Az nem baj, tudod, Amerika humanus. Nem vigyorogtak a kepedbe amikor 195 dollaros irrealis arat kellett fizetned? Tudod, hogy :
This is great! Meg How are you Sir? Meg : Have a nice day. This is amazing!
Kedves halom,
tajekoztatlak hogy Magyarorszagon hala istennek a vedooltas ingyenes es kotelezo, s halapenzt sem szoktak erte fizetni. Magyarorszagon meg alapveto emberi jog az egeszsegugy.
Most jöttek bocsánatot kérni biztosításügyileg.
No ez a kellemes oldala a dolognak. Máshol ez nemigen jellemző, akkor ha egy kisadminisztrátor elszúrt valamit.
schgy
Megvolt az újabb bürokratikus "kaland".
Megjöttek a gyerekek és mivel a kisebbnek éppen soros oltása van (4 hónapos), elmentünk a dokihoz.
Ebből az alkalomból derült ki, hogy a biztosításom, amit a munkahelyem csinált (kötelező nekik az én esetemben), két hónapja lejárt :-(. Viszont eddig kettő is volt :-).
Emiatt 5$ co-payment helyett mindössze 195$-ba került az orvos meglátogatása (no persze visszakövetelhető az egyetemtől, mert ők rontották el). Szóval továbbra is összesen egy papír (az adószám) az, ami egyből és hiba nélkül készült.
Holnap viszont megyünk a tengerpartra.
schgy
Kedves Mumu, en ugy tudom, hogy a klonozas es az ossejt kutatas kozott nagy a kulonbseg. Bush az utobbit engedelyezte, korlatozva. Nagyon leegyszerusitve, az ossejtbol UJ szerveket, csontokat, stb. lehet noveszteni. A klon kopia. Sejtjeibe be van "epitve" a klonozando egyen/allat eletkora. Vagy tevedek?
Egy bizonyos valtozast eszlelnek itt az angol mediak Bush elnok allaspontjaban.
A teljes nem -tol vissza (es ez logikusabb szerintem) az ellenorzott kutatasokhoz.
Az eleinte nem ertetem az olasz tanar fenyegeteseit:miert kerulne vissza Amerika a kozepkorban ha megtiltana a klonozast.
Most mar ertem:mert a kutatasok alkalmabol olyan katonai erdeku felfedezesek sincsenek kitzarva amelynek 100 ev mulva-ki tudja-igen nagy befolyasa lesz a vilagra.
Nem tudom irtam-e mar hogy vegig hallgattam egy nagyon erdekes konferenciat ahol a szakorvosok mar az " alkatresz" fiziuologiarol beszeltek.Szerintuk ajanlott ha a jovobben az orvostudomany az embert mint alkatreszek osszegenek tartja ,amelyet ha kell csrelheto alkatreszekkel lathatnak el (maj,szem,vese,stb.).A klonozas segitene ezeket az alkatreszeket elokesziteni sot mint egy jo mester ,szemelyes adatok figyelembe vetelevel vagy kopiajaval termelni.
Facit:nem sokat gyogyitjuk az alkatreszt hanem kicsereljik.
Persze engem inkabb elriasztot ez a perspektiva,de melyok osmeretlen es szokatlan ujdonsag nem tenne ugyanazt?
Nos ha nem is lenne szabad teljes embert klonozni (ez is egy illuzio,hiszen amit az ember tud azt ugyis megcsinalja-) de a resszeket igen es errol nem maradhat le az amerikai tudomany sem meg egy elnoki tiltasal sem.Igy valtozhatott meg a Bush velemenye is..
WACO, Texas (AP) - After months of deliberations, President Bush will announce his decision Thursday night on whether to allow federal funding for embryonic stem cell research.
Bush intends to disclose his decision in a nationally televised address to last eight to 10 minutes, administration spokesman Ari Fleischer said. Fleischer would not disclose the decision.
``The president wants to share the decision with the American people himself so they can see and hear why he came to the decision he came to,'' Fleischer said. ``He wants to share this directly with the American people.''
The setting for the address will be a house on Bush's ranch, where he is spending most of a monthlong working vacation.
The speech will be delivered at 9 p.m. EDT.
Bush has wrestled for months with whether to allow the funding. conferring with a list of experts on the scientific, ethical and religious implications of the research.
