Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
szerintem neked plazmára van szükséged, én a pana 42pv70-et(ill. ennek a 37-es verzióját), a samu 42c91-et ajánlom, begurulsz valamelyik e-vel kezdődő hálózatba(szándékosan nem reklámozom magunkat :-) ) megnézed, oszt viszed(v. házhoz viszik)
ha éjjel-nappal a tv megy(dvd tényleg keveset), inkább ezek közül válassz
Szerintem egyértelműen plazma. 37-esben csak Pana van. Menj be egy olyan szaküzletbe, ahol van minden típus meg fajta. Elvileg ilyenek a Media Markt meg az Electro World. Nézz meg 37-est LCD-ből meg plazmából is, ugyanazzal a műsorral. Ha lehet, egymás mellett. Figyelj az árnyalatok visszaadására, hogy mennyi részletet tud megjeleníteni (nem felbontást, hanem színtónusbeli részletet). Szerintem ebben a plazma egyértelműen jobb (ma még és még egy darabig biztos).
Fontos a felbontás is, ha kihasználod, sima analóg adásra, dvd-re a hagyományos tv-knél nincs jobb, ha már digitális jeled van, netán hd, akkor már a lcd a jobb. A hd ready tvknél az szokott a baj lenni, hogy a "kisebb" hd az 1280*720 sor, sok hd ready tv, pedig nem ezt a felbontást tudja, pedig a legszebb akkor lesz a kép, ha nem kell semit átméretezni. Akinek van lcd tv-je, meg valami erősebb pc-je, azoknak ajánlom, hogy töltsenek le valami hd demót vagy hd filmet, meg fognak lepődni, hogy egy 4.7Gb-ra tömörített hd film mekkora különbség a sima dvd-hez képest. Egy full hd film meg olyan a dvd-hez képest mint a dvd a vhs-hez képest volt.... Szóval nagyon sokat számít a felbontás, ha van miről meghajtani...
Ha így kérdezel, akkor nem hiszem sok válasz fog érkezni!!! . Nekem sincs halvány lila fogalmam se róla, csak józan paraszti ésszel próbálok belegondolni! Ahhoz, hogy működjön a PIP funkció, olyan szolgáltatás kell antennánán ( koaxon vagy bármin keresztül ), hogy legalább két csatornát küldjenek egyidőben. Ha ez olyan, hogy neked a kültéri egységen egyidőben csak egy csatornát továbbítanak, akkor nem működik. Az egy másik kérdés, hogy a PIP funkció úgy működik-e, hogy egyszer kapsz egy TV jelet és mellette a DVD-ről a másikat. Ezt a készülék leírásában kell megnézned, hogy tudja kezelni vagy sem.
Azóta volt szerencsém egymás alatt megszemlélni egy fullHD és egy HDready kijelzőt. Igaz, hogy ugyanaz a demo anyag futott mindkettőn, de Kati legyek, ha azokon bárki meglátja a különbséget, fél méternél távolabbról. Szerencsémre belebotlottam - végre - egy tényleg hozzáértő eladóba is (Pana mintaboltban), akivel maximálisan egyetértek abban, hogy itt már sokkal inkább a nyújtott szolgáltatásokat kell górcső alá venni, mint a felbontást.
Jópár napos kérdés, de most vettem észre, remélem még olvassa a kérdező.
A baj az, hogy azt hiszik az emberek, meg a kereskedők azt mondják, hogy jaj de jó nekik a hd meg a hd ready tv, miközben, dvd-t meg sima tv adást akarnak nézni.
Azt felejtik el elmesélni, hogy sima tv adásra meg dvd-re a crt tv-knél nincs jobb.
Full hd tv-t meg az vegyen akinek van pénze bluray vagy hddvd lejátszókra és filmekre, vagy pc-ről nézi a filmeket.
Aki tv-t néz annak kizárólag pénzkidobás, meg persze lehet villogni a szomszéd előtt, hogy hádé tvm van....
A szemed nem fogja érzékelni a különbséget, mert a tv felbontása 480 sor, annak meg tökmindegy, hogy 720 vagy 5000 soros tv-n nézed, akkor sem lesz jobb a felbontása....
Amit láthatsz az esetleg a két tv közötti árkülönbségből eredő minőségkülönbség...
Szóval full hd-t akkor vegyékl, ha van még plussz párszázezred hd filmekre vagy PS3-ra...
Ez a kérdés engem is izgat. Az itvedmeg.hu-n néztem ki egy plazma TV-t, de feltünően "olcsó". Gyanus de nem tudom hol a "hiba". Van valakinek tapasztalata?
239e Ft-ért lehet náluk venni, de máshol ezt a tipust hírdetik 385e ft-ért is. (Van több helyen hírdetve 245-300e Ft-ig)
ha "olcsón" akarsz jót, lg 37lc51 190ezer, samu 37 s81 és 37r82 220 ill. 240 körül jó megfejtés lehet, ill. ezek 40-es(lg-nél 42-es!) verziói 250-től 280-ig bezárólag
de ha van rá pénzed és nem zavar hogy ezeknél lesz a legnagyobb árzuhanás jövőre(valszeg...), akkor a full hd-s lcd-ket ajánlhatom, sony-nál érdemes körülnézni még ebben a témakörben, ők a TOP ebben a témakörben(SZERINTEM)
ja bocsesz, na szóval 37-42-es kategóriában is most már főleg lcd fogy, népszerűek az lg és samu 37-es lcd-k(mióta 2 kilóért megy a merevlemezes lg, azóta pörög rendesen), aki bejön a 200 ezres lg, v. pana, samu plazmákra, ált. lcd-vel megy ki :-)
Akkor valószínűleg olyan videót vagy dvd-t kéne vennem amin van HDMI-kimenet ill. kompozit kimenet van? És ha ilyet veszek melyiken lesz hang? - mert most nincs se a tv-n se a videón amikor PIP-funkción van!
Befolyásolhatja-e a PIP-funkció működését az, hogy vidéki a szolgáltatás???
ezért utálom a upc-t , mert ott is ugyanez a helyzet, most sima upc kábelem van, 40akárhány csatornával, de hb0, sport1, axn stb mind csak egy konverterrel nézhető, ami miatt nem tudok kétféle cstornáról felvenni napközben, ha nem vagyok otthon...
"Nekem t-kábeles set top boxom van. Összehasonlíthatatlan az analóghoz. Ég és föld. Mindenkinek ajánlani tudom."
Igen, a kép tényleg szép a régi képcsöves tévén is, de itt is el van ásva egy kutyus:
Egy STB-vel csak egy tévét lehet ellátni digitális jellel. Legalábbis a T-Kábelnél. Amúgy ez nagy szemétség, miért ne oszthatnám meg a jelet házon belül, akár 10 tévére?
A másik, hogy tudtomal - mert még én is friss előfizető vagyok - amit felveszel a csatlakoztatott felvevőre, azt kell nézned. Tehát nem lehet azt, hogy nézek egy csatornát, és közben felveszem a másikot.
Naszóval, egy gagyi ez a digitális televíziózás is, nem előre fejlődik, hanem visszafelé, és közben a pénzt azt zsebelik be a szolgáltatók.
Kösz, nekem is onnan jön az adás, akkor meggondolom a beruházást, meg most akcióznak is. Egyelőre videon keresztül nézzük, az felerősíti a jelet, és jobb a kép.