nem Amerikanak. A kulpolitikanak milyen szerepe van.
"...Szulofoldedre valo kopkodes, AVH-zas es Kadar-pribekezes..."
Meg vagyok rökönyödve. Ezt a vitakultúrát nem kultiválom. Én a véleményemet mondom, te pedig vádaskodsz.
Bizinyíts.
Áh... nem szükséges... úgy is csak csürés csavarás lesz a vége, ahhoz meg semmi kedvem. Maradok a véleményemnél.
Elég volt belöled és a lábkitevösdidböl.
Ha gunyolodas, horges, a Szulofoldedre valo kopkodes, AVH-zas es Kadar-pribekezes nelkul is le tudod irni a velemenyed akkor a topic talan erdekesebb lenne.
Probaljunk most arrol eszmecseret folytatni hogy miert olyan eros az amerikai gazdasag. Milyen befolyasa van a vasarloi eronek, vasarloi szokasoknak, a hiteleknek, az adoknak az amerikai gazdsagra? A Tax Cut vajon pozitivan sul-e el? Kinek mi a velemenye?
Ilyen benyomása néha valóban van az embernek, de ez nem Amerikára, hanem az itt élő buggyantakra jelemző csak, max. a pazarlás van jelen erősebben.
Egyébként az a réteg, aki teheti, itt jóval többször tartja kordában magát, ne adj isten még másoknak is segít (ez is mekkora pazarlás), mint pl. Oroszországban, ahol az ilyen körülmények közé kerülők szinte automatikusan veszik fel az általad említett vonásokat. Persze ott kevesebben engedhetik meg maguknak, de aki igen, az viszont teszi is. Itt többen engedhetik meg maguknak és néhányan valóban teszik is.
Inkább kívülről néz ki ilyennek a dolog, meg azért, mert Európában és Amerikában más tapasztalatok szerint él az ember.
Szűken szakmailag egy megfigyelés.
Mostanában Linux-okat kellett installálnom. Érdekes volt megfigyelni, hogy az európaiak által készített disztribúciók alapértelmezése a sok program, op.rendszer egy helyen, az amerikai disztribúcióé pedig az egy gépen egy rendszer volt.
Kis helyen és nagy népsűrűség mellett nem lehet annyira individualistának lenni, mint a fordított esetben (ez pl. Oroszországban is megfigyelhető).
schgy
Szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy az indulatok csak akkor tudnak így elszabadulni, ha legalább két ember részt vesz a szardobálásban. Ha ennyire nem tudjátok egymást elviselni, nem lehetne egymáról nem tudomást venni?
Kényszer? Vagy önként van itt valaki, vagy sehogy.
Eddig ez eszembe sem jutott. A kérdés az, hogy kinyitsz-e egy topikot és felveszed-e a kesztyüt. Én ilyen felvevös vagyok. Sokaknak meg nem tetszik, de azért dobálják. :)
Mi nekem Amerika? Tobbek kozott az, hogy nem kenyszerulok be ilyen beszelgetesekbe a mindennapjaimban. Az atlagtolarencia magasabb fokra hagott itt. Persze itt is boven vannak szelsosegek, en csak a nagy atlagrol beszeltem.
A zsidózás, az antiszemitizmus az egész emberiséget degradálja. Tehát engem is. Lenézni, megvetni, bántani valakit a szokása, természete, vallása, külseje - Isten bocsáss - a vagyona miatt, nem csak aljas, de nevetséges és kicsinyes dolog is.
Király vagy.
Nem vagyok zsidó, amit néha nagyon sajnálok.
Nem jártam Izraelben. Sajnos.
A pénzt viszont nagyon szeretem, a hülyéket egyáltalán nem.
Kis piszkos megjegyzéseddel elárultad magad.
Nem vitázom.
Veled.
Nem vagy kompetens.
"...világ torkán lenyomni..."
Aha.
Figyelek.
Én legyek jómodorú, illedelmes úriember, ti pedig egy amerikás topikot is az antiszemitizmusotokra használtok.
Na nem!
Ezt nem játszuk.
Igen a Biblia szerint Ábrahám (ABLV) két fia a két nép őse. Sajna viszont már a 2 világháború bebizonyította, hogy a népek közötti rokonság nem sokat jelent. Vagy pl. ha megnézzük az I. világháború országainak uralkodóházait, akkor észrevesszük, hogy szinte az egész egy nagy családon belüli viszály volt.:))
Igazsága a Földön mindig a legerősebbnek van, épp ezért szerintem minden kárpótlás, "igaszságszolgáltatás" igazságtalan. Ami az egyiknek ártott, a másiknak jó volt. Hogy egy kicsit a topichoz is visszakanyarodjak, az indiánok elűzése, kiirtása az indiánok számára katasztrófa volt, viszont rengeteg nincstelen európai telepes számára ez felemelkedést és boldog jövőt jelentett nem csak nekik, hanem utódjaiknak is, akik talán ha Európában születnek meg, akkor egy lövészárokban, gázkamrában, stb. végzik. A vallásosak számára ugyebár kivezető út Isten, mint a legerősebb akinek tehát így abszolút igazsága van világon, de ha a materialista felfogást nézzük, akkor a viszont a világ rideg, kemény és igazságtalan lesz a Föld az idők végezetéig és a legtöbb ember sose kaphat majd "jogorvoslatot". Ez van.:(