Egyébként meg ha mindenre csak rálegyintünk,hogy -mit lehet ilyenkor tenni?- akkor tényleg semmit sem fogunk megkapni. Mibe kerülne kinyomtatni egy papírra ezt:
Ha minden házból megtenné egy ember és körbeszaladna két este a házban (én a négyest vállalom) akkor hétvégére de legkésőbb hétfőn már le is lehet adni a Liliomdomb irodában a másolatát. Utána meg már úgyis csak rajtuk múlik, de mi nyugodtan feküdhetünk le aludni.
Hmmm... Akkor tévedek. Én azt hittem, hogy nem arra nézel hiszen a képek alapján amit átküldtél a te ablakaid a Duna és az út felé néznek és te a "középső" szárnyban vagy. A játszótér pedig a jobb oldali "felhajló" szárny előttre van tervezve ahol azok a kör alakú izék vannak a látványterven.
Sejtettem, hogy nem írtad alá, és nem is arról van szó, hogy most utáljuk a harmadikosokat :D
Amikor az építtetőtől átveszi a ház a saját ügyei intézését ( tehát amikor az első teljes értékű lakógyűlés lesz) akkor már késö. Mert akkor már milyen alapon reklamálunk, hogy nem épült meg valami? Addig kell jelezni a problémát amíg a Liliomdomb köteles tenni valamit.
Tehát most kell szólni miatta, hogy a teljes lakópark érdeke az hogy megépüljön.
Paco, errol korabban ment egy nagy csevely itt, de en pl nem tudok ilyesmirol. Sot, nem is irtam ala. Ha majd tarsashaz leszunk, ezekrol ugyis - felteszem - kozosen dontunk (meg ha a hazak kulon tarsashazak lesznek, akkor is). A kozos terulet az kozos terulet.
Most már biztos forrásból hallottam, hogy a harmadik épület lakóinak egy része kollektív levelet írt a Liliomdombnak, hogy a játszóteret ne építsék meg a tervezett helyén a 3 épület mögött mert az úgymond elértékteleníti a lakásaikat, hiszen a gyerekek akár még zajonghatnak is ott. Egyrészt nem értem a dolgot mert azok a gyerekek akik játszótérre járnak még csak 2-10 évesek, és nem este tízkor fognak bandázni meg üvöltetni a vállukon a rap-et. És napközben sem a hangosan üvöltés jellemző egy játszótérre, nem tudom az aki ezt aláírta mikor járt utoljára ilyesmi közelében. Másrészt a játszótér megléte nem csökkenti hanem emeli az egész lakópark lakásainak értékét. No meg később nekik is lehet gyerekük vagy ha már idősebbek akkor mondjuk unokájuk.
Így szeretném megkérdezni az itt jelenlévő fórumozóktól, hogy mi a véleményük ez ügyben. Érdemes-e szerintetek egy ellenpetíciót benyújtani az 1-2-3-4-5 házak lakói által aláírva (a gyerekesek egészen biztosan alá fogják) - hogy márpedig mi azt a játszóteret igenis kérjük, mert a hiánya csökkenti a mi lakásaink értékét?
Úgy tűnik nem kell Tamáshoz fordulnom, mert válaszolt Peták Ilona. Írta, hogy nem tudott válaszolni a leveleimre mert (itt egy tényleg elfogadható indok szerepel, de nem írom be mert magánügye). És hogy a hiányosságok felét nem tudják egyelőre pótolni mert nem adta még át a házat a Murus a Liliomdombnak (ezek mindenféle papírok, kódok meg kulcsok), meg most már tényleg keresni fog minket az illetékes (ez pedig a bejelentett garanciális hibáink, illetve a birtokbaadás óta nem pótolt hiányosságok).
Paco, nem akarom kedvedet szegni, de szerintem a Varga Tamas sem fog tul sokat foglalkozni a problemaddal. Ez kemenyen uzlet, raadasul - velemenyem szerint - a csunyabbik, Magyar fajta. Mig nem fizetsz igerunk, hitegetunk, ha meg mar fizettel, akkor sorry!
Persze azert probalkozzal Tamasnal, lehet, hogy veled majd peldat statual es tenyleg tesz valamit, ugyvezetohoz meltot (es itt tenyleg pozitiv ertelemben gondoltam).
BTW, tudja valaki, hogy mi a kovetkezo projektjuk? Engem ugy erdekelne!
Igen, mondhatod, legalábbis a szerződés lehetőséget ad rá. Én úgy voltam vele, hogy ilyen apróság miatt nem fogom megtagadni, hiszen egy perc lenne pótolniuk. Persze optimista voltam.... :P Lehet hogy mégis megunom, és nem elektronikus hanem postai levelet küldök ajánlott küldeményként - Tamásnak... :D
Ezt elkerülendő nálunk mondhatom birtokbaadásnál, hogy kösz de nem vagyok hajlandó átvenni, mert a műszaki átadásnál felírt hibák nincsenek 100% kijavítva? Legyen az akár egy rossz ecsetvonás, vagy bármi.
Nem így értem. Úgy értem, hogy a műszaki átadás és a birtokbaadás között nem pótolták, és a birtokbaadás óta eltelt 50 napban sem - hiába írogatom az elektronikus leveleket Peták Ilonának.
A pénzhiány oda vezetett, hogy a 2-es és 3-as épület között nem csinálják meg a kőburkolatot, helyette egy csúnya szürke festés lett. Ez nem a makett kérdése, hanem egyértelműen az átverés kategóriája, hiszen látszik, hogy félbe van hagyva a kövezés, és hogy nincs már kedvük megcsinálni. Nagy szemétség, hogy terveznek egy ilyen hosszú felületet, ami szép lehetne, de így lehangolóan csúnya.
