Juhász Győző meg elzárkózhat, amitől csak akar, de érdekes módon ő is csak azóta írogat megint, mióta én szóba álltam vele (is) itt újra. Szegény árpifüggő lett? :o))
Miért? Szerinted kire írtam ezeket a "rágalmakat"? Csak nem magadra vetted? Ugyan már! Miért? Az IP címek azonosítására meg semmi szükség ott, ahol köztudott, hogy ki tért vissza a kitiltott pimpipi helyett pimpipa néven, ahol élő fórumtalálkozón is tudott volt, hogy ki az, aki sűrűbben vált nevet, mint rendes emberek alsógatyát. Idegesíteni legfeljebb azért szokott, hogy a bilentyűidre mered venni a gondolataimat, mert torzítva adod vissza, sokszor az sem igaz, amit kérdezel. Méltó párja vagy Orlai barátodnak ebben. A munkásságodat végigolvasva nekem egész más jön le sajnos. A civil értékekben mióta van benne a barátok hátbaszúrása? Megváltozni meg nem nekem szükséges. Pláne olyan sűrűn...
"A decemberi Közgyűlésen elhangzott, hogy a városnak 2006 év végéig minden esedékes számlája kiegyenlítésre került, a Közgyűlés által elfogadott konszolidációs intézkedések eredményeképpen." (2022) Hogy van akkor ez?
Mottó: "És annak reményében tértem vissza, hogy az új évben az a hang lesz a jellemző, amelyik egy éve és korábban volt. Ami a választásokat megelőző őrületet levetkőzi, és a normális társalgás, a józan kritika és a közös út keresése adja meg a hangnemét. Amikor tudni lehet, ki szólt..."
Gondolom, hogy Juhász Győző nem véletlenül zárkózott el a veled való duskurzustól, melynek tónusát a következő hozzászólásodban megismételted. Ez volt a pudding próbája.
"Egy valamiről azért ne feledkezzünk meg: nem én vagyok az, aki rendszertől függetlenül az állam és a politika emlőin lóg. Aki volt állami cégek hatalmát gyakorolhatja, akit mások tesznek magas székbe, hívnak be döntéshozó testületekbe (elvhűségükért, szolgálataikért a más pénzéből fizetve így). Nem én vagyok az, aki kénytelen a hatalom feneke mögött szorosan állni."
Ezt rám érted ? Ha igen, akkor ez rágalmazás és jogi kategória, ami kimoderálásra jogosít, hasonlóan, ahogy oszival tettétek ! Tudod bizonyítani ? Bizonyítsd !
"Nem én vagyok az, aki tucatnyi nickel fórumozik, mert egyedül olyan kevés, hogy többen vagyunk, amikor nincs itt. Aki saját gondolatok híján csak mások idézésével képes értelmeset írni." Például ? Azonosítani fogod az IP címeket ?
"Aki saját gondolatok híján csak mások idézésével képes értelmeset írni." Sokszor hasznos segítség. Hogy ideges vagy tőle, az a valóságtartalmában nyugszik. Mondatod tónusa magáért beszél: sértő és frusztráló. Magadhoz sem vagy hű, ahhoz, amit leírtál és amit sokan lelkesen ünnepeltek.
"Hogy ki milyen gúnyát vett fel, arról meg te soha ne merd kinyitni a szádat, mert kevesen vannak itt, akik így képesek szélirányba állni, köpönyeget forgatni! "
Ha vennéd a fáradtságot és végigolvasnád munkásságomat, láthatnád, hogy én mindig ugyanazt írtam a civil értékek védelmében, szemben mások köpönyegforgatásával.
"Nem kéne ilyeneket írnod ott, ahol ennyien ismernek, még ha nem is élsz közöttük!"
Hogy kinek nincs kötődése Érdhez, nos ebben más célpontot kellene találnod, nem is áll messze tőled....
Éppen azt mondja topiktársunk (az tetszik, hogy hangszóró, de miért piros? :DDDD), hogy milliárdos nagyságrendű számlát nem fizettek ki, azt a kötelezettségek között sem tüntették fel, így a pénzforgalmi szemléletmód miatt csak a pénzügyileg realizált kifizetéseket szerepeltették.
Ezek szerint megvan a felhatalmazás arra, hogy lehet gondolkodni más alternatívákon is. És gondolkodnak is? Kik és mikorra kell eredményt produkálni? A hivatal foglalkozik vele? Csaxólok, hogy az ÚMFT keretében történő pályázáshoz mindössze kb. 3 hónap áll rendelkezésre, tavasszal kezdik befogadni a pályázatokat, nehogy elfogyjon a pályázható összeg. Amúgy megkérnélek, ne küldj bizottsági vitákra, mert ott csak olyasmi szerepel, ami egyébként napirenden van, az ilyen "általános" kérdések nem.
