Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2010.05.21 0 0 111
Igen, Pálos Györgynek tényleg csodálatos hangja volt! Ami azt illeti, egy darabig meg a lánya volt az ügyeletes vamp, legalábbis szinkronban. Még a legszimplább mondatot is úgy ejtette, hogy az a felhívás kategóriába tartozott.
Előzmény: jutiq (108)
jutiq Creative Commons License 2010.05.21 0 0 110

A kultúrához véleményem szerint hozzátartozik az ezoterika is. Az antropozófia, az asztrológia, a tarot, a Ji king. Ez utóbbit Jung is nagyra becsülte.

Van egy nő a Metró újságban, akinek a nevét sem vagyok hajlandó megjegyezni, mert majd minden írásával felbosszant. A legutóbbiban is tömören és ellentmondást nem tűrően, amúgy axiómaszerűen kijelentette: asztrológia= mélységes butaság

Tiger205A Creative Commons License 2010.05.21 0 0 109
Szia!
Azért (már érdeklődési körörm miatt is) faltam a katonai "sorozatokat" de (cselekményfonás, karaktervezetés, stb.) szinvonalilag azért valljuk be, alúlról súrolták a közpmezőnyt:

- Princ a derék katona,
- Őrjárat az égen,
- Angyalbőrben

kőkemény kommunista propaganda, tele történelemhamisítással, de szerettem:
- Bors
- Egy óra múlva itt vagyok

Amit nagyon NEM szerettem:
- Kisváros

üdv:TGR
Előzmény: Csimpolya (106)
jutiq Creative Commons License 2010.05.21 0 0 108
Igen, rengeteg filmben, természetfilmben is lehetett hallani azt a gyönyörű hangját. Kár, hogy nem énekelt. Imádom, ha egy színész énekel. Még Törőcsiket is szeretem hallgatni:-)) Nem számít, hogy semmi hangja nincs…

De azért a legeslegszebb beszédhangja Pálos Györgynek volt. Egyetértünk? A nők között pedig Domján Editnek. A mostaniak közül pedig Györgyi Anna hangját kedvelem a legjobban. És azt is nagyon szeretem, amikor a villamoson megszólal Hegyi Barbara:-))

Előzmény: Csimpolya (107)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.18 0 0 107
Igen, nagy kár Végvári Tamásért. Jól emlékszem, hogy néhány természetfilmben is ő volt a narrátor?
Előzmény: jutiq (102)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.18 0 0 106
Próbáltam visszaemlékezni a magyar tévésorozatokra, a legrosszabb is jó középszínvonalon volt. Változatlanul nézegetem  DVD kínálatot, sose lehet tudni!
Előzmény: jutiq (102)
elekzsu Creative Commons License 2010.05.18 0 0 105

sziasztok!

van 2 jegyem a Szép nyári nap Operettszinházas előadásra A jegyek 2010 06 10-re szólnk 19:00-kor a 12.sorba

5500/db áron

ha érdekel szóljatok 70 777 55 55

jutiq Creative Commons License 2010.05.18 0 0 104

Hová tűnt a Palya Bea koncertről szóló beírás?

jutiq Creative Commons License 2010.05.18 0 0 102

Én egyszerűen nem is emlékszem rossz magyar tévéjátékra, illetve irodalmi alapanyagból készült rossz sorozatra.

Nem csak erről jut eszembe: meghalt Végvári Tamás...

Nemrég emlegettem a Keresztapát, Al Pacinót, aki az egyik legeslegkedvesebb színészem, és ebben biztosan nagy szerepe van Végvári Tamás hangjának is. Senkit nem tudok helyette elképzelni. :-((

Valaki itt, vagy a könyves topikban említette Kaszás Attilát. Tegnap a Kossuthon a mese után, nyolc órakor felolvasott egy magyar regényből. Folytatásos, asszem tegnap kezdődött. Sajna számomra ismeretlen az író.

Jut eszembe. Tudtok valamit a másik Kaszásról? A Gergőről…

Előzmény: Csimpolya (101)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.18 0 0 101

Kb. egy hónapja vettem meg a Mire megvénülünk hatrészés tévé-sorozatot DVD-n. Annak idején láttam, úgy emlékszem, tetszett is, de most újranézve is nagyon jónak találom! Elsőrendűek a díszletek, jelmezek, és a párbeszédekben sokat átmentettek Jókaiból. A színészek közül, be kell vallanom, az idősebb generáció volt jobb, legalábbis szerintem. Persze az is igaz, hogy Zenthe Ferenccel vagy Komlós Jucival nehéz konkurrálni! A fiatalabbak közül a főszereplő, Sárvári Győző volt a legjobb.

Mindig sajnálom, hogy nem készült több Jókai-sorozat! Pl. az angolok nagyszerűen megélnek Austenből, vagy a Bronte nővérekből, a lengyelek pedig Sienkiewicz-ből. Azt hiszem, ez a lehetőség már kihasználatlan marad. Pedig a Névtelen vár is jól sikerült, és sokan nézték.