He has insisted that political considerations were not part of his deliberations. But his announcement is sure to please and disappoint crucial blocs of the electorate. For instance, Roman Catholic leaders, including Pope John Paul II, have strongly urged him to bar the funding.
On the other hand, such conservative Republicans as Sen. Orrin Hatch of Utah and Sen. Strom Thurmond of South Carolina have called for federal funding of such research because of the potential payoff in treatment of a number of diseases.
At issue is federal involvement in research on cells extracted from embryos that are left over from fertility treatments. While supporters of such research see great potential for medical breakthroughs, opponents insist it is wrong to use human embryos for research. In order to remove the stem cell, the embryo must be destroyed.
Stem cells essentially are blank cells - capable of developing into any of the body's organs but not into a complete individual. These cells form inside an embryo a few days after fertilization.
A National Institutes of Health proposal calls for federal funding of studies with embryonic stem cells that have been extracted by privately funded researchers. Bush has delayed such funding while the policy is reviewed.
By properly nurturing embryonic stem cells, experts say, they believe they can grow new cells to restore ailing organs in chronically ill patients. For instance, new insulin-producing cells could be grown to perhaps cure diabetes.
Some opponents of research into embryonic stem cells support instead the studying of somatic stem cells, which are made by mature tissue. But there is a debate over whether somatic stem cells are as flexible or as long-lived as embryonic stem cells. Many scientists advocate research on both types.
Although the president has avoided tipping his hand on his decision, his wife, Laura, said in a recent CNN interview that embryonic stem cell research could save lives and noted that leftover embryos from fertility treatments are destroyed anyway.
She also made a point noted by stem cell opponents - that researchers could simply use stem cells from adults, rather than from embryos. ``I mean, there is other research - other ways to get to the same kind of research,'' she said.
Cloning: Facts and Fallacies
Tinkering with Mother Nature
Trepidation over humans creating duplicate people began in February 1997 when Dr. Ian Wilmut and his team of scientists in Scotland astonished the world by announcing that they had successfully cloned an adult sheep. Animals had been cloned before using the cells of developing embryos soon after they begin to form in the egg, but this was the first time ever that a mammal had been cloned from the cells of an adult animal. This major scientific breakthrough was accomplished by researchers in Edinburgh at the Roslin Institute, a center for genetic research of farm animals and PPL Therapeutics, a biotechnology company. The goal of their joint effort is to improve conventional animal breeding and create new health products for the biopharmaceutical industry.
In a process called “nuclear transplantation,” researchers took an udder cell of a six-year-old ewe and transplanted the nucleus (which contains the genetic material or DNA) into an unfertilized egg of a second sheep from which its nucleus had previously been removed. The cell and the egg were fused with electric pulses. The egg began to divide normally and developed into an embryo. It was then implanted into a third, surrogate sheep who gave birth to a lamb that is the genetically identical twin of the sheep from which the mammary cells were taken. The lamb named Dolly seems normal and healthy.
Clones Aren't Exact Copies
There is some misunderstanding about what constitutes a clone. A human clone would be the genetic identical twin, a generation or more younger, of the donor (not the surrogate mother) who provided the nucleus. But because people are more than a product of their genes, a clone would have its own personality, character, intelligence, and talents exactly as identical twins do (who are natural clones stemming from the same egg). You cannot clone a person's brain or mind, and chance factors, the environment, and a person's experiences contribute to individual traits.
This means that even if you wanted to, you cannot duplicate your identical self. Even if you were to clone yourself several times, you would not be able to create the same person each time because every human life, no matter how conceived, is unique. A cloned Hitler would not necessarily grow up to be a mass murderer nor would a twin of Mother Teresa become a humanitarian.
It is also impossible to copy a deceased family member or a past historical figure through cloning the cells from their corpses. The same applies to dead persons that have been frozen, because you need live DNA to make a clone.
Although some scientists believe that human cloning is only 10 or 20 years around the corner, the process would be far more difficult than cloning a sheep. Researchers began by attempting to fuse 277 adult sheep cells with an equal number of eggs. This yielded only 29 embryos, which in turn resulted in only 10 pregnant sheep, only one of which successfully made it to term and gave birth to Dolly. Given these odds, it would take dozens of surrogate mothers just to give birth to one human clone.