A Liliomdomb vezetői nem érzik magukat rosszul, hogy így átvernek embereket? Értem én, hogy marketing, és abba sok csúsztatás belefér, de itt többről van szó. Átvettük a lakásokat úgy, hogy hittünk a kert normális rendezésében, hittünk a közös területek szép kialakításában.
Én nem vagyok szakember, az egyik rokonunk jött segíteni. Azt hiszem a hibák felét észre sem vettük volna ha nincs ott, úgyhogy én nagyon ajánlom mindenkinek, hogy csak szakemberrel menjen.
A hibák nálunk ilyenek voltak:
- teraszajtó és egy kisszoba ablak nem zárt rendesen (csukott állapotban rés volt)
- dugaljak közül nem mindegyiken volt rajta a keret
- a fürdőszobai csempén közel a ventillátorhoz a csempébe beleégett a flexelés közben röpködő valami, emiatt kis fekete pöttyök látszódnak rajta (ezt pld biztos, hogy nem vettem volna észre)
- ventillátor dobozát nem lehetett rendesen helyre rakni
- fürdőszobában az ajtó melletti rész nem volt rendesen eldolgozva ott, ahol a csempe már nem ér el
- a wc-ben egy tervrajzi hiba miatt hiányzott egy adag csempe a falról
- még egy fontos: a teraszon azt gyanítjuk, hogy nem folyik le rendesen a víz - éppen nem volt náluk vízszintmérő, de felvettük a listára, szerintem ellenőrizzétek ti is (nekünk azért tűnt fel, mert nagy esőzés után vízfoltos volt)
Elvileg ezeket kijavítják 10 napon belül. Ezeknél egyébként jobban zavar, hogy az egész rész még inkább egy nagy munkaterület. A lépcsőházban még minden lóg a falból, a garázs tele van rámolva, igazából még meg sem lehet közelíteni rendesen a főbejáratot. Azt mondták szept. végére végeznek, majd meglátjuk.
Rákérdeztem az épületek közti területre: teljes mértékben a Liliomdomb felelős azért amit ott csinálnak egyelőre. A járda és kertrészek minden része már eldöntött, minden egyes rész pontosan meg van határozva. Az, hogy mi hol lesz egy bizonyos terven tekinthető át, amit azt mondták Leonórától el lehet kérni. Ez viszont csak azok számára lesz érthető, aki ezt a műszaki tervet értelmezni is tudják (tehát ne egy szép színes rajzra gondoljunk). A lakóknak jelenleg nincs semmilyen beleszólási lehetőségük a közös részek kialakításába, és nem is lesz amíg be nem fejezik a munkákat.
A makett témával hiába próbálkoztam, azt mondták hogy az egy marketing terv volt és kész. Szóval a lényeg hogy azt el lehet felejteni, azon a terven pedig ki lehet deríteni elvileg, hogy mi is fog történni a tereppel.
nagyon nem úgy alakul a kert és a környezet, ahogy azt a terveken láttuk. Igazából engem érdekelne, hogy ez a fázis most még kihez tartozik? Ki felel azért, hogy hónapokig élünk a földkupacok és félbehagyott lépcsők és járdák, a kiégett fű és parlagfüvek között?
Ha a Gyula Vezer lépcso fele a jardat visszabontjak es az nem lesz megepitve akkor csunyan merges leszek. Ilona, Tamas, Önök álitolag olvasgatjak a forumot. Meseljenek mar errol valamit. Arrol is meghallgatnam persze a velemenyuket, hogy a melegviz-ellatas miert veletlenszeru illetve erdekelne, hogy a melegviz elszamolast, kiszamlazast hogyan is gondoljak, hisz a kazan nem mukodik, azaz nem szamolhatnak annyi melegvizet amit a meroorak mertek. Jah, merthogy a melegviz helyen is hideg jon...
from: Karoly Debreczeni to: Andrea Meresz cc: perger.tamas01, pappbudapest, Varga Tamás date: Thu, Sep 11, 2008 at 11:59 PM
Kedves Andrea,
Sajnos megint nincs melegvízünk... Most este (éjjel) lementem és megnéztem a kazánház főkapcsolóját (a piros/zöld kapcsolót a lépcsőházban) és a piros világított. Most viszont nem nyúltam hozzá. Kérem a kazán javítását.
Köszönöm, Debreczeni Károly
PS: Ezt a levelet megjelentettem a Liliomdomb lakópark - Index Fórum-on
Elkezdték visszabontani a 3-as épülettől a Gyula vezér lépcső felé, a telek kerítése mentén vezető járdát. Remélem, nem valami olyasmi van mögötte, hogy valakinek nem tetszett az ott elvezető járda!!! Ez a járda nagyon fontos a 3-as épület megfelelő megközelítése szempontjából! (szerintem)
A poloskák ebben az esetben valószínűleg lentről a kertészetből jönnek. Tavaly még átjutottak az üres téren, idén viszont ott a jó meleg épület amin fennakadnak. Na keresek valami jó kis mortein vagy raid származékot. Bár a net szerint "A piretroid hatóanyagú rovarölő szerek (Karate, Decis) mellett az Acatara és Zolone is hatásos ellenük." Lehet hogy adományt kellene gyűjteni a kertészet részére, hogy tudjanak permetezőszert venni? :P