És miért nem azokra a szélesebb fórumokra írsz? Annak ellenére, hogy ezt szerinted csak mazochisták olvassák? A szennylapodban egyfolytában lejáratni próbálod ezt a fórumot, ennek ellenére kénytelen vagy ide is visszajönni, mert tudod, hogy itt többekhez érhetsz el. Hiteltelen vagy, saját magadat járatod le ezzel. Nem minket, akik évek óta írunk ide, és társalogtunk itt normális hangon, míg a ti mocskolódóhadjáratotok ide nem férkőzött. Pedig voltak itt korábban is jobbosok-balosok, konzervatívok-liberálisok. De jobbára tisztességes emberek voltak, és nem olyanok, akik egyik helyen sz*rt hordanak arra az asztalra, amihez aztán ők is odaülnek. Ritka jellemtelen alak vagy te, hallod!
Hogy kinek a hangja mitől gőzös, azon gondolkodjanak el azok, akik külön topikot tartanak fel mások mocskolására. Persze ez sem elég nektek, ide is hordjátok a szemetet továbbra is, nem elég a magatoknak nyitott karám. Egy valamiről azért ne feledkezzünk meg: nem én vagyok az, aki rendszertől függetlenül az állam és a politika emlőin lóg. Aki volt állami cégek hatalmát gyakorolhatja, akit mások tesznek magas székbe, hívnak be döntéshozó testületekbe (elvhűségükért, szolgálataikért a más pénzéből fizetve így). Nem én vagyok az, aki kénytelen a hatalom feneke mögött szorosan állni. Nem én vagyok az, aki tucatnyi nickel fórumozik, mert egyedül olyan kevés, hogy többen vagyunk, amikor nincs itt. Aki saját gondolatok híján csak mások idézésével képes értelmeset írni. Hogy ki milyen gúnyát vett fel, arról meg te soha ne merd kinyitni a szádat, mert kevesen vannak itt, akik így képesek szélirányba állni, köpönyeget forgatni! Nem kéne ilyeneket írnod ott, ahol ennyien ismernek, még ha nem is élsz közöttük!
A beszámolóban nem volt többlet, ott ez olvasható: "Az önkormányzati számvitel sajátossága miatt az adatok pénzforgalmi szemléletben jelennek meg a kimutatásban és ez torzítólag hat a tényleges likviditási helyzethez képest. "
De többlet csak akkor keletkezik még így is, ha a másik oldalon nem rakják mellé a kötelezettség-állományt. Akkor nincs többlet.... Itt mi volt a helyzet?
"Ezután a projekt tulajdonképpen három projektté vált, ebből csak egy a DBR, de bizonyos megfontolásokból mindhármat a főváros gesztorálja (pl. a százhalombattait is)."
Amit most erre írnék, azt ezen a saját nicknevemen inkább nem teszem meg. Továbbra - sőt, sőt - is fenntartom a kérdéseimet, hátha valaki majd válaszol rá (azaz azt, nem lenne-e jobb megvizsgálni az önálló pályázat lehetőségét). Tudom, ti azt hiszitek, hogy a főváros elsőbbséget biztosított a csepeli saját ügyének - az én információim szerint az is jókora késéssel, nyögvenyelősen, a képviselők által az asztalt csapkodva ment be végül, s azóta sem igazán lépett előre, már régesrégen építeni kellene.
"Szép is lenne, így év végén jó kis többleket lehetne csinálni csak azzal, hogy késleltetik a számlák kifizetését."
Tökéletesen igazad van, ez történt a szeptember 30.-i fordulónappal. Ezt használja ki a kevésbé hozzáértők megzavarására az, aki azt mondja, hogy többlet volt a III. negyedév végén.
"Érdnek tudomásom szerint régóta kész, kidolgozott anyaga van, talán csak aktualizálni kellene."
Ehhez jó tudni azt, hogy miután az EU képviselője helyszíni tájékozódást tartott, értetlenségét fejezte ki, hogy miért kell ennyi településnek együtt pályázni. Azt is elmondta, hogy túl sok politikai és túl kevés gazdaságossági indokot olvasott a "nagy projekt" mellett.
Ezután a projekt tulajdonképpen három projektté vált, ebből csak egy a DBR, de bizonyos megfontolásokból mindhármat a főváros gesztorálja (pl. a százhalombattait is).
K I V O N A T Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006. november 23-ai üléséről készült jegyzőkönyvéből:
314/2006. (XI.23.) számú h a t á r o z a t
a Dél-budai Regionális Szennyvíztisztító telephez történő csatlakozásról, továbbá ehhez kapcsolódóan az érintett szennyvízelvezetési agglomerációk összevonásának jóváhagyásáról
A 2004. decemberében elkészült a "Dél-budai Regionális Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Projekt, Szennyvízelvezetési agglomeráció kijelölésének felülvizsgálata című" dokumentáció javaslatot tett a 25/2002. (II.27.) Korm. rendelet szerinti Budaörsi, Érdi és Dél-budai szennyvízelvezetési agglomeráció összevonására. A felülvizsgálati dokumentáció a rendeletben előírt vizsgálatok elvégzésével alátámasztotta, hogy az agglomerációk összevonása, és a szennyvizek közös szennyvíztisztító telepen történő tisztítása műszakilag és gazdaságilag is a legkedvezőbb megoldás.
Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése úgy nyilatkozik, hogy a fent hivatkozott agglomerációk összevonásának és a városi szennyvizek Dél-budai Regionális Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási telepre történő átvezetésének kérdése bővebb vizsgálatot igényel, ezért e kérdésben érdemi döntést csak a szükséges vizsgálatok elvégzése, és az alternatív megoldási lehetőségekről történő tájékozódás után tud hozni.
A Dél-budai Regionális Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Projekt által érintett települések összevonásának és szennyvizeik regionális telepre vezetésének kérdésében szükséges további tájékozódás reális alternatívák mentén történjen, s a további vizsgálatok elvégzése ne késleltesse a Projekt megvalósulását.
* * *
Ez egy diplomatikus válasz. Nesze semmi, fogd meg jól, kint is vagyunk, bent is vagyunk stb. A lényeg, hogy az eredeti projekt csak vajúdik. Senki sem tudja, mi lesz vele és mikor.
"A legfontosabb dolog, hogy figyelni kell arra, hogy a legtöbb vállalkozástól eltérően az önkormányzat pénzforgalmi szemléletű könyvelést alkalmaz." Nekem aszonta az ÁSZ egyszer, hogy erre nem lehet hivatkozni, s közelíteni kell a kettős könyvvitel szemléletrendszeréhez, ezért a kötelezettségek között szerepeltetni kell a már bejött, de még - pénzügyileg - ki nem fizetett számlákat is. Szép is lenne, így év végén jó kis többleket lehetne csinálni csak azzal, hogy késleltetik a számlák kifizetését.
Pl. a csatornázási ügy az egyik fő topiktéma az Érdiek fórumán, évek óta. Igaz, az utóbbi időben kicsit arrébbkerült. Térjünk rá vissza! Magad írtad, hogy valaki éppen cikket ír Hozzád a témakörről. Akkor kit kérdezzek? Igazán az izgatna - mint 2005-ben is -, hogy lehetséges-e egy alternatív megoldást kidolgozni, vagy most már muszáj megvárni a regionális tisztítót? A KEOP-ban azt olvastam, hogy lehet pályázgatni.... Érdnek tudomásom szerint régóta kész, kidolgozott anyaga van, talán csak aktualizálni kellene. Ezt a kérdést anno feltettem a fórumon DB-nek is, aki azt válaszolta (visszaolvasható), hogy nem engedélyeztek volna két szennyvíz-tisztítót egymástól x távolságra. Alapos ember lévén, utánajártam és megkérdeztem a gesztor képviselőjét erről, ahol azt az infót kaptam, hogy ilyen megkötés nincs. Amúgyis tartottam a kapcsolatot egy ideig a gesztor képviselőjével (hivatalból könnyebb volt elérnem, tudod), akik hurráoptimista módon nyilatkoztak és tájékoztattak, amelyet közzétettem a fórumon. Aztán ott is átszervezték az ügyosztályokat és én is elvesztettem a fonalat (meggyőződésem volt, hogy minden sínen van). Akkor még - talán a tavalyi év elején - arról volt szó, hogy mintegy fél éves lesz a csúszás, a vízjogi engedély késlekedése miatt. Ezek szerint már egészen másról van szó. De miről?
Az előterjesztésben még nem szerepeltek bizonyos számlák, amelyek azután érkeztek meg (milliárdos tételben).
A legfontosabb dolog, hogy figyelni kell arra, hogy a legtöbb vállalkozástól eltérően az önkormányzat pénzforgalmi szemléletű könyvelést alkalmaz. Ebben nehezebben kimutathatóak az olyan típusú feszültségek, amelyek pl. a kettős könyvvitelt alkalmazó vállalkozásoknál (és ez lehet, ha válasz az ÉTV pénzre is).
A decemberi Közgyűlésen elhangzott, hogy a városnak 2006 év végéig minden esedékes számlája kiegyenlítésre került, a Közgyűlés által elfogadott konszolidációs intézkedések eredményeképpen.
Sajnos tőlem ezekben a szakmai kérdésekben adekvát választ nem fogsz kapni, és nem azért, mert titkolni akarom az értesüléseimet, hanem egyszerűen azért, mert nem vagyok az adott területek szakembere. Annyit tudok, amit ki tudok húzni a terület szakértőitől, a bizottságokból, tanácsnokokból stb. Ráadásul nem minden értesülés publikus, mert sok a képlékeny állapotban lévő. Szakmai vitát meghallgathatsz a nyílt bizottsági üléseken.
Úgy tűnik, hogy a finanszírozási igény hónapról-hónapra mintegy félmilliárddal csak egyre nől. Mi ennek a motorja ?
Láthatóan gyenge pontokat nevezett meg az októberi előterjesztés, azokat az intézményi adósságokat -csaknem 1 milliárd forintot, melyek a költségvetésbe nem voltak betervezve.
Hogy áll jelenleg a konszolidáció az információid szerint ?
Miért van az, hogy szakmai kérdésekre ebben a topikban - és hovatovább másokban is - már nem lehet választ kapni? Ha azonban valakiket és valamiket szidalmazni kell, na meg jövőbeni, meg nem történt eseményeket "előre látni", rögtön megélénkül a topik. Lesz-van valaki, akivel szakmai beszélgetést lehet folytatni?