The biggest question over cloning animals is how the clone will age. Dolly was cloned from a six-year-old ewe and therefore the nucleus of all her cells were already six years old when she was born. No one knows how this will affect her longevity or other factors in her life.
Most gondolom ,visszaterhetubnk megint a szokott stilusunkhoz,targyilagos vitakra.
Addig is,mi a velemenyetek az emberi klonozas amerikai allaspontjahoz ?
Kedves halom!
A fórumokon általad elterjesztett és sokakat megdöbbentö vitakultura kapcsán jutott eszembe, hogy talán réges-rég elbeszélünk egymás mellett. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy létezik egy kis falu valahol a Balkán-félszigeten (vagy akárhol máshol), ami a Te otthonod, s melyet régen - kissé fellengzösen - Amerikának kereszteltek el az alapítók. Ott az igazi tökös lokálpatrióták az általad használt szavakkal és módon védelmezik otthonukat. Ha ez ad absurdum így lenne, akkor itt mindenki elött - és hiszem, hogy mindenki nevében - bocsánatot kérek Töled.
Tényleg jobb ha tudod, hogy létezik egy másik "Amerika" is a Nagy Vizen túl. Jelenleg ez az ország (Egyesült Államok) a világ vezetö hatalma, mind gazdaságilag, mind politikailag, mind katonailag. Szokták a világ csendörének is hívni, ez sem gúny, szvsz szükséges. Az egyetlen gond csak az, hogy ez a nagy ország más képet akar mutatni magáról, mint ami. Jó, jó tudom ezzel sok ország van így (megkockáztatom: mindegyik), de ekkora eltérés azért ritka a kirakat és a valóság között. Minden "aggresszió" szerintem erre vezethetö vissza, hisz egy-egy bakinál az emberek kajánul mutathatnak a kirakatba, hogy lám ott nem ez van. Tudod ebben az országban nagyon sok és nagyon sokféle ember él. Összességében nem rosszak vagy jobbak, többek vagy kevesebbek más országok polgárainál, csak a "kirakat" ezt így akarja beállítani. Ismerek egy párat közülük. Rendes, jóravaló emberek, nyugodtak, kiegyensúlyozottak, biztos anyagi háttérrel és ami gondjuk van, azt inkább irigylem tölük. Mikor velük találkozom, arra gondolok, hogy nagyszerü ország ez az Egyesült Államok. Az utóbbi idöben azonban, mióta olvasok a hozzászólásaidat, más is eszembe jut: Te soha az életben nem fogsz oda eljutni, mégha fizikailag régóta ott is vagy.
Nem mondott hülyeséget, mert 1.- valóban van kampány (miután itt vagyok látom), 2.- te minősítetted az egész dolgot az MTI komcsi kitalálmányának, ami azért sem igaz mert a/ nem kitalálmány, b/ nem az MTI-től ered, c/ ez a legvitathatóbb ugyan, de az MTI-ben sem csak komcsiszadeszek ülnek, d/ akik ülnek azoknak sem Amerika lejáratása az életcéljuk.
Nekem egyébként Amerikához hozzátartozik az általad tökéletesen bemutatott hozzáállás is, bár szerencsére nem ez a legjellemzőbb, mint ahogy a patkányok előfordulása sem.
schgy
Amerika elég nagy, én nem. A rendreutastást pedig visszautasítom.
A cím Mi neked Amerika és nem Miért utálom Amerikát, vagy Hogyan mondhatunk nagyobb hülyeségeket Amerikáról. Egy marék tájékozatlan ember kardcsörtetése, Primitív...
"De masokat szemelyukben ne szidjal megegyszer kerlek."
Miért megneveztem valakit?
Amerika elég nagy, én nem. A rendreutastást pedig visszautasítom.
A cím Mi neked Amerika és nem Miért utálom Amerikát, vagy Hogyan mondhatunk nagyobb hülyeségeket Amerikáról. Egy marék tájékozatlan ember kardcsörtetése, Primitív...
"De masokat szemelyukben ne szidjal megegyszer kerlek."
Miért megneveztem valakit?