jutiq Creative Commons License 2010.05.17 0 0 100
Napok óta azon gondolkodom, hogy ezt helyesled, vagy sem :-))
Előzmény: Törölt nick (99)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.12 0 0 98
Attól tartok, tényleg nem fog menni, mert mára már van programom! Egy kissé figylemetlen voltam, sajna, amikor lírtam az előzőket.
Előzmény: jutiq (97)
jutiq Creative Commons License 2010.05.12 0 0 97
Talán? Így nem fog menni. Ma este fél hatkor lesz az előadás...
Előzmény: Csimpolya (93)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.12 0 0 96
Ilyen az én szerencsém! Van ugyan kábeltévém, de májustól a telken vagyok, legalábbis legtöbbször, ezért aztán üzemszünetre tétettem.
Előzmény: esotherica (84)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.12 0 0 95
Nem, szerencsére egyáltalán nem muszáj! Én viszont a harmincas-negyvenes évekből való magyar filmeket nem kedvelem. Úgyis tudom, hogy Karády a végén Jávor Pált választja, nem Kabos Gyulát! Akkor minek törjem magam? Persze, itt is van kivétel, pl. A Hippolit-ot szívesen nézem, bár a szerelmi szál itt is sablonos. Viszont mind Csortos Gyula, mind Kabos óriásit alakít! Néhány bemondása pedig folklorizálódott, pl. az ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit, vagy a hagymát is hagymával eszem! 
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.12 0 0 94
Alighanem az a baj, hogy ezt a témát is lejáratták. Előbb volt egy-két ilyen film, most már negyvenegy-negyvenkettő, és ez tényleg sok egy kicsit. Ráadásul mind egyforma. Talán a "kung-fu bohóc" kivétel ez alól, legalábbis számomra. Ő egyértelműen a testhumort helyezi középpontba, az is nyilvánvaló, hogy ezt szórakoztatási szándékkal teszi. Szerintem sikerül is neki! 
Előzmény: Tiger205A (87)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.12 0 0 93
Feltehetőleg igen érdekes, talán sort kerítek rá!
Előzmény: jutiq (83)
jutiq Creative Commons License 2010.05.11 0 0 92
Érdekel valakit ez a téma? „Szerhasználat és komorbiditás”

jutiq Creative Commons License 2010.05.11 0 0 91
Ma tanultam egy szép újmagyar szót: fucsi

jelentése: gallyra ment, tönkre ment

És egy sokkal régebbi kedvencem: cinyóbarát

Jelentése: cicabarát

Fel nem foghatom, mire kell ez a sok idétlen szó. A fucsi legalább rövidít, de a cinyó még azt sem.

Tudom-tudom, a nyelv változik, fejlődik, és ha jól meggondolom, valóban ez a nyelv illik egyesek sivár érzelem és gondolatvilágához...

esotherica Creative Commons License 2010.05.10 0 0 90
Én a más karate- vagy egyéb harcművészfilmekbe is belehalnék. :)
esotherica Creative Commons License 2010.05.10 0 0 89
Régen ott is voltak, de mostanában nem láttam semmit.

Hát igen, ez a Seholország elég szar volt, én sem néztem végig. A két emlékezetes pedig: Édes kis malackám és Szabad egy táncra?
A szerdai lesz még szerintem elég klassz: Viszlát, Bajnok!
Előzmény: pampulis (86)
pampulis Creative Commons License 2010.05.10 0 0 88
igen, úgy kell nézni mint egy harcművészeti oktatófilmet, abba a műfajba belefér
Tiger205A Creative Commons License 2010.05.10 0 0 87
Hát, ezt a mai "sohaország"-ot egyszer megpróbáltam, nekem nem jött be.

Bruce Lee filmeket nem úgy kell nézni, mint más karate-vagy egyéb harcművész filmeket.
Őbelőle egy volt, més nem lesz talán soha ilyen. az ütései, rúgásai sebességét, kivitelezését, tb. nézv e csak döbbenni tudok mai napig.
s amikor kitép chuck norris mellszőrét.....
:)))))

üdv:
TGR
pampulis Creative Commons License 2010.05.10 0 0 86
a régi királyi 2-es adón is vannak néha csemegék
pampulis Creative Commons License 2010.05.10 0 0 85
melyiket láttad?
esotherica Creative Commons License 2010.05.10 0 0 84
Bevallom, én belehalnék, ha végig kéne néznem egy Bruce Lee filmet. Hálistennek eddig nem volt muszáj.

Ellenben tévével rendelkező topiktársaknak: nemrég vettem észre, hogy a Duna TV-n hétfőtől csütörtökig este 8-tól nagyon klassz filmeket vetítenek. Nem a nagy mozisikerek ezek, semmi kommersz, semmi brúszlí, hanem kedves, néhol már-már művészibe hajló, sokszor szürreális filmek. Én már két nagyon jót megcsíptem az elmúlt két hétben.
Előzmény: jutiq (82)
jutiq Creative Commons License 2010.05.10 0 0 83

Kassai Lajost minden évben meg lehet tekinteni a Visegrádi Palotajátékok keretében. Idén július 9,10,11-én lesz.

Ezenkívül Kaposmérőn lehet még fellelni, asszem minden hónap első szombatján van nyilt nap. (Biztos máshol is de én csak ezeket tudom)

Ő az egyik példaképem! A másik pedig a Geréb Ági.

Előzmény: Csimpolya (78)
jutiq Creative Commons License 2010.05.10 0 0 82
Csihipuhi??? Emberek, t együnk már különbséget egy kocsmai verekedés, és Bruce Lee művészete között :-))
Előzmény: esotherica (79)
jutiq Creative Commons License 2010.05.10 0 0 81
Köszi, de most elég nekem a saját testi lelki nyomorom :-))

Előzmény: pampulis (77)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.09 0 0 80
Dehogynem! Csak az esetek többségében, sőt legjobb emlékezetem szerint mindig, nem ő a kezdeményező! Ráadásul általában a nagy ellenfél vele majdnem azonos tudású, így a küzdelem meglehetősen kiegyenlített.
Előzmény: esotherica (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!