Egy zorkji 4, vagy Zenit ET redőnyzára jó lehet-e egy zorkij 1-be. Ha nem, esetleg tudnátok valakit ajánlani Szeged környékén aki javít/cserél zárat ilyen gépekben? Sajnos repedezett a redőny. :S
Az ilyen "nem ismerem a gépet / nem értek hozzá / nem tudtam kipróbálni" tipikus kifogás szokott lenni az olyan gépek eladói részéről, akik hibás cuccot árulnak működőképes termékként. A webkamerás fotó is mindenre jó, csak épp arra nem, hogy legalább a külső megjelenésről némi fogalmat alkossunk.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy a linkelt hirdetés is ilyen, csak meglehetősen gyakori jelenség...
Köszi, elgondolkodom a dolgon... Én alapvetően nikonos lennék (Pentaxal megtoldva), de nem lenne baj, ha ez az izé működne a tükrösön is. De így értem, nem lesz abortusz... Csodás kis gép a Paxette, mindenkinek ajánlom, aki szereti az ilyesmit... :)
Nagy valószínűséggel arra szolgál, hogy a fényszóródást csökkentse, ezáltal a brillancia és közvetve az élesség rendben legyen. Eszedbe ne jusson levágni, mert azzal csak elbarmolnád egy életre. A Paxettet nem ismerem, de arra azért nem árt figyelni, hogy a távmérős vázak laposabbak, mert nem kell helyet hagyni a tükörnek. Így kisebb a bázistávolság (a film és az objektív közötti távolság) is, és ezért nemigen lehet a távmérős obikat tükörreflexesekre feltenni, és ha jól tudom, akkor te Pentax DSLR-ben vagy érdekelt. A MILC-ekkel más a helyzet, mert ott nincs tükör, és a bázistávolság is kicsi.
Kérdésem lenne... Paxette vázhoz használható 85mm es objektínél mire szolgáhat a hátsó lencse mögé szerelt csőszerűség? Egészen bemegy a gép belsejébe... Azon gondolkodom, hogy le kellene vágni, így lehetne használni digitális vázon. Az 50-es szuper, olyan háttérmosása van, hogy meglepődtem.
Akit esetleg érint... Megjöttek a Contax G2-höz a napellenzők. Kínai gyártmány, de tökéletes. Töredék árért az eredetinek, fém, a menetük hibátlan. (Félreértés ne essék, nem árulom, csak ha valakinek kell ilyesmi, tudok linket.)
en nem ertem miert allnak le vele vitazni. ott a kiiras, a feltetelek, azon tul meg vagy kell vagy nem. nyilvan lehet kerdezni ertelmeseket de amikor azon burstol hogy 50m-re talal e parkolot (mikozben az elado vonattal jon fel es hozza a cuccosat) es hasonlok (ld a 4 db LR44-es elem tema) akkor en tutter nem valaszolnok neki. aztan vagy leall vagy irogat magaban tovabb. mar reg adtam el de ugy remlik lehet torltetni a kommenteket pont az ilyen hulyek miatt.
A faterán írtam egy megjegyzést egy szerencsétlen eladónak a 15. levélváltás környékén, épp akkortájt állt el a vásárlástól barátunk, amiben jeleztem, hogy immár ujabb ember túdja, hogy ezzel az alakkal nem szabad szóbaállni.
Mire a fatera törölte a hozzászólást és írt nekem egy ejnye-bejnyés levelet :-)
sajnos, az eladó képben volt az árakkal, így kb. 15 ezredes volt az ára forintban. a gép kicsit koszos volt, de a bőrtoknak köszönhetően, nem volt kopott, a záridők szépen mentek, úgy egészben volt a masina, fájt is a szívem ott hagyni, de tudom, nem használnám ki, és van mellette még 3 kisfilmes gép.
ez a ff. kép ez egyik legjobb, a sorozatból. láttam, az egyik fotón voltak polaroid dobozok is, arról van több képed esetleg. lehet, mikor megszűnt a cég, és üres lett az épület, ott még maradtak "értékek" pl. polaroid film?