Megkockáztatom a Bookingon foglalást, mert ott 45 Eurónak írja a szobát. A saját oldalukon júliusra 60 Eurót írnak és szeptembertől írja a 45 Eurót. Végső soron még a 60 Euró is beleférne, de ha azt mondod biztonságos, akkor miért ne spóroljak 15 Eurót?
mi elég sokat foglalunk a bookingon, van úgy hogy 20 főre is, eddig még nem volt problémánk. A szállás gyönyörű, az elhelyezkedés szuper, talán egy picit nehéz lesz megtalálni, de az se biztos. Esetleg keresd meg őket direktbe.
Találtam egy panziót saját őrzött parkolóval. Szerintem nincs is túl messze a belvárostól. Szívem szerint lefoglalnék egy szobát, de a Booking.com kéri a hitelkártya CW számát is. Kicsit bizalmatlan vagyok, hisz így a kártya minden adata a birtokukba kerül. A Blacei szállás esetén a CW számot legalább nem kérte. Most nem tudom, mit csináljak. Ki merjem e adni a CW számot? Pedig A leírtak alapján tényleg tetszik a szállás. Íme Apartments Casa United
Valószínű Szarajevó lesz az éjszakázó helyünk. A panzió is tetszik, de néznék inkább olyant ahol zárt saját parkoló van. Ugyanis két hétre megyünk és még az odaúton leszünk. Így az autóban jól látható helyen lesz bőrönd, hűtőtáska, stb. Nem szeretném úgy indítani a nyaralást, hogy feltörik a kocsit. Szóval mindenek előtt fő szempont az autó biztonsága. Bár nem tartana sokáig becígölni a cuccot a panzióba, így végső soron még ez is elfogadható lenne. :)
No alakul ez :) Én mindenképp szarajevói éjszakázást javasolnék. Ha időben indultok, már dél körül ott lehettek (bár azt sem tudom honnan mentek) Ha valahol az óvároshoz közel szálltok meg, akkor délután és este bejárhatjátok a híres Bascarsiját és el is döntitek, hogy jövőre legalább 2 napra jöttök :D. Vasárnap reggel elindultok és komótosan végig autókáztok a csodaszép Neretva völgyben, ha akartok Mostarban megállhattok egy kávéra, de én egy különlegesebb helyet Blagajt (bár tavaly annyian voltak, hogy a sok turistától, alig láttuk a kolostort) vagy Pociteljt (ami teljesen útba esik) javasolnám. Innen már nincs messze Blace.
Szarajevóban szerintem tökéletes szállás 1 éjszakára a River Pansio, gyönyörű a fekvése, közel az óváros (5-10 perc séta), kamerával figyelt, de nem zárt parkolója van és nagyon egyszerű megtalálni.
Nos nagyon rákaptunk, hogy Bosznián keresztül megyünk le Blaceba. Olyannyira, hogy azt tervezzük, hogy esetleg megszállunk egy éjszakára valahol. Júli 24-től (vasárnap) van foglalva a szállás Blaceban és azt terveztem, hogy szombat 23-24 óra körül elindulván Mostart útba ejtve és ott körülnézve valamikor vasárnap délután érek le Blaceba. Nos a vasárnap délutáni megérkezés marad, de mi lenne, ha szombat (hisz akkor már nem dolgozunk) reggel indulnánk és valahol Szarajevóban, vagy máshol ahol Ti ajánljátok megszállnánk? Így nem kéne sötétben autókázni és az éjszakát végig tudnám aludni. Ráadásul Bosznia megsasolására is több időnk lenne. Mostaron kívül Szarajevót is megnézhetnénk.
Szóval várom a jobbnál jobb tanácsokat. :-) Szívesen megnézném Jajcet is. Esetleg ott is megszállhatnánk és onnan indulva mehetnénk Mostar felé.
2012-ben vonattal utaztunk Szarajevóba, majd tovább Mostarba. Hátizsákos, vonatos utazás, hostelben alvás, budget módon. Aki valami hasonlót tervez, annak ajánlom figyelmébe az útról írt élménybeszámolómat:
Nyáron ezt is megnéztük (egy esetleges jógás szálláshelynek). A fekvése tökéletes, parkolni is egyszerű, a tulajok is nagyon helyesek, ja és innen is közel az óváros
Nyilván, minél délebbre megyün, annál jobb lehet az időjárás, de most Mostarig nem mennénk le. Különben is, a nyáron megsértődtem Mostarra, mert pofátlanul megemelték az árakat. Először azt hittem, hogy egész Boszniában áremelkedés volt, de Blagajban és Sarajevoban ezt nem tapasztaltuk. Kihasználják, hogy Mostarban sokan megállnak és úgy gondolják, hogy megengedhetik maguknak.
zsazsi30 ha nem felejtem el, akkor jelzek majd, hogy milyen idő van... én Trebinjeben élek :))
Jelenleg esős napok vannak, de nincs hideg, 12-14 fok körül van, tegnap sivatagi homokot is kaptunk, ami azután haza is ment, hallottam.
