Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
"1. képcsöves tv-ben nagy képernyősek qrva nehezek és manapság már nem érnek fityfenét sem, ha barátok közt-ön kívűl mást is akarok nézni..."
Ezzel nem értek egyet. Ma semmilyen LCD és Plazma nincs ami SD-ben képes azt hozni mint amit a CRT. És azt is vegyük figyelembe, hogy ma még mindig a váltottsoros rögzítési/sugárzási technológia a meghatározó és még egy jó darabig az is marad és valljuk be őszintén, hogy akármilyen hiper szuper deinterlace eljárás van használatban az 50 félkép/sec progressive-re alakítása mindenképpen minőségromlással jár függetlenül attól, hogy ezt mindenféle pixelvarázslással megpróbálják kompenzálni. Addig amíg nem lesz csak progressive rögzítés és sugárzás addig legjobb képről csak a CRT esetében beszélhetünk hiszen csak ez alkalmas váltottsoros megjelenítésre.
Miért nem kápráztatsz el bennünket hatalmas nagy tudásoddal??? Pedig már szempillámat is rebegtettem, számat eltátottam, levegőt sem merek venni!! Hol van a tudás??? Eltünt a nagy szürkeségben???
Laptop.... mond ez neked valamit?.....talált, süllyedt most is itt van az ölemben:)))) Kit érdekel hogy nem fejleszthető az LCD majd jön az OLED utánna meg jön a következő. Nemhogy vennél vagy 5db CRT monitort ameddig még lehet kapni, azokkal kihúzod még egy pár évtizedig.
Te engem baromira nem érdekel az, hogy LCD vagy plazma, mivel egyszerűen megnézem és mérlegelek. Tőled azonban még nem láttam egyetlen egy értelmes gondolatot sem. Van valami mondani valód is vagy csak unatkozol??
Könnyű.. vaze.. te úgyszoktál tévézni, hogy közben az öledben tartod vagy mi? amúgy meg ugyanúgy egy fényforrásba bámulsz bele de nem számít, hidd csak el a marketing dumát, hogy milyen jó is nekünk az LCD. Elmondanám, nem jó és hamarosan lekerül a porondról de majd rájöttök. Van technológia ami nem fejleszthető és ez a LCD-re is igaz.
óh, bocsánat, egy lcd-tulajdonos lelkébe gázoltam. Akkor is csak azt tudom mondani, hogy aki anyagilag megtehetné de mégis folyadékkijelzős gagyit vesz annak fingja nincs az egészhez csak követi a divatot. Hogy miért hanyatlik mégis a plazmakereskedelem? Egyszerű, mert a birkák diktáltak mindig, a középszer uralma minden jót eltipor. Pl. semmi baj nem volt a CRT-monitorokkal sem de elbukott mert a csicsás lapos kell a népnek, mert az olyan csini.
szerinted hányan vannak tisztában a technológiával azok közül akik megveszik ezeket a szarokat? Még monitorban sem kellene lcd nem hogy tévében. Nincs kedvem egy marék hátulról megvilágított kristálycukrot bámulni...
Hoppá, a 42PC1RV pont olyan, amelyiknek a PIP-je nem megy minden bemenetről... Nekem 42PC1R van, annak minden bemenetéről él a PIP. Ezen túlmenően az RV csak 852x480-as felbontású (ez persze a PIP-et nem befolyásolja). Az RV a legolcsóbb széria az LG-nél.
Vissza olvastam ...érdekes vélemények voltak pró..és kotra, az én döntésemet a végén az határozta meg, hogy a plazma képernyőében mindent vissza láttam...pl, gyertya láng (este) nappal a tárgyak az LCD - ben ez nem látszi nem tükröződik...ez miatt nyert az LCD.
a pip csak 1 TUNERES!!! ezért csak 1 adót tol, ellenben kiválaszthatsz bemeneti forrásokról(múltkor már írtam...) más jelet az ablakba, sőt azt felcserélheted a nagy képpel, önmagában NINCS HANGJA a kis képnek
szerintem neked plazmára van szükséged, én a pana 42pv70-et(ill. ennek a 37-es verzióját), a samu 42c91-et ajánlom, begurulsz valamelyik e-vel kezdődő hálózatba(szándékosan nem reklámozom magunkat :-) ) megnézed, oszt viszed(v. házhoz viszik)
ha éjjel-nappal a tv megy(dvd tényleg keveset), inkább ezek közül válassz
Szerintem egyértelműen plazma. 37-esben csak Pana van. Menj be egy olyan szaküzletbe, ahol van minden típus meg fajta. Elvileg ilyenek a Media Markt meg az Electro World. Nézz meg 37-est LCD-ből meg plazmából is, ugyanazzal a műsorral. Ha lehet, egymás mellett. Figyelj az árnyalatok visszaadására, hogy mennyi részletet tud megjeleníteni (nem felbontást, hanem színtónusbeli részletet). Szerintem ebben a plazma egyértelműen jobb (ma még és még egy darabig biztos).
Fontos a felbontás is, ha kihasználod, sima analóg adásra, dvd-re a hagyományos tv-knél nincs jobb, ha már digitális jeled van, netán hd, akkor már a lcd a jobb. A hd ready tvknél az szokott a baj lenni, hogy a "kisebb" hd az 1280*720 sor, sok hd ready tv, pedig nem ezt a felbontást tudja, pedig a legszebb akkor lesz a kép, ha nem kell semit átméretezni. Akinek van lcd tv-je, meg valami erősebb pc-je, azoknak ajánlom, hogy töltsenek le valami hd demót vagy hd filmet, meg fognak lepődni, hogy egy 4.7Gb-ra tömörített hd film mekkora különbség a sima dvd-hez képest. Egy full hd film meg olyan a dvd-hez képest mint a dvd a vhs-hez képest volt.... Szóval nagyon sokat számít a felbontás, ha van miről meghajtani...