Hétvégén kúton ránéztem a guminyomásra és meglepődtem. Amikor vettem a kocsit új téli Hankook 15ös gumikat raktak rá és nem foglalkoztam a nyomással. Most 2.6-ot mutatott és ezt én baromi soknak tartom. Így mentem vele több mint 6000 km-t.
Megfelelő ez a nyomás vagy engedjek le belőle?
Illetve még szeretném megkérdezni, hogy a milyen felnit kell keresnem a kocsira? 15-öst szeretnék, de milyen osztókörös a megfelelő egy lacettire?
A laptopos általános kiolvasók sok esetben nem megfelelő hibát írnak sajnos tapasztalat.
kiolvasó nemhiszem,hogy okosabb biatorbágyon mint a gyári spec műszer ami semmi esetre sem egy Laptop csak sajnos sokan nem tudják értelmezni a hibakódokat.
Egr nem valószínű eleve vákumos amiatt nem is torpanna be nyomásérzékalő nyomásszabályzó előfordulhat de tapasztaltunk hasonló hibát rossz minőségű gázolajszűrő esetén is.
Ha a részecskeszűrő hiba van benn azt okozhatja az összekötő gumicsőhibája öregedése is,de egy hibakóddal okosabbak lehetnénk
Az utam során egerben jártam és az oda érkezésmkor első utam az egri márka szervíz volt.Rá dugtak egy laptop szerü müszert és gyakorlatilag nem találtak semmit.A szerelő egr szelep tisztítást ajánlott és azt mondta nyugodtan meg csináltathatom itthon is.Budaörsön lakom.Érdre mentem a di fer hez kértem teljes állapot felmérést.Ott Részecske szürő nem ad jelet nincs regeneráció volt a hiba leírása illetve be rajzolták hogy hol van horpadás sérülés az autón.Megjegyzem a vadonat uj gumikra amit pár nappal elötte szereltettem fel 2.5 mm futófelületet írtak.Kicsit el gondolkodtatott a dolog. Biatorbágyon Kis mühelyben valamivel okosabb lehetett a kiolvasó ott már nagynyomású szelep hibát diagnosztizáltak.A hiba nem jelentkezik csak ha 3500 felett jár a motor legalább 5 km ert .Tisztában vagyok az árakkal utána jártam mind egr szelep.nagy nyomású szelep illetve részecske szürő áraknak is.Gyakorlatilag a szerelő és pontos hiba diagnosztizálása lenne a cél,
Az 1.8-as motor 98-asból pont annyival fogyaszt kevesebbet, mint a 98-95 üzemanyag közti vetített árkülönbség. Tényleg nem szeret 2000 alatt forogni, az 1500-ast meg utálja, és ilyenkor mérhetően többet is fogyaszt. Nem egy GTI kategória, de azért nagy terhelésnél is egész jól mozgatja a Lacettit.
Az 1.6-osról nincs információm, a teljesitmény-különbség mennyire érezhető az 1.6-osban ?
Nincs autóvásárlási szándékom, csak érdekelt, hogy történtek-e megbizhatóságot növelő fejlesztések az autósok visszajelzései alapján. Sok autó márkánál olvasni, hogy ne az évjárat elejéböl válasszanak, ha nem a már ráncfelvartakból, amiknél már kiküszöbölék a tapasztalt tipushibákat. A motor fejlesztés elörelépést jelentet vagy csak a környezetvédelmi elöirások miatt modositottak rajta?
A legfőbb különbsèg a motor,2008 as modellèvvel a kárpit anyaga más,egyèb èrdemi különbsèg nincs.De ha autóvásárlás elött vagy ne èvjárat alapján keress hanem állapot ami számit.Sajnos sok az elhanyagolt leharcolt autó èrdemesebb egy jó állapotèrt többet adni mint egy leharcoltabb olcsóbb kocsit venni ès arra ráverni egy kisebb vagyont
Amit irtál az hogy kisebb vagyont költöttèl rá pl fèk vezèrlès futómű az mind az autó km futásából adódtak.Világító check lámpával ès az általad írt hibajelensèggel nem járunk hanem fekeresünk egy szervizt.Mindenkèpp ki kell olvasni utánna lehet bármin is gondolkodni.Azt nem írtad ,hogy merre laksz így nehèz bárkit is ajánlani.Autócserekor kategóriát is ugrottál a motor miatt 2-t is,ha amit eddig ráköltöttèl az volt a kisebb vagyon akkor most jöhet az anyagi csőd sajnos egy korszerű diesel javítása elèg drága mulatság simán lenyel több százezer ft ot
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni!Olyan problémám van,hogy nem nyílik a tank sapka ajtóm a Lacettimen!Hogy tudnék legegyszerűbben hozzáférni a bovdenhez?
Az a kérdésem, hogy van-e különbség a különböző évjáratú Lacettik között? Történt-e Facelift? Vagyis más, jobb minöségű egy 2006-7es évjárat, mint egy 2004es modell. Köszönöm
1 éve ültem át egy 800 as Spark-ból a Lacetti 2.0 ba. A nagy örömöt sokkal több bosszúság követte.A 170 000 km el hozzám kerülő lacsi mindent produkált eddig amit csak tudott.Volt szervó felujítás,féktárcsák elöl hátul vezérlés szilentek stab pálcák olaj,szűrők.lassan egy kisebb vagyont költöttem rá.A fogyasztása nem tudom jó e vegyes 8.5 l országút 7-7.5 nem vagyok egy versenyző típus néha virgonckodom de inkább szeretek kényelmesen utazni.Ebből adódóan nem is igazán kergettem meg nagyon Sajnos adódott hogy utóbbi utazásom során kicsit sietősebbre kellett vennem és a következő jelenség lépett fel.Tartósabb 3500 fordulat autó le szabályoz sárga lámpa világít 2500 fölé nem megy.Első pihenő leállítás után kulcs ki pisi indulás minden renben lámpa el alszik.Haza felé ugyan ez a jelenség.Kérdésem volt e hasonló tapasztalata valakinek.Illetve ötletek hogy részecske szűrö vagy cr szelep hiba .Esetleg megbízható nem találgató diesel szerelő aki tudja is mit csinál mert ugye nem olcsó az alkatrész sajnos.Figyelmeteket és válaszotokat előre is köszönöm .
a régi 1.8 Holden motor az Euro 4 pedig sajnos opel
ha normálisan van bánva az autóval akkor nincs kokszosodás csak sajnos a tulajdonosok zömére jellemző volt,hogy nem pörgetem mert sokat eszik és olcsó szemetet tankoltak mert mindegy neki és ez a kettő dolog ki is nyírta.
Mindegyik márkára mindegyik tipusra jellemzőek "tipushibák" hol olcsóbban hol drágábban javíthatók ezek az autók még az olcsóbban javíthatóak közé tartoznak(kivéve diesel).
Ami fontos normális állapotú autót kell venni tudok mind 1.6os mind 1.8 ast eladót valós garantált kilóméterrel nem a legolcsóbb árfekvésben de legalább jó a kocsi.
Nem kell az 1,6-os motornál sem tartanod ezektől a hibáktól. Nálam 9,5 év és 105000 km, 75%-ban városi használat mellett sem jött elő egyik sem. :) Azért szólok, hogy nagyon sok ex taxi van most eladó, és "sajnos" ezek a Lacettik nem nagyon mutatják meg kívülről, ha nem volt gondos az előző tulaj.