Az én tapasztalatom is az, hogy az időjárás változékony mint az időjárás, Trebinjeben Januárban sem ritka a 10-14 fok... ha bura van akkor cifrább a helyzet, de azt nem nagyon lehet tudni előre! És kis vékony felsőben lehet ücsörögni a napon... szóval csak bátran!! :)))
hát igen... az esős valószínűbb az előző éveket (is) figyelembe véve.
Az accuweather-en van egy európai tavaszi előrejelzés, ott pl. a Balkán térségére meleget ír (Magyaro.-ra pedig esőket, viharokat, áradásokat, hurrá!), én részben emiatt is gondoltam, h érdemes lenne arrafelé húsvétolni. :) Kérdés persze, h mennyire tudják akár megbecsülni is hónapokra is az időjárást. Sztem mi is kivárunk, és előtte 1-2 héttel eldöntjük... :)
Az igazi különbség időjárábna valóban nem Szarajevónál van. Nem véletlenül volt ott téli olimpia.
De azért a Bradinán átérve már Konjicban is meleg van. Mosztár felett a hegyek gyakran havasak, de lent a városban a teraszokon lehet üldögélni. Amikor a képeimet készítettem, elég volt egy pulóver, bár minden havas volt körülöttünk.
Sőt tavasszal Mosztár környékén melegebb az idő mint a tengerparton, mert ott még a hideg víz visszahűti a levegőt.
Tavaly nekünk is ez az apartman volt "number one", de aztán valahol olvastam, hogy nem egyszerű a parkolás, így letettünk róla és egy "snasszabb" helyet választottunk, ők váltig állították, hogy őrzött parkolójuk van, fontos volt, mert rengeteg cucc volt a kocsiba (ami nagyjából igaz is volt), de nem bántuk meg, mert tényleg 2 lépés volt az óváros!
Szarajevo kedvelők! Szarajevóban van magyar közösség! Van köztük egy barátom,úgy hívják Veg Zoltán. Egyébként ő idegenvezető,és tolmácskodni szokott a magyar követségen is! Valamint a Visoko-i piramisoknál is dolgozik!
Ha valakit érdekel a kapcsolat vele akkor a facebookon fel lehet privátban venni a kapcsolatot! Sok mindenben tud segíteni,szállás,látnivalók,stb.stb!
Direkt_, kiflic köszi a tanácsokat, sfi a megerősítést.
Még jó, hogy ilyen korán kezdtem leszervezni az utat. Nyárig annyi infót összeszedek itt, hogy "ismerősként" megyek át Bosznián, mint aki sokszor járt már arra. :)
Sfi, a mi Sarajevoi apartmanunkat is tudom ajánlani, gyalogos távra az óváros, kellemes apartman jó áron, jó angoltudású fotóművész tulaj... ha érdekes, megkeresem ag elérhetőséget. ☺
Mehetnékem már nekem is van, én húsvétra nézegettem-morfondíroztam Trebinje-Dubrovnik-Citluk (gasztro és bortúra 😀) vonalon, de az accuweatheren nem volt túl meggyőző a térség időjárása... (márc végére tizenpár fok...)
The Rible, cáfold meg légyszi, s már foglalok is! 😃
Ha Szarajevóban nem is álltam meg még márciusban, minden évben átutazom rajta. Most is jövő hétre tervezzük az utat. A bradinai hágóig nagyjából a pécsi időjáráshoz hasonló az idő, azaz valamivel jobb mint a budapesti, és sokkal jobb mint a nyíregyházi, debreceni. A környező hegyekben még sok a hó ilyenkor, szép kiránduló idő, ha sikerül napos időt kifogni.
Ezek 2014 márciusi képek a Neretva felső folyásánál (Szarajevó és Konjic közötti hegyek)
Hát annyira nem olcsó, de gyönyörű :), kíváncsiságból megnéztük és "életben" is nagyon szép volt. Az konkrét óvárostól egy gyalogos híd választja el. Sajnos nyáron a hamam nem működött, így arról nem tudok nyilatkozni.
Kabáttal vagy anélkül Szarajevo nekem is a kedvencem. Tavaly sokat hezitáltunk egy óvárosi luxus szállodán (épp le volt árazva), végül egy egyszerűbbet választottunk, de ha megint jóáras lenne, akkor egy fázós séta után a szaunában fel tudtok melegedni :D (ha érdekel megkeresem)