Ha mar tenyleg kiterunk a patkanyokra is:A berlini fal lebontasanal (de egyes nyugatberlini jelentesek szerint mar korabban) talaltak a fal mellett egy furcsa addig nem ismert allatot ,a patkany es a nyuszi kozott,agresiv volt,nagy fullekkel,elolallo fogakkal.Allitolag ott szaporodtak a fal koruli alagutakban mint leszarmazotai egy valamikori verfertozo kapcsolatnak...
Megint baj van halom,megint elfogott Teged a duh.
Valahol irtad hogy ez a stilusod hogy igy allsz a dolgokhoz es nincs benne semmi rossz.
Nem tudom.
Azt hiszem most mar megismertunk tudjuk hogy harapos vagy,OK.
De masokat szemelyukben ne szidjal megegyszer kerlek.
Te nagy hazafi vagy ,masok nem,vagy mas fele hazafiak. Na es ?
Ertsed mar meg hogy itt dumalunk,mindenkinek mas a velemenye ,na es ?
Ezt akarjuk nem ? Hogy vitatkozhassuk.
Most mar tedd le a lobogot es hozzal erveket.
Az amerikai allam eleg eros hogy kibirja az igazsagos vagy nem igazsagos kritikakat..
"Miért kell a más portájára köpni?"
Ennek a legnagyobb muveloje TE vagy...
"Régi Szovjet módszer."
Az... :)))
"Sokkal jobb lenne a Torgyán villát "megmagyarázni"."
Sok helyen "magyarazzak", csak ez a forum nem az a forum... ha meg nem vetted volna eszre...
A sajat "legujabb" topicodban vegre megkaptad ami teged megillet. Azert nyitottad. Ez viszont nem az a topic! Ne keverd ossze... Itt nem az a stilus... Legalabbis eddig nem az volt.
Egyebirant mostantol reszemrol IGNORE, ezt javaslom masnak is. Aki kivancsi rad az majd megtalal ott.
Ohajod parancs :-)
Óriáspatkányok nyomában Index.Pécs, aug. 8. Tegnap két gigászi méretu patkányt láttak Pécsett, a Haas Mihály téren. A riadalom azért tört ki, mert immár 20 éve nem fordult elo patkány ezen a környéken, ráadásul a most megfigyelt példányok olyan nagyok voltak, hogy az ijedt lakó eleinte süldomacskának nézte oket. A gigászi rágcsálók békésen korzóztak tegnap kora délután a téren, így kisebb pánik tört ki a lakók között.»
Nem lenne jobb a saját patkányaitokkal foglalkozni?
Van elég.
Látom a Bush szabijával sincsenek a magyrok kibékülve.
Mi közünk hozzá? Én amerikai állampolgár vagyok és nekem jó. Miért nem játszank a saját farkukkal? Miért kell a más portájára köpni?
Sokkal jobb lenne a Torgyán villát "megmagyarázni". Meg a sok link sikkasztó_ magyar politikust. Nem veszitek észre, hogy azért írnak a Bushról, hogy eltereljék a figyelmet. Régi Szovjet módszer.
Ökröknél mindég müködik.
Na tessek!
Maris csalodnom kellett!
Azert kicsit meg remenykedem, hogy a cikk egy az AP-be beepult kadarista, avh-s, komcsi ugynok tollabol ered, aki igy akarja bomlasztani a tokeletesseg tarsadalmat...
:)))
Patkany sztori eredetije:
Associated Press ( AP) - writer: Ananda Shorey
Aug. 6, 2001
Angol cime: Rats Scurrying in Larger Numbers.
MTI hir nem kitalalmany.
Hat nem tudom. Pont hazadban, Amerikaban befolyasolhato a media altal a legjobban a kozonseg. Eppen ott divlik ez a szemlelet amit irsz. Magyarorszagon is, de azert sokkal kevesbe fajlagosan.
Az MTI hazudott a komcsik alatt, hazudik most is.
Ideje lenne levetni azt a szemléletet, hogy ami az újságba van az igaz. Az újságot (híreket) el kell adni. Ha nincs hír lehet csinálni.
Kedves Rákosi Mátyás,
Ez úton értesítjük, hogy vizumkérelmét elbíráltuk. 1 darab 3 hónapra szóló vizumot az útlevelébe bebélyegeztük.
Egy patkánnyal több vagy kevesebb, az USA-nak mindegy.
Nagy ország.